De 10 beste datingsidene i Norge

Vi testet 10 av de største datingsidene i Norge.

Nettdating har stadig blitt mer populært og derfor har det dukket opp en rekke datingsider. Noen har vært der i en årrekke, mens andre er relativt nye. Uansett er det vanskelig å vite hvilken man skal velge. Derfor har vi laget en oversikt over de forskjellige datingsidene som er aktuelle for norske brukere.

Fordelen med at det nå finnes så mange datingsider er at sidene er nødt til å gjøre sitt aller beste for å være konkurransedyktige. Dette er bra for deg som forbruker. Datingsidene er nødt til å prestere på sitt beste i forhold til brukervennlighet, gode plattformer for PC og apper på iPhone og Android, medlemsbase, kundeservice, prisnivå og lignende. Dette merkes også, da tilbudet du får nå til dags i forhold til pris er langt bedre enn det var for 5 år siden.

I oversikten vil vi skrive litt om de forskjellige datingsidene. Her vil vi skrive om hvem datingsidene passer best for, hva som er positivt og negativt med hver datingside og lignende. I tillegg til dette vil vi avslutningsvis skrive litt om hva du kan gjøre for å lykkes med nettdating, og hva du må passe deg for.

Vi presiserer at medlemstall, kjønnsfordeling og lignende i mange tilfeller er hentet fra datingtjenestene selv. Selv om vi ikke tror disse lyver, kan det jo hende noen av tallene er pyntet på og lignende. Dermed må disse sees relativt omtrentlig.

EliteSingles ble lansert i 2012 av Spark Networks Services i Berlin, og har i dag over 13 millioner brukere på verdensbasis. I Norge har datingtjenesten omkring 150 000 medlemmer, hvor 52 % av disse er menn og 48 % kvinner. Tjenesten har dermed relativt mange brukere i Norge og en jevn kjønnsfordeling.

Når det kommer til formålet med EliteSingles ligger dette for så vidt i navnet. Formålet med tjenesten er å lage en nettside med seriøse mennesker som er høyt utdannet og intelligente. Derfor passer datingtjenesten best for den som er singel og på utkikk etter et seriøst forhold. De fleste av medlemmene på EliteSingles er i følge tjenesten selv over 28 år og høyt utdannet.

EliteSingles baserer seg på et matchingssystem som baserer seg på en personlighetstest alle brukere må gjennomføre. På bakgrunn av denne personlighetstesten får du jevnlig nye partnerforslag for mennesker du kan passe sammen med.

Det er helt gratis og registrere seg og lignende, men i likhet med de fleste andre datingtjenestene må du betale en liten sum for å benytte tjenesten fullt ut. EliteSingles ligger helt midt på treet i forhold til pris. Vi opplever plattformen til PC og appene til iOS og Android som gode og intuitive.

Gratis registrering

Match.com har vært en av de ledende datingtjenestene i Norge helt siden 2002 og har en stor medlemsbase. Match er en av de aller eldste datingtjenestene i verden. I Norge har datingtjenesten over 300 000 brukere, der 45 % av brukerne er kvinner og 55 % menn. Dette gir en fin og jevn kjønnsfordeling. Match synes også ha en relativt aktiv brukergruppe.

Match.com arrangerer også regelmessig en rekke singelkvelder der medlemmene kan treffe hverandre i en hyggelig og avslappet atmosfære. Dette gjør tjenesten til noe mer en bare et rent datingnettsted.

Når det kommer til hvem Match passer best for mennesker som er ute etter noe litt mer seriøst. Slikt sett kan Match passe bedre for deg som er ute etter en kjæreste i forhold til C-date. Kundegruppen spenner seg fra mellom 25 til 55 år, og passer dermed best for denne aldersgruppen.

Prismessig er det helt gratis å registrere seg, opprette en profil og finne andre single i ditt område. Skal du imidlertid benytte tjenesten fullt ut må du betale en liten sum.

Match har spennende informasjon på nettsiden sin som kan være motiverende for deg som vurderer å bli medlem: Bare i Norge får tjenesten over 6 600 nye medlemmer hver måned. På det norske nettstedet tar hele 12 000 medlemmer kontakt med hverandre hver dag, og hver uke går over 2 600 norske single på date med noen de har truffet på Match.com. Det er dermed god mulighet for å finne en partner via Match.com.

Gratis registrering

Konseptet til Academic Singles er så og si akkurat det samme som EliteSingles. Tjenesten retter seg mot velutdannede Single som er på utkikk etter å finne seg en partner. Slikt setter det nok ikke så farlig hvilken av disse to datingtjenestene du benytter deg av, og det er selvfølgelig en ide å benytte seg av begge to for å øke sjansene dine til å finne den rette.

I Norge opplyser tjenesten at den har over 200 000 norske brukere, hvor 55 % av disse er kvinner og 45 % er menn. Slikt sett er kjønnsfordelingen og medlemsmassen god. I likhet med EliteSingles gir tjenesten deg regelmessig forslag til mennesker du kan matche med basert på en vitenskapelig personlighetstest alle brukere må gjennomføre.

Plattformen og appen virker også relativt brukervennlig, og det er lett å forstå hvordan man skal navigere seg rundt. I forhold til betaling fungerer tjenesten på lik linje med de andre tjenestene vi har gjennomgått. Det er helt gratis å registrere seg og benytte seg av en del av funksjonene, men skal du ha optimal effekt er du nødt til å betale en liten sum. Prismessig er Academic Singles helt på det jevne.

Gratis registrering

C-date etablerte seg i Norge i 2008, og siden den gang har angivelig over 475 000 nordmenn benyttet seg av tjenesten. C-date er dermed en relativt gammel datingtjeneste som har eksistert lenge. På verdensbasis har C-date over 36 millioner brukere, og over 25 000 nye brukere daglig.

Når det kommer til brukerne er kjønnsfordelingen god. 48 % av brukerne er menn, mens 52 % av brukerne er kvinner. Dette innebærer at du har et godt utvalg i forhold til motsatt kjønn å velge mellom. C-date lover på sine sider at de har en seriøs profilkontroll med manuelle bildekontroller.

Formålet med C-date er primært å være en datingtjeneste for den som søker uforpliktende dating, og hevder selv å være det beste valget for uforpliktende dating. Basert på informasjon som du har gitt tjenesten, gir C-date deg forslag til matcher i forhold til mennesker som befinner seg i nærheten.

C-date passer dermed best for deg som er ute etter noe litt mindre seriøst. Det er likevel viktig å presisere at mennesker som ofte søker noe mindre seriøst, likevel ender opp i forhold dersom de finner ut at de har god kjemi. Dermed er det ikke sagt at du ikke kan finne kjærligheten via C-date.

Når det kommer til pris er C-date helt gratis i forhold til registrering. Du kan også enkelt lete etter andre brukere kostnadsfritt. For å få fullt utbytte av tjenesten må du imidlertid betale. C-date er en relativt dyr datingtjeneste, hvilket er med på å trekke ned inntrykket vårt noe. Imidlertid rettferdiggjøres dette til en viss grad av nivået på datingtjenesten.

Gratis registrering

De fleste som benytter seg av datingtjenester er under 50 år, og derfor kan det være vanskelig å finne den rette på disse tjenestene dersom du er 50+. På grunn av dette har datingtjenester som singles50 og andre etablert seg.

Singles50 er en rendyrket datingside for eldre mennesker som er på utkikk etter en partner. Slikt sett kan datingtjenesten passe godt for deg som er litt eldre.

I Norge opplyser datingtjenesten at den har over 60 000 brukere. Alle brukere må gjennomføre en vitenskapelig personlighetstest, og basert på denne introduserer tjenesten deg for personer du kan passe sammen med.

Singles50 er helt gratis å benytte seg av i forhold til en del funksjoner, men i likhet med de fleste andre datingtjenestene må du betale en liten sum for å benytte deg av alle funksjonene til datingtjenesten.

Gratis registrering

Be2 hevder på sine hjemmesider at datingtjenesten har over 766 000 registrerte medlemmer i Norge, og at 57 % av disse er kvinner og 43 % menn. Vi må ærlig innrømme at vi ikke kjøper dette medlemstallet helt, da det er usannsynlig at be2 har flere medlemmer enn Tinder. Men det kan være tjenesten henviser til antallet brukere som historisk har registrert seg i Norge, og da kan dette tallet være riktig.

Be2 fungerer slik at du gjennomfører en vitenskapelig personlighetsvurdering, og deretter introduserer datingtjenesten deg til personer du passer sammen med. Slikt sett ligner be2 på mange av de andre datingtjenestene.

Be2 har tidligere fått hard medfart i Media. Dette har blant annet handlet om at mange hevder at datingtjenesten opererer med falske medlemmer og at det er vanskelig å si opp betalingsabonnementet sitt. Her kan du blant annet lese om oppsigelsesmetoden selskapet opererer med. Denne artikkelen om hvordan norske brukere føler seg rundtlurt av be2 er heller ikke veldig lovende.

Ut fra informasjonen over er det dermed kanskje tryggest å unngå å inngå et betalingsabonnoment med be2, selv om det naturligvis ikke er noe farlig å registrere seg hos tjenesten og sjekke om det faktisk kan være noe å hente her.

Gratis registrering

50plusmatch

I likhet med Singles50 er 50plusmatch en nettside som er laget for eldre brukere. Vi klarer ikke å finne medlemstallet til tjenesten i Norge, men i følge siden selv er kjønnsfordelingen relativt jevn med 43 % menn og 57 % kvinner. 50plusmatch er en relativt gammel side som har eksistert siden 2010.

Tjenesten passer best for aktive mennesker over 50 som er på utkikk etter et seriøst forhold. Det er helt gratis og registrere seg, men dersom du skal benytte deg av tjenesten fullt ut er du nødt til å betale en liten sum. Prismessig er tjenesten helt midt på treet.

Gratis registrering

Victoria Milan er nordens første datingside for gifte og mennesker med kjærester som ønsker et sidesprang. Det etiske ved siden er absolutt diskutabelt, men datingtjenesten hevder å allerede ha over 170 000 norske brukere. Tjenesten er relativt ny og er i sterk vekst. Kjønnsbalansen er helt grei, men ikke den beste. 35 % av medlemmene er kvinner, mens 75 % av medlemmene er menn.

På Victoria Milan er du 100 % anonym som medlem. Du trenger ikke oppgi opplysninger som navn, adresse, telefonnummer og lignende. Dette er naturligvis viktig for tjenesten, da mange av brukerne av naturlige årsaker ikke ønsker å bli identifisert på siden. Du kan lete etter, snakke og bli kjent med andre medlemmer uten å avsløre hvem du er og kun dele informasjon om deg selv med mennesker du føler deg trygg på.

For deg som er i et kjedelig forhold kan dette altså være et alternativ, men det er kanskje en like god ide å komme seg ut av forholdet. Den store medlemsbasen i Norge må innrømmes å være noe skummelt.

Gratis registrering

Tinder

Tinder er nok en av de raskest voksende datingtjenestene i verden, og er en relativt ny datingtjeneste. De fleste har nok hørt om denne datingtjenesten.

Tjenesten har allerede over 500 000 medlemmer i Norge, og må dermed regnes som en av de største datingtjenestene i forhold til medlemsmasse. Dette er dermed en stor fordel med Tinder.

Tinder har ingen personlighetstest eller lignende, men baserer seg kun på at du skal trykke like eller ikke på profiler som kommer opp foran deg. Tinder blir ofte beskyldt for dermed å være en veldig overfladisk datingtjeneste, hvilket det er mulig å si seg enig i. I tillegg til dette har Tinder svært få falske profiler, hvilket er et stort pluss.

Tinder er primært en dating app, og har ingen særlig utviklet plattform på PC, selv om det er mulig å bruke Tinder her også.

Ulempen med Tinder er at mange av brukerne ikke egentlig er der for å møte andre, men kun for å flørte å få bekreftelse. Selv om man har mange matcher betyr ikke dette at du er garantert en date. Visstnok har mange av brukerne på Tinder kjæreste.

Samtidig kan også Tinder være en veldig god app dersom du vet hvordan du skal bruke den, og kan håndtere den harde konkurransen som er der.

En fordel med Tinder er også at du kan benytte deg av tjenesten helt gratis. Problemet er at du har en stor fordel ved å “booste”, som får deg foran i køen, og dermed gjør at du blir vist oftere. Dersom du ikke booster vil du få vesentlig færre likes. Og for å booste er du nødt til å betale en del.

Tinder passer nok aller best for de under 35, da tjenesten har en relativt ung medlemsbase.

Her kan du lese om forskjellige tips for hvordan du kan lykkes på tinder.

Gratis registrering

Happn

Happn er også en relativt ny app og fungerer som en utfordrer til Tinder. Happn er også i rask vekst, selv om medlemstallet i Norge og på verdensbasis ikke kan måle seg med Tinder.

Happn baserer seg på det konseptet at du blir introdusert for mennesker du har gått forbi på gaten. Har du dermed gått forbi en søt jente på gaten, eller møtt en hyggelig servitør på en kafe, kan det være mulig å finne denne personen på Happn og innlede en samtale – selvfølgelig forutsatt at begge har Happn.

Du kan sette radiusen relativt bredt slik at det er mulig å bli introdusert for mange mennesker i løpet av en dag.

Happn ligner veldig på Tinder, slik at de positive og negative sidene blir relativt like. Appen kan virke relativt overfladisk, og tjenesten synes å bli benyttet av mange som faktisk kun er der for å chatte eller få bekreftelse. Dermed kan man ende opp med å kaste bort en del tid, selv om det naturligvis er mulig å få en date ved å bruke tjenesten. Du kan fullt ut bruke tjenesten gratis, hvilket naturligvis er et stort pluss.

Happn passer nok best for unge mennesker, da brukermassen er relativt ung. Her gjelder det også å ha litt ståpåvilje, fordi du sannsynligvis vil måtte snakke med en del før du får avtalt en date.

Gratis registrering

Møteplassen

Møteplassen er et nordisk konsept men for seriøse mennesker som er på ute etter en langsiktig relasjon. Fordelen med møteplassen er at tjenesten har norsk kundeservice, og at alle bilder og profiler granskes manuelt. Møteplassen ble startet allerede i 2001.

I Norge og Sverige har datingtjenesten i følge seg selv omkring 140 000 medlemmer. Av tjenestens medlemmer er 48 % kvinner og 52 % menn. Hele 90 % av alle medlemmene er over 25 år, slik at tjenesten passer best for deg som er noe eldre. For å bli medlem må du være minst 18 år.

Møteplassen tilbyr både gratis og betalte medlemsskap, og prismessig ligger tjenesten midt på treet. Alt i alt er Møteplassen absolutt et aktuelt alternativ for norske brukere som er ute etter noe mer seriøst.

Gratis registrering

Hvordan bli god på nettdating?

Nettdating kan være vanskelig og det er mye konkurranse. Likevel er det fullt mulig å bli god på dette, men det krever som oftest litt øvelse og tålmodighet. I nettdating er det desidert viktigste hvilke bilder du har. Uten gode bilder som tiltrekker det motsatte kjønn har du ikke sjans. I tillegg til bildene er du nødt til å være god til å kommuniserer over nett, slik at den andre personen faktisk får lyst til å møte deg.

Når det kommer til bildene er det ekstremt viktig at du har naturlige bilder av deg selv hvor du utstråler selvtillit og selvsikkerhet. Bildene må være av god kvalitet, og det må være helt åpenbart hvordan du ser ut. Bilder hvor du prøver å kamuflere hvordan du ser ut, eller bilder i dårlig oppløsning, vil aldri fungere. Dette kommuniserer at du selv synes du ikke er attraktiv.

Bildene burde også være fysisk pene av deg selv. Dette krever som oftest at du tar en del bilder, da man er heldig med noen bilder og mindre heldig på andre. Du kan enten smile eller være mer seriøst, det viktigste er at du uttrykker selvtillit. Du burde optimalisere utseendet, det vil si ha en fin hårsveis, trimmet skjegg om du har dette, og klær som får deg til å se penest mulig ut.

Omgivelsene er også viktige. Du kan ikke ha selfies av deg selv fra din egen leilighet eller enda verre på badet. Bildene burde være tatt i naturlige omgivelser, enten det er ute på gaten, på en kafe, restaurant, i slalåmbakken, på fjell- eller skogtur, sammen med venner på fest eller lignende.

Dersom du har få slike bilder anbefaler vi deg å komme deg ut sammen med en venn og ta en rekke bilder av hverandre, eller få venner og familie til å ofte ta bilder av deg mens du er sammen med dem. De fleste synes dette bare er hyggelig.

Når det kommer til hva du skriver gjelder det å være så naturlig som overhodet mulig. Et “hei, du så interesant ut” med et oppfølgingsspørsmål fungerer ofte bra. Ikke skriv kjedelig intervju, men heller litt morsomt og interessant. Du burde prøve å finne en balansegang mellom å stille spørsmål om den andre og samtidig snakke om litt mer morsomme generelle ting. Når tiden er inne, ikke for raskt eller for sent, burde du avtale et lettbeint møte, som for eksempel en tur på kaffe eller en liten tur.

Dersom du har lyst til å lese en mer konkret vurdering av tjenestene som har de beste dating appene, kan du lese mer om dette på denne siden. Dette kan være interessant dersom du for eksempel har planlagt å kun bruke tjenesten på mobil.

Dette må du være obs på

Det er ekstremt viktig at du er obs på at du ikke kan stole på andre mennesker over internett. Selv om vedkommende er identifisert med et bilde og personopplysninger om seg selv, er det ikke sikkert at dette er sant. Selv om dette ikke er normen, finnes det mennesker som benytter seg av datingtjenester for å svindle andre mennesker.

Du må aldri oppgi informasjon om deg selv som for eksempel bankopplysninger, nakenbilder eller lignende. Dette kan den andre personen bruke til enten å tappe kortet ditt for penger, eller presse deg for penger. Husk at den andre personen er trent opp til å lure deg. Dermed må du ikke la deg påvirke av følelsesmessige historier om hvordan den andre personen trenger penger til for eksempel morens begravelse eller for å besøke deg.

Dersom dette mot formodning har skjedd anbefaler vi deg å anmelde forholdet til politiet så raskt som overhodet mulig.

Dersom du har lyst til å lese en komplett guide til nettdating kan du gjøre dette her.

Ofte stilte spørsmål

❓ Hva er en datingside?

En datingside er en virtuell møteplass for single. Det finnes en rekke typer sider som dekker forskjellige behov. Noen sider lar deg for eksempel snakke med andre brukere når du ønsker det. Men hos andre må begge parter gi hverandre tillatelse for at en samtale kan starte.

⛰️ Hvilke er de største datingsidene i Norge?

Blant de absolutt største datingsidene i Norge finner man Match.com, Sukker, Møteplassen, Elitesingles, C-date og Academic Single. Det finnes også datingapper som er veldig store slik som Tinder.

? Hvordan finne riktig datingside?

Det er ingen fasit på hvilken datingside som best. Alle har forskjellige behov, så det gjelder å sammenligne litt før du tar et valg. Du kan finne sider med hovedfokus på utdanning, uformell dating eller aldersbestemte sider. 

? Hva er beste gratis datingside?

De fleste sider tilbyr både gratis versjoner, men da er det ofte litt begrenset hvilke funksjoner du har tilgang til. Du kan ofte gå inn for å se om siden passer for deg før du betaler. Det er hender også datingsider som er helt gratis har mange falske brukere, og andre problemer som følge av at tjenesten mangler ressurser.

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.