Dating i Kristiansand: Tips og datingmuligheter i Kristiansand

Kristiansand er en vakker sørlandsby, og her bor det mer enn 111 000 innbyggere. Dette gjør Kristiansand til Norges sjette største kommune etter folketall. Mange av de over 100 000 innbyggerne er single, og på jakt etter en date og partner.

Sørlandets hovedstad

Kristiansand er Sørlandets hovedstad, og Norges aller beste ferieparadis. Denne kommunen og byen er best kjent for Dyreparken, men ferieparadiset kan også by på mange romantiske steder.

Kristiansand er preget av sjø og skjærgårder, og hvitmalte trehus. Byen ble grunnlagt på 1600-tallet, og er også rik på historie. Denne historien preger mye av byen, noe som kommer spesielt til syne i Posebyen.

Livet i Kristiansand er ganske avslappet, i hvert fall hvis vi skal tro sørlendingene selv. Blide og positive er de i hvert fall, og det kommer godt med når du skal invitere en vakker dame eller mann ut på date. Menneskene fra Kristiansand har også en av Norges vakreste dialekter, og en undersøkelse gjort blant medlemmer av Elitesingels viser at single fra Kristiansand anser seg selv som veldig attraktive. De havnet faktisk på en åttende plass blant alle byene i Norge.

Her kan du møte single i Kristiansand

Som i mange andre norske byer, er det mange steder i Kristiansand hvor du kan møte andre single menn og kvinner. Hvis du er lei av å være singel eller bare ønsker en date, så tenk tilbake på hverdagen din. Hva gjør du i hverdagen som gjør at du kommer i kontakt med andre mennesker? Går du turer, er på treningssenteret, henger på utesteder eller er mye på konserter? Flott! Da treffer du garantert mange andre single!

Få kontakt på en app

Ønsker du en litt mer intensiv «jakt» på andre single i Kristiansand, er diverse datingsider og -apper et veldig godt alternativ. På slike apper er alle single, og det gjør det også litt enklere å invitere med ut på en date. 

Elitesingels

Elitesingels er en datingside for single over 30 år. Alle profilene blir kontrollert, slik at du kommer i kontakt med seriøse single. Dette er et tysk selskap, som startet opp allerede i 2009. Siden den gangen har de matches mennesker med høyere utdannelse.

Gratis registrering

Match.com

Match er en annen side. Hos Match treffer du ikke bare andre single fra Kristiansand, men det blir også arrangert spesielle eventer for single. På slike eventer kan du mingle med andre kvinner og menn, og bli kjent med mange på en gang. Kanskje vil du også møte drømmepartneren din?

Gratis registrering

Tinder

Tinder er appen de unge elsker å bruke. Her kan du lage deg en profil, og deretter er det bare å sveipe i vei. Sveiper du til høyre på en profil som også sveiper til høyre på deg, har du en match og kanskje en kommende date.

Gratis registrering

Kulturtilbudet innbyr til kontakt

Kulturtilbudet i Kristiansand er utrolig bra, og dette tiltrekker veldig mange mennesker. Er du nysgjerrig på hva som skjer i Kristiansand, kan du holde deg oppdatert på en nettside som heter «Hva skjer, Kristiansand?». Denne siden har også en egen side på Facebook.

Dra på festival

Ønsker du å treffe andre festglade single, så er festival noe du absolutt bør oppleve. I Kristiansand kan du nærmest gå på festivaler hele året. Palmesus er den mest kjente sørlandsfestivalen. Under Palmesus samler flere tusen mennesker seg på Kristiansands egen Bystrand for å lytte til kjente musikere, og flørte litt. 

Punkt er også en internasjonal musikkfestival som det er verdt å dra på for å sjekke opp kvinner eller menn, eller begge deler. Denne store festivalen har blitt arrangert i Kristiansand siden 2005, og er alltid en stor suksess på flere måter.

Skjærgårdsromantikk

Kristiansand er en sommerby, og deres strender og skjærgårder inviterer til sand mellom tærne og en sommerflørt eller to. Bystranden og Strandpromenaden ligger rett ved siden av hverandre og de gir en perfekt sydenfølelse. Langs Strandpromenaden ligger det også flere små parker og andre severdigheter, og du har dermed mange muligheter til å treffe mennesker.

Det viktigste du kan gjøre for å møte andre single er å gå aktivt ut og nyte alt Kristiansand har å by på. Dette er virkelig en by med mye sjel. Bli med venner på fest, bli kjent med nye mennesker på ditt lokale treningsstudio, ta en øl med kolleger etter jobb. By på deg selv og ha det gøy, og da vil du snart møte mange du kan invitere på date. 

Å planlegge en date i Kristiansand

Kristiansand er en sommerby, men det er ikke noe problem å invitere til date uansett hvilken årstid det er. Som i de fleste andre storbyer i Norge, kan du både invitere daten din på kino og restaurant, men om du ønsker en litt mer Kristiansands preget date, skal du få noen tips her.

Skulle dere ville gå innom en restaurant på date en, to eller tre så er Smag og Behag å anbefale. Smag og Behag ligger i Dronningens gate, og denne restauranten har fått fem stjerner av andre matglade mennesker som har vært der. Smag og Behag har en veldig rustikk stil, som gir en særegen romantisk atmosfære. Menyen deres er tilpasset sesongens råvarer og er nøye satt sammen, så her vil du og daten din kunne få en helt unik matopplevelse sammen.

Kulturdate i Kristiansand

Kristiansand har flere museer, og ligger det i deres interesse kan dere også ta turen innom Kristiansand Museum og Kanonmuseet. Kanonmuseet er et museum som viser frem militærhistorien, mens Kristiansand museum holder til på Øvre Kongsgård og består av 40 antikvariske bygninger.

En date i Dyreparken?

Dyreparken er en familie – og fornøyelsespark som hvert år tiltrekker seg mange tusen besøkende. Hvorfor ikke ta en date i verdens morsomste park? Her kan dere bade, se på forskjellige dyr og spise mat. Det er også muligheter for å overnatte i Dyreparken om dere ønsker å tilbringe en hel helg sammen.

I Dyreparken er det show for både store og små, og det er rett og slett veldig mye morsomt å finne på. Det er ikke bare barna som koser seg i Dyreparken. Det lønner seg å bestille billetter på forhånd, slik at dere ikke trenger å tilbringe mye av daten med å stå i kø.

Date for naturglade sjeler

Norge er kjent for sin vakre natur, og Kristiansand er preget av den særegne sørlandsidyllen med hav og skjærgårder. Det finnes med andre ord en rekke turmuligheter både på hav og til lands. Lei deg en båt hvis du ikke eier, og inviter daten din ut på sightseeing mellom skjærgårdene. Ta med en fiskestang og noe snøre slik at dere kan fiske opp lunsjen deres på veien.

Date i en av byens parker eller strender

Det er også veldig mange parker som preger bybildet i Kristiansand, og det er alltid koselig med slike grønne lunger. Parker gir gode muligheter for piknik, og både Otterdalsparken og Ravnedalen naturpark byr på romantiske opphold.

Foretrekker dere skogen, så er en spasertur opp til Dueknipen absolutt å anbefale. Når dere kommer frem, har dere utsikt over hele Kristiansand! Her kan dere ta en naturlig pause, og du kan imponere daten din med å steke pannekaker på primusen.

Det er også mange strender i Kristiansand. Baneheia er en strand med flere turmuligheter i nærheten. Det er godt tilrettelagt for grilling når det er tillatt, og ellers er det et hyggelig sted å bare slappe av uansett om det er sommer, vår, høst eller vinter. Er dere riktig tøffe, kan dere utfordre hverandre til isbading med en middag etterpå.

Dating byer i Norge

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.