Her er de beste norske dating appene

Vi har testet mange dating apper med mål om å finne den beste

Utvalget av dating apper i Norge er stort, og du finner mange norske brukere på flere av disse. Mulighetene er derfor store for å møte på en person som er interessant for deg og dine behov. I denne artikkelen skal vi gå gjennom de dating appene vi synes er beste dating app for Norge, og så forklare litt om hver enkelt av de.

De fleste dating app har forskjellige formål, og der noen er ment for de som ønsker et mer seriøst forhold er andre er ment for å tilrettelegge for en kort flørt. Det finnes også plattformer som dekker begge områder. Andre er igjen best for en spesiell aldersgruppe, eller et spesielt livssyn, seksuell orientering og lignende. Under hver av dating appene vi gjennomgår vil vi forklare hvilken som passer best til de ulike formålene. I vår vurdering av dating app norge, vil du finne nyttig informasjon som hjelper deg å velge den appen som passer best for dine behov.

Generelle råd

Før vi presenterer forskjellige dating apper skal vi gi deg noen generelle råd det lønner seg å tenke over før du starter.

For det første finnes det utrolig mange datingsider, og vi mener derfor at du burde teste forskjellige dating apper før du binder deg til en. Heldigvis er det gratis å registrere seg hos alle dating app norgetjenestene, slik at du enkelt kan teste flere forskjellige datingtjenester før du bestemmer deg. Som sagt passer enkelte datingtjenester best for noen, noen igjen for andre.

I tillegg til dette er det viktig å gjøre oppmerksom at du aldri må oppgi informasjon som for eksempel bankkortinformasjon eller annen sensitiv informasjon til en du snakker med. Det finnes sjeldne tilfeller der noen forsøker å svindle andre via nettet, så vi ønsker å presisere en sunn skepsis til alle som forsøker å få deg til å oppgi det vi kaller sensitiv informasjon.

Beste dating app i Norge

Vi skal nå forklare hvilke dating apper vi mener er beste dating app for norske borgere, samt forklare litt rundt de forskjellige dating appene. Det er viktig å presisere at det er vanskelig å finne eksakt medlemstall for de forskjellige datingsidene. Vi har tatt utgangspunkt i informasjonen hver enkel dating app gir, og forutsetter at dette er riktig.

EliteSingles har vært på markedet siden 2012, og opplyser at de har over 150 000 medlemmer i Norge. Av disse er 52 % av medlemmene menn, mens 48 % av medlemmene er kvinner. Kjønnsfordelingen er dermed veldig god, og medlemstallet mer enn høyt nok til at du kan finne deg en utkåret. Appen er også veldig intuitiv og brukervennlig, og vi synes den fungerer godt.

Poenget med EliteSingles er at høyt utdannede mennesker skal kunne møte hverandre. Kjernegruppen er dermed deg som er høyt utdannet og ønsker å finne andre intellektuelle mennesker. I følge tjenesten selv er de aller fleste medlemmene over 28 år og har en god utdanning.

EliteSingles matcher alle brukerne sine med et matchingsystem. Alle brukere må nemlig gjennomføre en personlighetstest, som benyttes til å matche de som passer best.

I likhet med C-date og Match er det gratis og registrere seg, og benytte seg av visse funksjoner. Skal du benytte deg av tjenesten fullt ut, må du imidlertid betale en liten sum.

Gratis registrering

Match – Bra for mange formål

Match ble startet allerede i 2002, som en av de første datingtjenestene i verden. Den gang var det kun en halvdårlig nettside på PC, men i dag har tjenesten vokst og tilbyr blant annet en veldig bra app på Android og iPhone. I dag har Match over 300 000 brukere i Norge, hvilket gjør at det er mange å velge mellom. I følge tjenesten selv er 45 % av brukerne kvinner og 55 % av brukerne menn. Dette gir en ganske bra kjønnsfordeling.

Match passer til forskjellige formål, og dersom du ønsker å finne deg en kjæreste passer nok Match veldig bra. Tjenesten fungerer også bra dersom du er ute etter en rask flørt. Aldersmessig passer nok Match best til den som er mellom 25-55 år.

Det er helt gratis å registrere seg hos Match, og du kan også benytte mange av tjenestens funksjoner uten å betale. Dersom du vil benytte deg av tjenesten fullt ut kreves det en fast betaling.

Gratis registrering

C-date – Beste for casual dating

C-date ble etablert i Norge i 2008, og i følge C-date har over 475 000 norske brukere registrert seg hos datingtjenesten siden den gang. C-date har absolutt mange nok brukere til at tjenesten er verdt å bruke. I forhold til kjønnsfordelingen er for øyeblikket rundt 48 % av brukerne menn, mens 52 % av brukerne er kvinner. Kjønnsfordelingen er dermed veldig god.

C-date har gratis registrerting, og du kan også benytte deg av mange funksjoner før du må betale. Dersom du ønsker å benytte deg av tjenesten fullt ut må du imidlertid betale en liten månedlig sum, i likhet med mange av de andre datingtjenestene. Når det kommer til prisen er denne relativt dyr, hvilket trekker C-date noe ned i testen. Allikevel mener vi at tjenesten er verdt prisen. Appen er intuitivt og har et bra design, og det er enkelt å matche og prate med andre over mobil.

C-date er primært laget for å være en tjeneste for de som ønsker casual dating. Dette inkluderer alle som er ute etter en kort flørt, lengre bekjentskap og lignende. Ønsker du en kjæreste kan C-date selvfølgelig være aktuell, men da kan kanskje andre datingtjenester som Match eller Møteplassen være bedre.

Alt i alt anbefaler vi deg å teste ut C-date. Du kan for eksempel registrere deg og se om det er noen mennesker der inne som faller i smak.

Gratis registrering

Singles50 – Perfekt for deg over 50

Ikke alle av oss er unge, og da er det veldig passende med en dating app som Singles50. Mens for eksempel Tinder og Happn primært retter seg mot en yngre målgruppe, retter Singles50 seg for deg i en alder av 45+. Singels50 eksisterer dermed utelukkende for den eldre garde, hvilket kan være en stor fordel da du ikke trenger å lete i en jungel av mennesker for å finne noen på din egen alder.

Datingtjenesten opplyser om at de har over 60 000 medlemmer i Norge. Dette er mindre enn mange andre tjenester, men forklaringen er selvsagt at målgruppen er mye mindre. Vi opplever medlemstallet som mer enn godt nok. Selve appen er også relativt god, og det fungerer fint å snakke og matche med andre over iPhone eller Android.

Singles50 tar betalt for at du skal kunne benytte deg av dating appen fullt ut, men det er helt gratis å registrere seg og matche med andre. Du kan dermed se om tjenesten er noe for deg uten kostnad.

Gratis registrering

Academic Singles – EliteSingles 2

Konseptet til Academic Singles er så og si akkurat det samme som EliteSingles. Tjenesten retter seg mot velutdannede mennesker som har lyst til å finne en annen velutdannet person.

I følge tjenesten selv har Academic Singles over 200 000 medlemmer i Norge, og kjønnsfordelingen er rundt 50/50. Tjenesten er dermed relativ lik EliteSingles både i størrelse og formål, slik at det ikke er så farlig hvilken du benytter deg av. Selvfølgelig kan det være en god ide å registrere seg hos begge.

Selve appen synes vi er veldig god. Det går enkelt å laste den ned på mobilen, og den er også enkel og intuitiv å benytte seg av. Det går raskt å både matche og komme i snakk med andre.

Det er gratis og registrere seg og benytte seg av en del funksjoner, men i likhet med mange andre datingtjenester koster det litt å benytte seg av tjenesten fullt ut.

Gratis registrering

Tinder – bra for unge

Tinder er vel en dating app alle har hørt om, og har tatt Norge og resten av verden med storm de siste årene. Appen er relativt ny, men har likevel rukket å få utrolig mange brukere. Dette er appen med flest brukere i Norge.

Systemet til Tinder er at du kontinuerlig blir presentert for en person, og deretter kan “swipe” til venstre eller høyre avhengig av om du vil matche med den personen eller ikke. Dette er også et problem, da Tinder til tider kan bli veldig overfladisk. Mange inne på appen er der også for å se og bli sett eller promotere sin Snapchat eller Instagram profil. Slikt sett er ulempen med Tinder at det er lett å kaste bort tid og snakke med folk som egentlig ikke har lyst til å møte noen. Denne artikkelen fra KK forklarer ulempen med Tinder ganske bra.

Uavhengig av denne ulempen, er det likevel ikke til å stikke under en stol at Tinder kan være en veldig effektiv dating app. Flere som har benyttet seg av appen har funnet seg kjæreste eller hatt mange romanser. Appen er også relativt oversiktlig og enkel å bruke. Tinder er også helt gratis, men du må fort bruke litt penger for å havne forrest i køen, for å få mange Matcher.

Tinder passer nok best for aldersgruppen 18-30.

Gratis registrering

VictoriaMilan – Verdens beste datingside for gifte og par

Victoria Milan er den første plattformen i Norden for mennesker som er gift eller i et forhold fra før, som er på utkikk etter et sidesprang. Man kan absolutt diskutere rundt etikken til datingsiden, men den hevder faktisk å allerede ha over 170 000 norske brukere. Tjenesten er relativt ny og er i sterk vekst. Kjønnsbalansen er helt grei, men ikke den beste i forhold til andre tilbydere. Her er 35 % av medlemmene kvinner, mens 75 % av medlemmene er menn.

På Victoria Milan er du 100 % anonym som medlem. Det er ikke nødvendig å oppgi opplysninger som navn, adresse, telefonnummer og lignende. Dette er naturligvis viktig for tjenesten, da mange av brukerne selvsagt ikke ønsker å bli identifisert på siden. Du kan lete etter, snakke og bli kjent med andre medlemmer uten å avsløre hvem du er og kun dele informasjon om deg selv med mennesker du føler deg trygg på.

For deg som er i et kjedelig forhold kan dette altså være et alternativ, men det er kanskje en like god ide å komme seg ut av forholdet. Den store medlemsbasen i Norge må innrømmes å være noe skummel.

Gratis registrering

60sDating

60sdating skiller seg ut i datingappen-scenen som en spesialisert plattform som utelukkende henvender seg til single over 60 år. Det er det perfekte stedet for seniorer i Norge som søker selskap, kjærlighet eller vennskap. Denne nisje-datingsiden forstår de unike behovene til demografien og tilbyr et komfortabelt og brukervennlig nettmiljø som er skreddersydd for de som kanskje ikke er så teknisk kyndige.

Blant de viktigste funksjonene i 60sdating er alderstilpassede matchforslag, et forenklet grensesnitt og forbedrede personverninnstillinger som sikrer en sikker og brukervennlig opplevelse. Appens fokus på meningsfulle kontakter fremfor tilfeldige møter appellerer til den modne målgruppen. Med disse funksjonene har 60sdating blitt et pålitelig navn innen seniordating i Norge, og har hjulpet mange single over 60 år med å finne passende partnere.

Det som er unikt med 60sdating, er den fellessentrerte tilnærmingen. De arrangerer jevnlig arrangementer og aktiviteter, slik at medlemmene kan møtes i avslappede omgivelser uten press. Dette fokuset på interaksjoner i den virkelige verden styrker plattformens posisjon som en ledende dating app Norge, og skaper en følelse av fellesskap og tilhørighet blant brukerne.

Gratis registrering

Be2 – Ikke å anbefale

Be2 er også en datingtjeneste mange norske brukere har testet ut gjennom tidene. Dette er imidlertid ikke en dating app vi vil anbefale. Tjenesten har blitt kritisert for å opplyse om feil medlemstall, og mange mener også at de også opererer med falske brukere for å gjøre medlemstallet større.

Be2 er en gratistjeneste, men du må betale dersom du skal benytte deg av alle funksjonene. Problemet med Be2 er at det også er veldig vanskelig å melde seg ut av tjenesten. Her kan du blant annet se en test fra ForbrukerEuropa om hvor mange norske brukere som sliter med å melde seg ut av tjenesten. Før måtte du faktisk sende en fax til Luxemburg for å komme deg ut av abonnementet!

Alt i alt anbefaler vi deg å unngå denne datingtjenesten, da alternativene er mye bedre.

Gratis registrering


Mötesplatsen

Mötesplatsen, kjent som Norges beste dating app, tilbyr en unik blanding av avansert matchmaking-teknologi og brukervennlig design, noe som gjør den til et førstevalg for single som søker meningsfulle forhold. Som en av Norges ledende datingapper fokuserer Mötesplatsen på å skape ekte relasjoner. Den sofistikerte algoritmen matcher brukere basert på felles verdier og interesser, noe som sikrer kompatible par for en dypere og mer tilfredsstillende datingopplevelse.

Mötesplatsen er opptatt av brukernes sikkerhet og personvern, noe som gjør at den skiller seg ut i den digitale datingverdenen. Med funksjoner som sikre meldinger og detaljerte profiler er Mötesplatsen en trygg og innbydende plattform for alle single. Det handler ikke bare om å sveipe, men om å skape ekte relasjoner. Regelmessige fellesarrangementer gjør opplevelsen enda bedre, slik at medlemmene kan møtes i avslappede, organiske omgivelser. Denne tilnærmingen befester Mötesplassens status som den “beste dating app” for de som søker seriøse, varige forhold i Norge.

Mötesplatsen legger vekt på å være inkluderende og imøtekommer mange ulike datingbehov, noe som gjør den til en ver.

Gratis registrering

Andre datingtjenester

Dette var kun et utdrag av alle de utallige dating appene som finnes på nettet. Vi mener likevel at dette er noen av de beste dating appene for øyeblikket. Andre alternative datingtjenester som kan nevnes for norske brukere er tjenester som Sukker, Møteplassen, KristenDating, Zoosk, Lisa 18 og lignende. Det er altså et mylder av forskjellige tjenester der ute.

Hvilken du velger vil selvfølgelig avhenge av preferanser og alder, og som sagt kan det være en veldig god ide å teste ut flere datingtjenester for å se hvilken som passer deg best.

Hvorfor du burde bruke dating apper i dag

I dag er en god tid for å benytte seg av dating apper. Det er flere grunner, og vi skal forklare hver enkel grunn i detalj. For det første er det nå utrolig mange mennesker som benytter seg av disse appene; og mens det før kun var noen få mennesker som datet online over mobilen, er det nå utrolig mange nordmenn som gjør dette. Det vil si at utvalget er mye større. Mens du før hadde liten sjanse for å egentlig møte noen, er sjansene nå betydelig større. Jo flere mennesker som benytter seg av dating appen, jo større sjanse er det jo for at du finner deg en match. Dette er ganske logisk.

I tillegg til at det nå er utrolig mange mennesker som dater over nettet, er det i tillegg normale mennesker som gjør dette. Før hendte det at nettdating var forbundet med “creepy” mennesker som kunne møte opp i kapper og lignende. I dag er det derimot helt normale, attraktive, sunne og single mennesker som bruker dating apper. Dette gjør at det er stor sjanse for at du kan møte en person du faktisk kan matche med i virkeligheten, på nettet. Det er jo ikke lenger fremmed at man hører noen fortelle at de møtte hverandre på for eksempel Tinder eller Happn.

I tillegg til disse punktene er det også relevant at det nå finnes ekstremt mange forskjellige dating apper. Dette fører til to ting. For det første blir det større konkurranse, hvilket fører til at datingselskapene må forbedre tjenestene sine til det ytterste. På grunn av dette er datingsidene mye bedre i dag enn de var for noen år siden. I tillegg til dette blir det også flere valgmuligheter for deg, og du kan også benytte deg av mange forskjellige tjenester dersom du ønsker dette. Mange datingtjenester er helt gratis, og alle har også gratis registrering slik at du kan se hva de har å tilby.

Dersom du har lyst til å lese en generell vurdering av de beste dating sidene for Norge kan du lese denne artikkelen. I denne artikkelen konsentrerer vi oss mer i forhold til selve dating app.

Hva man bør unngå

Man kan se at rundt 20% av befolkningen faktisk har funnet seg en partner via nett. Det er nå vi ser disse tallene vi forstår omfanget av nettdating, og det igjen kan føre til et økt farenivå. Med farenivå mener vi bare at ting som generelt har store brukerbaser også ofte er utsatt for forsøk på ondsinnede handlinger. Dette kom vi inn på helt i starten av artikkelen også. For å få en dypere innsikt i de forskjellige alternativene, les vår artikkel om dating app norge.

Det aller første og viktigste; er å aldri oppgi informasjon til andre over nett. Det spiller ingen rolle om det er en person du har vært i dialog med over tid, og at du kanskje føler dette er en du kan stole på. Dette er regler man bør forholde seg til med alt som foregår på nett, og spesielt i tilfeller der man kommuniserer med andre delvis «anonymt». Skulle en du har vært i kontakt med over lenger tid plutselig havne i en krise, og kanskje spør eller hinter frempå at vedkommende behøver økonomisk støtte bør man alltid møte dette med skepsis. Man bør heller ikke dele innloggingsinformasjon, eller andre sensitive opplysninger som kan knyttes til deg personlig. En gylden regel i livet er også; om noe høres for godt ut til å være sant, er det ofte det. Skulle ting vise seg å «skurre» litt eller du føler at noe ikke er som det skal, burde man kutte kontakten ganske fort.

En annen viktig ting for å øke din egen sikkerhet er å være varsom da du skal møte noen for første gang. Om man er litt betatt kan det være vanskelig å tenke rasjonelt, men første møte bør alltid være på et offentlig sted, gjerne en kafe, restaurant, offentlig park eller en bar. Dette er ikke for å skremme, det er svært sjeldent det skjer dumme ting ved å bedrive nettdating, men vi i DatingNorge ønsker å opplyse om alle potensielle fallgruver.

Hvordan lykkes på en dating app

Dersom du skal lykkes med å finne deg en partner eller forskjellige flørter på en dating app er det mange ting du må ha på stell. For det første er du nødt til å ha gode bilder. Her nytter det ikke å ta bilder av seg selv i leiligheten. Du må ha bilder hvor du ser attraktiv ut, har god klesstil og som er tatt av noen andre. Med bildene dine må du klare å få frem at du er attraktiv, er blid, sunn og lignende, og at du lever et spennende liv med mange venner.

Dette kan høres vanskelig ut, men med 4/5 forskjellige bilder er det faktisk fullt mulig å få til dette. Dersom du føler du ikke har gode nok bilder for øyeblikket, er det en god ide å dra ut med en venn og ta forskjellige bilder, eller be venner og familie ta bilder av deg i forskjellige anledninger.

Når det kommer til hva man skal skrive, gjelder det å være normal. Ikke prøv å vær for tøysete eller tullete, men du må heller ikke ha en altfor seriøs tone. Ingen er interessert i intervjuspørsmål, eller lange samtaler om jobben eller lignende. Det gjelder å ha en litt morsom tone og samtidig fremstå som normal.

Til slutt vil vi bare ønske deg lykke til. Hvis du er interessert i å lese mer generelle råd om nettdating, har vi flere andre artikler som går mye mer i dybden på hvilke bilder du bør ha eller hva du bør skrive, inkludert vår guide til noen av de beste dating app.

Ofte stilte spørsmål

Hva er en dating app?

En dating app er på mange måter lik en datingside, bare at tjenesten blir brukt på mobil eller nettbrett. Noen tjenester har kun en app, men andre har både nettside og app. De fleste apper baserer seg på en “sveipe-funksjon”. Dette vil si at dersom to personer liker hverandre har de mulighet til å snakke sammen.

Hvilke er de største dating appene i Norge?

Blant de største dating appene i Norge er Match.com, Tinder, Elitesingles og Happn. Datingapper er enda mer populært en tradisjonelle datingsder, og det er et hav av aktive brukere på flere forskjellige apper i Norge. 

Hvordan finne riktig dating app?

Når du skal velge riktig dating app for deg er det viktig at du ser på hva slags personer som er medlemmer. Hos for eksempel Academic Singles er det kun utdannede brukere, mens hos Singles50 er målgruppen brukere over 50 år. Det er også viktig å finne en app som har møtefunksjoner du liker. For eksempel på Tinder får man kun sett bilder og en kort bio om personen før man velger om man skal like eller ikke. 

Hva er beste gratis dating app?

Dersom du er ute etter en helt gratis tjeneste må du belage deg på at funksjonene er begrenset. Dating apper som Happn og Tinder har blitt populære, men mange synes fortsatt at de er overfladiske. Derfor er det lurt å velge en tjeneste der man har personlighet som fokus istedenfor utseende. Apper som Academic Singles og Match.com har detaljerte personlighetstester som gjør det enklere å møte noen som passer for deg.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.