Anmeldelse av Match.com

Match.com er en klassiker som fortsatt er en god generell datingside.

Hva vi likte

  • Mange medlemmer
  • Passer for de fleste
  • Både gratis og premiumversjon
  • Veldig enkel registrering

Egenskaper

  • Passer best for: Det fleste
  • Gratisversjon: Ja
  • Premiumversion: Ja. kr 199,- per måned
  • Fordeling: 55 % kvinner og 45 % menn
  • Største ulempe: Lite målrettet mot spesifikke brukere

Match er den eldste dating-portalen i Norge, og har eksistert helt siden 2002. Den er også mer populær enn noen annen portal her i landet, med hele 300 000 brukere. Mange ser Match som nettdatingens mor, da tjenesten for mange er den første og kanskje eneste datingsiden de vet om. Mange begynte sitt online dating-eventyr på Match. Plattformen har uten tvil hatt mer tid enn de fleste andre til å bli kjent med markedet og hva folk vil ha i en datingside.

Match har stort fokus på å inkludere så mange folkegrupper som overhodet mulig. De vil ikke kun ha med seg unge mennesker, og de vil ikke kun ha med seg de eldre. Derfor har de gjort et forsøk på å tilpasse samt balansere plattformen sin mellom alle aldersgrupper, kjønn og seksuelle preferanser. Alle skal føle seg velkommen på Match.com.

Match sitt fokus som datingside er ett av de bredeste i industrien, dette betyr at de ikke kun fokuserer på ett nisje-marked. De ønsker derimot å appellere til så mange som mulig, ung og gammel, uavhengig av kvalifikasjoner og interesser. Dette er på mange måter en god strategi, da det betyr at dating-markedet er åpent for alle over 18 år.

Enkelte foretrekker en mer nisje-fokusert datingside, der alle registrerte har noe til felles. Andre foretrekker heller en mer åpen markedsplass, der alle er velkomne og personlighetene er uendelige. Det er tross alt noe spennende i det ukjente. Mange ender opp med noen de aldri før kunne tenkt seg at ville bli en match.

Generelt om Match.com

Match fungerer på mange måter likt som andre datingsider, kanskje med unntak av at de har mer erfaring i industrien enn de fleste andre. Selskapet ble grunnlagt i USA i 1995, noe som betyr at de har eksistert i mer enn 25 år allerede!

Medlemstallene er ikke bare imponerende for Norge, men også globalt. I Norge har Match rundt 300 000 medlemmer. På verdensbasis derimot har datingsiden hele 20 millioner medlemmer, svært imponerende. Det viser helt klart igjen at Match har vært lengre på banen enn de fleste andre. Bare se for deg en folkemengde fire ganger større enn Norges befolkning, alle registrert på en datingside.

Match tenker også ut av boksen og viser kreativitet med diverse dating-spill for sine brukere. Dette kan være en morsom måte å møte noen man kanskje har noe til felles med, på en noe utradisjonell måte. Mange brukere finner også interessante partnere på denne måten, som de ellers ikke ville møtt.

Match har også en avdeling i Sverige, så der kan vi være stolte av å ha en av verdens største datingsider fotfestet i Skandinavia. Dette skaper også et ekstra lag av trygghet for mange nordmenn, da vi vet at det er nokså enkelt å kommunisere med kundeservise på svensk.

Samtidig vet du også at du har muligheten til å lete etter en flørt når du er på ferie. Match tilbyr nemlig alle sine medlemmer tilgang til alle de 20 millioner medlemmene på plattformen, fordelt på 6 kontinenter. Når det gjelder kjønnsfordeling ligger statistikken nokså likt balansert, men som på de fleste datingsider er det litt flere menn registrert. I dette tilfellet er det snakk om 56% menn og 44% kvinner. Ca. 5% av nettsidens brukere er riktignok også lesbiske.

Hvem passer Match.com best for?

Match regnes av mange som dating-appen for den reiseglade. Dette betyr ikke at du ikke kan finne single nær hjemmet ditt, det kan du absolutt. Det betyr derimot at deres plattform tilbyr spennende muligheter for å date hvem som helst i verden, så lenge man er registrert på Match så klart.

Bor du i Norge fast, men er lei av kalde vintre med våt snø og regn? Kanskje du tenker på å ta deg en ferietur til Spania eller Portugal. Vel, så lenge du er registrert på Match kan du på forhånd finne noen å gå på date med når du ankommer. Det finnes mange ulike brukertyper på Match, slik at du enkelt kan finne din ideelle partner. De fleste profiler på plattformen viser for øvrig folk i 20-30 års alderen.

For mange kan det oppleves frustrerende når datingsiden man benytter har for mange forskjellige typer mennesker. Det kan fort skape en situasjon der man ser etter potensielle partnere i evigheter, uten å finne noen som passer. Heldigvis gjør Match en god jobb med å anbefale partnere, som de ut fra erfaring mener kan passe deg.

Dette gjør det morsomt og avslappende å se gjennom dine potensielle partnere, da du vet at du har noe til felles med alle. Du vet også at mest sannsynlig vil en eller flere av menneskene i forslagene faktisk passe deg som partner. Med denne tryggheten blir det fort enkelt og uten anstrengelser å finne en partner for helgens date.

Match passer perfekt for deg som allerede har prøvd å date på gamlemåten, og gjerne vil prøve noe nytt. Kanskje du føler deg klar til å gå på date, men du har ikke klart å finne noen å gå ut med. Match gjør det enkelt å finne alle aktuelle partnere i ditt område, samt å kontakte dem. Kanskje finner du også ut at det er gunstig å besøke nabobyen for å finne deg en date. Mange reiser til og med til nabolandet eller lengre, om de møter noen de virkelig har sansen for.

Antall medlemmer/aktivitet

Som nevnt så imponerer Match med sine medlemstall både i Norge og internasjonalt. I Norge har datingsiden hele 300 000 medlemmer, mens på verdensbasis finnes det hele 20 millioner registrerte brukere. Det beste av alt er at du ikke er begrenset til et visst område, når du er på utkikk etter en date.

En kvinne fra Mexico kan enkelt finne og ta kontakt med en mann fra Tyskland. Kanskje vil de skape et forhold sammen. På samme måte kan en mann fra Norge enkelt finne seg en jente i for eksempel Russland eller Tyrkia. Kanskje reiser han ned og møter henne, om kjærligheten treffer. Match er dermed en datingside der mennesker fra hele verden møtes og blir glad i hverandre.

Gjennomsnittsalderen på både menn og kvinner som bruker Match er 25-30 år. Det finnes derimot medlemmer helt opp til 60 år og enda eldre. Medlemmer yngre enn 25 år finner man naturligvis også. Minstealder for registrering på Match er i likhet med de fleste andre datingsider 18 år.

Kort tid etter at du har registrert deg på Match, vil du begynne å få partnermatcher. Det kan hende at det tar litt tid før algoritmen finner folk med liknende interesser som deg. Før du vet ordet av det derimot, har du mange potensielle partnere og er klar for din første Match-date. En av de største fordelene med Match er at alle finner potensielle partnere for seg selv. Dette er en naturlig konsekvens av antallet brukere på plattformen.

Funksjoner/forskjellige apper

Hos Match kan man sende og motta meldinger.

Match tilbyr en rekke spennende funksjoner som gjør dem en av de mest attraktive datingsidene der ute. Profilene man finner på nettsiden er svært detaljrike, og gir oss et skikkelig førsteinntrykk av den vi er interessert i.

Du kan blant annet gjøre profilen din mer attraktiv, med opptil 26 bilder. Her kan du for eksempel vise hvilke hobbyer du har, flotte plasser du har vært, hvem du er glad i og selvfølgelig attraktive bilder av deg selv. Som på de aller fleste seriøse datingsider, må alle nye brukere fylle ut en omfattende personlighetstest. Denne testen legger grunnlaget for hvilken type potensielle partnere plattformen vil anbefale deg.

Det tar ca. 20 minutter å fullføre spørreundersøkelsen, og etter dette vil du begynne å motta partnermatcher innen kort tid. Kanskje finner du til og med noen du vil ta kontakt med den første dagen. Det er best om du lager deg en kopp te, og setter deg ned i fred og ro når du gjennomgår spørreundersøkelsen. Jo mer oppmerksomhet du gir denne prosessen, jo mer passende vil dine potensielle partnere bli.

Mesteparten av spørsmålene du vil motta i undersøkelsen omhandler din personlighet og ditt utseende. I tillegg blir du spurt om hva du mener om romantiske forhold, samt om du røyker, hvilke husdyr du har og hvor/hvordan du liker å bruke kveldene dine. Alle disse spørsmålene samlet, vil gi Match et godt inntrykk av hvem du er, samt hvilken type partner du mest sannsynlig vil foretrekke.

Helt siden 2015 har Match brukt slagordet «Love your Imperfection». Dette betyr ikke nødvendigvis at du bør skrive ned alt du ikke liker om deg selv i spørreundersøkelsen. Det betyr nok heller at du ikke skal være redd for å vise frem alle sidene av din personlighet. Det er tross alt slik man møter en ekte match, noen som er glad i deg selv om du ikke er perfekt. Ingen av oss er tross alt perfekte.

Registrering

Registrering hos Match

De fleste er nok litt nervøse når de registrerer seg på en ny datingside. Det er tross alt ikke enkelt å karakterisere seg selv så detaljert som man ofte må gjøre for å registrere seg. De fleste synes det er lettere å spørre andre hvordan de ser dem som person, og hvordan de oppfører seg i ulike situasjoner. Derfor kan det for mange være en god ide å få en venn til å hjelpe seg gjennom registreringsprosessen.

Er man derimot av typen som foretrekker å beholde personlig informasjon for seg selv, kan man oppnå et like godt resultat ved å gjøre prosessen alene. Det krever for øvrig noe mer evne for selv-refleksjon og forståelse, noe som private mennesker ofte har nok av.

Føler du at det ikke er nok bare å «krysse av» på spørsmålene med svaralternativ, så kan du også skrive mer detaljert informasjon om seg selv. Etter avkrysningsspørsmålene er fullført kommer det fem skrivespørsmål, der du skriver detaljert om deg selv. Her kan du skrive alt du tror er relevant for en potensiell partner å vite. Ting som hvilke interesser du har, hvilken type parter du ser etter og hvilken type forhold du ser etter, for å nevne noe.

Etter at spørreundersøkelsen er unnagjort, er det tid for å laste opp bilder av deg selv. Du kan begynne med å laste opp kun ett eller noen få bilder, for å legge til flere senere. Om du ønsker kan du også legge til så mange bilder du ønsker, helt opp til 26 stykk fra starten av. Etter at dette er fullført får du tilgang til profilen din, og om du ønsker kan du begynne å tilpasse den akkurat slik du vil. Målet er å gjøre profilen din til en så nær som mulig representasjon av hvem du er og hvem du ønsker å være.

Pris

Kan man sette en pris på kjærligheten? Vel tydeligvis, for dette har Match gjort! Prisen er derimot veldig rettferdig, og lavere enn mange andre datingsider. Ønsker du å prøve tjenesten i 1 måned etter av du har fullført prøveperioden, kan du gjøre dette for 379 kroner. De fleste velger derimot å gi online dating en skikkelig sjanse, når de først bestemmer seg for å prøve. Derfor har Match satt ned prisene drastisk for dem som vil abonnere i en lengre periode.

Som vi vet så koster det 379 kroner for å binde seg til tjenesten i 1 måned. Velger du å binde deg i 3 måneder derimot, går prisen ned til 249 kroner. Har du kommet for å bli, kan du også velge å binde deg for 6 måneder. Da blir prisen kun 189 kroner per måned. Disse prisene er mindre enn halvparten av hva mange andre datingsider tar for sitt medlemskap.

Det er med andre ord enkelt å forstå hvorfor Match har såpass mange brukere verden over. Prisene er jo knallbra! Se for deg at du abonnerer på Match i noen måneder, og ender opp med å finne ditt livs kjærlighet. Ikke bare har du funnet kjærligheten, men det kostet deg ikke mer enn å leie ett par filmer eller ta med noen venner på kino.

Om du heller foretrekker å møte flere partnere over tid, og drive en mer «casual» type dating, er dette også mulig. Det er svært sannsynlig at du møter mange passede partnere over noen måneder på Match.com. Bare tenk på hvor mange potensielle partnere det må være for deg der ute, med 300 000 brukere i Norge og 20 millioner på verdensbasis.

Kundeservice

På en datingside så stor som Match, er det uten tvil helt grunnleggende med et aktivt kundeservice-team som tar vare på brukere. For de fleste er selvfølgelig det å finne seg en date første prioritet, etter å ha registrert seg på Match. Men kundeservice er også en viktig faktor å undersøke, da kvalitet på kundeservice plutselig blir veldig viktig om man har en klage.

Har du for eksempel problemer med å logge inn på kontoen din, er det helt grunnleggende at du får den hjelpen du trenger. Se for deg en plattform med 20 millioner medlemmer, som alle vil logge på å finne seg en date. Skulle Match plutselig krasje i noen minutter, vil det raskt strømme inn tusenvis av spørsmål og klager til deres kundeservice-team. Evnen til å besvare og løse brukernes problemer innen forholdsvis kort tid, er helt grunnleggende for plattformens overlevelse.

Når det gjelder Match.com, kan vi trygt si at de har løst denne utfordringen på en svært oppegående måte. Hvis du har spørsmål angående bruk av profilen, kontoen eller oppsigelsen din kan du enkelt bruke deres kontaktskjema. Det samme gjelder om du har et generelt spørsmål du ønsker besvart av kundeservice, eller en klage som må ordnes.

På kontaktskjemaet kan du også velge ett av kategorispørsmålene, som lar kundeservice vite i hvilken kategori spørsmålet ditt ligger. Dette gjør det enklere for dem å rette spørsmålet ditt til riktig kundebehandler. På denne måten har Match klart å opprette et svært intelligent og effektivt kundeservice system, som for øvrig begynner å bli den nye standarden i industrien.

Foretrekker du fortsatt å sende spørsmålet eller klagen din direkte via e-post, er det selvfølgelig mulighet for dette. På Match.com finner du en dedikert e-post adresse for kundeservice-forespørsler. Dermed kan du slappe av og vite at om du skulle oppleve problemer med tjenesten, så er det alltid noen der for deg, klare for å besvare dine spørsmål.

Match.com sammenlignet med andre datingsider

Match som datingside er omtrent så generelt fremlagt som datingsider blir. Match har lang erfaring med hva folk vil ha av en datingside, og har opp gjennom årene justert seg etter dette. De aller fleste som gjerne vil prøve seg på en ny datingside, eller har brukt datingsider i flere år, vil uten tvil like seg godt på Match.com.

Match er ikke spesielt nisje-fokusert, noe som betyr at de ikke fokuserer på noe spesielt marked. De forholder seg til alle, så lenge man er interessert i dating. De har heller ikke noen krav til hvem man må være, eller hva man må ha for å kunne bli medlem. Dette er datingsiden for alle, her er det fritt frem. Det er nok også derfor Match har vokst så enormt opp gjennom årene, da de ønsker å ta imot alle til en trygg og spennene dating-opplevelse.

Skal vi sammenlikne Match med datingsider som for eksempel Academic Singles, er nok hovedforskjellen av Match ikke krever noen akademisk bakgrunn for å registrere seg. Mange vil nok spørre seg selv, hvilken datingside er best for meg? Dette kommer fullt og helt an på hvilken opplevelse man er ute etter.

For enkelte er en tjeneste som Academic Singles helt perfekt, da de gjerne ser etter en partner som kan måle seg med deres akademiske lidenskap. For andre er Match en perfekt opplevelse, da deres kriterier kanskje er litt friere og de foretrekker å utforske fritt blant ulike folk.

Skal man sammenlikne med en tjeneste som C-Date derimot, kan man nesten si at Match sin plattform er konservativ og tradisjonell. Dette er fordi C-Date er spesialisert på såkalt «casual dating», der folk gjerne kun møtes for en flørt eller en «one night stand». Match ligger en plass midt imellom. Plattformen inviterer til eksperimentering, men ikke er like aggressivt som enkelte andre.

Totalvurdering

Blant all informasjonen vi her har presentert om Match.com, håper vi at potensielle brukere har funnet informasjonen de trenger for å gjøre et valg. Alle som noen gang har hørt om fenomenet online dating, har mest sannsynlig hørt om plattformen Match.com. Hva er grunnen for dette? En av grunnene er rett og slett hvor lenge de har eksistert på markedet. En annen grunn er måten de appellerer til folk flest på.

Match har klart å finne oppskriften på en datingside som har potensiale for å tiltrekke massene, og dette har de også gjort. Det er ingen tvil om at en av de første tingene folk undersøker når de leter etter en ny datingside, er deres historie. Når det kommer til historie er det nesten ingen som kan slå Match, nettopp fordi de var en av de første datingsidene på markedet.

En annen grunn for Match sin popularitet er deres fokus, mange vil kanskje spørre seg hvor deres fokus ligger. De er ikke en spesielt nisje-basert nettside, og de appellerer til den generelle befolkningen. Svaret er dermed ikke åpenbart. Svaret er dog at Match hovedsakelig fokuserer på å finne partnere til alle som ankommer deres plattform. Det betyr ingenting hvem du er, hvor du kommer fra eller hva du liker. Match vil finne en partner til deg!

Online dating er for mange et skummelt eventyr å begi seg ut på. Hovedgrunnen for dette er at man aldri kan vite hvem man skal på date med, før man faktisk møter dem. Enkelte gir et svært godt inntrykk av hvem de er på nett, andre gir et dårlig inntrykk. Match sine algoritmer har gjort dette litt mindre skummelt, slik at folk som øsker å gå på date kan gjøre dette uten frykt.

Er du ute etter en ny dating opplevelse på nett, eller har du aldri før prøvd online dating? Da vil vi anbefale å prøve Match. De aller fleste er svært fornøyde med hva plattformen tilbyr dem, uavhengig av om de har funnet drømmekjæresten eller ikke.

Ofte stilte spørsmål

Er det enkelt å bruke Match.com?

Svaret på dette er kort og greit; ja. Registreringsprosessen på Match.com er veldig oversiktlig og intuitiv. Prosessen med å besvare spørsmålene om deg selv, og eventuelt å legge til beskrivelser og bilder går veldig lett. Det er også mulig å benytte Match.com både som app på Android og IOS og i vanlig nettleser, så det er gode muligheter til all slags bruk.

Det er også gode oversikter over ofte stilte spørsmål på match.com sine nettsider, samtidig som de har kundeservice på Svensk dersom du skulle ha noen spørsmål. Det har tidvis vist seg å være noe vanskelig å få kontakt med kundeservice, som trekker noe ned.

Hvordan er prisen på Match.com ift. andre datingsider?

På så å si alle seriøse datingsider er du nødt til å betale for et abonnement, noe vi heller ikke synes er rart. Det er tross alt en tjeneste man benytter seg av. Avhengende av hvilken pakke du velger får du forskjellig pris, men Match.com er ikke spesielt dyrt sammenlignet med andre sider; særlig tatt i betraktning av hva du får.

Kan man være på Match.com med anonym bruker?

Match har en betalt funksjon som kalles for inkognito. Dette er en betalt tjeneste som lar deg surfe på nettsiden uten at du dukker opp for andre. Denne funksjonen gir også mulighet for å gå inn på andres profiler uten at de får varsel om det. Man dukker heller ikke opp i søkeresultater om inkognito modus er aktiv. Man kan enkelt skru dette av eller på selv om man har betalt for det.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.