Tinder tips

Ny på Tinder? Her en noen tips og triks for nybegynnere

Nettdating er utfordrende, og noe alle helst vil unngå. Det kan virke lit fristende å begynne med nettdating. Du må legge ut bilder av seg selv på en eller flere datingsider, snakke med fremmede som du ikke vet om du har noe til felles med, møte en totalt fremmed på et ofte nytt sted, og lignende.

Mange er også i villrede om hvordan de skal gå frem, og får på grunn av dette lite hell på tinder og lignende dating apper. Dersom du ikke har hatt noe hell på tinder er ikke dette noe å fortvile over. Det er ikke slik at jentene eller guttene synes du er frastøtende.

Som oftest har du rett og slett enten bare for dårlige bilder, skrevet noe rart i bioen din eller så er det du skriver kjedelig. Det er ekstremt mange som er i villrede på dette området, og derfor har vi bestemt oss for å skrive denne artikkelen om forskjellige tips til en bra tinderprofil.

Alt dette er det heldigvis mulig å gjøre noe med.

Alternativer til Tinder

Det trenger ikke være perfekt

Det første som er viktig å påpeke er at ingenting trenger å være perfekt, derfor trenger du ikke vente med å starte med tinder og andre datingsider før du har fått de perfekte bildene eller vet akkurat hva det er best å skrive. Ingen er perfekte på dette området, og du slipper unna med ganske mange feil.

Husk at personen som er på den andre enden også har lyst til å finne noen å dra på date med, så det er ikke sånn at det ikke er lov å gjøre noen feil. Bare du gjør de viktigste tingene rett er mye gjort.

Vi vil først skrive om hvilke bilder du burde ha, deretter vil vi skrive kort om hva du bør skrive i bioen din før vi går inn på hvordan du burde gå frem på hvordan du burde gå frem i selve samtalen.


Tinderbildene

Bildene du har på tinder er ekstremt viktige. Dette gjelder for all dating via nettet generelt. Det er ikke til å legge sjul på at bildene sannsynligvis vil stå for 70 % av grunnen til at du enten lykkes eller ikke lykkes på tinder. Man vet så lite om den andre personen i forhold til nettdating, slik at bildene blir det eneste man har å forholde seg til som et førsteinntrykk.

Her er det mange som trår feil, og det er bare å ta et raskt sveip med sin egen tinder profil eller låne tinderprofilen til det motsatte kjønn, for å se dette.

Når det kommer til bildene er det jo åpenbart at vi alle har forskjellige utgangspunkt. Noen ser ut som guder fra fødselen av, og disse vil også få mye flere matcher enn oss andre på tinder. Slik er det bare.

Vi som ser mer normale ut må jobbe litt mer med bildene våre, men det er fullt mulig å få til utrolig gode bilder som får mange likes.

Dette bør du unngå

Så hvordan bilder burde du ta? Det første vi kan starte med er hvilke bilder du burde unngå. Her kan man ramse opp mye, alt fra det åpenbare til det mer kompliserte.

Det første vi kan starte med er at det som en klar hovedregel alltid er forbudt å bruke selfies. Særlig selfies som er tatt hjemme hos deg selv er no go, selfie på badet for eksempel er vel noe av det verste du kan gjøre.

Noen selfies kan være kule og unntaksvis være egnet som et tinderbilde, men det er nok tryggest å la være.

De fleste mener også at du burde unngå å ta bilder sammen med det motsatte kjønn, særlig dersom det for eksempel er et bilde av deg og en annen gutt/jente. Da er det lett å tenke at vedkommende enten er en du holder på med eller lignende. Så det er altså bare å unngå dette, uansett om du tenker at det burde vært annerledes.

Det er selvfølgelig greit å ha bilder sammen med andre, men unngå altså bilde med en annen av det motsatte kjønn. Har du et bilde hvor du gjør noe gøy sammen med flere personer er dette selvfølgelig ofte et pluss, særlig dersom du er i sentrum av bildet.

En feil mange gjør når det kommer til bilder er å ha bilder hvor det egentlig ikke er så lett å se hvordan du ser ut. Man har gjerne noen bilder hvor man selv tenker at man ser bra ut, og ofte er disse av litt dårlig kvalitet, eller det rett og slett ikke er så lett å se hele ansiktsformen din eller lignende.

Det er ekstremt viktig å ha bilder av god kvalitet og at det også er lett å se hvordan du ser ut. Dersom det ikke er tydelig å se hvordan du ser ut på bildene dine vil mange tenke at du har dårlig selvtillig og/eller prøver å skjule noe. Dette gjør det naturligvis lettere å sveipe deg bort. Mange har av en eller annen grunn bilder av halve ansiktet sitt.

Så ha altså ikke selfies, bilder av deg alene med en person av det motsatte kjønn eller uklare bilder hvor det er vanskelig å se hvordan du egentlig ser ut.

Det estetiske er viktig

Det viktigste på bildet i forhold til det estetiske er hvordan du fysisk ser, da hår, ansikt, klær og lignende. Det er utrolig hvor forskjellig samme person kan se ut på et bilde i henhold til om vedkommende er stelt eller ikke. Her er det mye å tenke på og vi kan nevne noen spørsmål under.

Ser håret ditt så bra ut som det kan gjøre? Var det lenge siden du klippet deg? Hvis du er gutt, er sjegget ditt stelt? Hvis du er jente har du på deg for mye sminke eller lignende? Er passformen på klærne dine perfekt? Passer fargene på klærne til ansiktsfargene dine? Unngår du teite logoer og lignende som drar fokus vekk fra ansiktet ditt?

Her er det viktig å ikke ta snarveier. Det er ikke så mye konkurranse på tinder, men konkurransen er såppas hard at du ikke kommer til å gjøre det bra dersom du ikke har optimalisert disse tingene. Ser du veldig bra ut fra fødsel kan det være et lite unntak, men selv da vil det være unødvendig å ikke gjøre en liten jobb her.

Ikke undervurder kroppspråk og ansiktsuttrykk

Ved siden av det estetiske undervurderer de fleste også effekten av ansiktsuttrykk, kroppspråk.

Kroppspråket er mye viktigere enn de fleste tror. Dersom du er en mann og står eller sitter i kroppsposisjoner hvor du ser usikker, redd ut, eller lignende viser dette lite maskulinitet og er lite tiltrekkende for kvinner. Er du en kvinne og viser stoneface eller er lite tilgjenelig på bildene dine kan dette vise lite varme og på den annen side virke lite appelerende.

Ansiktsutrykket er også ekstremt viktig. En god ide her kan være å ha variasjon på hvordan ansiktsuttykk du har, for eksempel at du smiler på noen av bildene dine og ser mer alvorlig ut på andre. Dette er likevel ikke et must, det viktigste er nok at du ikke ser sur ut på alle bildene dine. Smiler du på alle bildene du har er ikke dette nødvendigvis negativt. Det blir vanskelig å si generelt.

I forhold til ansiktsuttrykk og kroppspråk generelt er det fra menns side nok viktigst å vise en blandign av styrke og varme. Dette betyr ikke at du skal løfte vekter på bildet, men at du viser at du er en mann ved å ha et bra kroppspråk, men samtidig viser varme med et lurt smil eller lignende. Dette vil gjelde hele bilderekken under ett, så det er ikke noe i veien at du viser mer varme på et bilde og mer styrke på et annet bilde.

Prøv også å unngå såkalt «vær-så-snill-kan-jeg-bli-med-kroppspråk». Dette er gjerne tilfeller hvor du lener deg inn mot kameraet eller har et ansiktsuttrykk som ser litt bedende ut. Dette er verken attraktivt for jenter eller gutter.

Ikke undervurder bakgrunnen

Bakgrunnen er også en faktor som det motsatt kjønn legger vekt på. Gjennom bildene dine kan du også vise frem noe av personligheten din, og er alle bildene hjemme i din egen leilighet blir man ikke så veldig godt kjent med den.

Bruk gjerne bilder der du holder på med ting som du liker. Enten dette er et bilde av deg på reise i Brasil eller London, på fjell- eller skogtur, i byen sammen med venner, på svaberget på sommern, på skitur i marka eller vidden, eller lignende. Det viktigste er at du får frem at du er en aktiv person som lever et interessant og spennende liv.

Har du bare bilder av deg selv fra stua, gutterommet eller kjelleren gir du inntrykk av at du ikke gjør så mye spennende, og dette er som å be om å bli svipet bort.

Dette var alt vi hadde tenkt å skrive om bilder. Det er ekstremt mye man kan skrive slik at det er umulig å komme til alt. Vi skal imidlertid legge til en liten bit om instafram.

Koble til instagram

Dette er nok noe av det mest effektive trekket du kan gjøre, særlig dersom du er en mann. På den annen side er dette også det som krever mest arbeid. På tinder kan man koble til instagram, slik at de som ser tinderprofilen din i tillegg til å se tinderbildene dine også kan gå inn og se instagramprofilen din.

Dersom du har brukt en del tid på å bygge deg opp en bra instagram profil hvor har bra bilder av deg selv og samtidig viser at du lever et bra liv og har mange venner, likes og følgere, vil dette være en ekstra bonus som kan gjøre det lettere å bli sveipet riktig vei. Dersom du ikke har en instagram profil er imidlertid dette noe som kan ta opptil et år eller fler, slik at det ikke er for alle. Fortvil ikke dersom du ikke har en bra instagramprofil – det er ikke nødvendig men snarere et pluss.


Må man ha en bio?

En bio er altså det du skriver i feltet under bildene dine. I følge en del forskning kan dette hjelpe matchresultatene dine drastisk på tinder, men det er likevel viktig å poengtere at det sannsynligvis er lettere å gjøre noe feil enn å få en utrolig boost. Det er ikke slik at du blir liket mye mer med en bra bio dersom du har dårlige bilder, eller at du ikke får likes dersom du har bra bilder uten bio.

Skal du skrive noe burde du skrive noe kort og morsomt. For øyeblikket er det ikke noen norm for å skrive seriøs informasjon om seg selv i bioen, og gjør du dette vil du sannsynligvis fremstå desperat og tryhard. Vi anbefaler derfor å kun skrive en lettbeint setning dersom du skal ha med noe, eller også droppe å ha noe i bioen i det hele tatt.


Hva burde jeg skrive?

Når det kommer til hva du burde skrive kan dette være veldig vanskelig. Ofte kan det virke som tilfeldig hvilken taktikk som fungerer og hvilken som ikke fungerer. Burde man kun skrive seriøst eller burde man bare tulle? Svaret for de fleste ligger nok midt i mellom.

I forhold til hva man burde skrive er også dette området hvor det er vanskeligst å gi et konkret råd. Noe fungerer for bra for noen, mens noe annet kan fungere bra på andre. Du burde også huske på hvordan bildene dine ser ut, og at det du skriver burde være kongruent i forhold til bildene. Har du bilder hvor du ser veldig snill ut kan det ofte bli rart om du prøver å fremstå som mer nonchalant i samtalen.

Det første du skriver er kanskje det viktigste, da dette vil avgjøre om samtalen har noen framtid. Er du gutt burde du som oftest skrive noe mer enn bare «Hei» eller «Du så spennende ut». Dette kan gå, men det som fungerer best er som oftest å skrive et eller annet og stille et oppfølgingsspørsmål.

Du kan gjerne kommentere noe på et av bildene til vedkommende, eller kommentere noe om han eller henne. Alle liker å snakke om seg selv og dette kan være en god taktikk.

Stort sett gjelder det bare å framstå normal og at du ikke er desperat. Blir samtalen kjedelig er det også lite initiativ for den andre personen og svare tilbake. Man er jo på tinder for å ha det gøy og da er det ikke så interessant å svare på spørsmål om hva man studerer, hvilken farge innsiden av leiligheten har, eller hva slags tannpasta man bruker.

Prøv å drei samtalen over på mer lekende, spennende og fengende temaer. Her må man rett og slett bare prøve og feile litt og ta tiden til hjelp.

Pass samtidig på at du ikke blir for tullete. Blir det bare fjas og tull blir det vanskelig for den andre parten å ta deg seriøst.

Det er også viktig å poengtere at du må forvente å måtte vente litt for å få svar. Noen svarer deg med en gang, men det kan også ta litt lengre tid, opp til et par dager. Vær dermed tålmodig og unngå å skriv flere ting dersom han eller hun ikke har skrevet noe du ikke har svart på. Det trenger ikke bety at han eller hun ikke er interessert, men at vedkommende har mye å gjøre og vil svare deg senere. Skriver du mer da vil du som oftest bare virke desperat.

Det samme gjelder for din del. Du trenger ikke alltid stresse med å ikke svare, selv om det erfaringsvis er lurt å svare relativt fort i starten av samtalen, slik at  dere etablerer en viss rapport helt innledningsvis.

Når burde jeg initiere til å møtes?

Noe som kan være utfordrende er selvfølgelig når man skal begynne å snakke om at man burde møtes. Som en klar hovedregel burde man ikke vente altfor lenge med å gjøre dette, samtidig som om man ikke må virke for desperat. Den andre parten er jo på tinder for å finne noen å møte, men forventer å vite litt om deg før hun eller han ønsker å møte deg.

For de fleste vil det være nok å ha snakket litt lettbeint før de bestemmer seg for å møte deg. Du trenger altså ikke å ha snakket i dagesvis eller ukesvis før du kan spørre den andre parten ut.

Det holder å skrive noe som «Du virket spennende, hadde vært kult å møtes for en øl eller en kaffe», eller for eksempel «Vi kunne kanskje funnet på noe gøy en dag da? Tror vi kunne hatt det morsomt.». Det enkleste er ofte det beste i dette tilfellet, og som oftest vil motparten allerede ha bestemt seg for om han eller hun vil møte deg. Hva du skriver vil dermed sjelden bli avgjørende, men vil unektelig likevel være viktig.

Dersom hun ikke svarer betyr dette ikke nødvendigvis at han eller hun ikke er interessert. Det kan også bety at vedkommende enten har mye å gjøre, har avtalt å møte noen andre fra tinder, bare er på tinder på å chatte og/eller få litt bekreftelse, eller lignende. Uansett blir det ikke noen date på dere i første omgang, men det er uansett flere fisk i havet.

Dersom vedkommende har lyst til å møtes er det best å foreslå noe lettbeint, enten en kaffe på en kafe, en tur et sted, eller en øl på en bar, eller lignende.


Sluttips

Dette er det vi hadde tenkt å skrive om tinder tips i første omgang. Det er ekstremt mye man kan skrive og vi kommer til å skrive mer om emnet senere.

To viktige tips det kan være viktig å avslutte med er følgende: viktigheten av å bosste og viktigheten av å ha litt stå på vilje.

Det er hard konkurranse på Tinder og for å få flest mulig likes hjelper det mye å booste. Dette koster penger, men kan likevel være verdt pengene da du sannsynligvis vil få flere likes og dermed større sjanse for å finne noen attraktive mennesker å dra på date med. Du trenger ikke bruke så mye penger, men en boost i uken et tidspunkt på kvelden vil hjelpe mye.

Det er også viktig å presisere at du må forvente at Tinder kan være et hardt marked. Menneskene på Tinder kjenner deg ikke og har ingen interesse av at du skal ha det bra. Derfor vil du ofte ikke få noen svar, og enkelte vil også være litt kalde dersom de svarer. Mange vil slutte å svare midt i samtalen, og mange vil også avlyse daten like før dere skulle møtes.

Dette er bare sånn tinder er, og dersom du ikke kan takle dette har du ikke noe på tinder å gjøre dessverre. Men det er avslutningvis viktig å påpeke at du ikke kan forvente å på en date dersom du kun matcher og snakker med en person av gangen. Det er som mange liker å kalle det, selv om mange ikke liker å innrømme det, et såkalt «numbers game».

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.