Datingsider for voksne

Vi har testet de beste datingsidene for voksne

Selv om dating ofte er forbeholdt de unge når det kommer til film, TV og pop kultur generelt, kan alle uansett alder og bakgrunn forelske seg. Det finnes fortsatt en spesiell person for deg der ute, uavhengig om du har vært gjennom et ekteskap eller to fra før.

For de eldre er det derimot vanskeligere å møte mange nye mennesker. Når man er ung møter man mange nye mennesker i hverdagen, gjennom studier, nye jobber, og andre sosiale eventer. Det er også fullt mulig for godt voksne mennesker å date og møte mennesker – da gjerne gjennom datingsider for voksne. Vi vil i denne artikkelen anbefale de beste datingsidene for voksne mennesker.

Slik har vi valgt de beste datingsidene

I vår vurdering av de beste datingsidene for voksne, så har vi vektlagt en rekke faktorer. Allikevel har de aller viktigste for oss vært antallet eldre medlemmer, hvilke funksjoner sidene har, om de er pålitelige, og hvor enkle de er i bruk blant annet. Les her for en generell kåring av beste datingsidene i alt.


Gratis registrering

EliteSingles er en internasjonal datingside som på verdensbasis har over 30 millioner medlemmer. Her i Norge er antallet aktive medlemmer på litt over 120 000. Blant disse befinner majoriteten av medlemmer seg mellom 25 og 45 år, men omtrent 25% er her rundet 45 år.

Det første å bemerke seg ved EliteSingles er utvilsomt at de lever opp til navnet. Mange som velger denne tjenesten ønsker å date andre akademikere, eller i hvert fall noe velstående individer. Dette er for mange et tegn på en god personlighet, og det er ikke noe galt i å se etter suksessfulle mennesker når du skal date som voksen.

Den første prosessen du skal gjennom hos EliteSingles er en ganske så innovativ registrering. Her kaster de deg ikke bare inn i ”kampens” hete med navn, mobilnummer, og noen få interesser. Gjennom en grundig personlighetstest vil EliteSingles bruke sin kompliserte algoritme til å matche deg med riktig person for deg.

Testen tar omtrent 30 minutter, og den er egentlig helomfattende for hvem du er som person. Husk å svare ærlig slik at resultatene blir realistiske. Algoritmen er nemlig meget sterk, og den kan resultere i at du allerede bare etter en test finner en passende partner på siden.

Du kan rett etter testen se på de profilene som EliteSingles mener vil matche deg aller best. Dessuten kan du se på profiler som EliteSingles mener ikke vil matche spesielt bra også, dersom du ønsker å se dette. Uansett må du ha et betalt medlemskap for å kontakte andre brukere hos EliteSingles.

EliteSingles opererer på samme måte som de aller fleste datingsider, der du sparer godt med penger på lengre abonnement. Et 3 måneders abonnement vil koste deg 749kr i måneden, mens et helårsabonnement vil koste deg 329kr i måneden. Uansett kan du ikke sette en pris på den kjærligheten EliteSingles potensielt kan koble deg opp mot!

Gratis registrering

Gratis registrering

Singles50 er en datingside som er veldig spisset mot dating for eldre. Her er det nemlig kun mulig for de over 50 år å registrere seg. Dersom du er over 50 år og er på utkikk etter noen rundt din egen alder, kan du enkelt luke ut alternativene som uansett ikke hadde vært aktuelle, ved å bli en av de 60 000 aktive medlemmene på denne plattformen som også er over 50 år.

Denne datingtjenesten kjennetegnes av at den fokuserer både på dating for eldre, men også seriøs dating. Det vil si; dette er nok siden for deg som ønsker et alvorlig forhold der det til slutt ender i ekte kjærlighet – og da ikke til motsetning bare et par useriøse møter med en annen.

For å sette i gang med Singles50 må du enkelt og greit registrere din profil, med navn og kontaktinformasjon. Deretter må du gå gjennom en kort personlighetstest som stiller deg spørsmål om dine interesser, så vel som hva det er du ser etter i en fremtidig partner.

Testen inneholder totalt 34 spørsmål, og den tar omtrent 15 minutter å fullføre på det meste. Her er det viktig å svare ærlig, da algoritmene til Singles50 vil basere dine potensielle dater basert på dine svar. Her vil du også kunne sende en gratis melding til de du synes ser ut som gode matcher.

Allikevel bør det understrekes at du må tilegne deg et Premium abonnement dersom du ønsker å se meldingen som potensielt blir sendt i retur. Du kan allikevel registrere deg, se andre profiler, og sende en gratis melding helt uforpliktende. Det er en flott måte å prøve ut tjenesten på!

Finner du noen du virkelig liker, eller bare ønsker å prøve ut tjenesten generelt, så koster det 499kr i måneden om du registrerer deg for 3 måneder. Velger du heller et helårsabonnement, så må du bare betale 299kr i måneden, så rabattene her er ganske gode dersom du bestemmer deg for å prøve ut Singles50!

Gratis registrering


Gratis registrering

Match er muligens en av de mest populære tjenestene som noensinne har eksistert innen nettdating. Mange har nok oppfordret sine single venner til å delta på denne tjenesten. Her er det nemlig muligheter for individer i alle aldre til å møte sin utvalgte – enten en er i starten av 20-årene eller har bikket 60 år!

Det kanskje kuleste kjennetegnet ved Match er at du også kan date internasjonalt om du ønsker dette. Ideen om at ditt livs kjærlighet nødvendigvis må befinne seg innenfor Norges landegrenser er nok noe mange voksne er ganske så lei av. Med over 20 millioner kontakter verden over, så gir Match deg en reell mulighet til å finne ekte kjærlighet!

Hos det som er en av verdens eldste datingsider, så kan du selvfølgelig også registrere deg med en norsk profil for å kontakte en av de litt over 300,000 norske medlemmene. Majoriteten av medlemmene i henhold til prosent er unge mennesker, men i tallet er det fortsatt veldig mange eldre medlemmer hos Match.

Registreringen hos Match starter med at du skal oppgi ganske så enkel informasjon, og alt er helt gratis til å begynne med. Deretter skal du krysse av og velge et par alternative interesser og lignende. Merk at dette er for din profil, og at personlighetstesten først kommer etterpå.

Personlighetstesten hos Match tar brukerne rundt 20 minutter, avhengig av hvor effektiv man er. Her gjelder det dog å ikke haste, så å ta seg god tid kan lønne seg. Match har som en av verdens største datingsider mye data å ta av i sin algoritme, slik at om du svarer riktig, så er sjansene store for at de kan matche deg slik de har matchet andre mennesker millioner av ganger før.

Husk at det akkurat som hos alle andre datingsider vil koste deg penger om du vil gå videre. Hos Match koster det i skrivende stund 379kr i måneden, men om du registrerer deg for et abonnement på 6 måneder, så senkes denne kostnaden helt ned til 199kr i måneden!

Gratis registrering


Gratis registrering

Academic Singles er en datingside som spesialiserer seg innenfor det å koble sammen velutdannede mennesker. Siden har derfor en overvekt av noe eldre mennesker, der majoriteten befinner seg mellom 40 og 60 år. Ser du etter en datingside for voksne, så er altså dette et ypperlig alternativ.

Siden har ikke på langt nær like mange aktive medlemmer som mange av konkurrentene, men samtidig er siden spisset meget godt inn på en enkelt målgruppe. Ser du for eksempel etter voksne med god utdanning på andre datingsider, så vil du sløse mye tid og krefter på folk som ikke møter dine behov. Academic Singles lar deg slippe det.

Akkurat som de litt over 100,000 aktive medlemmene som har registrert seg tidligere, kan du også skape din profil hos Academic Singles. Dette tar ikke veldig lang tid, og Academic Singles vil blant annet spørre deg om å oppgi personlig informasjon til siden i seg selv, for deretter å oppgi informasjon til selve dating profilen.

Før du kan benytte deg av dating profilen, så vil Academic Singles ta deg gjennom en gratis personlighetstest. Det er nettopp svarene på denne testen som vil gi deg forslag til matcher, som forøvrig også er gratis hos Academic Singles. Personlighetstesten her er på 34 spørsmål og vil ta deg rundt 15 minutter å fullføre.

Så snart testen er fullført vil altså algoritmen gi deg gratis forslag til matcher. Her kan du se personenes profiler og selv velge om du synes at disse er passende for deg. Det er derimot her gratisversjonen av Academic Singles ender, og du må videre registrere deg for et Premium abonnement.

Academic Singles lar deg velge mellom 3, 6, og 12 måneders abonnement. Prisene per måned for tjenesten vil da bli henholdsvis 599kr, 499kr, og 399kr. Det er med andre ord gode penger å spare på å velge Academic Singles for din fremtidige dating på nett, og du vil neppe angre et slikt valg.

Gratis registrering


50PlusMatch

Gratis registrering

50PlusMatch er som navnet indikerer en datingside som fremmer dating for de over 50 år. Majoriteten av medlemmene her er derfor over 50 år, selv om det faktisk ikke er noen hindring for de under 50 år å melde seg opp også. Det finnes jo tross alt mange som ønsker å date noen litt mer voksne enn sin egen aldersgruppe.

Tjenesten er den med færrest aktive medlemmer blant våre anbefalinger, men samtidig er sjansene større for at du finner den rette her. Søker du dating for voksne, så kan du tross alt være sikker på at alle medlemmene her, de totalt litt over 25,000 altså, faller innenfor denne kategorien – om de enn ikke er helt perfekte matcher!

50PlusMatch er ganske enkel å registrere seg hos, og det er forøvrig også helt gratis å bli medlem her. Her skal du selv fylle ut informasjonen i din profil så nært din personlighet som overhodet mulig, og du kan også fylle inn feltene for fritekst med den informasjonen som du måtte ønske.

50PlusMatch skiller seg ut i den grad at tjenesten ikke har noen personlighetstest. Det er allikevel ikke et problem, siden mengden med andre brukere allerede i grunn er tynnet ut, sett i lys av hvor spesifikk siden er i henhold til formålet bak datingen.

Som gratisbruker hos 50PlusMatch kan du delta i chatteområdet, men altså ikke sende personlige meldinger til individer som du synes har interessante profiler. For å kunne sende meldinger, motta meldinger, og ikke minst se hvem som har vært inne på din profil, så er du nødt til å registrere deg for et betalt abonnement.

Hos 50PlusMatch er abonnementet dog blant de aller billigste i bransjen. Velg mellom 1, 3, 6, og 12 måneders abonnement. Førstnevnte koster 249kr i måneden, mens sistnevnte gir deg rabatt helt ned til 99kr i måneden, noe som er en latterlig lav pris å betale for en tjeneste som har matchet mange gode par tidligere!

Gratis registrering

Husk på disse tipsene når du dater på nett

Om du søker datingsider for voksne er det fort gjort å la seg rive med. Det er nettopp denne ungdommelige spenningen ved kjærligheten som gjør at også eldre ønsker å være med på datingen på nett. Allikevel er det er par ting en bør se opp for når en dater på nett – åpenbare saker, men allikevel ting som er viktig å minne seg selv på.

For eksempel om noe er for godt til å være sant, så er det mest sannsynlig det. Send heller aldri penger til andre før du har møtt dem i person. Fra deg selv kan du også gi en egen påminnelse til å fylle ut din profil grundig, slik at andre vet at du er ekte!

Dette og mye mer må du huske på, men aller viktigst er det at du skal ha det gøy når du dater på nett. Kanskje finner du til og med også kjærligheten!

Oppsummering

Voksne bør også ha god fleksibilitet til å date, og det er nettopp dette nettdating gir dem. Når du som voksen ikke lenger møter så mange nye personer, så er det kjekt å kunne åpne seg opp for og kontakte flere hundretusen likesinnede på nett. Det er nettopp derfor dating for voksne er så bra!

Ofte stilte spørsmål

Hva er fordelene med disse tjenestene vs Tinder?

Tinder sitt inntog i datingverden har satt tydelige spor, og det har ført til at det å registrere seg på en datingplattform har blitt like enkelt som å lage bruker på et hvilket som helst sosialt medium. Det medfører også en økende andel unge brukere, og folk med lite seriøse mål. På plattformene vi har skrevet om i denne artikkelen, koster det riktignok penger, men du får et utvalg av voksne mennesker med samme mål; å finne seg en partner. Du vil på denne måten slippe å grave deg gjennom et utall useriøse profiler uten mål om å faktisk finne et seriøst forhold.

Lønner det seg å benytte en betalt tjeneste?

Selv om de tjenestene vi omtaler koster penger og det finnes flere tjenester som ikke tar betalt, fører det med seg en rekke fordeler å investere et beløp i noe så seriøst som dating. Dating på nett har blitt veldig populært, og det har ført til en stor bølge av mennesker som registrerer seg på ulike plattformer. Det du vil få på en spesialisert plattform som tar betaling, er en brukerbase av andre seriøse mennesker. Dette er folk som også er ute etter et forhold, og som vet hva de trenger. Dette vil være veldig mye vanskeligere hos en gratis tjeneste der terskelen for å registrere seg er svært lav.

Hvordan velge riktig side?

Vi anbefaler generelt å teste flere ulike sider, ikke bare gå direkte på en. De fleste sidene vi skriver om tilbyr en gratis prøveperiode, der du kan bli kjent med plattformen og hvordan den virker. Ta deg tid til å finne den du synes virker best for deg, og ikke utelukk å være medlem på mer enn bare en.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.