Dating i Trondheim: Tips og datingmuligheter i Trondheim

Det bor ca. 207 000 mennesker i Trondheim, og det er den tredje mest folkerike byen i Norge. Selv om det ikke finnes noen nøyaktige tall for hvor mange som er single i Trondheim, vil dette tallet ifølge statistikken ligge på rundt 30-40 %. Du har med andre ord gode muligheter for å finne deg en date eller livspartner.

Idyllisk by skapt for romantikk

Trondheim er en idyllisk, gammel by som ligger perfekt til ved Nidelvas utløp. Du trenger ikke å fortvile om du er singel i Trondheim. Her finnes det nemlig mange måter å treffe nye mennesker på.

Trondheim er både gammel, ung og attraktiv. Byen har lenge spilt en viktig rolle i Norges historie. I flere år var byen Norges første hovedstad, og den ærverdige Nidarosdomen preger fremdeles bybildet. Trondheim er kjent for sine gamle bygårder og trehusbebyggelser, men de mange studentene setter allikevel et ungt preg på byen.

Studentbyen Trondheim har satt sitt preg på kulturlivet. Her er det nok av puber, spisesteder og klubber.

Trondheims single er fornøyde med seg selv

Elitesingels, som er en datingside, gjorde en undersøkelse for en tid siden. Den viste at de som var single i Trondheim er veldig fornøyde med seg selv. De ligger faktisk blant topp 10 når det gjelder å bedømme sin egen attraktivitet. Denne undersøkelsen lover veldig godt når du skal treffe andre single i denne attraktive byen.

Slik møter du andre single i Trondheim

Moderne kommunikasjonsmetoder har kommet for å bli, og stadig flere single i Trondheim bruker ulike datingapper. Fordelen med datingapper er at dette er en veldig effektiv måte å komme i kontakt med andre single på. En annen fordel er at de du møter her også er interessert i å date, og da blir det mer naturlig å komme raskere inn på temaet.

Elitesingels 

Det finnes veldig mange datingsider, men Elitesingels er en side som har mange brukere i Trondheim. Denne nettsiden har også et godt rykte på seg. Den retter seg inn mot de over 30 år, som også er opptatt med både utdanning og karriere. 

Match.com

Dette er en svært populær datingside, der du finner over 100 000 profiler. Ikke bare kan du møte single i nærheten av deg, men du kan også delta på spesielle arrangementer. Ved hjelp av detaljerte søkekriterier blir det lettere å finne den spesielle personen som passer for deg.

Tinder

Tinder er en populær app blant unge, men også blant den litt mer voksne delen av befolkningen. Her handler det meste om å sveipe helt til du finner noen du liker og som liker deg tilbake. Appen har eksistert siden 2012, og blir vinner stadig flere brukere

Møt single på festival

Er du singel og festglad, vil det være mange arenaer hvor du har muligheten til å flørte. Det avholdes en rekke festivaler i Trondheim. Olavsfestdagene er å anbefale. Den er en av Norges største kulturfestivaler, og den foregår i juli/august. Her har du muligheten til å møte mange festglade single.

Velg mellom nattklubb og pub

I Trondheim finnes det nattklubber hvor det spilles av høy musikk, og roligere puber om du foretrekker å snakke med noen. Når det kommer til nattklubber er uten tvil Diskoteket, som ligger i Carl Johans gate 3, et must. Her foregår det mye action på dansegulvet, men det finnes også roligere steder, hvor du får sjansen til litt dypere samtaler med en potensiell match.

Av roligere puber er det Raus Bar i Nordre gate 21 som er stedet å være. I hvert fall om du er singel og ønsker å treffe noen. Her er det en moderne bar, hvor det serveres alt fra øl til cocktails. Bar Circus i Olav Tryggvasons Gate 27 er også å anbefale. Her er det rocken som står i fokus, og i helgene varer festen nesten natten lang.

Arrangementer for single

I Trondheim kan du delta på ulike arrangementer for å treffe andre single, og for å utvide sirkelen din. I alle de store byene er speed-dating populært, og Trondheim er ikke et unntak. Søker du opp «Speed-dating Trondheim» på Facebook, kan du følge med på når det blir avholdt.

Er du en singel student i Trondheim, er universitetet en stor sjekkeplass. Her har du tross alt muligheten til å treffe mange andre studenter hver dag, delta på studiegrupper og andre arrangementer som campus står bak.

Hvor skal dere gå på date i Trondheim?

Etter at du har møtt en person som du ønsker å gå på date med, er neste steg å planlegge daten. En første date trenger hverken å være dyr eller overdådig, og det finnes veldig mye dere kan gjøre – spesielt i Trondheim.

Trondheim er kjent for sitt rike og yrende kulturliv. Her kan dere dra på kino og restaurant, konsert, gå en tur eller ta med noe god mat hjem til en av dere. Veldig mange av stedene hvor du kan møte andre single menn og kvinner i Trondheim er også et perfekt sted å ta dem med på date.

Byvandring – En annerledes date

Du går uansett aldri tom for ideer til dating i Trondheim. Ønsker du å imponere daten din med noe annerledes, kan du invitere på en byvandring. I Trondheim kan dere se både Domkirken, Bakklandet og Kristiansten Festning. Domkirken eller Nidarosdomen ligger i hjertet av byen, og her kan dere få en guidet tur for å oppdage alle dens hemmeligheter. Bakklandet ligger på østsiden av Nidelva, og dette er Trondheims første forstad. Bebyggelsen er fra 1600-tallet. Kristiansten Festning er fra sent 1600-tallet, og her er det fint å gå tur.

Det går også an å ta en romantisk båttur ut til Munkholmen for å se på den historiske ærverdigheten. Ta med deg det dere trenger til en piknik i gresset hvis været er fint nok. Det finnes mange steder i Trondheim som tilbyr take-away, eller kanskje kan du imponere med egne kokkeferdigheter?

Ta med daten på restaurant

Det er alltid populært å spise på en date, og i Trondheim er det ikke mangel på restauranter eller kafeer. Langs Solsiden er det så mange spisesteder at det nesten er vanskelig å velge. Ravnkloa, som ligger ved brygga, serverer hver sommer verdens beste rekesmørbrød. Daten kan avsluttes på en av Trondheims puber, hvor dere kan få servert en kald øl.

En date for de tøffe?

Er du glad i høyder, eller ønsker å utfordre daten din litt? Hva med å spise maten 74 meter over bakken? Tyholttårnet i Trondheim er en veldig annerledes restaurant. Ikke bare rager den mange meter over bakken, den roterer i tillegg.

Her kan dere spise et godt måltid med panoramautsikt over hele Trondheim. Husk å bestille bord i forkant. Dette er en veldig populær restaurant, spesielt for turister.

Etter date nummer 1

Etter at den første daten er gjennomført, vil dere kanskje gå på flere dater sammen? Kanskje har du lyst til å imponere litt ekstra, eller gi daten din en mulighet til å bli bedre kjent med deg og kanskje også kjenne på noen sommerfugler i magen?

Da bør du invitere til «Lykkens portal» eller Gamle Bybro som den egentlig heter. Det er Oskar Hoddøs berømte vals som har gitt stedet kallenavnet sitt. Ifølge ryktet vil de som kysser hverandre på broen, returnere til Trondheim som kjærester på et senere tidspunkt. På Gamle Bybro ligger det med andre ord mye lykke og kjærlighet, og her bør du absolutt vurdere og ta med daten din på en piknik eller en romantisk tur i solnedgangen. Gamle Bybro ligger i nærheten av Bakklandet, så her kan dere svinge innom senere og stikke innom en av områdets mange restauranter og kafeer.

En skikkelig trønderdate?

Er du først i Trondheim og har fått en en date, kan du teste ut en gammel trøndersk skikk. Hell karsk på termosen og dra ut på tur. I Trondheim finnes det veldig mange turstier. Naturen ligger tett på sentrum, og dere kan gå både kortere og lengre turer sammen. 

Mellom Ladehammeren og Rotvoll ligger det en populær tursti.. Dette er en utrolig vakker natursti på ca. åtte kilometer. Terrenget er variert og har mange spor etter siste istid, som blant annet en underjordisk grotte i fjellsiden. Langs turstien ligger det også et eventyrlig serveringssted, som serverer deilige vafler til lykkelige turgåere som kommer innom. På fine dager lønner det seg også å ta med badetøyet, og ta en svømmetur.

Dating byer i Norge

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.