Anmeldelse av Victoria Milan

Victoria Milan er en datingside som passer for en rask flørt

Hva vi likte

  • Spesiell datingside
  • Egner seg for en kort flørt
  • Mange medlemmer i Norge
  • Norsk datingside

Egenskaper

  • Passer best for: Casual dating
  • Gratisversjon: Ja
  • Premiumversion: Ja. kr 299,- per måned
  • Fordeling: 55 % kvinner og 45 % menn
  • Største ulempe: Noe uetisk konsept

Victoria Milan er en datingside for affærer. Noen syns dette er litt moralsk forkastelig, og at man må holde seg til én person av gangen. Vi skal imidlertid legge fra oss det moralske kompass her, og heller forsøke å vurdere Victoria Milan på litt mer objektivt grunnlag. Vi ønsket å teste ting som brukervennlighet, chattemuligheter og mulighetene for å få seg en date. Vi har testet en rekke andre dating-tjenester, og må kunne sies å sitte med relativt stor erfaring på dette området. Om du er interessert i å finne ut om Victoria Milan er en datingplattform for deg, les videre!

Opprette brukerprofil

Når du går inn på Victoria Milan sine nettsider er det faktisk litt vanskelig å skjønne hvor man skal trykke for å opprette en brukerprofil. Dette overrasket oss litt ettersom dagens nettsider tenderer mot å ha en stor knapp plassert midt på skjermen hvor det står «klikk her for å registrere deg» eller noe lignende. Tanken bak dette er selvsagt å få så mange nye brukere som mulig, og kan sees på som svært smart og gjennomtenkt markedsføringsstrategi.

Bud 1 innen markedsføring er jo at man skal sørge for at det er lett for besøkende på ulike nettsider å registrere seg. Når Victoria Milan har valgt en annen strategi begynte vi å tenke oss om hva som kunne være grunnene til dette. Har de rett og slett manglende kompetanse innen markedsføring? Vi gikk imidlertid relativt fort bort fra denne hypotesen ettersom Victoria Milan er en anerkjent datingtjeneste med en nettside som ser svært proff ut på alle andre måter. Etter å ha tenkt oss litt nøyere om, kom vi frem til en arbeidshypotese: Victoria Milan forsøker å fremstå som litt hemmelighetsfullt og eksklusivt.

En knapp med «registrer deg her» roper ikke akkurat av hemmelighetskremmeri og eksklusivitet, men heller åpenhet og som noe litt billig. Knappene man kan trykke på inne på hjemmesiden til Victora Milan har et annet innhold, blant annet «bli med anonymt» og «se dine match!» Dette er innhold som kanskje kan være mye mer appellerende for folk som føler at de er ute på et slags hemmelig oppdrag når de registrerer seg på Victoria Milan.

Når man omsider drister seg til å trykke på en av knappene som muliggjør registrering, er det litt diverse informasjon som må fylles inn. Blant annet navn, fødselsdato, brukernavn og ønsket passord. Denne prosessen er svært rask, og er over innen et par minutter. Vi satte pris på at det var såpass enkelt å registrere seg som bruker. NB: for å registrere seg på Victoria Milan må man være over 18 år.

Fullført registrering

Registrering hos Victoria Milan

Når registreringen er fullført og man har fått opprettet seg en brukerprofil, blir en møtt med noen ulike spørsmål. Blant annet blir du spurt om det er ok at Victoria Milan sender deg varsler. Vi antar at dette dreier seg om varsler om f.eks. at du har mottatt en ny melding, eller at du kan få eksklusive tilbud fra Victoria Milan.

En blir også spurt om hvordan en fant denne datingsiden, og her er det 2 alternativer en kan trykke på. Det første er at man søkte på «Victoria Milan» eller lignende på nettsiden, og det andre er at man søkte med søkeord som ikke inneholder varemerket (altså «Vicoria Milan»). Vi syns disse spørsmålene var litt merkelige, men antok at skaperne bak Victoria Milan er nysgjerrige som alle oss andre.

Deretter får du spørsmål om hva du leter etter på dette datingplattformen, er det noe kortvarig? Eller noe langvarig? Eller er det simpelthen bare en online affære? En kan også oppgi at man bare er inne fordi man er nysgjerrig og ønsker å ta seg en kikk rundt på nettsidene deres. Vi likte at det var så mange svaralternativer på dette spørsmålet, ettersom det jo kan være store individuelle forskjeller til at man ønsker å besøke en datingplattform.

Etter at de nevnte spørsmålene er besvart, kommer det noen flere spørsmål som skal besvares. Blant annet hva man tenner på (her må man velge 3 ulike ting blant mange ulike valgalterinativ), noen spørsmål knyttet til ens eget utseende, samt hvor man bor. Når samtlige av disse spørsmålene er besvart, blir man bedt om å gå til eposten sin og klikke seg inn på en bekreftelsesmail. Dette er for å bekreftet at oppgitt epost-adresse faktisk tilhører deg.

Inne på datingplattformen

Når brukerprofil er opprettet og samtlige spørsmål er besvart, kan man endelig trykke seg inn på startstiden til Victoria Milan. Du blir bedt om å laste opp et profilbilde, men beskjed om at det kan gjøre profilen din mer attraktiv (strengt tatt at du kan få mer oppmerksomhet).

Det er imidlertid frivillig å laste opp profilbilde, noe som jo kan være heldig med tanke på sidens natur. Ikke alle som ønsker en affære er kanskje helt klare for å lage en brukerprofil med ansiktsbilde av seg selv. Et godt mellomalternativ kan jo derfor være å laste opp et helkroppsbilde isteden, kanskje hvor det kan være litt vanskelig å se ansiktet.

Når profilbildebiten er overstått er man inne på startsiden. Her blir man møtt med et stor bildeutvalg av ulike potensielle partnere. Man kan scrolle seg nedover og se et utvalg av profiler, og også trykke seg inn på dem om ønskelig. Inne på profilene til andre brukere kan man se flere bilder (hvis de har lastet opp det), og man kan få en del grunnleggende informasjon om vedkommende. F.eks. kan man her få info om høyde, hva vedkommende driver med (jobb/studier e.l.), om vedkommende har piercinger/tatoveringer osv.

Vi syns det var veldig fint at man blir presentert med litt slik forskjellig informasjon når man går inn på profilen til en bruker. Det kan jo være veldig greit å danne seg et inntrykk av vedkommende før man eventuelt sender en melding til vedkommende.  Men dersom man bestemmer seg for å sende en melding til vedkommende, er jo det store spørsmålet: hva skal jeg skrive?? Det er ingen fasitsvar på dette, men vi har prøvd oss på litt ulike strategier som vi nå skal utdype.

Kommunikasjon

Når man skal kommunisere med folk på Victoria Milan har man 3 ulike valg. Man kan enten sende en «gave». Det kan for eksempel være en digital rose, som man må betale 20 kreditter for. Alternativt kan man sende et «blunk», men for å gjøre dette må man være premium medlem. Eller så kan man chatte over en vanlig chat-tjeneste. Vi skal nå snakke litt om hva man bør skrive, dersom man går for chattealternativet.

En vanlig start på chatten er noe sånt som «hei mitt navn er…», dette er en helt grei start, men ser ikke ut til å gi den helt store responsen. (NB: vi har kun forsøkt å chatte som mann til kvinne, det kan hende at det fra andre perspektiver og med andre konstellasjoner gjelder helt andre regler). Det som har gitt oss bedre resultater er når vi adder litt «krydder» til samtalen. F.eks. «Hei, jeg tror vi kan bli et bra par», eller «Hei, hva skal vi kalle barna våre?» Med slike åpnere blir det lettere for den annen part å respondere, vedkommende har liksom noe å bygge på.

Når du f.eks. åpner samtalen med «Hei, hva skal vi kalle barna våre?» er det mange veier å gå etter det. Vedkommende kan f.eks. svare at hun ikke vil ha barn, at hun allerede har nok barn, eller at de skal hete «Hans og Grete». Derfra kan man ta samtalen mange veier. Man kan f.eks. være uenig i navnevalget, man kan kontre forslaget med andre navn, eller man kan spørre hva slags idrett dere skal sende barna på.

En slik start som dette er rett og slett bare gøyere, enn den klassiske «Hei mitt navn er…». Da er det lite å bygge videre på, og det blir naturligvis vanskeligere å svare. Vanskelig er ikke noe som hører hjemme i dating-verdenen. Folk dater jo for å ha det gøy, ikke får å vikle seg inn i vanskeligheter.

Når en samtale først er litt i gang, virker det som at ting går mye mer på skinner. Da kan man snakke om f.eks. hva man liker å gjøre på fritiden, om man er glad i dyr, og om man har noen store drømmer her i livet. Det kan jo være alt fra å hoppe i fallskjerm, til å bli rockestjerne. Alternativt kan man ha en veldig seriøs samtale der man snakker om politikk eller lyrikk.

Et lite triks vi har funnet ut som ser ut til å funke svært bra, er å veksle mellom å være seriøs og så «krydre» litt med humor i ny og ne. Dette ser ut til å falle i smak hos de fleste vi har vært i kontakt med. For de som ønsker å ta ting et steg videre, går det også an å drive en litt flørtende og tirrende chat. Det er jo tross alt en datingside for affærer, så av og til kan litt tirring og flørting være på sin plass.

Medlemskap

Forskjellige datingsider operer med forskjellige navn på betalingsmedlemskap. På tinder snakker man om pluss og gull, og på enkelte andre datingsider omtaler man det enkelt og greit som betalt medlemskap. På Victoria Milan snakker man og såkalt Premium medlemskap. Dette ligner på systemet på for eksempel datingsiden Match og EliteSingles.

Det er 3 ulike pakker man kan velge blant premium-medlemskapene. Det første er 3-måneders pakken. Den koster 19,99 Euro i måneden, og du får da det følgende inkludert: Du kan sende og lese meldinger, du kan se dine besøk, og i tillegg kan du se flørt og gaver.

Det neste premium-medlemskapet er 6-måneders pakken. Her kan du gjøre det samme som med 3 måneders pakken, men i tillegg får du 500 gratis kreditter. Som nevnt kan du bruke kreditter f.eks. til å kjøpe gaver, eksempelvis en digital rose. Det er åpenbart at man skiller seg litt ut om man har mye kreditt og mulighet til å sende av gårde et par gaver her og der.

Prisen på 6-måneders pakken er 14,99 Euro per måned. Det siste abonnementet er det billigste, men der gjelder det også en bindingstid på 12 måneder. Her får du samme funksjoner som ved 6-måneders pakken, men i tillegg får du 1000 gratis kreditter. Men så mye kreditter kan du kjøpe mange gaver, noe som kanskje vil gjøre inntrykk på det annet kjønn.

Når det gjelder det betalte premium-medlemskapet, kan dette betales på ulike måter. Man kan enten benytte kredittkort som Visa, Mastercard, eller American Express. Alternativt kan man bruke Netteller eller Paysafecard. Det skal altså være mange muligheter å gjennomføre et kjøp av premium medlemsskap på.

Smarte funksjoner

Som en del andre datingtjenester har også Victoria Milan lagt til noen funksjoner som vi syns var svært smarte. Blant annet er det mulig å søke spesifikt på de personene du kan tenke deg å møte. Dette kan gjøres på båndet øverst på skjermen når man er inne på startsiden.

Da kan man endre på søkeparameterne «alder» og «hele landet». F.eks. kan man søke opp en person som bor i Bergen og er mellom 35 og 40 år. Det andre smarte søkefunksjonen vi har lyst til å trekke frem, er muligheten til å lagre favoritter.

Noen ganger har man lyst til å bare gå gjennom en haug med brukerprofiler uten nødvendigvis å ta kontakt i form av f.eks. gavesending eller chat. Da er det svært fint å kunne lagre de profilene man syns ser bra ut, i en favorittmappe. Dette er en funksjon som har blitt lagt til på Victoria Milan, og vi satte svært stor pris på dette.

Totalvurdering

Victoria Milan slår oss som en spennende dating app. Alt føles litt hemmelig og eksklusivt allerede fra første stund, og det er mange brukere på siden. Det er videre lett å registrere seg som bruker, og prisene er forholdsvis greie. Ellers er det en fancy brukergrensesnitt og alt er svært enkelt inne på nettsidene. Vi ble aldri sittende å lure på «hvor er knappen for det og det», alt er lagt opp på en svært intuitiv måte. Vi syns Victoria Milan var forholdsvis bra, og kan anbefale det til de som er ute etter online dating.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.