Gratis datingsider

Test de beste datingsidene som er gratis og finn den som passer for deg

Datingsider øker i popularitet for hvert år som går, noe som har ført til at en rekke forskjellige aktører har våget seg ut i i nettopp denne bransjen. Blant disse finnes det selvfølgelig datingsider som de aller fleste, selv de som ikke driver med nettdating, vet om, samtidig som det også er helt nye sider. For å gjøre valget enklere for din del, har vi gitt en oversikt over gratis datingsider.

Det er unektelig en stor fordel med gratis dating sider, da du slipper å bruke penger før du vet at siden virkelig er seriøs og noe for deg. Før eller siden vil nok det beste uansett være å investere noen kroner i funksjoner som hjelper deg å finne det rette. Disse funksjonene, samt optimalisering mot mobil, nye algoritmer, og mye mer har kommet i full anmarsj innenfor gratis dating app de siste årene.

For å gi deg den beste oversikten over gratis dating sider skal vi gå gjennom en og en side, samt snakke om de viktigste fordelene og ulempene ved sidene. Dermed kan du selv bedømme hvilke gratis datingsider du mener er passende for deg selv. Realiteten er at det finnes så mange spesialiserte gratis dating app, at det helt sikkert finnes en som passer midt i blinken for deg.

Merk at vi har hentet informasjon knyttet til antall medlemmer, fordeling av kjønn, og annen statistikk direkte fra datingsidene. Vi kan derfor ikke stå inne for de eksakte tallene, da det tross alt kan hende at noen sider pynter på disse. Allikevel har vi troen på at tallene er nærme nok fasit til at dette ikke bør påvirke din mening om gratis dating.

EliteSingles er mer eller mindre det samme konseptet som Academic Singles. Her fremmes dating mellom mennesker som har høyere utdanning. EliteSingles har allikevel betraktelig færre medlemmer med rundt 150,000 aktive brukere i Norge. Mange av disse er for øvrig også aktive på Academic Singles, og det kan være en god ide å bruke begge for å øke sjansene dine innenfor gratis dating app.

Når det kommer til kjønnsfordelingen, så er denne noe mer balansert hos EliteSingles. De havner nemlig på 52 % menn og 48 % kvinner. Denne jevne kjønnsfordelingen er helt klart en stor fordel. Merk at majoriteten av brukere hos EliteSingles er på 28 år og oppover, noe som reflekterer det faktum at de tross alt har en høyere utdanning.

Som hos de fleste gratis datingsider, så kan du hos EliteSingles registrere deg, gå gjennom personlighetstesten, og ikke minst se hvem du matcher med. I likhet med Academic Singles og mange andre gratis datingsider, så lønner det seg derimot å velge et betalt abonnement. Da får du tilgang til mange flere funksjoner.

Gratis registrering

Match

Det er liten tvil om at Match er en av de aller største datingsidene i Norge. De har faktisk vært med helt siden 2002, og i Norge har de i dag litt over 300,000 aktive medlemmer. Blant disse er 45 % kvinner, mens 55 % er menn. Grunnet det store antallet medlemmer er det ikke så farlig at det er litt flere menn på denne siden.

Match kommer med en rekke forskjellige funksjoner, men også gode fordeler offline. Blant annet vil de arrangere egne singelkvelder som kommer i tillegg til selve datingsiden. På denne måten kan en mingle med andre single som er ute etter et forhold, dersom en heller ønsker en personlig atmosfære for sin dating.

Der en tross alt kan registrere seg, utvikle profilen, ta personlighetstesten, og ikke minst søke etter andre brukere, så lønner det seg fortsatt å velge et betalt abonnement. Det er nemlig gjennom de betalte abonnementene at en blant annet kan få tilgang på de ovennevnte singelkveldene, samt få muligheten til å sende meldinger til andre brukere.

Gratis registrering

Singles50

Singles50 sikter seg inn på de over 50 år. En stor ulempe med nettdating er naturligvis at de fleste som dater på nett er langt under 50 år. De største datingsidene har riktignok brukere i alderen over 50, men det er veldig sjeldent, og ikke minst vanskelig å finne frem til disse brukeren. Singles50 har til gjengjeld 60,000 av dem, der du slipper å lete.

Datingsiden passer dessuten godt de litt eldre med tanke på funksjoner og navigasjon. Her er det enkelt å finne frem til akkurat det en måtte være ute etter. Det beste er som nevnt at en slipper å sile gjennom en rekke irrelevante, unge brukerprofiler, men heller umiddelbart finner andre som også er over 50.

Registrering, personlighetstest, og en rekke andre funksjoner er gratis. Ønsker du derimot å sende meldinger, eller ta del i de aller beste funksjonene som Singles50 har å by på, er du nødt til å oppgradere til et betalt abonnement. Singles50 har derimot en fornuftig og rimelig pris.

Gratis registrering

Academic Singles

Academic Singles er en side som retter seg mot velutdannede mennesker i alle aldre. Riktignok er det allikevel noe høyere antall eldre mennesker blant de over 200,000 norske brukerne. Dette vil derimot si eldre enn mange andre gjennomsnittlige datingsider, som også tiltrekker seg store antall av de i alderen mellom 18 og 30.

Kjønnsfordelingen er fordelaktig for menn, i den grad at det er 55 % kvinner og 45 % menn. Dette er ganske uvanlig for datingsider. Allikevel er kjønnsbalansen såpass god at også flere kvinner selvfølgelig kan melde seg på. Registreringen er enkel og rask, og du får gjennomgå en helt gratis personlighetstest. Academic Singles bruker så en algoritme for å matche deg med andre brukere som også er interessert i gratis dating.

Academic Singles er en flott datingside, men det bør presiseres at det lønner seg å betale for å virkelig få noe ut av den. Som de fleste gratis datingsider, så er denne siden begrenset til registrering, personlighetstest, og muligheten til å se hvem en er best matchet til. Skal en derimot få muligheten til å snakke med disse personene, så må en registrere seg for et abonnement.

Gratis registrering

C-date

C-date er antakeligvis mer kjent blant nordmenn enn de to ovennevnte datingsidene. Dette skyldes nok at C-date har eksistert en god del lengre, pluss at siden retter seg mot flere typer mennesker. Dette reflekteres i de litt over 475,000 nordmennene som har registrert seg hos C-date så langt.

Kjønnsfordelingen her er på 48 % menn og 52 % kvinner. De befinner seg dermed så nært en jevn kjønnsfordeling som en kan forvente, men med en ørliten fordel for mennene. Da siden har såpass mange brukere har alikevel ikke kjønnsfordelingen noe særlig å si, da det er mer enn nok av potensielle kandidater å vurdere her.

C-date passer best for uforpliktende dating, men du kan også finne kjærligheten her. Siden er uansett gratis for registrering, personlighetstest, og når det kommer til å se gjennom de mange andre profilene på siden. For å øke nivået av siden er det allikevel nødvendig for de fleste å oppgradere til et betalt abonnement, da det for eksempel åpner muligheten for å sende meldinger til andre.

Gratis registrering

Be2

Be2 er en annen kjent og stor gratis dating app. De skriver på sine egne sider at de har 766,000 norske medlemmer, noe som mest sannsynlig referer til hvor mange norske profiler som noensinne har blitt registrert. Dette er et antall som beviser den store populariteten til Be2. Kjønnsfordelingen her er for øvrig på 57 % kvinner og 43 % menn, noe som er veldig positivt.

Det er lov å være litt skeptisk til Be2, som med en del andre gratis dating sider. Mange har dessverre klaget over siden, og spesielt da grunnet hvor vanskelig det er å si opp abonnementet. Det er verdt å merke seg at Be2 derimot opplyser om sin oppsigelsesmetode, slik at det ikke er snakk om svindel.

Det kan allikevel være en god ide å ta en nærmere titt på det som er gratis før en registrerer seg med betalt abonnement. Du kan tross alt registrere deg, ta personlighetstesten, samt se gjennom en rekke forskjellige profiler, før du betaler for å sende meldinger frem og tilbake mellom brukere.

Gratis registrering


Mötesplatsen

Mötesplatsen skiller seg ut som en fremtredende aktør i det norske nettdatinglandskapet. Siden lanseringen i 2003 har nettstedet utviklet seg til å bli en av de største datingplattformene i Norge, med over en halv million medlemmer. Nettstedet er ikke bare populært i Norge, men også i Sverige.

Det unike med Mötesplatsen er at man må ha et profilbilde for å se andre profiler, noe som sikrer autentisitet og engasjement i datingprosessen. I tillegg kan uregistrerte brukere ikke se profilinformasjon, noe som øker personvernet. Mötesplatsen er også kjent for sin inkludering og sikkerhet, og ønsker blant annet LHBTQ+-miljøet velkommen. Mötesplatsen prioriterer å skape et rom fritt for fordommer og fordomsfullhet.

En av de mest fremtredende funksjonene på Mötesplatsen er kompatibilitetstesten. Denne testen, som består av 200 spørsmål, gir brukerne en detaljert personlighetsrapport og hjelper dem med å finne svært kompatible partnere. For hver match gir nettstedet en prosentvis kompatibilitetspoengsum og en grundig analyse av hvor godt to brukere passer sammen på tvers av ulike kategorier, noe som øker potensialet for meningsfulle forbindelser.

Gratis registrering


Victoria Milan

Datingsider sikter seg ikke nødvendigvis alltid inn mot single mennesker; Victoria Milan er en datingtjenste der gifte mennesker er i kundegruppen. Denne tjenesten har i dag over 170,000 norske brukere, noe som vitner om hvor populært gratis dating for gifte er blitt. Spesielt populært er det for menn, noe man lan se utifra kjønnsbalansen som er henholdsvis 75 % menn og 25 % kvinner.

Den store fordelen med Victoria Milan er at de jobber aktivt med å skjule din personlighet. All personlig informasjon skal du kunne holde for deg selv, og alt fra betaling til kommunikasjon med andre blir kryptert og skjult. Dette er jo tross alt veldig viktig dersom en skal holde en affære skjult fra sin ektefelle.

Anonymiteten begynner med en gang, og det er både gratis å registrere seg og benytte personlighetstesten. Utover dette anbefales derimot et betalt abonnement. Det er ikke slik at identiteten din blir avslørt eller lignende, men som gratis datingside er Victoria Milan rimelig begrenset, da du får tilgang til veldig få funksjoner.

Gratis registrering

Tinder

Tinder er en av verdens mest pupulære og kjente datingtjenester. I motsetning til de tidligere nevnte datingsidene, så er Tinder best tilgjengelig over mobil. Med sine over 500,000 medlemmer er det ingen tvil om at Tinder er den største datingtjenesten i Norge. Dette er med et litt frynsete rykte, men realiteten er at Tinder er hva en gjør det til.

Datingtjenesten har ikke noen personlighetstest, og man sveiper bare til den ene eller andre siden for å velge andre brukere. Det kan nok virke overfladisk, men appen er hva en gjør den til. En stor fordel med Tinder er at det er veldig få falske brukere blant de over 500,000 brukerne du finner her. Det samme kan ikke sies om mange andre datingsider.

Tinder er helt gratis, og du kan finne kjærligheten her uten å bruke en eneste krone. Dette er ikke tilfelle for de ovennevnte sidene. Allikevel er realiteten at det å bruke penger alltid gir en fordel. Hos Tinder handler dette om å booste sin profil, slik at en får ekstra likes. Du kan leve fint uten dette, men ønsker du å maksimere sjansene dine, så er boosting best for deg.

Gratis registrering


60-Dating

60-Dating tilbyr en unik online datingopplevelse skreddersydd for personer over 60 år. Nettstedet skiller seg ut med sine strenge sikkerhetstiltak, som manuell godkjenning av bilder av moderatorer, noe som effektivt begrenser falske kontoer og sikrer at alle profiler er ekte. Nettstedet krever også e-postbekreftelse ved registrering, noe som gir et ekstra sikkerhetslag mot falske profiler.

60-Dating incorporates various modern communication tools. Users can engage in private chats, group discussions, and even webcam communications, providing a comprehensive and versatile platform for building relationships. A notable feature is the ability to add a short video to one’s profile, allowing users to introduce themselves more dynamically and increase their chances of getting noticed.

En av fordelene med denne datingsiden er uten tvil personvernet. Profilene er private, bare synlige for registrerte brukere, noe som betyr at informasjonen din forblir innenfor fellesskapet. Og e-postene? De må bekreftes, så det er et ekstra sikkerhetslag mot falske profiler. I tillegg gjennomgår alle bilder en manuell kontroll for å sikre at alt går rett for seg.

Gratis registrering

Ofte stilte spørsmål

Hva er egentlig en dating app?

Det er ikke så mye som skiller en dating app fra en dating side, bortsett fra at appen foregår på mobil eller nettbrett. Det varierer fra leverandør til leverandør om de tilbyr bare app eller om de tilbyr både app og nettside. Kjennetegnet til appene er at de gjerne har basert seg på en såkalt «sveipe-funksjon», der to mennesker som sveiper likt på hverandre får muligheten til å chatte sammen.

Hvordan velge riktig dating side?

Det viktigste er å se på hva de ulike leverandørene tilbyr, og hvem som er den typiske brukeren av plattformen. Ser vi på EliteSingles kan vi se at det primært er høyt utdannede mennesker her, som også ser etter andre med høy utdanning. Tjenesten Singles50 er igjen hovedsakelig for single over 50 år, som også er ute etter andre på over 50 år. Velger man tjenester som Tinder må man regne med et gjennomsnittlig lavere seriøsitetsnivå, og at du nok må bla deg gjennom veldig mange brukere.

Lønner det seg å betale selv om tjenesten har en gratis versjon?

Generelt sett får du så mange fordeler når du velger å abonnere at det er verdt det. Ofte får du ikke muligheten til å ta kontakt med andre brukere uten et abonnement, mens du med betalt bruker hos for eksempel Tinder får muligheten til å sveipe tilbake, se hvem andre som liker deg og samtidig skaffe deg et mye høyere antall matcher.

Burde man bruke flere gratis tjenester samtidig?

Det skader aldri å være på flere plattformer samtidig, særlig ikke om tjenesten er gratis. Ved å teste ut flere plattformer øker du sjansene for å treffe en partner, i tillegg til at mange tjenester spesialiserer seg litt annerledes enn andre.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.