De 10 beste datingsidene i Norge

Vi testet 10 av de største datingsidene i Norge.

Nettdating har stadig blitt mer populært og resultatet av dette har vært et økende antall datingsider. Noen har vært der i en årrekke, mens andre er relativt nye. Uansett er det vanskelig å vite hvilken dating sider i Norge skal velge. Derfor har vi laget en oversikt over de forskjellige datingsidene som er mest aktuelle for norske brukere.

Fordelen for deg som forbruker er at med økende konkurransenivå øker også kravene til å levere gode løsninger. Datingsidene er nødt til å fokusere på brukervennlighet og gode plattformer for PC og i mobil-apper, samt medlemsbase, kundeservice, prisnivå og lignende. Dette kan man også merke godt, da man får igjen mye mer for pengene enn man gjorde for fem år siden.

I oversikten vil vi skrive litt om de ulike alternativene for dating Norge. Her vil vi skrive om hvem datingsidene passer best for, hva som er positivt og negativt med hver enkelt, og så videre. I tillegg til dette vil vi avslutningsvis skrive litt om hva du kan gjøre for å lykkes med nettdating, og hva du må passe deg for.

Vi ønsker å presisere at medlemstall, kjønnsfordeling og annen informasjon i mange tilfeller er hentet fra datingtjenestene selv. Dette gjør vi fordi vi ikke med sikkerhet kan avklare om tall og informasjon er pyntet på fra leverandørens side, og man bør derfor anse de som omtrentlige.

EliteSingles ble lansert i 2012 av Spark Networks Services i Berlin, og har i dag over 13 millioner brukere på verdensbasis. I Norge har datingtjenesten omkring 150 000 medlemmer, hvor 52 % av disse er menn og 48 % kvinner. Tjenesten har dermed relativt mange brukere i Norge og en jevn kjønnsfordeling.

Målgruppen til denne tjenesten kan gjenspeiles i navnet, og formålet er å tilby en nettside for seriøse mennesker som er høyt utdannet og intelligente. Derfor passer datingtjenesten best for den som er singel og på utkikk etter et seriøst forhold. De fleste av medlemmene på EliteSingles er i følge tjenesten selv over 28 år og har høy utdanning.

Matchingssystemet til EliteSingles er basert på en personlighetstest som brukerne er nødt til å ta ved oppretting av bruker. Resultatene av denne testen er det som fører til nye partnerforslag du muligens kan passe godt med.

Det er helt gratis å registrere seg, men i likhet med de fleste andre datingtjenestene må du betale en liten sum for å benytte tjenesten fullt ut. EliteSingles ligger helt midt på treet i forhold til pris. Vi opplever plattformen til PC og appene til iOS og Android som gode og intuitive.

Gratis registrering

Match.com har vært en av de ledende datingtjenestene i Norge helt siden 2002 og har en stor medlemsbase. Plattformen var en av de første i verden til å tilby dating over nett og i Norge finner man over 300 000 registrerte brukere, der 45 % av brukerne er kvinner og 55 % menn. Dette gir en fin og jevn kjønnsfordeling.  

Det blir også arrangert ulike typer «singelkvelder» i regi av Match.com slik at medlemmene kan møtes i hyggelige og avslappede atmosfærer. Dette gjør at tjenesten strekker seg lenger enn det å bare tilby ren nettdating.  

Match legger til rette for mennesker som er ute etter noe seriøst, og kan slikt sett være en bedre løsning for deg som er ute etter ett langsiktig forhold i motsetning til dating sider som C-date. Målgruppen til Match er de mellom 25 og 55 år, og passer derfor best for deg som faller innenfor denne gruppen.  

Prismessig er det helt gratis å registrere seg, opprette en profil og finne andre single i ditt område. Skal du imidlertid benytte tjenesten fullt ut må du betale.

Match har spennende informasjon på nettsiden sin som kan være motiverende for deg som vurderer å bli medlem: Bare i Norge får tjenesten over 6 600 nye medlemmer hver måned. På det norske nettstedet tar hele 12 000 medlemmer kontakt med hverandre hver dag, og hver uke går over 2 600 norske single på date med noen de har truffet på Match.com. Det er dermed god mulighet for å finne en partner via Match.com.

Gratis registrering

Konseptet til Academic Singles er på mange måter likt konseptet til EliteSingles. Tjenesten retter seg mot høyt utdannende og single individer, som er på søken etter en partner. Det kan være litt hipp som happ hvilken av tjenesten man benytter, men en god ide kan være å for eksempel registrere bruker på begge, for å maksimere sjansene.

I Norge opplyser tjenesten at den har over 200 000 norske brukere, hvor 55 % av disse er kvinner og 45 % er menn. Slikt sett er kjønnsfordelingen og medlemsmassen god. I likhet med EliteSingles gir tjenesten deg regelmessige forslag til mennesker du kan matche med basert på en vitenskapelig utarbeidet personlighetstest alle brukere må gjennomføre.

Plattformen og appen virker også relativt brukervennlig, og det er lett å forstå hvordan man skal navigere seg rundt. I forhold til betaling fungerer tjenesten på lik linje med de andre tjenestene vi har gjennomgått. Det er helt gratis å registrere seg og benytte seg av en del av funksjonene, men skal du ha optimal effekt er du nødt til å betale en liten sum. Prismessig er Academic Singles gjennomsnittelig anlagt.

Gratis registrering

C-date etablerte seg i Norge i 2008, og siden den gang har mer enn 500 000 nordmenn benyttet seg av tjenesten. C-date er dermed en relativt gammel datingtjeneste som har eksistert lenge. På verdensbasis har C-date over 36 millioner brukere, og over 25 000 nye brukere daglig basis.

Når det kommer til brukerne er kjønnsfordelingen god; og vi ser at 48 % av brukerne er menn, mens 52 % av brukerne er kvinner. Dette innebærer at du har et godt utvalg i forhold til motsatt kjønn å velge mellom. C-date lover på sine sider at de har en seriøs profilkontroll med manuelle bildekontroller.

Formålet med C-date er primært å være en datingtjeneste for den som søker uforpliktende dating, og hevder selv å være det beste valget for uforpliktende dating. Basert på informasjon man må oppgi ved registrering, vil C-date foreslå matcher til deg basert på hvor de befinner seg i forhold til deg.

C-date passer altså best for deg som er ute etter noe litt mindre seriøst. Det er fortsatt viktig å presisere at mennesker som ofte søker noe mindre seriøst, likevel ender opp i forhold dersom det viser seg at kjemien stemmer godt. Dermed er det ikke sagt at du ikke kan finne kjærligheten via C-date.

Når det kommer til pris er C-date helt gratis i forhold til registrering. Du kan også enkelt lete etter andre brukere kostnadsfritt. For å få fullt utbytte av tjenesten må du imidlertid betale. C-date er en relativt dyr datingtjeneste, hvilket er med på å trekke ned inntrykket vårt noe. Imidlertid rettferdiggjøres dette til en viss grad av nivået på datingtjenesten.

Gratis registrering

Veldig mange av de som benytter seg av digitale datingtjenester er under 50 år, og dette vanskeliggjør det å finne en partner dersom du er over denne aldersgruppen. For å løse dette problemet tilbyr tjenester som Singles50 en plattform for deg som er 50+.

Singles50 er en rendyrket datingside for eldre mennesker som er på utkikk etter en partner. Slikt sett kan datingtjenesten passe godt for deg som er litt eldre.

Singles50 opplyser om at de har over 60 000 norske brukere. Alle må ved registrering gjennomføre en vitenskapelig personlighetstest, og basert på denne testen finner tjenesten andre mennesker den tror du passer godt sammen med.

Singles50 er helt gratis å benytte seg av i forhold til en del funksjoner, men i likhet med de fleste andre datingtjenestene må du betale en liten sum for å benytte deg av alle funksjonene til datingtjenesten.

Gratis registrering

På Be2 sine hjemmesider opplyses det om at tjenesten har over 766 000 registrerte norske medlemmer, og at 57% er kvinner mens 43% er menn. Dette er et tall vi mener høres i overkant høyt ut, da det faktisk er mer enn Tinder. En mulig forklaring kan være at nettstedet henviser til antallet brukere som har registrert seg historisk, og da er det mulig at tallet er korrekt.

Som man finner på flere plattformer krever Be2 at du gjennomfører en personlighetstest ved registrering, som igjen legges til grunn da den finner potensielle matcher til deg.

Be2 har tidligere fått hard medfart i Media. Dette har blant annet handlet om at mange hevder at datingtjenesten opererer med falske medlemmer og at det er vanskelig å si opp betalingsabonnementet sitt. Her kan du blant annet lese om oppsigelsesmetoden selskapet opererer med. Denne artikkelen om hvordan norske brukere føler seg rundtlurt av be2 er heller ikke veldig lovende.

Ut fra informasjonen over er det dermed kanskje tryggest å unngå et betalingsabonnoment hos be2, selv om det naturligvis ikke er noe farlig å registrere seg hos tjenesten og sjekke om det faktisk kan være noe å hente her.

Gratis registrering

60sDating

I motsetning til mange andre datingsider som henvender seg til et bredt aldersspenn, er 60sdating skreddersydd for personer over 60 år. Dette sikrer at brukerne kan komme i kontakt med likesinnede som er i en lignende livsfase og søker selskap, vennskap eller kjærlighet.

60sdating tilbyr et brukervennlig grensesnitt som gjør online dating-opplevelsen sømløs og hyggelig. Plattformen er designet for å være intuitiv og enkel å bruke, slik at brukerne kan opprette profiler, bla gjennom potensielle matcher og delta i meningsfulle samtaler med bare noen få klikk.

Plattformen prioriterer medlemmenes trygghet og sikkerhet, og bruker robuste sikkerhetstiltak for å beskytte personlig informasjon. Dette fokuset på personvern gir brukerne trygghet når de utforsker datingverdenen på nettet.

Å bli medlem av 60sdating betyr å bli en del av et støttende og imøtekommende fellesskap. Plattformen fremmer et inkluderende miljø der brukerne kan komme i kontakt med andre, dele erfaringer og bygge meningsfulle relasjoner, noe som skaper en følelse av tilhørighet og kameratskap.

Disse unike funksjonene gjør 60sdating til et enestående alternativ for personer over 60 år som søker meningsfulle kontakter og fellesskap i nettdatingverdenen.

Gratis registrering

Victoria Milan er den første plattformen i Norden for mennesker som er gift eller i et forhold fra før, som er på utkikk etter et sidesprang. Man kan absolutt diskutere rundt etikken til datingsiden, men den hevder faktisk å allerede ha over 170 000 norske brukere. Tjenesten er relativt ny og er i sterk vekst. Kjønnsbalansen er helt grei, men ikke den beste i forhold til andre tilbydere. Her er 35 % av medlemmene kvinner, mens 75 % av medlemmene er menn.

Victoria Milan er du 100 % anonym som medlem. Det er ikke nødvendig å oppgi opplysninger som navn, adresse, telefonnummer og lignende. Dette er naturligvis viktig for tjenesten, da mange av brukerne selvsagt ikke ønsker å bli identifisert på siden. Du kan lete etter, snakke og bli kjent med andre medlemmer uten å avsløre hvem du er og kun dele informasjon om deg selv med mennesker du føler deg trygg på.

For deg som er i et kjedelig forhold kan dette altså være et alternativ, men det er kanskje en like god ide å komme seg ut av forholdet. Den store medlemsbasen i Norge må innrømmes å være noe skummel.

Gratis registrering

Tinder

Tinder er nok en av de raskest voksende datingtjenestene i verden, og er en relativt ny datingtjeneste. Sannsynligheten er stor for at du har hørt om Tinder fra før.

Tjenesten har allerede over 500 000 medlemmer i Norge, og må dermed regnes som en av de største datingtjenestene i forhold til medlemsmasse. Dette er den store fordelen med Tinder.

Du finner ingen personlighetstest eller lignende hos Tinder, men det baseres på at du skal trykke like eller ikke på profiler som blir foreslått for deg. Tinder blir ofte beskyldt for å være en veldig overfladisk datingtjeneste, hvilket det er mulig å si seg enig i. I tillegg til dette har Tinder svært få falske profiler, hvilket er et stort pluss.

Tinder baserer seg på å kun være en app, og har derfor ikke en egen løsning for PC. Man kan derimot benytte tinder som en app i nettleser.

Ulempen med Tinder er at mange av brukerne ikke egentlig er der for å møte andre, men kun for å flørte og få bekreftelse. Selv om man har mange matcher betyr ikke dette at du er garantert en date. Visstnok har mange av brukerne på Tinder kjæreste.

Samtidig kan også Tinder være en veldig god app dersom du vet hvordan du skal bruke den, og kan håndtere den harde konkurransen som er der.

En fordel med Tinder er også at du kan benytte deg av tjenesten helt gratis. Problemet er at du har en stor fordel ved å “booste”, som får deg foran i køen, og dermed gjør at du blir vist oftere. Dersom du ikke booster vil du få vesentlig færre likes. Og for å booste er du nødt til å betale en del.

Tinder passer nok aller best for de under 35, da tjenesten har en relativt ung medlemsbase.

Her kan du lese om forskjellige tips for hvordan du kan lykkes på tinder.

Gratis registrering

Happn

Happn er en relativt ny app og kan ansees som en utfordrer til Tinder. Happn er også i rask vekst, selv om medlemstallet i Norge og på verdensbasis ikke kan måle seg med Tinder.

Konseptet til Happn skiller seg ut ifra tinder ved at du blir introdusert for mennesker du faktisk har passert i virkeligheten. Har du dermed gått forbi en søt jente på gaten, eller møtt en hyggelig servitør på en kafe, kan det være mulig å finne denne personen på Happn og innlede en samtale – selvfølgelig forutsatt at begge har Happn.

Du kan sette radiusen relativt bredt slik at det er mulig å bli introdusert for mange mennesker i løpet av en dag.

Happn ligner veldig på Tinder, slik at de positive og negative sidene blir relativt like. Appen kan virke relativt overfladisk, og tjenesten synes å bli benyttet av mange som faktisk kun er der for å chatte eller få bekreftelse. Dermed kan man ende opp med å kaste bort en del tid, selv om det naturligvis er mulig å få en date ved å bruke tjenesten. Du kan fullt ut bruke tjenesten gratis, noe som er et stort pluss.

Happn passer nok best for unge mennesker, da brukermassen er relativt ung. Her gjelder det også å ha litt ståpåvilje, fordi du sannsynligvis vil måtte snakke med en del før du får avtalt en date.

Gratis registrering

Møteplassen

Møteplassen er et nordisk konsept utviklet for seriøse mennesker som er på ute etter en langsiktig relasjon. Fordelen med møteplassen er at tjenesten har norsk kundeservice, og at alle bilder og profiler granskes manuelt. Møteplassen ble startet allerede i 2001.

I Norge og Sverige oppgir datingtjenesten selv at den har omkring 140 000 medlemmer. Av tjenestens medlemmer er 48 % kvinner og 52 % menn. Hele 90 % av alle medlemmene er over 25 år, slik at tjenesten kan passe godt for deg som er noe eldre. For å bli medlem må du være minst 18 år.

Møteplassen tilbyr både gratis og betalte medlemsskap, og prismessig ligger tjenesten midt på treet. Alt i alt er Møteplassen absolutt et aktuelt alternativ for norske brukere som er ute etter noe mer seriøst.

Gratis registrering

Hvordan bli god på nettdating?

Dating sider kan være vanskelig, og det er stor konkurranse, spesielt når det gjelder dating Norge. Likevel er det fullt mulig å bli god på dette, men det krever som oftest litt øvelse og tålmodighet. I nettdating er det desidert viktigste hvilke bilder du har. Uten gode bilder som tiltrekker det motsatte kjønn har du ikke sjans. I tillegg til bildene er du nødt til å være god til å kommunisere over nett, slik at den andre personen blir interessert og faktisk får lyst til å møte deg.

Når det gjelder bilder på dating sider Norge, er det ekstremt viktig at du har naturlige bilder av deg selv der du utstråler selvtillit og selvsikkerhet. Bildene må være av god kvalitet, og det må være helt åpenbart hvordan du ser ut. Bilder hvor du prøver å kamuflere hvordan du ser ut, eller bilder i dårlig oppløsning fungerer som regel dårlig. Dette kommuniserer at du selv synes du er lite attraktiv.

Bildene burde også være fysisk pene av deg selv. Dette krever som oftest at du tar en del bilder, da man er heldig med noen bilder og mindre heldig på andre. Du kan enten smile eller være mer seriøs, men det viktigste er at du uttrykker selvtillit. Du burde optimalisere utseendet, altså ha en fin hårsveis, trimmet skjegg om du har dette, og klær som får deg til å se penest mulig ut.

Omgivelsene er også viktige. Du kan ikke ha selfies av deg selv fra din egen leilighet eller enda verre på badet. Bildene burde være tatt i naturlige omgivelser, enten det er ute på gaten, på en kafe, restaurant, i slalåmbakken, på fjell- eller skogtur, sammen med venner på fest eller lignende. De fleste synes dette bare er hyggelig og er viktig når man dating Norge.

Dersom du har få slike bilder anbefaler vi deg å komme deg ut sammen med en venn og ta en rekke bilder av hverandre, eller få venner og familie til å ofte ta bilder av deg mens du er sammen med dem. De fleste synes dette bare er hyggelig.

Når det gjelder hva du skriver på dating sider, er det viktig å være så naturlig som mulig. Et “hei, du så interessant ut” med et oppfølgingsspørsmål fungerer ofte bra. Ikke skriv kjedelig intervju, men heller litt morsomt og interessant. Du burde prøve å finne en balansegang mellom å stille spørsmål om den andre og samtidig snakke om litt mer morsomme generelle ting. Når tiden er inne, ikke for raskt eller for sent, burde du avtale et lettbeint møte, som for eksempel en tur på kaffe eller en liten tur.

Dersom du har lyst til å lese en mer konkret vurdering av tjenestene som har de beste dating appene, kan du lese mer om dette på denne siden. Dette kan være interessant dersom du for eksempel har planlagt å kun bruke tjenesten på mobil.

Dette må du være obs på

Det er ekstremt viktig at du er obs på at du ikke kan stole på andre mennesker over internett. Selv om vedkommende er identifisert med et bilde og personopplysninger om seg selv, er det ikke sikkert at dette er sant. Selv om dette ikke er normen, finnes det mennesker som benytter seg av dating sider Norge for å svindle andre mennesker.

Du må aldri oppgi informasjon om deg selv som for eksempel bankopplysninger, nakenbilder eller lignende. Dette kan den andre personen bruke til enten å tappe kortet ditt for penger, eller presse deg for penger. Husk at den andre personen er trent opp til å lure deg. Dermed må du ikke la deg påvirke av følelsesmessige historier om hvordan den andre personen trenger penger til for eksempel morens begravelse eller for å besøke deg.

Dersom dette mot formodning har skjedd anbefaler vi deg å anmelde forholdet til politiet så raskt som overhodet mulig.

Dersom du har lyst til å lese en komplett guide til nettdating kan du gjøre dette her.

Grunner til å benytte seg av en datingside

Det finnes en lang rekke grunner til hvorfor du kan ha nytte av en datingplattform på nett. Mange kan nok tenke at dette har lite for seg, og andre har kanskje dårlige erfaringer med lignende løsninger fra før. Det er verdt å merke seg at dette markedet er utrolig mye større nå enn det var for få år siden, og med økende tilgjengelighet og intuitive mobilapper har antallet brukere eksplodert. Dette betyr i praksis at mulighetene for å møte noen er høye. Det finnes i dag alle typer mennesker, som bruker dating sider til alle døgnets tider; på farten, i lunsjen eller når de er hjemme.

I tråd med det økende antallet brukere, ser vi også en utjevning i hvem det er som faktisk benytter tjenestene. Dating på nett har en historie med å tiltrekke seg en del merkelige mennesker, og det har vært historier der folk har dukket opp i all slags merkelige antrekk og direkte har løyet på hvordan de ser ut og hvem de er. Dette forblir derimot i fortiden, og i dag er det et flertall av helt «normale» og sunne mennesker du kan møte. Vi kan dermed si ganske sikkert at på en plattform der ute, finnes det noen som er en perfekt match for deg, og noen du faktisk kan ha en god samtale og kjemi med i det virkelige liv.

Som det også har kommet frem i denne artikkelen, finnes det ikke bare et stort utvalg apper, men de har også spesialisert seg på ulike områder. Om du er over 50 år gammel og ønsker å utelukkende treffe andre rundt din alder, har du en tjeneste for det; og dersom du er ute etter et anonymt sidesprang finnes det også tjenester for det. Alt i alt er mulighetene store for dating norge , og det er ikke ukjent å kjenne andre som har møtt en partner via en datingapp.

Ofte stilte spørsmål

❓ Hva er en datingside?

En datingside er en virtuell møteplass for single. Det finnes en rekke typer sider som dekker forskjellige behov. Noen sider lar deg for eksempel snakke med andre brukere når du ønsker det. Men hos andre må begge parter gi hverandre tillatelse for at en samtale kan starte.

⛰️ Hvilke er de største datingsidene i Norge?

Blant de absolutt største datingsidene i Norge finner man Match.com, Sukker, Møteplassen, Elitesingles, C-date og Academic Single. Det finnes også datingapper som er veldig store slik som Tinder.

? Hvordan finne riktig datingside?

Det er ingen fasit på hvilken datingside som best. Alle har forskjellige behov, så det gjelder å sammenligne litt før du tar et valg. Du kan finne sider med hovedfokus på utdanning, uformell dating eller aldersbestemte sider.

? Hva er beste gratis datingside?

De fleste sider tilbyr både gratis versjoner, men da er det ofte litt begrenset hvilke funksjoner du har tilgang til. Du kan ofte gå inn for å se om siden passer for deg før du betaler. Det er hender også datingsider som er helt gratis har mange falske brukere, og andre problemer som følge av at tjenesten mangler ressurser.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.