Anmeldelse av EliteSingles

EliteSingles er en av de beste datingtjenestene for høyt utdannede.

Hva vi likte

 • God personlighetstest
 • Mange medlemmer i Norge
 • Både gratis og premiumversjon
 • Veldig god for akademikere

Egenskaper

 • Passer best for: Seriøs dating
 • Gratisversjon: Ja
 • Premiumversion: Ja. kr 229,- per måned
 • Fordeling: 45% kvinner og 55% menn
 • Største ulempe: Mange fordeler med den betalte versjonen

Introduksjon

Dating er på ingen måter enkelt, spesielt ikke dersom du er en av de litt kresne. Kresen er det derimot helt greit å være, man skal jo ikke bare date hvem som helst heller. De aller fleste i dag går gjennom en rekke forhold før de finner ut av hvem som faktisk er den rette. Dating på nett har blant annet gjort dette mye enklere for nordmenn.

En av de tingene mange blir mer bevisst på når de blir eldre er selvfølgelig partnerens økonomi og jobb. Rettere sagt er det nok kanskje utdanningen også som spiller en viktig rolle i henhold til kjemi. Vi mennesker liker å omgi oss med personer som har noenlunde samme nivå av intelligens, og derfor er det ikke overraskende at de med høy utdanning også søker partnere med høy utdanning.

Av noen blir det kanskje kalt elitisk, men sannheten er at intelligens og høyere utdanning er noe som virker tiltrekkende for de aller fleste mennesker. Hvem ønsker tross alt ikke at partneren sin skal være ambisiøs, intelligent, og ha hårete mål? Som en følge av nettopp dette har utdanning og god karriere blitt veldig viktig i jakten på sin livspartner.

EliteSingles er en av de få datingsidene i Norge som virkelig har spisset seg inn på denne kategorien. Mange vil snakke ned slike sider, med den mening at det utelukker andre brukere. Men dersom en søker noen med en spesifikk karakteristikk, så er det slike datingsider som er best. Da slipper en tross alt å tråle gjennom en haug med profiler som ikke er interessante.

Men hvor effektiv er egentlig EliteSingles? Hva er det som skiller denne datingsiden fra sine mange konkurrenter, og kan den hjelpe deg å finne kjærligheten? I vår anmeldelse av EliteSingles skal vi besvare disse og mange flere spørsmål. Det kan være vanskelig å finne rett datingside. I vår anmeldelse av EliteSingles skal vi hjelpe deg å avdekke om det er her du kan finne kjærligheten.

Generelt om EliteSingles

Hjemmesiden til EliteSingles

EliteSingles er et kjent navn for mange nordmenn. Mye grunnet TV-reklamer og enkelte debatter, som har gjort siden rimelig populær. Debattene har gått ut på at «elite dating» har sendt feil signaler. Allikevel vet de fleste som nevnt tidligere at likeverdig intelligens er veldig viktig i et parforhold, slik at høyere utdanning kan være helt essensielt for en god match.

Det er dette konseptet tyske EliteSingles har basert seg på. Med internasjonal rekkevidde har dating giganten utviklet en tjeneste som mange har rost i skyene. Motsigelsene har som nevnt vært mange, men for de som har søkt etter en partner med høyere utdanning, så har EliteSingles vært en absolutt åpenbaring. Dette gjenspeiles også i aktiviteten på siden, noe vi kommer tilbake til litt senere i artikkelen.

Nettsiden oppleves som intuitiv og brukervennlig. Dessuten er EliteSingles kanskje en av de aller mest profesjonelle sidene der ute. Mange datingsider får en til å tvile på om det er et seriøst nettsted, men med sitt flotte design og fremoverrettede brukervennlighet fjerner EliteSingles enhver tvil. Denne profesjonelle tilnærmingen passer selvfølgelig også deres målgruppe svært godt; de med høyere utdanning.

Dette fremheves kanskje spesielt av det faktum at EliteSingles ikke tillater gamle og inaktive profiler å bli værende på siden. Mange datingsider lar disse være, slik at medlemsantallet virker høyest mulig. Videre luker også EliteSingles på mange måter ut muligheten for falske profiler ved å manuelt sjekke enhver registrering av brukere på siden.

Selv om EliteSingles er meget profesjonell og retter seg inn mot en høyere utdannet målgruppe, så er det fortsatt en veldig personlig og varm datingside. Det er noe med følelsen av siden som gjør at brukerne kan være bevisste på at EliteSingles faktisk ønsker dem det beste i jakten på kjærligheten. Dermed blir datingsiden en blanding av profesjonalisme og varm personlighet. Datingsiden ligner relativt mye på både Match.com og Academic Singles.

Hvem passer EliteSingles best for?

Som tidligere nevnt er EliteSingles en datingplattform som er spisset mot de som er ute etter en partner med høyere utdanning. Kanskje er det ikke så overraskende at mange av brukerne da selv har høyere utdanning. Det er ganske enkelt slik at vi mennesker tiltrekkes av personer med likeverdig intelligens, enten det er snakk om venner eller et romantisk forhold.

Dermed passer altså EliteSingles ofte midt i blinken for en person med høyere utdanning og store ambisjoner i karrieren sin. Man ser ofte at slike mennesker gjerne ikke vil si seg til takke med å date, eller for den saks skyld gifte seg med, noen som ikke har disse ambisjonene. Det kan gjerne føre til lav kvalitet på samtaler og for ulike interesser.

Allikevel er det også mulig for de uten høyere utdanning å melde seg på hos EliteSingles. Det finnes jo tross alt en målgruppe her som ønsker en partner med høy intelligens og ambisjoner. Selv om en ikke kanskje helt passer sammen i henhold til samtaler og interesser, så kan det være en god match ved at en fyller hverandre ut på mange andre områder.

EliteSingles er dermed ikke helt eksklusivt for kun de med høyere utdanning, men kan også passe godt for de som leter etter en partner med høyere utdanning. Dermed blir det ikke hensiktsmessig for en person med lavere utdanning å håpe at andre velger å date en, men en kan samtidig forsøke å finne en annen med høyere utdanning selv.

Kort og godt kan det sies at den som skal letes etter på EliteSingles helst skal ha høyere utdanning. Hvem den andre personen er har ikke så mye å si, så lenge personen som det er fattet interesse for ønsker å slå av en prat. Kanskje endrer tross alt denne personen helt meningen, og hvem som helst kan egentlig ende opp med hverandre på EliteSingles, uavhengig av den originale intensjonen.

Antall medlemmer/aktivitet

EliteSingles har litt over 10 år fartstid i bransjen. De startet sitt eventyr i Tyskland tilbake i 2009, og siden har de ekspandert til mange land. I Europa har de i dag rundt 14 millioner aktive brukere, noe som er mange med tanke på deres nisje. Generelt sett regnes EliteSingles som en veldig seriøs side i alle de landene de opererer i.

Her hjemme i Norge kom EliteSingles på banen tilbake i 2012. Siden den gang har datingsiden opparbeidet seg litt over 120,000 aktive brukere. Det er ikke i nærheten av de aller mest populære sidene, men samtidig er ikke det heller poenget til EliteSingles. De spisser seg tross alt inn på en enkelt målgruppe, og dessuten er aktive medlemmer viktige for sidens profesjonalitet.

En trend innen datingsider er at en hevder at en har flere medlemmer enn det en faktisk har. Det gjør mange datingsider ved å mene at tidligere brukere som ikke lenger er aktive også kan regnes som medlemmer, så sant de ikke har slettet brukeren. Mange falske brukere gjør også at antallet medlemmer blir veldig høyt hos enkelte datingsider.

EliteSingles har derimot tatt tiltak for å hindre dette. Hos EliteSingles er det blant annet manuell gjennomgang av alle brukerkontoer. Det er dessuten også slik at inaktive brukere etter hvert vil bli fjernet fra datingsiden. Dermed er det ikke slik at kun en brøkdel av de 120,000 aktive brukerne faktisk er aktive. Nærmest samtlige av brukerne besøker jevnlig siden for å lete etter sin partner.

Samtidig er det ikke antallet medlemmer som alltid er viktigst, men hvor relevante de også er. Hos de største datingsidene kan du finne mange brukere, men dersom du har et minstekrav om at partneren har høyere utdanning, så er det ikke til noen nytte. 120,000 aktive medlemmer som treffer din målgruppe er til gjengjeld ganske gode nyheter for deg og dine sjanser.

Funksjoner/forskjellige apper

Algoritmen for hvordan folk matches er unektelig den viktigste funksjonen for en moderne datingside. En skal ikke lenger bare lage en bruker og snakke med tilfeldige personer. Data fra tidligere suksesshistorier benyttes nemlig for å lage en algoritme som skal koble deg opp mot optimale partnere. Her bruker EliteSingles teknologi som er helt fremst i markedet, slik at du garantert vil treffe bra. Appene på mobil fungerer veldig bra.

En noe mindre viktig funksjon, men som er helt unik for EliteSingles, er deres forhåndsdefinerte spørsmål. For hva skal du egentlig spørre dine matcher om? Mange sliter med å starte en samtale over nett, spesielt om den skal være av en romantisk karakter. Derfor har EliteSingles samlet sammen 50 forhåndsdefinerte spørsmål som gjør denne oppgaven enklere.

Videre er det verdt å nevne at EliteSingles på mange måter kan sammenlignes med et sosialt medium. For eksempel kan du like og kommentere på ytringer fra andre brukere. Du kan også velge å like spesifikke interesser. Dette er jo tross alt noe som hjelper deg å finne passende partnere. Kanskje liker dere for eksempel den samme TV-serien?

En annen funksjon som er nyttig for å treffe den rette er «Hva om…» partnerforslaget. Dette er nemlig en funksjon som setter algoritmen helt til side for et øyeblikk. Ved hjelp av denne kan du møte på personer som teknologien kanskje ikke mener er en ultimat match. Det kan jo hende at algoritmen tar feil innimellom, så dette er en spennende funksjon.

EliteSingles sine funksjoner vitner om en datingside som i hvert fall ikke ligger på latsiden. Her finner du det siste innen teknologi, i tillegg til et par ekstra nye funksjoner som foreløpig er unike for EliteSingles. Dessuten er en av de viktigste fordelene ved EliteSingles sine funksjoner at de faktisk gjør dating enklere for deg som søker etter en partner.

Det er selvfølgelig også verdt å nevne at EliteSingles tilbyr en app, både til Android og iOS. På den måten kan du melde deg på og kontakte andre brukere, selv når du er på farten. Det er kjekt, da brukerne hos EliteSingles tross alt ofte er yngre mennesker som har en hektisk hverdag. Da er mobildating rett og slett midt i blinken.

Registrering

Personlighetstesten hos Elitesingles.

Registrering er noe mange gruer seg til når de skal registrere seg hos en datingplattform. Der det er skikkelig spennende å skulle endelig lage en profil, så er det ikke alltid veldig gøy å gå gjennom lange og tunge registreringsprosesser. Spørreskjemaer, verifisering av profil, og tester, er noe av det mange gruer seg til. Dette er derimot nødvendig, men det kan jo også gjøres gøy slik som hos EliteSingles.

EliteSingles har nemlig tatt skikkelig grep for å gjøre registreringen givende og viktig. Etter å ha raskt skrevet inn kun den viktigste informasjonen om deg selv, så kan du sette i gang med personlighetstesten. Denne kan virke stor til å begynne med, men faktisk tar den bare rundt 20 minutter. Det kan være de best investerte 20 minuttene i ditt liv.

Det er fordi alle dataene fra denne personlighetstesten benyttes i algoritmen hos EliteSingles. Basert på dine svar, med skalaer fra 1-7, så vil EliteSingles gjennom avansert teknologi kunne matche deg opp mot andre passende brukere. Kun 20 minutter etter du startet registreringen, så vil du allerede ha forslag til hvem du bør kontakte.

Kort og godt er registreringen hos EliteSingles enkel og brukervennlig. Det stilles ikke en masse unødvendige spørsmål som ikke tilfører dine sjanser noe. I stedet stilles det relevante og viktige spørsmål for å avdekke nettopp hvem det er som kan passe deg. Merk at du etter en gratis registrering derimot må velge et betalt medlemskap før du kan kontakte andre medlemmer. EliteSingles må riktignok sies å ha lengre registreringstid enn andre sider som C-date og VictoriaMilan.

Pris

Det å finne den rette personen i ditt liv etter å ha vært singel en god stund er noe det er vanskelig å sette en pris på. EliteSingles er tross alt et veldig godt sted å starte letingen, dersom deres brukere er innenfor din målgruppe. Finner du den rette her, så bryr du deg jo neppe om prisen.

Allikevel finnes det selvfølgelig andre datingsider lignende EliteSingles, og for å skille disse fra siden kan det være nyttig å se på pris. Hadde EliteSingles vært kjempedyrt, så kunne jo tross alt også en av de mer generelle sidene vært et godt alternativ. Derfor er pris, om en liker det eller ikke, selvfølgelig også en faktor man må se nærmere på.

Hos EliteSingles så er det helt gratis å registrere seg. I likhet med de fleste andre datingsider kommer derimot kostnadene da du ønsker å for eksempel kontakte eller chatte med andre, i form av abonnement. Her lar EliteSingles deg velge mellom 3 forskjellige abonnementer. Du kan velge å abonnere for 3, 6, eller 12 måneder. Prisen går betraktelig ned per måned jo lengre abonnement du velger.

Faktisk blir EliteSingles så rimelig som 329 kr i måneden dersom du velger et abonnement på 12 måneder. Det er helt på linje med generelle datingsider i dagens marked. Dessuten følger det med en pengene-tilbake garanti på abonnementet, og EliteSingles har også ofte kampanjetilbud løpende som gir rabatter til lojale medlemmer.

Kundeservice

EliteSingles er som tidligere nevnt opprinnelig fra Tyskland, og de har siden oppstarten spredt seg verden over. Over 30 millioner medlemmer krever selvfølgelig en godt organisert kundeservice, for ellers hadde neppe brukerne ønsket å bli værende her. Det er for øvrig mange gode grunner til at kundeservice er viktig innen dating på nett.

Selv om en neppe vil få bruk for det så mange ganger hos EliteSingles, så oppstår det feil med jevne mellomrom. Dette innebærer for eksempel at en chat kan slutte å fungere, eller at noe forekommer med betalingen for ditt abonnement. Når kjærligheten blomstrer med en annen bruker, så er det selvfølgelig viktig å komme seg raskt tilbake inn i chatten.

Derfor er det gode nyheter at EliteSingles har en hurtig responstid gjennom kundeservicen. Enten du velger å kontakte dem gjennom e-post eller telefon, så får du raske og behjelpelige svar fra deres norske representanter. En gjenganger i deres kundeservice er hyggelige mennesker som ikke minst også vet hva de faktisk snakker om.

Skulle du en dag finne kjærligheten gjennom EliteSingles, sånn som så mange andre, er det dessuten raskt og knirkefritt å si opp medlemskapet. Da bare kontakter du kundeservice og sier ifra, uten langvarige og kompliserte prosesser slik mange andre tjenester har. Uansett hva du trenger hjelp til, så kan kundeservice hos EliteSingles garantere deg den bistanden du trenger.  

EliteSingles sammenlignet med andre datingsider

De aller fleste nordmenn ønsker å dele resten av livet med en partner, og som en følge har datingsider virkelig blitt populære. Dette gjelder også datingsider som tiltrekker seg høyt utdannede mennesker. Disse befinner seg tross alt på diverse datingsider og apper, med alt fra EliteSingles til Tinder, og sider midt imellom også.

Den datingsiden som nok minner mest om EliteSingles er Academic Singles. Det er helt enkelt fordi Academic Singles også sikter seg inn på individer med høyere utdanning. Disse to skiller seg ut innenfor denne nisjen, og det finnes ikke noen andre store datingsider som satser på akkurat dette markedet i Norge. Allikevel finnes det sider som sikter seg inn på såkalte «sugar daddies».

Forskjellene mellom Academic Singles er ikke så altfor store. Allikevel er de store nok til at en bør stoppe opp og vurdere disse før en registrerer seg. For eksempel er det noen kroner å spare på å velge EliteSingles, og det gjelder spesielt om du velger abonnementet på 12 måneder. Da kan du spare nesten en tusenlapp i året, selv om du forhåpentligvis finner kjærligheten før den tid.

Dessuten er nok sjansene litt større for å finne kjærligheten hos EliteSingles. Siden er både større internasjonalt og i Norge. Med noen titalls tusen flere medlemmer kan EliteSingles gi deg større sjanser for å få napp, da det ganske enkelt er mer å velge av. Dessuten kan det nevnes at kvaliteten på medlemmene hos EliteSingles også mest sannsynlig er høyere, fordi de sletter inaktive profiler.

Tips for bruk av EliteSingles

Dersom du skulle bestemme deg for å velge EliteSingles, så er det et par ting du bør huske på. Det første tipset er kanskje det aller mest åpenbare. Du bør være ærlig om hvem du er, og ikke minst da din egen utdannelse. Preferansene for brukerne hos EliteSingles er veldig spesifikke, og de vil gjennomskue deg dersom du skulle forsøke å for eksempel lyve til deg en høyere utdannelse.

Et annet godt tips er å bruke god tid på å skrive din biografi til profilen. Høyere utdannede liker å se refleksjoner og godt språk. Dessuten ønsker de allerede i profilen din å se at de finne noe intelligent ved deg. Det er selvfølgelig også viktig å et godt profilbilde, og her kan du for eksempel kle deg i enten dress eller kjole for å kunne se mer profesjonell ut.

Totalvurdering

Det er viktig å sette seg selv tydelige preferanser for hvem det er en ønsker å dele livet sitt med. Enkelte føler skam for disse preferansene, og kanskje spesielt er det litt tabu knyttet til å søke en partner med utelukkende høy utdanning. Her er det heldigvis dukket opp en håndfull muligheter innenfor dating på nett over de siste par årene.

EliteSingles er en av de datingsidene som ikke bare tiltrekker seg de med høyere utdanning, men som også fokuserer utelukkende på denne målgruppen. Dette betyr at de som ønsker en partner med høyere utdanning kan føle seg velkommen her. En trenger ikke nødvendigvis ha det selv, men det kan være en fordel da andre brukere sannsynligvis ser etter dette.

Både det å registrere seg og bruke EliteSingles er meget enkelt. En føler seg med ett velkommen på siden med en profesjonell atmosfære, og så sant du har valgt et abonnement, så kan du sette i gang. Du kan sende et uendelig antall meldinger; for det som er en veldig fornuftig månedspris. Faktisk er prisen på lik linje med de fleste datingsider der ute.

EliteSingles har dessuten de aller fleste funksjoner tilgjengelig, og deres app kommer til både Android og iPhone. Det er i det hele tatt veldig lite å utsette på denne datingsiden, men dersom du skulle ha noen bekymringer, så kan du kontakte deres hyggelige kundeservice over e-post eller telefon. Leter du etter en partner med høyere utdanning, så kan det være en god ide å se til EliteSingles.

Ofte stilte spørsmål

Er det vanskelig å komme i kontakt med kundeservice?

Det skal være ganske greit å komme i kontakt med kundeservice hos EliteSingles, og det er hovedsakelig to måter å gjøre dette på. Den første metoden er å benytte seg av kontaktskjemaet som ligger på hjelpesiden deres, mens den andre er å sende et brev til deres postadresse i Berlin, Tyskland. EliteSingles selv anbefaler det elektroniske skjemaet for raskest mulig svar.

Hvilke funksjoner får jeg med et gratis medlemskap?

Med et gratis basismedlemskap har du muligheten til følgende: Se resultatene av personlighetstesten, du kan motta forslag til partnere, du kan sende smil og du kan laste opp bilder. Dette er ment for at du som potensiell kunde skal kunne gjøre deg kjent med siden, og se om dette er noe som kan passe for deg.

Hva får jeg som premiummedlem?

Du får en god del flere funksjoner som premiummedlem, blant annet kan du:

 • Få detaljerte resultater fra personlighetstest
 • Bli foreslått for andre premiummedlemmer oftere
 • Se hvem som besøker profilen din
 • Sende og motta ubegrenset antall meldinger
 • Kommentere på andres bilder og profiler
 • Få funksjon for å motta opp til 20 nye partnerforslag om dagen
 • Få tilgang til premiumsfordeler både på iOS og Android

Hva kan jeg forvente å møte på EliteSingles?

Det du kan forvente å møte er egentlig det EliteSingles spesialiserer seg på, nemlig velutdannede og intelligente mennesker. EliteSingles har også en veldig god fordeling mellom antallet kvinner og menn, noe som igjen er ekstra gunstig for deg som kunde. Siden kan også skilte med en svært god algoritme som hjelper deg på veien til å finne en partner.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.