Nettdating på 1-2-3

Les hvordan du kan komme igang idag, det er lettere enn du tror

Nettdating høres fryktinngytende ut for mange. Du må legge ut en profil hvor du avslører personlige opplysninger for ukjente mennesker, velge blant en haug med valgalternativer, finne de riktige bildene, finne noen å snakke med og ikke minst klare å få med noen ut på en date.

Ofte leser man også at nettdating enten er umulig eller at ingen benytter seg av nettdating. Dette kunne ikke vært lengre fra sannheten. Nettdating er nemlig hetere enn noensinne, og det kunne ikke vært en bedre tid enn nå til å begynne med nettdating.

I denne artikkelen skal vi først forklare hvorfor du burde begynne med nettdating dersom du er singel og på utkikk etter en kjæreste eller en kort flørt. Deretter skal vi forklare hva du ikke må gjøre i forhold til nettdating. Etter dette skal vi bruke tid på å forklare hvordan du kan bli god i nettdating, nærmere presist hvilke bilder du burde ta og hva du burde skrive til den andre personen.

Hvorfor du burde begynne med nettdating i dag

Det er flere grunner til at du burde begynne med nettdating i dag dersom du er singel og ønsker en kortsiktig eller langsiktig partner.

For det første har nettdating aldri vært mer populært. Opptil en million nordmenn er registrert hos en datingside, hvilket innebærer at det er utrolig mange alternativer å velge mellom. Det er ikke slik som det var før, at nettdating var et veldig lite marked hvor du knapt kunne finne noen ekte brukerprofiler. I dag benytter hele spekteret av befolkningen seg av nettdating, både unge og gamle.

I tråd med at nettdating stadig har blitt mer populært har det også dukket opp en rekke forskjellige datingsider, hvilket er positivt for deg. For det første blir det mer konkurranse, hvilket krever at datingsidene forbedrer seg ytterligere, og at prisene for betalingstjenestene blir mindre. Videre fører dette til at du kan prøve ut en rekke forskjellige datingsider, hvilket naturligvis øker sjansene dine for å finne den partneren du ønsker.

I dag finnes det også en rekke forskjellige datingsider for forskjellige ønsker. Blant annet kan nevnes datingsider for casual dating, datingsider for noe mer seriøst, datingsider for unge, datingsider for den over 50, datingsider for kristne, datingsider for de som ønsker et sidesprang, og lignende. Det er i det store og hele utrolig mange valgmuligheter.

Videre er ikke nettdating lenger sett på som noe tabu eller teit. I tråd med den økende brukermassen har også aksepten for nettdating blitt stadig større. Ingen er lenger flaue over å si at de fant kjæresten sin på Tinder eller Match.com. Dette gjør at du ikke trenger å være redd for at noen vil dømme deg fordi du har begynt med nettdating.

Den kanskje viktigste grunnen til å begynne med nettdating er at nettdating faktisk fungerer. Tallene fra de forskjellige datingtjenestene opplyser om at veldig mange nordmenn går på date hver uke fra nettdating. Og det er ikke sjelden man møter par som har møtt hverandre fra forskjellige datingsider. Dette viser bare en ting; nettdating fungerer faktisk.

I dagens samfunn er det mange som har en travel jobbhverdag og en fast vennekrets som gjør at det blir vanskelig å finne nye aktuelle partnere. I slike tider er det veldig bra å ha et slikt alternativ.

Dette må du unngå

Før du begynner med nettdating er det visse ting du burde unngå. Dette henger primært sammen med sikkerheten din på nett.

For det første må du aldri overføre penger til noen eller oppgi personlige opplysninger om bankkort, bankinfo og lignende. Du vet aldri hvem den andre personen er, og det kan være at Malin på 22 år fra Norge egentlig er svindleren Julian på 45 fra England. Det er utrolig lett å skaffe seg falske bilder og finne på en falsk forhistorie, og dette er det viktig å være klar over. Uansett hvor troverdig den andre personens grunn til å trenge penger måtte være, må du aldri finne på å overføre penger eller oppgi privat informasjon om deg selv. Du kan lese om hvor utbredt slike datingsider tidligere har vært i denne artikkelen på e24.

I tillegg til regel nummer en er regel nummer 2 at du aldri må finne på å sende lettkledde eller bilder av deg selv naken. Grunnen til dette er den samme som over, det er ikke sikkert personen er den samme som den vedkommende oppgir seg som. Det finnes nok av eksempler på personer som har sendt nakenbilder til andre over nett, bare for å finne ut at disse en uke etterpå ligger på en pornoside, eller i etterkant bli presset for penger for at ikke gjerningsmannen skal sende bildene til venner og bekjente.

Det er imidlertid viktig at du ikke lar disse forhåndsreglene få deg til å være redd for nettdating. Nettdating er helt trygt dersom du bare unngår disse store blemmene. Slike mennesker utgjør også en utrolig liten promille av alle som bruker nettdating, slik at det er liten sannsynlighet for at du i det hele tatt vil treffe på dem.

Slik blir du god i nettdating

Nettdating er ikke veldig lett. For det første krever det naturligvis litt å få en helt fremmed person til å møte deg over nett. For det andre er det også relativt stor konkurranse, slik at både menn og kvinner har mye å velge mellom. Dette gjør at de fleste må bruke litt tid på å prøve å feile før de virkelig blir gode i nettdating.

Selv om nettdating ikke er lett er det likevel ikke sagt at det er veldig vanskelig heller. Det gjelder bare å ha forståelsen for hva som er viktig. Det viktige i nettdating er naturligvis bildene, og hva du skriver til den andre personen.

Det er ikke slik at du bare kan slenge opp noen tilfeldige bilder, skrive det første og beste, og deretter ha utrolig mange datingalternativer. Ingenting i livet er så lett, og det er heller ingen grunn til at nettdating også skal være det.

Men dersom du bruker tid på finne ut hvilke bilder som gjerne er attraktive og bruker tid på å ta gode bilder, og i tillegg via prøving og feiling lærer deg hva du burde skrive og ikke skrive for å sjarmere den andre personen, er det gode muligheter for at du kan revolusjonere datinglivet ditt gjennom nettdating.

Vi skal nå forklare noen generelle tips for hvordan bilder du burde ha på datingprofilen din, og hva du som oftest burde skrive, slik at prosessen din til å bli god i nettdating kan gå så raskt som overhodet mulig. Vi starter først med bildene, før vi skal skrive litt om hva du burde skrive.

Disse bildene burde du ha

I forhold til bildene er det som oftest visse universelle faktorer som er viktige. Dette gjelder både i forhold til hvilke bilder du burde ha og hvilke bilder du ikke burde ha.

Det gjelder i hovedregel å kommunisere at du er en selvsikker, attraktiv person som lever en sunn og spennende livsstil med mange venner. Du kan selvfølgelig tenke at dette kan være vanskelig å kommunisere via kun noen bilder, men det er faktisk ikke så vanskelig. På lik linje gjelder det å unngå å kommunisere at du har dårlig selvtillit, er ensom, lite ressurssterk, har få venner og lignende.

Ved ethvert bilde du skal benytte til nettdating er det visse faktorer som er veldig viktige.

Ansiktsutrykk, stil og generelt utseende

For det første er det viktig at du via ansiktsuttrykk og kroppsholdning kommuniserer at du er en selvsikker og ressurssterk person som ikke er redd for så mye. Dette kan du kommunisere ved at du har et bred smil samtidig som du står med rak rygg og avslappede skuldre, eller lignende. Et avslappet ansiktsuttrykk rolig lent mot en vegg kan selvfølgelig også fungere. Alt trenger ikke være voldsomt.

På motsatt side burde du unngå ansiktsuttrykk eller kroppsholdning som får deg til å virke nervøs, nølende, redd, slapp eller lignende. Dette kan særlig vise seg via kroppsholdningen din. Bilder med hendene foldet sammen over brystet, høye skuldre eller generell slapp kroppsholdning.

I tillegg til at du kommuniserer de riktige tingene med ansiktsuttrykk og kroppsholdning er det også viktig at du ser fysisk pen ut. Vi kan alle være heldige og uheldige med bildene sine, og det gjelder å velge disse hvor du er så pen som overhode mulig.

Hvor pen du er har uten tvil effekt på nettdatingssuksessen din, og dermed er det best å optimalisere dette så mye som mulig. Dette er ofte vanskelig å se selv, slik at man burde forhøre med venner og bekjente om hvordan de syntes du ser ut og mer generelt om det er et bra bilde.

Hvor pen du er vil ha mye å si på hvordan du er stelt og kledd. Pass på at du generelt har en stusset hårsveis og eventuelt et trimmet skjegg. Bilder om sommeren er som oftest de beste, fordi da har du en jevn og fin brunfarge, hvilket som oftest både får deg til å se mer attraktiv og sunnere ut. I tillegg til dette burde du sette deg inn i klesstil, da dette har mye å si for ditt generelle utseende. Pass på å ikke kle deg i for store klær. Ensfargede klær uten merker eller logoer som sitter best til kroppen er som oftest de beste.

Bildekvalitet og omgivelser

Hittil har vi altså snakket om hvordan du ser ut og hva du selv kommuniserer. Dette er det absolutt viktigste, men det er likevel ikke det eneste som er viktig. Du burde også fokuserer på omgivelsene og den generelle kvaliteten på bildet.

For det første er det viktig å presisere at bildet burde være i veldig god kvalitet/oppløsning. Det er viktig å unngå å bruke bilder med dårlig oppløsning eller bilder hvor det er vanskelig å se hvordan du ser ut. Dette kan tilsi at du enten har få gode bilder av deg selv, eller at du prøver å skjule hvordan du ser ut. Uansett er begge disse forklaringene utrolig negativt i forhold til en god nettdatingsprofil. Bildene burde være i høy oppløsning og det burde være enkelt å se hvordan du ser ut.

I tillegg til at bildene burde være i god kvalitet er lyssettingen også relativt viktig. Som oftest er det best å ta bilder der det er overskyet, da dette fører til det beste lyset. Du burde særlig unngå bilder der du får solen i øynene, da dette ofte fører til at du myser, gjør andre ansiktsgrimaser, eller at solen gjør at du ser mindre pen ut enn de egentlig gjør.

Omgivelsene bildet er tatt i har også noe å si. Via omgivelsene får du mulighet til å fortelle noe om livet ditt. Dersom du kun har selfies hjemme alene i leiligheten viser du at du har få venner og lever en kjedelig livsstil. Dersom du for eksempel har et bilde der du er på en kafe, et annet bilde der du går tur i skogen, et tredje bilde der du er sammen med hunden din, og et fjerde bilde der du er på reise i rivieraen i Frankrike viser du at du er en sosial person som lever et spennende liv. Det er ingen regler for hvilke bilder du kan ha, det gjelder som oftest bare å unngå de skikkelige brølerne – det verste er vel selfie alene på et mørkt bad eller et tydelig bilde tatt foran PCen i et mørkt rom.

Avslutning om bilder

Dette var egentlig de viktigste faktorene i forhold til bilder til nettdating. Dersom du ikke har slike bilder er det ingenting å fortvile over. Det viktigste er imidlertid at du er proaktiv og tar ansvar. Snakk med en venn som også trenger bilder, og dra ut sammen med han eller henne og ta bilder i forskjellige omgivelser med forskjellige klær. Enten kan dere ta en skikkelig session en dag, eller flere ganger over en litt lengre periode.

Alternativt kan du relativt ofte be venner og familie ta bilder av deg mens dere er ute og gjør forskjellige aktiviteter. På denne måten vil du med tiden få et stort bibliotek av forskjellige bilder til nettdating. Husk at de fleste elsker å ta bilder, slik at du sjelden er til bry ved å spørre om slike små tjenester.

Husk at du ikke får bedre bilder dersom du ikke tar ansvar og fortsetter å sitte på sofaen og se på TV – og da får du sannsynligvis ikke så mye hell via nettdating heller.

Dette burde du skrive

I forhold til hva du burde skrive kan dette gjerne være det som er det enkleste men samtidig vanskeligste. Her er man nødt til å lære litt via prøving og feiling, og det krever litt erfaring før man blir god.

Som et generelt råd kan det være viktig å vektlegge at det viktigste ikke er akkurat hva du skriver, men hva du subkommuniserer. Med det du skriver burde du kommunisere at du er en hyggelig, selvsikker, morsom og trivelig person. I tillegg burde du kommunisere at du ønsker å møte den andre personen etter du har funnet ut litt om hun eller han, men at det ikke er verdens undergang om dere ikke får møtt hverandre. Du ønsker å kommunisere at du har flere alternativer på datingmarkedet, og at du ikke er avhengig av å møte en tilfeldig person på en datingside.

Det viktigste er altså ikke akkurat hva du skriver, men at du tenker på disse prinsippene i forhold til alt du skriver.

Som et utgangspunkt trenger du ikke skrive så mye i starten. Et simpelt “Hei, du så ut som en spennende person” med et kort oppfølgingsspørsmål fungerer ofte fint. Som oftest vil bildene dine være viktigst her, og ikke akkurat hva du skriver.

Når det kommer til den generelle samtalen gjelder det å finne ut litt om den andre personen, uten at det virker altfor intervjumodus. Ikke skriv for seriøst, men pass på at du heller ikke er en klovn. Det gjelder å finne den gylne middelvei i forhold til flere faktorer.

Dersom dere har snakket litt sammen og det er en god tone må du jo selvfølgelig også etter hvert foreslå et møte. Dette burde du ikke gjøre for tidlig, da kan du fort virke for desperat. Samtidig burde du heller ikke vente for lenge, da kan spenningen i samtalen fort gå over, og den andre personen kan gå lei. Som oftest vil man føle når tiden er inne, særlig med litt erfaring.

Daten du burde foreslå burde være enkel og lite ressurskrevende, slik at det er større sannsynlighet for at den andre personen sier ja. Foreslå gjerne en kort tur på kafe, eller en liten tur i parken. Det er som oftest bare å si at du likte den andre personen og at det hadde vært kult å møtes for å se om dere kan passe sammen også i virkeligheten.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.