Anmeldelse av Tinder

Tinder er nok den mest kjente, og den datingappen med flest norske brukere.

Mobilappen Tinder

Hva vi likte

  • Mange medlemmer
  • Får mye ut av betalingsabonnement
  • Både gratis og premiumversjon
  • Ingen falske medlemmer

Egenskaper

  • Passer best for: Det fleste
  • Gratisversjon: Ja
  • Premiumversion: Ja. kr 55,- per måned
  • Fordeling: Jevn kjønnsfordeling
  • Største ulempe: Noe overfladisk app

Introduksjon

Den mest kjente og mest brukte datingappen i Norge er nok Tinder. Det er enkelt å lage en profil og å møte nye mennesker. Tinder har fått et rykte om å være noe mer useriøs enn sider som for eksempel Match eller EliteSingles, men vi har testet ut om dette stemmer eller ikke. 

Vi skal i denne anmeldelsen gå gjennom hvordan Tinder fungerer og vurdere de forskjellige aspektene og funksjonene. I tillegg skal vi se på hva som er de positive sidene ved Tinder, og de mindre positive sidene. 

Alternativer til Tinder

Lage bruker og laste ned app

Tinder kan enkelt lastes ned i App Store eller Google Play Store på både mobil, nettbrett og PC helt gratis. Når du skal lage en bruker er du nødt til å bekrefte brukeren med et telefonnummer. Dette gjør at sannsynligheten for å møte falske brukere er minimal. 

Når du skal opprette profil kan du legge inn seks forskjellige bilder, navn, alder, hvor du jobber/studerer og en liten introduksjon om deg selv. Du er ikke nødt til å legge inn noe informasjon du ikke ønsker. Vi skal senere i artikkelen gå gjennom noen tips og triks for å gjøre Tinder profilen din så god som mulig. 

Du kan også koble Tinder til både Spotify og Instagram. Dette lar de som ser profilen din få noe mer innblikk, og vi anbefaler at du gjør dette. Tinder er heller ikke en ekskluderende tjeneste. 

Når du lager en bruker er det ikke bare mann og kvinne, men alle slags kjønn og seksuelle legninger å velge mellom. Alle aldre er velkomne på Tinder, men det skal nevnes at over 80% av brukerne er under 35 år og at det er en minimums aldersgrense på 18 år. Dette betyr altså at du potensielt har bedre sjanser enn på mer tradisjonelle datingsider da det ofte er flere eldre brukere på disse. 

Hvordan møte andre på Tinder

Før du begynner å lete etter potensielle dater, må du velge hva slags personer du ønsker å møte på. Dette er i forhold til kjønn, alder og hvor langt unna de skal være. Når du har bekreftet dine ønskede innstillinger kan du starte å sveipe. Sveipe vil si at du får opp personer hvor du kan se bildene og informasjonen deres. Deretter velger du enten å sveipe til høyre eller venstre. Dersom du sveiper til høyre velger du å like personen, sveiper du til venstre avviser du personen. 

Dersom to personer sveiper til høyre på hverandre blir det en match, og man kan chatte med hverandre. Du kan ikke se hvem som har sveipet til høyre på deg med mindre du har premium versjonen. Dette kommer vi tilbake til senere. 

Med den vanlige gratis versjonen av Tinder er det et begrenset antall ganger du kan sveipe til høyre hver dag. Dette tallet er maks 100 om dagen, noe som forsåvidt er ganske mye. Hvem du ønsker å sveipe til høyre på er såklart helt opp til deg som bruker, men vi vet at mange sveiper til høyre på alle de ser. Dette er for å få en oversikt over hvor mange og hvem som er interessert i deg, og man kan senere vurdere de som også har likt deg for å effektivisere prosessen. Da Tinder er mer fokusert på utseende enn andre dating apper, kan det også være en god ide å prøve og bli kjent med personer via chat. 

De ulike medlemskapene på Tinder

Tinder har tre forskjellige medlemskap; gratis, pluss og gull. Med gratisversjonen har du som nevnt et begrenset antall ganger du kan sveipe til høyre om dagen. Du vil også få opp reklamer og du får kun opp andre profiler innen 50 kilometer. 

Med Tinder pluss får du tilgang til en del flere funksjoner. Du har blant annet et ubegrenset antall “høyre-swipes”. Du har også mulighet til å gå tilbake dersom du med et uhell skulle sveipet til venstre. Dette kan skje oftere enn man skulle tro, og det er også derfor funksjonen er der.

Du har i tillegg muligheten til å “super-like” opptil fem personer om dagen. Det vil si at personen du super-liker vil se at du har gjort dette når din profil kommer opp. Du får også en “boost” hver måned som betyr at du kommer først i rekken for andre som sveiper. Videre kan du også velge hvor i verden man ønsker å få matcher fra, og du får heller ikke opp noen reklamer. 

Med Tinder gull får du alle de samme funksjonene som med Tinder pluss, med enda litt mer. Den største forskjellen er at du vil få mulighet til å se alle som har likt deg før du velger om du vil sveipe til høyre eller venstre. Dette er grunnen til at mange velger gull over pluss, da dette fjerner mye av bryet med å finne matcher. I tillegg får du også mulighet til å utforske “toppvalg for deg” med nye profiler hver eneste dag. Toppvalgene er personer Tinder mener kan være en god match for deg. Denne funksjonen er også noe som gjør letingen etter de personene som passer best for deg enda lettere. 

Chatting på Tinder

Når du og en annen person har likt hverandre blir dere en “match” og dere vil få muligheten til å snakke med hverandre via chat. Du vil få opp en side med nye matcher du enda ikke har snakket med, i tillegg til en logg over de du har snakket med. 

Det er ingen begrensninger på hvor raskt du må svare, men begge parter har til enhver tid mulighet til å slette matchen. Når du snakker med noen har du muligheten til å sende gifs, men ikke bilder fra kamerarullen din. Dette var mulig før, men funksjonen ble fjernet. 

Vi anbefaler at du ikke tar samtalen for seriøst og prøver å ha det gøy. Da de fleste på Tinder vil ha en del forskjellige matcher, er det også viktig å skille seg litt ut. Over Tinder kommer du for eksempel ikke så langt med å stille en rekke spørsmål om personen du snakker med. Det er også slik at hvis du er en mann vil du sjeldent motta den første meldingen. Den beste strategien når du skal chatte på Tinder er å skrive det som er naturlig for deg og å ha det gøy. 

Det å skaffe seg en date gjennom Tinder er relativt enkelt, da du allerede er langt på vei når du har matchet med en annen person. Etter at du har snakket litt med matchen din kan du invitere på noe “casual”. Dette er for eksempel en tur, et glass vin eller en kaffe. 

Det er flere som kan synes det er ubehagelig å ha første date hjemme hos noen de har møtt på nett. Du vil nok også mest sannsynlig unngå en date der dere er bundet i flere timer da dette er noe som legger mye press på begge parter. Du burde altså spare 3-retters middag til en senere date når dere er bedre kjent. 

Hvordan få flere matcher på Tinder 

Da du som regel får veldig begrenset med tid fra den som velger å sveipe til høyre eller venstre på deg er det viktig med en sterk profil. Det er mange ting som gjør at personer velger å sveipe til venstre automatisk, og du vil helst unngå disse. Det er selvfølgelig slik at dette vil variere fra person til person, men det er et par ting du virkelig vil unngå på Tinder. 

Når det kommer til bilder er det flere ting du burde tenke på. For det første burde du ha nok bilder slik at de som skal vurdere deg faktisk får sett hvordan du ser ut, på ditt beste. Vi anbefaler minimum fire bilder, og husk at det er viktig med høy kvalitet. Ha litt forskjellige bilder der du gjør forskjellige ting. Du kan for eksempel ha et portrett, et bilde hvor du gjør noe du er glad i og et morsomt bilde. Unngå selfies, bilder i speilet og bilder med dårlig kvalitet. 

Hvis du skal bruke bilder med andre, sørg for at disse kommer sist slik at man forstår hvem som faktisk er deg. Unngå også bilder som blir for overfladiske. Selv om du kanskje har brukt mye tid på trening og kosthold, er det for mange lite attraktivt med bilder uten klær på. 

Når du skal skrive bio anbefaler vi at du holder det kort. Ikke skriv et helt essay om hvem du er og hvorfor du er på Tinder. Du kan for eksempel skrive en “fun-fact” om deg selv og hvorfor man burde sveipe til høyre. Ikke skriv noe overfladisk som at du tjener mye penger eller noe som blir for seriøst. De som har mest suksess på Tinder er de som prøver å ha det gøy i prosessen. 

Tinder i forhold til andre datingsider

Da Tinder først ble utviklet som en mobilapp, er denne tjenesten generelt ganske ulik de andre datingsidene. Tinder bærer sterkt preg av at det ikke bare skal være for dating, men også for underholdning. Dette er fordi det er veldig enkelt å lage en bruker, og hele prosessen med sveipingen kan minne litt om et spill. 

En annen måte denne appen skiller seg ut på er at den er mer overfladisk enn andre datingsider. Bildene er hva man hovedsakelig ser på, da ingen sveiper til høyre basert på for eksempel hvor du har gått på skole. 

Det er også en del brukere som ikke bruker appen til å finne en partner, men for blant annet og få flere følgere på Instagram eller generell bekreftelse. Men selv om dette er tilfellet er det fortsatt flere seriøse personer og du vil møte mange som er ute etter det samme som deg. Tinder har også veldig mange brukere, noe som er veldig positivt. 

På andre datingsider som EliteSingles og Match gjør man lange, detaljerte personlighetstester. Dette gjør at man blir matchet opp med personer som deler samme verdier og er generelt like deg. På Tinder er dette ikke tilfellet, og du blar gjennom hele biblioteket med alle brukere som passer til innstillingene du har satt. Dette kan være både positivt og negativt. På Tinder vil du for eksempel måtte være forberedt på å prøve og feile mer enn på en klassisk datingside, men samtidig er det flere potensielle matcher. 

Konklusjon 

Tinder kan brukes for både mobil eller PC, men det er mobilappen som fungerer best. Noe som virkelig er positivt med Tinder er hvor mange brukere de har, og det er ingen andre tjenester som har like mange brukere. Det skal sies at de fleste brukerne er relativt unge. 

Hvis du ønsker en datingtjeneste med mindre press som er enkel å bruke er Tinder et godt alternativ. Med de betalte medlemskapene har du også tilgang til en rekke funksjoner som gjør det enklere å få matcher. Dette er også en tjeneste som passer godt for deg som er ute etter noe mer casual da de fleste brukerne tar Tinder mindre seriøst enn en klassisk datingtjeneste. 

De negative sidene med Tinder handler litt mer om hva du er ute etter med en datingtjeneste. Da det som nevnt er en del brukere som er på Tinder for andre grunner enn å møte en partner, burde du være forberedt på at du for eksempel ikke får svar på melding av en match. 

Dette er noe som vil være opp til hver enkelt å avgjøre, hvorvidt det betyr noe eller ikke. Det er også som nevnt en ganske overfladisk tjeneste sammenlignet med andre tjenester. Dette er mye på grunn av at du ikke har mulighet til å legge inn informasjon om personligheten din og generelle verdier. Tjenesten er også relativt begrenset hvis du har gratisversjonen, selv om medlemskapene ikke er så dyre. Det skal sies at dersom du er over 30 er de betalte medlemskapene dyrere. 

Tinder er altså et sted det er mulig å møte en partner, selv om det kan ta litt lengre tid enn med for eksempel Match. Så lenge du ikke blir påvirket av at det er flere brukere som ikke er ute etter en partner, er dette et godt alternativ. Det kan også være et fint sted å starte hvis du er ny til datingtjenester, da det er mindre press.

Ofte stilte spørsmål

Kan man bruke Tinder på PC?

Det er fullt mulig å bruke Tinder i en nettleser, dersom du foretrekker det istedenfor appen.  

Finnes det falske profiler på Tinder?

Det finnes tilfeller der man for eksempel matcher med en meget attraktiv og kanskje lettkledd dame, hvor du får tilsendt en link til en annen side eller kanskje til et skalt «cam-show». Man bør styre unna disse profilene, og eventuelt melde ifra til kundeservice om de. Man må aldri trykke på en tilsendt link, uansett hvor legitimt det virker.

Det finnes også en del mennesker som er på Tinder kun for å promotere sine sosiale profiler, som Instagram eller andre ting. De er ikke på Tinder for å finne kjærligheten, så disse bør man også styre unna.

Er det enkelt å bruke Tinder?

Det er svært enkelt å bruke Tinder, og mange tror dette også er grunnen til suksessen. Det tar veldig lite tid, og man kan for eksempel registrere seg med sin Facebook bruker, noe som gjør at man får svært få steg i prosessen. Mange synes også at Tinder nesten minner om et spill, noe som fører til at det er et tidsfordriv for noen.

Er det lett å få kontakt med kundeservice?

Man kan si at Tinder er veldig brukervennlig, og dersom du har spørsmål er det enkelt å ta kontakt direkte fra appen. Det fines en knapp som heter «Rapporter problem», og dersom du trykker på denne vil du bli tatt videre til e-posten din hvor informasjonen din er ferdig utfylt. Derfra er det bare å rapportere det eventuelle problemet eller spørre om annet.

Er det lett å avslutte kontoen?

Dersom du ikke abonnerer hos Tinder er det veldig enkelt; det er bare å gå inn på innstillinger og velge «Avslutt konto». Dersom du har et pluss-medlemskap er prosessen den samme, men kontoen vil være aktiv frem til abonnementet går ut.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.