Personvernregler

Du kan kontakte personvernombudet vårt på e-postadressen [email protected] eller postadressen oppgitt nedenfor. Alternativt kan du ringe 49 (0)203 29506 – 70.

I saker som gjelder artikkel 24 i GDPR, kan du kontakte nettstedsadministratoren via postadressen – Compado GmbH, Uhlandstr. 171/172, 10719 Berlin.

Compado tar beskyttelsen av brukernes personopplysninger på alvor og overholder gjeldende personvernforskrifter. Personlige brukerdata er alle data som kan identifiseres til en bestemt person, for eksempel navn, postadresse, e-postadresse og bruksdata på dette nettstedet. Compado vil bare behandle personopplysningene dine hvis loven tillater det eller hvis du har gitt ditt samtykke.

Hvis du frivillig velger å gi oss disse opplysningene, vil de kun bli brukt innenfor rammen av det aktuelle arrangementet, for eksempel i forbindelse med at du sender oss et spørsmål som krever et individuelt svar, eller i forbindelse med en søknad eller en søknadsprosess. Disse opplysningene vil ikke bli gitt videre til tredjeparter.

Alle brukere av nettstedet vårt forblir anonyme. Hvis du finner lenker på nettstedet vårt og undernettsteder som fører til andre selskaper, kan det være at vi mottar en liten godtgjørelse fra det aktuelle selskapet. Når du bruker lenkene, sendes ingen opplysninger om deg, heller ikke din IP-adresse. Det sendes i stedet en henvisningsidentifikator for å synliggjøre at en anonym bruker har blitt henvist fra vår side til deres. Vi får heller ingen brukerdata fra dem om den henviste brukeren. Dette for å sikre at du forblir helt anonym.

Vi vil imidlertid påpeke at dataoverføring over Internett, for eksempel ved kommunikasjon via e-post, har iboende sikkerhetshull. Fullstendig beskyttelse mot overføring av personlig identifiserbare data via tredjeparter er i dette tilfellet ikke mulig.

Personvernerklæring for bruk av Facebook-plugins (Facebook-knapper) 

Vi bruker Facebook-plugins på sidene våre. Du vil derfor finne Facebooks knapper, logo og tilknyttede egenskaper på nettstedet vårt. Selskapets hovedkontor og adresse er 1 Hacker Way, Menlo Park, 94025. En oversikt over Facebook-pluginene finner du her.

Når du besøker nettsidene våre, oppretter plugin-modulen en direkte forbindelse mellom nettleseren din og Facebook-serveren. Facebook mottar informasjon om at du har besøkt nettstedet vårt og logger IP-adressen din. Hvis du klikker på Facebooks “Liker”-knapp mens du er logget inn på Facebook-kontoen din, kan innholdet på sidene våre tilskrives Facebook-profilen din. Dermed kan Facebook knytte besøket på sidene våre til din brukerkonto. Vi gjør oppmerksom på at vi, som leverandør av sidene, ikke er klar over omfanget av data som overføres, og Facebooks bruk av disse. Du finner mer informasjon i Facebooks personvernerklæring på Facebook Data Policy.

Hvis du ikke ønsker at Facebook skal knytte ditt besøk på våre sider til din Facebook-brukerkonto, kan du logge ut av din Facebook-konto.

Personvernerklæring for bruk av Google Analytics

Dette nettstedet bruker funksjoner fra nettanalysetjenesten Google Analytics. Leverandøren er Google Inc. med adresse 1600 Amphitheatre Parkway i Mountain View, California, USA. Google Analytics bruker såkalte “informasjonskapsler”. Dette er tekstfiler som lagres på datamaskinen din og som gjør det mulig å analysere din bruk av nettstedet. Informasjonen som genereres av informasjonskapselen om din bruk av dette nettstedet, overføres vanligvis til en Google-server i USA og lagres der.

For mer informasjon om hvordan du håndterer brukerdata på Google Analytics, se Googles personvernerklæring.

Nettleser-plugin

Du kan forhindre lagring av informasjonskapsler ved å justere innstillingene i nettleseren din. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du gjør dette, kan det hende at du ikke kan bruke alle funksjonene på dette nettstedet fullt ut. I tillegg kan du forhindre at Google samler inn data via informasjonskapsler, og data relatert til din bruk av nettstedet, inkludert IP-adressen din, ved å laste ned og installere nettlesertillegget som er tilgjengelig via følgende lenke.

Blokkering av datainnsamling

Du kan forhindre at Google Analytics samler inn opplysninger om deg ved å klikke på følgende lenke. En opt-out-informasjonskapsel vil forhindre at Google Analytics samler inn opplysninger om deg ved fremtidige besøk på dette nettstedet.

IP-anonymisering

Vi bruker funksjonen “aktivering av IP-anonymisering” på dette nettstedet. Dette innebærer at IP-adressen din avkortes før den sendes til Googles servere for å skille mellom brukere fra EU-landene som har undertegnet EØS-avtalen. Bare i unntakstilfeller vil hele IP-adressen bli sendt til en Google-server i USA og deretter avkortet der. På vegne av operatøren av dette nettstedet vil Google bruke denne informasjonen til å evaluere din bruk av nettstedet, til å utarbeide rapporter om aktivitet på nettstedet og til å levere andre tjenester knyttet til aktivitet på nettstedet og internettbruk til nettstedets operatør. IP-adressen som oppgis av Google Analytics vil ikke bli slått sammen med andre Google-data.

Personvernerklæring for bruk av Instagram 

Funksjoner fra Instagram-tjenesten er integrert på våre nettsteder. Disse funksjonene leveres av Instagram Inc. med adresse 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, USA. Hvis du er logget inn på Instagram-kontoen din, kan du koble innholdet på sidene våre til Instagram-profilen din ved å klikke på Instagram-knappen. Dette gjør det mulig for Instagram å knytte besøket ditt på sidene våre til brukerkontoen din.

Vi gjør oppmerksom på at vi, som leverandør av sidene, ikke får kjennskap til innholdet eller overførte data og bruken av disse av Instagram. For mer informasjon, se Instagrams personvernerklæring.

Personvernerklæring for bruk av LinkedIn

Nettstedet vårt bruker funksjoner i LinkedIn-nettverket. Leverandøren er LinkedIn Corporation, med adresse 2024 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA. Hver gang du besøker en av sidene våre som inneholder LinkedIn-funksjoner, kobles den til LinkedIns servere. LinkedIn vil bli informert om at du har besøkt nettstedet vårt med din IP-adresse. Hvis du klikker på LinkedIns “anbefalingsknapp” og er logget inn på LinkedIn-kontoen din, vil LinkedIn kunne knytte besøket ditt på nettstedet vårt til brukerkontoen din.

Vi gjør oppmerksom på at vi, som leverandør av sidene, ikke har kjennskap til innholdet i de overførte dataene og LinkedIns bruk av dem. For mer informasjon, se LinkedIns personvernerklæring på Linkedin Privacy Policy.

Personvernerklæring for bruk av Pinterest

Vi bruker sosiale plugins på nettstedet vårt fra det sosiale nettverket Pinterest, som drives av Pinterest Inc. med kontor på 808 Brannan Street, San Francisco, CA 94103-490, USA. Når du besøker en side som inneholder det sosiale nettverkets plugin, kobles nettleseren din direkte til selskapets servere i USA og overfører protokolldata. Disse loggførte dataene kan omfatte IP-adressen din, besøkte nettsteder, bruk av Pinterest-funksjoner, nettlesertype og -innstillinger, dato og klokkeslett for forespørselen og hvordan du bruker Pinterest.

For mer informasjon om formål, omfang, videre behandling og bruk av dataene fra Pinterest, samt dine rettigheter og måter å beskytte personvernet ditt på, se Pinterests personvernerklæring.

Personvernerklæring for bruk av Twitter

Funksjoner fra Twitter-tjenesten er integrert på våre nettsteder. Disse funksjonene stilles til rådighet av Twitter Inc. med adresse 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA. Ved å bruke Twitter og Tweet- og Retweet-funksjonen blir nettstedene du besøker, knyttet til Twitter-kontoen din og delt med andre brukere. Disse opplysningene overføres også til Twitter.

Vi gjør oppmerksom på at vi, som leverandør av sidene, ikke har kjennskap til det overførte datainnholdet og Twitters bruk av dette. Du finner mer informasjon i Twitters personvernerklæring.

Du kan endre personverninnstillingene dine på Twitter i kontoinnstillingene.

Personvernerklæring for bruk av YouTube

Nettstedet vårt bruker plugins fra den Google-drevne tjenesten YouTube. YouTubes adresse er LLC, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066, USA. Når du besøker en av våre YouTube-plugin-aktiverte sider, blir du koblet til YouTubes servere, og det sendes data som indikerer at du har besøkt sidene våre.

Hvis du er logget inn på YouTube-kontoen din, knytter YouTube surfeatferden din direkte til din personlige profil. Du kan forhindre dette ved å logge ut av YouTube-kontoen din.

Ytterligere informasjon om håndtering av brukerdata finner du i YouTubes personvernerklæring.

Informasjon, sletting, blokkering, overføring av data, rett til å klage

Compado informerer deg selvfølgelig på forespørsel om og hvilke personopplysninger om deg som er lagret hos Compado. Du har også rett til å korrigere uriktige opplysninger, slette eller sperre opplysninger som ikke lenger er nødvendige, og alle opplysninger som du har motsatt deg videre behandling. Det er tilstrekkelig å sende en skriftlig melding til [email protected] eller den oppgitte postadressen.
Du kan sende klager knyttet til valg av datadeling til vårt personvernombud eller til Berlin Commissioner for Data Protection and Freedom of Information, hvis nåværende adresse du finner på myndighetens offisielle nettsted.

Personvernforordningen gir deg rett til dataoverføring. Dette er ikke relatert til forholdet mellom oss og våre brukere, fordi vi ikke samler inn data som kan overføres til en tredjepart.

EU-kommisjonen tilbyr en plattform for utenrettslig tvisteløsning på nettet. Vi er ikke forpliktet til, og er ikke villige til, å delta i tvisteløsning gjennom denne plattformen.

Cookies

Nettsidene våre bruker delvis informasjonskapsler. Informasjonskapsler skader ikke datamaskinen din og inneholder ikke virus. De tjener til å gjøre nettstedet vårt mer brukervennlig, effektivt og sikkert, og er små tekstfiler som lagres på datamaskinen og i nettleseren din. De fleste av informasjonskapslene vi bruker, er såkalte øktinformasjonskapsler. De slettes automatisk etter besøket ditt. Andre informasjonskapsler forblir lagret på enheten din til du sletter dem. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å gjenkjenne nettleseren din neste gang du besøker oss.

Du kan konfigurere nettleseren din slik at du blir informert om plassering av informasjonskapsler. Du kan tillate dem i bestemte tilfeller, blokkere alle eller aktivere automatisk sletting av informasjonskapsler når du lukker nettleseren. Deaktivering av informasjonskapsler kan begrense funksjonaliteten til dette nettstedet.

Serverloggfiler

Leverandøren som er vert for våre nettsteder og undernettsteder, samler automatisk inn tilkoblingsinformasjon, spesielt IP-adressen som nettstedet ble åpnet fra, samt visse data som kreves for å vise nettstedet vårt på datamaskinen din. I tillegg registreres nettlesertype, versjon og operativsystem.

Tilkoblingsdataene slettes normalt umiddelbart etter at økten er avsluttet. Leverandøren vår og vi forbeholder oss imidlertid retten til å lagre disse dataene i en rimelig periode for å avklare årsaken til tekniske forstyrrelser og for å identifisere og avverge mulige hackerangrep og misbruk av tjenestene våre. Vi bruker også denne informasjonen til å oppdage roboter. Vi lagrer opplysninger om nettlesertype, operativsystem, enhetstyper (mobiltelefon, nettbrett, PC) og eventuelt også hvilken region forespørselen kommer fra, men på en slik måte at det ikke er mulig å identifisere brukeren. Vi bruker disse anonyme dataene til å optimalisere nettstedet vårt i henhold til brukernes bruksvaner.

Objection to advertisement emails

Det frarådes på det sterkeste å bruke den publiserte kontaktinformasjonen i dette avtrykket til å sende uoppfordret reklame og annet ikke-relatert informasjonsmateriell. Operatørene av de respektive nettstedene forbeholder seg uttrykkelig retten til å ta rettslige skritt i tilfelle uønsket utsendelse av reklameinformasjon, for eksempel gjennom spam-e-post.

Participation in the Amazon Affiliate Program

Compado er deltaker i Amazons EU-tilknytningsprogram, som gir nettsteder en plattform for å tjene provisjon ved å plassere annonser og lenker på Amazon.com.