Dating i Stavanger: Tips og datingmuligheter i Stavanger

Det finnes ikke nøyaktige tall på hvor mange mennesker som både er single og befinner seg i Stavanger, men skal vi tro datingsidene er det flere tusen mennesker som er på utkikk etter en date. I oljebyen finnes det utallige muligheter for deg som jakter på kjærligheten – eller en rask flørt.

Internasjonalt miljø

Stavanger er kjent for å være Norges oljeby. De aller fleste menneskene som bor her er på en eller annen måte knyttet til olje- og gassvirksomheten via jobben sin. Her finner du med andre ord høyt kvalifiserte og utdannede mennesker, og det internasjonale miljøet her er også ganske stort. Alle disse faktorene har satt sitt preg på byen på Vestlandet.

Variert og frodig bybilde

Stavanger ligger vakkert til mellom fjord og fjell. Akkurat som naturen, er bybildet variert og frodig. En perfekt kombinasjon for alle single som vil gå på date. Stavanger har et godt utbygget kulturliv med kino, spisesteder, utesteder og andre møteplasser. 

På grunn av oljevirksomheten har Stavanger et ganske høyt prisnivå sammenlignet med andre norske byer, men det finnes likevel mange gode muligheter for deg som er interessert i å planlegge en date på et lavere budsjett. Det er tross alt det som er så flott med en varierende by med naturen tett på. Mulighetene er der for alle!

Før du kan gå på date, må du imidlertid først møte noen du kan invitere med deg ut.

Her kan du møte andre single i Stavanger

Det viktigste du gjør for å møte andre single mennesker i Stavanger er rett og slett bare å gå ut. Tips nummer ett er å utvide nettverket ditt mest mulig, og dette kan gjøres på flere måter.

Det har blitt mer vanlig å treffe andre single over nett, gjerne ved hjelp av en datingside eller -app

Møteplassen

Møteplassen er en datingside det er verdt å prøve seg på. Her må du være medlem, men du får muligheten til å snakke med andre medlemmer som er bosatt i Stavanger. Du kan selv ta kontakt med de menneskene du blir interessert i.

Tinder

Tinder er en datingapp som du enkelt laster ned på mobilen, og oppretter en profil hos. Her vil du få opp en rekke forslag på potensielle matcher som passer til din profil og preferanser. Hvis du liker en, og personen igjen liker deg, kan dere opprette kontakt.

Elitesingels

Elitesingels er et flott nettsted for deg som vil treffe seriøse voksne. Denne datingsiden retter seg spesielt mot voksne mennesker med høyere utdannelse. Så her er det  mulig å møte andre voksne med samme interesser og mål som deg.

Match.com

Dette er en amerikansk nettside, som nå opererer i mange land, også Norge. De sier selv at de har mer enn 100 000 norske profiler, så her er det mulig å møte andre single enten du er ute etter vennskap, en sommerflørt eller et seriøst forhold. 

Gode møteplasser ute på byen

Hvis du heller vil møte andre single ute på byen, har du flere alternativer. Er du glad i å danse, drikke og høre på musikk, er nattklubber et godt alternativ. Her vil du også møte andre festglade single menn og kvinner, og sånn sett vil du dermed raskt møte noen du har en felles interesse med. 

Hexagon nattklubb, som ligger i Skagen 21, er absolutt den beste nattklubben i Stavanger. Her kan du nyte god stemning, god drikke og pirrende småflørting til langt på natt. Av andre nattklubber i Stavanger er det også verdt å nevne Alf & Werner samt Nova Nightclub. Alle nattklubbene ligger sentralt og nær bykjernen.

Meld deg inn i den lokale friluftsforeningen

Hvis du er et turmenneske, og ønsker å komme i kontakt med andre friluftslivinteresserte single, kan du ta kontakt med den lokale friluftslivforeningen i Stavanger. De pleier ofte å arrangere turer spesielt for single i området. I Stavanger er det nok av vakre turstier, og mange nok som er glad i å bruke dem.

Jobb og treningssenter er gode møteplasser

Hvor du kan møte andre single i Stavanger kommer også an på hvem du er og hva du liker å gjøre. Det finnes veldig mange muligheter for deg som er på utkikk etter en date og et romantisk forhold. Kanskje har du en kollega på jobb som du flørter med, eller en på treningssenteret som du har et godt øye til. Psykologien viser at jo mer vi treffer hverandre, jo større er sjansen for at vi liker hverandre. Dermed vil nok sannsynligheten være stor for et «ja» om du ber noen du har truffet ofte med på date.

Arrangementer for single

På Facebook vil du kunne søke deg til arrangementer som skjer i Stavanger. Følg med på lokale sider for å se hva som skjer, og om det er noen spennende arrangementer som du kan melde deg på. Spesielt om sommeren er det mye å gjøre i Stavanger, og da har du muligheten til å møte mange sommerglade single.

Hvor kan dere gå på date i Stavanger?

Stavanger er en svært sjarmerende by. Byens kjennetegn er dets lave bygninger og hvitmalte trehus, og rundt 200 av disse trehusene utgjør det som kalles «Gamle Stavanger». Gamle Stavanger er Europas best bevarte trehusbebyggelse. Denne historiske bydelen ligger idyllisk til på vestsiden av Vågen. Her kan dere ta en romantisk spasertur bort til en av de mange hyggelige kafeene, som serverer god mat og drikke.

Stavanger byr på flotte spisesteder

Det er generelt veldig populært å ta med daten sin på en restaurant. Mat og drikke er tross alt en viktig del av vår sosiale kultur, og det er lett å la praten gå over et varmt måltid og noe forfriskende i glasset. I Stavanger kan du nærmest bare velge og vrake mellom flotte restauranter, men en som virkelig er verdt å dra til heter Eg & Du. Bare navnet passer bra. Restauranten ligger i Eiganesveien 1, som er i nærheten av Byparken. Eg & Du er kjent for sin koselige atmosfære og friske meny med lokale råvarer.

Piknik med mat fra Mathallen

Hvis du vil gjøre det litt enklere, men samtidig koselig kan dere ta turen innom Mathallen. Her er det flere små utsalgssteder, som selger alt fra kjøtt, grønnsaker og brød som er laget og hentet fra lokale gårder. Det går an å spise på Mathallen, men det mest romantiske er å ta med seg noe bort til Byparken og nyte finværet sammen.

Den perfekte daten for naturglade sjeler

Stavanger er rik på mangfoldig natur, og er du og daten din friluftslivinteresserte er det bare å planlegge mange romantiske utflukter sammen. For hva er vel egentlig bedre enn en date i det fri?

Ved Hafrsfjord står de legendariske sverdene i fjellet. Dette er kjempestore statuer av to steinsverd. Ifølge den historiske legenden var det her Harald Hårfagre samlet Norge til et kongerike i 872. Her kan dere med fordel ta en matpause, mens dere tenker tilbake på hvordan et stort sjøslag så ut på vakre Hafrsfjord.

I nærheten av Sverd i fjell ligger det noen gårdsanlegg som er fra Folkevandringstiden. Mot slutten av dagen kan du ta med deg daten din hit, og sammen kan dere se på Stavangers vakreste solnedgang. Det ser ut som om solen går ned over Jærslettene, og dette er utrolig magisk.

Lysefjord er dating for de spreke

De virkelig spreke kan legge turen opp til Lysefjord. Utsikten her kan nærmest ikke beskrives. Prekestolen er en opplevelse for livet, uansett hvor mange ganger man tidligere har gått dit.

Hvis dere er ekstra glade i fjordene, kan dere ta en date på en båt. Eier du ikke en båt selv, er det mange muligheter for å kunne leie en i Stavangerområdet. Det er utrolig hyggelig å seile opp og ned de mektige fjordene, og er været fint så er det muligheter for å stoppe og bade flere steder.

En lengre date?

Skal dere på 3. date eller har dere vært sammen flere ganger enn dette, så er kanskje tiden kommet for å være litt lenger borte sammen? Hva med å strekke daten utover en hel helg? I Stavanger er det tross alt nok å gjøre og finne på.

For maksimal avslapning kan dere dra på Royal Spa sammen. Her kan dere nyte behandlinger sammen eller hver for dere. Spaet er i tilknytning til Scandic Hotel, så er kan dere tilbringe en hel helg på et luksushotell hvor dere i tillegg får servert god mat. Hotellet ligger også i umiddelbar nærhet til mange andre restauranter, og fra hotellrommet vil dere ha en nydelig utsikt over Gandsfjorden, som bare er seks minutter unna.

Dating byer i Norge

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.