Anmeldelse av Academic Singles

Academic Singles er en god datingside for akademikere.

Hva vi likte

  • Passer for utdannede
  • Mange medlemmer i Norge
  • Både gratis og premiumversjon
  • Matchmaking basert på personlighetstest

Egenskaper

  • Passer best for: Seriøs dating
  • Gratisversjon: Ja
  • Premiumversion: Ja. kr 229,- per måned
  • Fordeling: 52 % kvinner og 48 % menn
  • Største ulempe: Det er ikke kun brukere med høyere utdanning

Det er ingen tvil om at de aller fleste av oss, om vi ikke allerede har funnet oss en livspartner, gjerne ønsker å finne noen å dele livet med. Enkelte er kanskje mer opptatt av karriere og venner og ønsker kun korte romantiske forhold enn så lenge. Uavhengig av hvem vi er og hvor langt vi har kommet i livet, er vi alle på vår egen måte interessert i litt romanse i hverdagen.

Svært mange velger fortsatt å date på gamlemåten, der man går ut til sin nærmeste bar, cafe eller sosiale klubb for å prøve å møte noen. For mange fungerer dette, men mange opplever dessverre også begrenset suksess. Heldigvis er online dating et velkjent fenomen i dagens samfunn, et fenomen mange riktignok benytter seg av.

I dag finnes det knapt noen ende på mengden datingsider tilgjengelig på internett. Det er ikke mangel på mennesker man kan møte der ute heller. Dette er vel og bra, men mange ønsker gjerne å møte noen med liknende interesser som en selv.

Alternativt også noen som kan utfordre og komplementere en selv. Heldigvis finnes det også løsninger for dette. Academic Singles er en av de absolutt beste dating sidene der ute. Spesielt for de som ser etter partner(e) med fascinerende akademiske bakgrunner.

Academic Singles er en forholdsvis ny dating-portal på markedet. Tjenesten har derimot vist seg å bli svært populær innen kort tid, med rundt 110 000 brukere registrert i Norge så langt. Typiske brukere av nettstedet har gjerne prøvd andre datingsider før og hatt blandede opplevelser på disse. Kanskje ønsker man seg en mer seriøs dating-opplevelse, med mindre usikkerhet rundt hvilke typer mennesker man vil møte. I slike tilfeller gir det god mening å gi Academic Singles en sjanse.

Generelt om Academic Singles

Academic Singles reklameres som dating-portalen for den single med interesse for seriøse forhold. Mange av de som interesserer seg for online dating, har nok allerede vert innom andre dating plattformer. Senere finner de ut at de vil ta steget videre til et mer seriøst forhold og trenger en plattform som tilpasser dette.

Det er heller ikke kun seriøse forhold som tiltrekker brukere fra Norge og verden over til Academic Singles. Også ønsket om å prøve noe nytt tiltrekker. Nettstedet har gjort det svært enkelt og effektivt for single å finne en passende partner for sin neste date. Du trenger ikke å gjennomgå en unødvendig lang personlighetstest som på enkelte andre datingsider. Her er alt du må gjøre å svare på 34 spørsmål, som er designet for å finne din ideelle partner.

Etter at du har svart på disse spørsmålene vil du umiddelbart ha tilgang til rundt 20 unike mennesker, som alle potensielt kan passe deg som partner. Dette er basert på felles interesser, ideer og filosofier. Etter hvert blir listen med potensielle partnere oppdatert, uten at du trenger å gjøre noen flere manuelle inngrep.

En av de største fordelene med å registrere seg på Academic Singles, er at du vet hva du får. Her har alle single høy utdannelse og/eller andre akademiske utmerkelser. Du kan dermed være sikker på at du og din potensielle partner alltid kan relatere til hverandre akademisk.

Siden nettstedet er fylt opp med akademisk avanserte single, kan du også betrygge deg med at de aller fleste er ute etter et seriøst og forhåpentligvis langvarig forhold. Det er tross alt denne typen mennesker en akademisk avansert dating-plattform naturlig tiltrekker.

Hvem passer Academic Singles best for?

Dating på internett har eksistert helt siden internett ble oppfunnet. Det er selvfølgelig naturlig at en av de første tankene man hadde om hvordan man kunne bruke internett, var å finne sin drømmedate. Kanskje folk tenkte at internett og datamaskinen selv nå kunne ha muligheten til å brukes som matchmaker.

Mange hadde nok liknende tanker rundt å opprette en datingside på internett, og det tok ikke lang tid før de første datingsidene begynte å lanseres på markedet. Online dating ble umiddelbart møtt med enorm suksess, da svært mange datingsider fant suksess fra begynnelsen av.

Etter hvert som dating-tjenester begynte å bli mer populære på internett, begynte folk å få behov for noe mer spesifikt. Mange ville ikke lenger ta sjansen på å ende opp med en hvilken som helst person uten sammenliknbare interesser. Folk begynte å etterspørre datingsider som tok dating mer seriøst enn kun å tilby folk korte og uforutsigbare forhold. Mange begynte nå å se online dating som en potensiell kilde på ekte kjærlighet og et langvarig forhold.

Ettersom man ikke møter potensielle livslange partnere hver dag, ble det nå større behov for å starte ulike nisjemarked rundt online dating. Academic Singles passet perfekt inn her. Enda bedre er det for de som ønsker å finne en potensiell langsiktig partner, med verdige og kanskje til og med like akademiske oppnåelser som en selv.

Føler du at du allerede har kommet nokså langt i din akademiske karriere, så langt at du ikke lenger behøver å bruke like mye tid på arbeid? Kanskje du tenker at det er tid for å bruke litt energi på ditt romantiske liv, for å utvikle et potensielt forhold som kan vare livet ut. Academic Singles er for deg som vertfall til en viss grad vet hva du ser etter romantisk. Så lenge du er seriøs om ditt dating-liv og gjerne vil investere i det mentalt og fysisk, så kan alt skje her.

Antall medlemmer/aktivitet

Academic Singles har per i dag rundt 110 000 medlemmer i Norge. Kjønnsfordelingen er også nokså balansert med 53% menn og 47% kvinner. Sammenliknet med populære dating-apper som Tinder, tiltrekker Academic Singles seg et noe mer voksent publikum. Gjennomsnittsalderen på plattformen er 36,1 år for menn og 36,3 år for kvinner. Minstealder for registrering er derimot 18 år, og plattformen har brukere i alt fra 20 års alderen helt opp til 60 år og mer.

Nettstedet har ikke på langt nær like mange brukere som datingsider med fokus på såkalt casual dating, der man kun går ut med noen en eller to ganger. Et symptom av hvordan det norske samfunn fungerer i dag, er at folk har mindre og mindre tid til seriøse forhold og dermed heller foretrekker en «one night stand» fra tid til annen.

Dette kan fungere i perioder når man er ung, men etter hvert som man vokser opp vil man legge merke til behovet for å slå seg ned. Om ikke fysisk i det minste mentalt. Mange blir etter årevis med korte dater, lei av å ikke kunne opprette skikkelig langvarig kontakt og kjærlighet med noen. Som resultat beveger de seg over til en mer seriøs dating-tjeneste som Academic Singles. En plattform som tiltrekker seg et større antall single ute etter noe langvarig og meningsfullt.

Selv om Academic Singles har et mindre antall medlemmer enn enkelte mer populære datingsider, er det også enklere å finne en partner som er mer tilpasset det du ser etter. Med andre ord så skapes det en balanse. For den norske kvinnen og mannen som har nytt godt av en lang og verdifull utdanning, og nå er klare for å ta sitt romantiske liv til det neste steget, er Academic Singles den riktige datingsiden å bruke.  

Funksjoner/forskjellige apper

For mange er det funksjonene en dating-tjeneste tilbyr som bestemmer for interessert man er. Dette er det er lagt spesielt stor vekt på i dating apper for de yngre, som for eksempel Tinder. Her har utviklerne nærmest gjort om datingen til et spill, slik at det for mange blir mer interessant å bruke appen enn å faktisk gå på en date.

Dette er dog ikke tilfellet hos Academic Singles, da de fleste brukere på denne plattformen foretrekker en enkel, effektiv og oversiktlig løsning der fokuset faktisk ligger på å møte noen. Etter at du har registrert deg med grunnleggende personlige opplysninger og svart på de 34 unike spørsmålene, vil du bli evaluert og matchet med potensielle partnere. Om du vil kan du fylle ut ytterligere informasjon om deg selv, slik som hobbyer og preferanser.

Plattformen gir deg også mulighet til å se dine egne testresultater, slik at du muligens også kan lære en ting eller to om deg selv og hvem som kan passe deg som partner. Den psykologiske evalueringen viser deg i tillegg hvor godt du passer sammen med en annen du er interessert i, basert på deres samlede testresultater. Deres samlede resultater trenger selvfølgelig ikke å matche perfekt for å opprette et potensielt forhold. De kan derimot helt klart være til hjelp for å gjøre begynnelsesfasen av forholdet enklere.

Academic Singles har per i dag såpass mange registrerte medlemmer, at du enkelt vil få anbefalt rundt 20 potensielle partnere helt fra starten av. Dette er på en liste som hele tiden oppdaterer seg og vokser. Med 110 000 registrerte norske medlemmer, er den ingen tvil om at det finnes mange mennesker på plattformen som komplementerer dine personlighetstrekk. Kanskje får du noen med deg på date, og er du heldig vil dere ende opp som partnere i fremtiden.

Registrering

Registrering hos Academic Singles

Registreringsprosessen er ofte det som holder potensielle medlemmer igjen fra å registrere seg på en dating-plattform. Folk er kanskje redde for å gi opp for mye av sin personlige informasjon til en dating tjeneste, eller kanskje de tror de vil svare feil. Ingen ønsker naturligvis sin personlighet feilrepresentert på datingsiden.

Academic Singles har heldigvis gjort det enkelt å unngå slike potensielle problemer. Dette har de gjort ved å opprette 34 spørsmål som alle nye medlemmer må svare på. På denne måten evaluerer man alle på en like logisk måte, slik at resultatene ikke blir for blandede og uklare. I tillegg forkorter dette prosessen mot registrering drastisk. Man behøver heller ikke å skrive noen detaljert informasjon om seg selv når man først registrerer seg på Academic Singles.

Academic Singles har skapt klarhet i en prosess som for mange er vanskelig og upraktisk. Hovedfokuset for deg som bruker blir derfor å finne en eller flere partnere du kan nyte livet med. Academic Singles er sikre på at du vil finne partnere du har interesse for. Derfor vil de vurdere å utvide medlemskapet ditt, om du får kontakt med mindre enn 10 brukere i løpet av premium-medlemskapet. Dette er så lenge du tar kontakt og sier i fra 14 dager før utløp av medlemskapet.

Brukerprofilene på plattformen er generelt bra fremlagt. Hver profil er unik, og alle medlemmer velger selv hvor mye eller lite de vil fylle ut ekstrafeltene. Det viktigste derimot, er hvor godt man passer sammen basert på verdien nederst til høyre på profilbildet. Man finner også dette i den fullstendige rapporten i profilen sin. Potensielle partnere som blir matchet til deg, har alle høye verdier i deres delte personlighets-sammenlikninger. Dette er slik at de kan verifiseres som en potensiell partner for deg.

Pris

Datingsider er ingen enkel ting å sette en verdi på, vår individuelle dating-opplevelse kan tross alt variere kraftig. Noen møter sitt livs kjærlighet etter kun dager eller uker på datingsiden, mens for andre kan det ta flere år. For dem som finner sitt livs kjærlighet via en dating-tjeneste, uavhengig av om det tar 1 uke eller 1 år, er det uten tvil verdt å betale litt ekstra.

For mange tar det derimot lengre tid å finne en partner man vil dedikere livet til. Derfor er det lurt å være noe oppmerksom på pris også. Heldigvis tilbyr Academic Singles et svært konkurransedyktig prisnivå, som selvfølgelig i likhet med andre datingsider blir lavere til lengre man abonnerer.

Abonnerer du for eksempel for 3 måneder, som er den kortest mulige perioden, betaler du 599 kroner per måned. Ønsker du å binde deg til tjenesten for en lengre periode derimot, går den månedlige prisen betydelig ned. Binder du deg for 6 måneder betaler du 499 kroner per måned, og for 12 måneder betaler du kun 399 kroner per måned. Planlegger du å date over lengre tid er det derfor logisk å abonnere i enten 6 eller 12 måneder. 

Om du ønsker å prøve tjenesten gratis kan du selvfølgelig gjøre dette, her har du også tilgang til egne testresultater og passende kontaktforslag/partnere. Du får derimot kun muligheten til å sende en melding til hver partner, vil du sende flere må du kjøpe premium-medlemskapet. Dette sikrer vertfall at du får et skikkelig inntrykk av plattformen før du gjør noen store avgjørelser. Til slutt kan du avgjøre om Academic Singles er datingsiden du har lett etter.

Merk også at du må kansellere premium-medlemskapet etter 14 dager, dersom du ikke vil at det skal fornyes automatisk og trekke kredittkortet ditt.

Kundeservice

Kundeservice er uten tvil en topp prioritet hos de aller fleste som tar online dating seriøst. Det finnes tross alt mange uærlige datingsider der ute, som ikke leverer det de lover. Dette gjør det desto mer viktig å undersøke litt, før man begynner å benytte en dating-tjeneste. Heldigvis kan vi trygt si at Academic Singles har svært god kundeservice.

Skulle du for eksempel ende opp i en situasjon der du har akutt behov for kontakt med en kunderådgiver. Eller ønsker du å sende inn en klage på en av nettstedets funksjoner, kan dette enkelt gjøres via e-post. Som hos de fleste datingsider foretrekkes alltid kontakt via e-post. På denne måten er det enklere for tjenesteyteren å holde oversikt over alle kundeservice-forespørsler som kommer inn.

Academic Singles er en nokså logisk basert dating-plattform, noe som betyr at telefonstøtte for de fleste ikke vil være nødvendig. Dette er for øvrig også en nokså stor utgift for en datingside å holde gående. Som resultat velger mange dating-tjenester å unnlate telefonstøtte som en del av sin kundeservice.

Academic Singles tilbyr ikke noen enkel metode for kontakt via telefon, da de foretrekker å bli kontaktet via e-post. For de aller fleste er dette heldigvis helt greit, da det også betyr at man kan finne all kommunikasjon lagret i sin innboks. I noen tilfeller har man behov for dette i forbindelse med klager.

Plattformen tilbyr som kompensasjon for mangel på telefonstøtte, utrolig god støtte over e-post. Sender du inn en klage eller en rekke spørsmål til Academic Singles, kan du være sikker på at du vil bli besvart av profesjonelle. Folk som bryr seg om din opplevelse av plattformen.

Som en ekstra sikkerhet, kan du også finne tjenesteyterens adresse og annen informasjon på deres nettside. Om du klikker deg inn på «Contact» siden, finner du blant annet ut at deres hovedkvarter befinner seg i Luxembourg. Selv om det er lite sannsynlig at du kommer til å benytte denne adressen til å sende brev til Academic Singles i Luxembourg, er det greit å vite hvor de oppholder seg som en ekstra sikkerhet.

Academic Singles sammenlignet med andre datingsider

Det finnes en hel rekke ulike datingsider i Norge i dag, alle med varierende popularitet og kvalitet. Popularitet er ofte til en viss grad sammenkoblet med kvalitet. Dette betyr at så lenge en datingside har en respektabel mengde brukere, så bør nettstedet levere en respektabel opplevelse til sine brukere. Det er derimot heller ikke slik at jo flere brukere en datingside har, jo bedre er kvaliteten på siden.

Noe som for alle er nokså klart, er at Academic Singles er en dating-tjeneste for noe mer modne voksne. Folk som ønsker mer enn bare en «one night stand» eller et kortvarig forhold. Ser man etter potensielle partnere med betydelige akademiske bakgrunner, betyr det ofte også at det er snakk om mennesker som har litt erfaring i livet og ønsker å investere i et ekte kjærlighetsforhold.

Her skiller datingsider som Academic Singles seg ut fra for eksempel Tinder, en app som mange opplever at er for useriøs og gjerne kun for tenåringer. Sider som Match, EliteSingles og C-Date er også sammenliknbare med hva Academic Singles prøver å tilby. Kanskje spesielt EliteSingles, da de også ønsker å bringe sammen mennesker som ser etter noe mer seriøst og sofistikert. Kanskje til og med noe mystisk og eksotisk.

C-Date og Match regnes som mer generelle dating-tjenester, de er ikke i like stor grad nisje-markeder. Dette kan fungere for deres kunder både på godt og vondt. C-Date står for Casual Dating, og er en tjeneste som baserer seg mer på single som gjerne søker en flørt og ikke så mye mer. Match fokuserer litt mer på potensielle langvarige og mer seriøse forhold, men fortsatt ikke med samme fokus som Academic Singles.

Dating-tjenesten for akademikerne er uslåelig, spesielt om man har fullført en utdanning som var langvarig og krevende. Man har kanskje også prøvd seg på litt uforpliktende dating før, og nå ønsker man et skikkelig forhold med noen man kan relatere til på et dypere nivå.

Totalvurdering

Vi har nå tatt for oss en hel mengde med informasjon om dating-plattformen Academic Singles. Selv om tjenesten foreløpig er mindre kjent enn tjenester som Match og C-Date for de fleste Nordmenn, har den fortsatt mottatt stor interesse og et imponerende antall brukere på nokså kort tid. Det er all grunn til å være oppmerksom og passe på når man velger dating-tjeneste. Academic Singles har bevist seg å være en av sidene man kan stole på om man vil prøve seg på online dating.

Det er en tjeneste som gjør at menn og kvinner over hele landet kan puste ut, og nyte sin dating-opplevelse uten å bekymre seg om faren for uærlige tjenesteleverandører. Tryggheten ved bruk av plattformen økes også med tanke på at alle nye brukere enkelt kan registrere seg helt gratis, og utforske alle plattformens grunnleggende funksjoner før de bestemmer seg for å investere i et månedlig medlemskap eller ikke.

Det er ingen tvil om at Academic Singles når frem til sin målgruppe. Tjenesten virker enkel og logisk under bruk, og man får raskt et godt inntrykk av den enkelt navigerbare, men profesjonelt fremlagte plattformen. Det er ingen tvil om at Academic Singles har investert mye i å tiltrekke den rette typen bruker til sin plattform. Dette viser igjen når man ser på hvor mange brukere som allerede har tatt i bruk plattformen.

Online dating kan være et skummelt eventyr å begi seg ut på for mange, spesielt med tanke på hvor mange falske aktører som finnes der ute. Heldigvis stiller Academic Singles som en av de mest seriøse aktørene på markedet. Dette betyr at du som bruker kan fokusere på det som virkelig betyr noe, nemlig å finne deg en date!

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.