Her er de beste norske dating appene

Vi har testet mange dating apper med mål om å finne den beste

Det finnes utrolig mange dating apper i Norge. Mange av disse dating appene har også mange norske brukere. På den måten vil du ha gode sjanser for å møte en annen person av din interesse på en av dating appene. I denne artikkelen vil vi gå gjennom de dating appene vi synes er best for Norge, og også forklare litt om hver enkel app.

De fleste dating appene har forskjellige formål. Noen er ment for de som ønsker et mer seriøst forhold. Andre er ment for å tilrettelegge for en kort flørt. Mange er også ment for begge deler. Andre er igjen best for en spesiell aldersgruppe, eller et spesielt livssyn, seksuell orientering og lignende. Under hver av dating appene vi gjennomgår vil vi forklare hvilken som er best til hvert formål.

Generelle råd

Før vi presenterer forskjellige dating apper skal vi gi deg noen generelle råd du burde være klar over før du starter.

For det første finnes det utrolig mange datingsider, slik at vi mener du burde teste ut litt forskjellig før du binder deg til en. Heldigvis er det gratis å registrere seg hos alle datingtjenestene i Norge, slik at du kan teste ut litt forskjellige datingtjenester før du bestemmer deg for en. Som sagt passer enkelte datingtjenester best for noen, noen igjen for andre.

I tillegg til dette er det viktig å gjøre oppmerksom at du aldri må oppgi informasjon som for eksempel bankkortinformasjon til en annen du snakker med. I noen få sjeldne tilfeller har man opplevd at noen benytter seg av dating apper for å svindle andre på nett. Igjen er det viktig å presisere at dette svært sjelden skjer, men det er viktig å uansett være klar over det.

De beste dating appene i Norge

Vi skal nå forklare hvilke dating apper vi mener er best for norske borgere, samt fortelle litt forskjellig om de forskjellige dating appene. Det er viktig å presisere at det er vanskelig å finne eksakt medlemstall for de forskjellige datingsidene. Vi har tatt utgangspunkt i informasjonen hver enkel dating app gir, og forutsetter at dette er riktig.

EliteSingles – Bra for utdannede

EliteSingles har vært på markedet siden 2012, og opplyser at de har over 150 000 medlemmer i Norge. Av disse er 52 % av medlemmene menn, mens 48 % av medlemmene er kvinner. Kjønnsfordelingen er dermed veldig god, og medlemstallet mer enn høyt nok til at du kan finne deg en utkåret. Appen er også veldig intuitiv og brukervennlig, og vi synes den fungerer godt.

Poenget med EliteSingles er at høyt utdannede mennesker skal kunne møte hverandre. Kjernegruppen er dermed deg som er høyt utdannet og ønsker å finne andre intellektuelle mennesker. I følge tjenesten selv er de aller fleste medlemmene over 28 år og har en god utdanning.

EliteSingles matcher alle brukerne sine med et matchingsystem. Alle brukere må nemlig gjennomføre en personlighetstest, som benyttes til å matche de som passer best.

I likhet med C-date og Match er det gratis og registrere seg, og benytte seg av visse funksjoner. Skal du benytte deg av tjenesten fullt ut, må du imidlertid betale en liten sum.

Gratis registrering

Match – Bra for mange formål

Match ble startet allerede i 2002, som en av de første datingtjenestene i verden. Den gang var det kun en halvdårlig nettside på PC, men i dag har tjenesten vokst og tilbyr blant annet en veldig bra app på Android og iPhone. I dag har Match over 300 000 brukere i Norge, hvilket gjør at det er mange å velge mellom. I følge tjenesten selv er 45 % av brukerne kvinner og 55 % av brukerne menn. Dette gir en ganske bra kjønnsfordeling.

Match passer til forskjellige formål. Dersom du ønsker å finne deg en kjæreste passer nok Match veldig bra, all den tid mange seriøse mennesker benytter seg av tjenesten. Men det skal også være mulig å benytte tjenesten dersom du er ute etter en rask flørt. Aldersmessig passer nok Match best til den som er mellom 25-55 år.

Det er helt gratis og registrere seg hos Match, og du kan også benytte mange av tjenestens funksjoner uten å betale. Dersom du vil benytte deg av tjenesten fullt ut må du imidlertid betale noe.

Gratis registrering

C-date – Beste for casual dating

C-date ble etablert i Norge i 2008, og i følge C-date har over 475 000 norske brukere registrert seg hos datingtjenesten etter den tid. C-date har absolutt mange nok brukere til at tjenesten er verdt å bruke. I forhold til kjønnsfordelingen er for øyeblikket rundt 48 % av brukerne menn, mens 52 % av brukerne er kvinner. Kjønnsfordelingen er dermed veldig god.

C-date har gratis registrerting, og du kan også benytte deg av mange funksjoner før du må betale. Dersom du ønsker å benytte deg av tjenesten fullt ut må du imidlertid betale en liten månedlig sum, i likhet med mange av de andre datingtjenestene. Når det kommer til prisen er denne relativt dyr, hvilket trekker C-date noe ned i testen. Allikevel mener vi at tjenesten i alt klart er verdt betalingen. Appen er intuitivt og har et bra design, og det er enkelt å matche og prate med andre over mobil.

C-date er primært laget for å være en tjeneste for de som ønsker casual dating. Dette inkluderer alle som er ute etter en kort flørt, lengre bekjentskap og lignende. Ønsker du en kjæreste kan C-date selvfølgelig være aktuell, men da kanskje andre datingtjenester som Match eller Møteplassen kan være bedre.

Alt i alt anbefaler vi deg å teste ut C-date. Du kan for eksempel registrere deg og se om det er noen mennesker der inne som faller i smak.

Gratis registrering

Singles50 – Perfekt for deg over 50

Ikke alle av oss er unge, og da er det veldig passende med en dating app som Singles50. Mens for eksempel Tinder og Happn primært retter seg mot en yngre målgruppe, retter Singles50 seg for deg i en alder av 45+. Singels50 eksisterer dermed utelukkende for den eldre garde, hvilket kan være en stor fordel da du ikke trenger å lete i en jungel av mennesker for å finne mennesker på din alder.

Datingtjenesten opplyser om at de har over 60 000 medlemmer i Norge. Dette er mindre enn mange andre tjenester, men forklaringen er selvfølgelig at målgruppen er mye mindre. Vi opplever medlemstallet som mer enn godt nok. Selve appen er også relativt god, og det fungerer fint å snakke og matche med andre over iPhone eller Android.

Singles50 tar betalt for at du skal kunne benytte deg av dating appen fullt ut, men det er helt gratis å registrere seg og matche med andre. Du kan dermed se om tjenesten er noe for deg uten risiko.

Gratis registrering

Academic Singles – EliteSingles 2

Konseptet til Academic Singles er så og si akkurat det samme som EliteSingles. Tjenesten retter seg mot velutdannede mennesker som har lyst til å finne en annen velutdannet person.

I følge tjenesten selv har Academic Singles over 200 000 medlemmer i Norge, og kjønnsfordelingen er rundt 50/50. Tjenesten er dermed relativ lik EliteSingles både i størrelse og formål, slik at det ikke er så farlig hvilken du benytter deg av. Selvfølgelig kan det være en god ide å registrere seg hos begge.

Selve appen synes vi er veldig god. Det går enkelt å laste den ned på mobilen, og den er også enkel og intuitiv å benytte seg av. Det går raskt å både matche og komme i snakk med andre.

Det er gratis og registrere seg og benytte seg av en del funksjoner, men i likhet med mange andre datingtjenester koster det litt å benytte seg av tjenesten fullt ut.

Gratis registrering

Tinder – bra for unge

Tinder er vel en dating app alle har hørt om, og har tatt Norge og resten av verden med storm de siste årene. Appen er relativt ny, men har likevel rukket å få utrolig mange brukere. Dette er dating appen som har flest brukere i Norge.

Systemet til Tinder er at du kontinuerlig blir presentert for en person, og deretter kan “swipe” til venstre eller høyre avhengig av om du vil matche med den personen eller ikke. Dette er også et problem, all den tid Tinder kan bli veldig overfladisk. Mange inne på appen er der også for å se og bli sett eller promotere sin Snapchat eller Instagram profil. Slikt sett er ulempen med Tinder at det er lett å kaste bort tid og snakke med folk som egentlig ikke har lyst til å møte noen. Denne artikkelen fra KK forklarer ulempen med Tinder ganske bra.

Uavhengig av denne ulempen, er det likevel ikke til å stikke under en stol at Tinder kan være en veldig effektiv dating app. Flere som har benyttet seg av appen har funnet seg kjæreste eller hatt mange romanser. Appen er også relativt oversiktlig og enkel å bruke. Tinder er også helt gratis, men du må fort bruke litt penger for å havne forrest i køen, for å få mange Matcher.

Tinder passer nok best for aldersgruppen 18-30.

Gratis registrering

Happn – Ligner på Tinder

Happn ligner på Tinder, i form av at det er en rendyrket dating app uten noen PC versjon. Appen er også relativt ny, og har fått mange brukere på kort tid.

Konseptet til Happn er at skal kunne snakke med mennesker du har gått forbi på gaten. Via en GPS registrerer telefonen hvem du har gått forbi i løpet av en dag, og da vil dere se hverandre på mennesker dere har gått forbi. Dersom begge velger å like hverandre kan dere begynne å snakke sammen.

Happn er en relativt god dating app. Imidlertid ligner Happn litt på Tinder, i form av at det er mange som er der kun for å snakke og flørte litt, uten at man nødvendigvis har noen intensjon om å møte noen fra appen. Slikt sett kan apper som Match, Møteplassen eller EliteSingles være bedre til dette formålet.

Happn er helt gratis, hvilket naturligvis er en fordel. Når det kommer til aldersgruppen passer nok denne dating appen best til målgruppen 18-30 år.

Gratis registrering

50PlusMatch – Enda en dating app for de eldre

I likhet med Singles50 er 50plusMatch også en dating app som er forbeholdt de over 45+. For deg som er litt eldre, er dette naturligvis en stor fordel, all den tid du slipper å lete blant mange som er mye yngre og kaste bort tid.

Det var vanskelig å finne medlemstallet på 50PlusMatch, men det virker som om det er tilstrekkelig med brukere til at det er verdt å teste ut appen. Likevel synes vi kanskje at Singles50 hadde flere brukere når vi testet appen. Dette er imidlertid litt vanskelig å si ut fra en kort test. Når det kommer til kjønnsfordeling opplyser tjenesten om at det er omtrent 50/50 kjønnsfordeling, hvilket selvfølgelig er bra.

Det er helt gratis å registrere seg og benytte seg av en del funksjoner, men dersom du skal benytte tjenesten fullt ut må du betale litt. Prisen var relativt dyr, men det kan være verdt det.

Gratis registrering

Be2 – Ikke å anbefale


Be2 er også en datingtjeneste mange norske brukere har testet ut gjennom tidene. Dette er imidlertid ikke en dating app vi vil anbefale. Tjenesten har blitt kritisert for å opplyse om feil medlemstall, og mange mener også at de også opererer med falske brukere for å gjøre medlemstallet større.

Be2 er en gratistjeneste, men du må betale dersom du skal benytte deg av alle funksjonene. Problemet med Be2 er at det også er veldig vanskelig å melde seg ut av tjeneste. Her kan du blant annet se en tjeneste fra ForbrukerEuropa om hvor mange norske brukere som sliter med å melde seg ut av tjenesten. Før måtte du faktisk sende en fax til Luxemburg for å komme deg ut av abonnementet!

Alt i alt anbefaler vi deg å unngå denne datingtjenesten. Da finnes det andre bedre alternativer.

Gratis registrering

Andre datingtjenester

Dette var kun et utdrag av alle de utallige dating appene som finnes på nettet. Vi mener likevel at dette er noen av de beste dating appene for øyeblikket. Andre alternative datingtjenester som kan nevnes for norske brukere er tjenester som Sukker, Møteplassen, KristenDating, Zoosk, Lisa 18 og lignende. Det er altså et mylder av forskjellige tjenester der ute.

Hvilken du velger vil selvfølgelig avhenge av preferanser og alder, og som sagt kan det være en veldig god ide å teste ut flere datingtjenester for å se hvilken som passer deg best.

Hvorfor du burde bruke dating apper i dag

I dag er en bedre tid enn noen for å benytte seg av dating apper. Det er flere grunner, og vi skal forklare hver enkel grunn i detalj. For det første er det nå utrolig mange mennesker som benytter seg av dating apper. Mens det før kun var noen få mennesker som datet online over mobilen, er dette nå utrolig mange nordmenn som benytter seg av dette. Dette betyr at utvalget er mye større. Mens du før hadde liten sjanse for å egentlig møte noen, er sjansene nå mye større. Jo flere mennesker som benytter seg av dating appen, jo større sjanse er det jo for at du finner deg en match. Dette er ganske logisk.

I tillegg til at det nå er utrolig mange mennesker som dater over nettet, er det i tillegg normale mennesker som gjør dette. Før var nettdating mer forbundet med creepy mennesker som møtte opp i kapper og lignende. I dag er det derimot helt normale, attraktive, sunne og single mennesker som bruker dating apper. Dette gjør at det er stor sjanse for at du kan møte en person du faktisk kan matche med i virkeligheten på nettet. Det er jo ikke lenger fremmed at man hører noen fortelle at de møtte hverandre på for eksempel Tinder eller Happn.

I tillegg til disse punktene er det også relevant at det nå finnes ekstremt mange forskjellige dating apper. Dette fører til to ting. For det første blir det større konkurranse, hvilket fører til at datingselskapene må forbedre tjenestene sine til det ytterste. På grunn av dette er datingsidene mye bedre i dag enn de var for noen år siden. I tillegg til dette blir det også flere valgmuligheter for deg, og du kan også benytte deg av mange forskjellige tjenester dersom du ønsker dette. Mange datingtjenester er helt gratis, og alle har også gratis registrering slik at du kan se hva de har å tilby.

Dersom du har lyst til å lese en generell vurdering av de beste datingsidene for Norge kan du lese denne artikkelen. I denne artikkelen konsentrerer vi oss mer i forhold til selve dating appen.

Hvordan lykkes på en dating app

Dersom du skal lykkes med å finne deg en partner eller forskjellige flørter på en dating app er det mange ting du må ha på stell. For det første er du nødt til å ha gode bilder. Her nytter det ikke å ta bilder av seg selv i leiligheten. Du må ha bilder hvor du ser attraktiv ut, har god klesstil og som er tatt av andre. Med bildene dine må du klare å få frem at du er attraktiv, er blid, sunn og lignende, og at du lever et spennende liv med mange venner.

Dette kan høres vanskelig ut, men med 4/5 forskjellige bilder er det faktisk fullt mulig å få til dette. Dersom du føler du ikke har gode nok bilder for øyeblikket, er det en god ide å dra ut med en venn og ta forskjellige bilder, eller be venner og familie ta bilder av deg i forskjellige anledninger.

Når det kommer til hva man skal skrive, gjelder det å være normal. Ikke prøv å vær for tøysete eller tullete, men du må heller ikke ha en altfor seriøs tone. Ingen er interessert i intervjuspørsmål, eller lange samtaler om jobben eller lignende. Det gjelder å ha en litt morsom tone og samtidig fremstå som normal.

Til slutt er det bare å ønske deg lykke til. Dersom du er interessert i å lese mer generelle råd til nettdating, har vi flere andre artikler som går mye mer inn i dybden i forhold til hvilke bilder du burde ha eller hva du burde skrive.

Ofte stilte spørsmål

📱Hva er en dating app?

En dating app er på mange måter lik en datingside, bare at tjenesten blir brukt på mobil eller nettbrett. Noen tjenester har kun en app, men andre har både nettside og app. De fleste apper baserer seg på en “sveipe-funksjon”. Dette vil si at dersom to personer liker hverandre har de mulighet til å snakke sammen. 

⛰️ Hvilke er de største dating appene i Norge?

Blant de største dating appene i Norge er Match.com, Tinder, Elitesingles og Happn. Datingapper er enda mer populært en tradisjonelle datingsder, og det er et hav av aktive brukere på flere forskjellige apper i Norge. 

🔎 Hvordan finne riktig dating app?

Når du skal velge riktig dating app for deg er det viktig at du ser på hva slags personer som er medlemmer. Hos for eksempel Academic Singles er det kun utdannede brukere, mens hos Singles50 er målgruppen brukere over 50 år. Det er også viktig å finne en app som har møtefunksjoner du liker. For eksempel på Tinder får man kun sett bilder og en kort bio om personen før man velger om man skal like eller ikke. 

💾 Hva er beste gratis dating app?

Dersom du er ute etter en helt gratis tjeneste må du belage deg på at funksjonene er begrenset. Dating apper som Happn og Tinder har blitt populære, men mange synes fortsatt at de er overfladiske. Derfor er det lurt å velge en tjeneste der man har personlighet som fokus istedenfor utseende. Apper som Academic Singles og Match.com har detaljerte personlighetstester som gjør det enklere å møte noen som passer for deg. 

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.