Zoosk anmeldelse

Zoosk er en grei datingside med en del brukere i Norge

Hva vi likte

  • Brukervennlig side
  • Flere måter å matche med andre brukere

Egenskaper

  • Passer best for: De fleste
  • Gratisversjon: Ja
  • Premiumversion: Ja
  • Fordeling: Jevn kjønnsfordeling
  • Største ulempe: Mindre norske brukere enn andre sider

Det finnes i dag en rekke forskjellige datingsider å velge mellom. Det finnes noen sider med reklamer på TV som Match, og apper som “alle” har eller har hatt som for eksempel Tinder. I denne anmeldelsen skal vi anmelde Zoosk. Selv om dette kanskje er en tjeneste som er litt mindre kjent enn andre aktører, er det faktisk en av verdens største datingsider. 

Zoosk har over 40 millioner brukere på verdensbasis, og med det kommer også høye forventninger til tjenesten. Vi har sett på alt fra brukervennlighet til prisen på tjenesten. Det er jo åpenbart at et høyt medlemstall ikke nødvendigvis reflekterer kvaliteten på tjenesten, men vi skal til slutt gi en samlet vurdering på tjenesten. 

Alternativ till Zoosk

Registrering

Når du går inn på hjemmesiden til Zoosk vil du øverst på siden få opp en boks der du kan opprette en profil. Du kan velge å opprette en bruker med enten Facebook eller Google, eller fylle inn informasjon manuelt. Du fyller da inn hvilket kjønn du er og hvilket kjønn du er interessert i. Videre legger du inn din fødselsdato, e-post og lager et passord. 

Når dette er gjort blir du sendt videre til en side for å laste opp et profilbilde. Dette er noe vi anbefaler at du gjør med en gang, og at du følger tipsene til Zoosk. Disse er at du velger et bilde du er alene på, som er tydelig og av god kvalitet. 

Når bildet er lastet opp legger du inn din kroppstype. Du kan da velge mellom slank, atletisk, gjennomsnittlig eller røslig. 

Du skal også svare på spørsmål om du har barn, utdannelsen din, etnisk opphav, høyden din og om du røyker sigaretter. Når du har svart på disse raske spørsmålene må du bekrefte e-post adressen din. Etter dette får du tilgang til Zoosk og du får også en innføring i hvordan siden fungerer. Dette synes vi også er veldig fint, da dette er noe man sjeldent opplever. 

På siden som heter “min profil” har du også muligheten til å legge inn mer informasjon om deg selv. Du kan også bekrefte profilen din på flere måter. Dette er en god ide, da dette vil føre til at du får flere interesserte. Du kan blant annet skrive en presentasjon om deg selv, beskrive din drømmepartner, din drømmedate og legge inn interesser. Som med alle andre datingsider er det alltid en god vurdering å fylle inn alle bokser som er mulige å fylle inn for å styrke profilen din. 

Startsiden

Startsiden er også den siden som heter “søk”. Her kan du få opp andre profiler og velge å sende meldinger eller vise interesse. Du kan også stille inn søket slik du vil. Søkeinnstillingene er alder og avstand. Du kan også velge avansert søk hvor du kan velge en rekke forskjellige filtre. Du kan da krysse av forskjellige faktorer som barn, utdanning, religion, kroppstype og så videre. Du har også flere forskjellige måter å møte andre brukere, men disse kommer vi til senere i artikkelen. 

Vi opplever startsiden som svært ryddig og enkel å bruke. Du har på venstre side direkte tilgang til forskjellige funksjoner Zoosk tilbyr som blant annet kontakter, meldinger og visninger. Visninger vil si at du kan se hvem som har besøkt profilen din. Du får også forskjellige tips til hvordan du kan få flere treff på din profil. 

Fra startsiden har du også direkte tilgang til varslinger, fremheving, chat, min profil og innstillinger. Fremheving gjør at profilen din blir mer synlig for andre brukere. Dette kan være en god ide å bruke i starten for å sette i gang med å møte andre brukere. 

Matching 

Det er som nevnt flere forskjellige måter å møte andre brukere på Zoosk. Noe som er nevneverdig er at du selv burde ha en god profil før du starter å vise interesse for andre brukere. Dette innebærer blant annet at du har flere gode bilder, og at du verifiserer disse. I tillegg burde du også fylle inn all informasjon som du kan fylle inn. Det er dog et par unntak. Du har blant annet mulighet til å legge inn din inntekt, men dette er noe burde unngå uavhengig av hvor høy eller lav den er. Det er heller ikke et poeng å legge inn vekt, da dette er noe de fleste synes er ubehagelig. 

Den første måten å møte andre brukere på er gjennom søk. Her kan du som nevnt filtrere ditt søk slik du selv ønsker. Måten det fungerer på er at du får opp en og en bruker etter at du har valgt filtre. Du har da muligheten til å se bilder, navn, avstand og all informasjon vedkommende har valgt å legge inn om seg selv. Du har også flere alternativer for hva du kan gjøre med profilen. 

Et alternativ er selvfølgelig å vise null interesse. Da klikker du enkelt på “neste” øverst i høyre hjørne. Dersom du vil vise interesse kan du for det første enten klikke på “smil” eller “liker” til høyre for brukerens bilde. For å gjøre dette er du avhengig av å bekrefte profilen din med et telefonnummer. Dette gjør at du kan være trygg på at du ikke snakker med falske brukere. Du kan også velge å sende en melding. Dette er kanskje det beste alternativet, da du kan velge helt selv hva som blir sendt. Det siste alternativet du har er å sende en slags virtuell gave. Her bruker du Zoosk sin egen valuta. Du kan for eksempel sende en teddybjørn for 25 mynter eller et halskjede for 80 mynter. 

Den neste måten å møte andre brukere på er noe som heter “carousel”. Her er det en matching funksjon som er svært lik den du har på Tinder. Også her vil du få opp en og en bruker. Du vil få opp personens bilde og alder og få en rekke forskjellige muligheter basert på interessenivå. Du kan velge å avvise personen, like personen eller trykke på kanskje. Du kan også velge å gi ekstra oppmerksomhet ved å trykke på stjernen helt til høyre. Merk at du kun kan sende disse dersom du er betalt medlem. 

Den siste muligheten du har er hva Zoosk kaller for “SmartValg”. Med denne funksjonen blir det brukt en algoritme for å finne personer du passer ekstra godt med. Når en datingside har slike type matching teknologier er det noe som trekker veldig opp, da dette blir mindre overfladisk. For å bruke denne funksjonen svarer du på en rekke forskjellige spørsmål om for eksempel om du kunne datet noen som har barn og så videre. 

Betalt medlemskap og mynter på Zoosk

I motsetning til de fleste andre sider, har Zoosk et eget betalingssystem inne på siden i tillegg til et betalt abonnement. Dette kaller de mynter. Disse myntene kan du få selv om du har et gratis medlemskap, og kan brukes til flere forskjellige ting. Du kan som nevnt bruke de til å sende gaver til andre brukere og fremheve profilen din. I tillegg kan du også låse opp flere matcher i “carousel” og få en bekreftelse når andre brukere har lest meldingene dine. 

Men selv om du får gjort en del med et gratis medlemskap, er det slik at du er svært begrenset. Dette er noe som er helt normalt hos de fleste datingsider. Når det er sagt er det ikke alle som lar deg teste ut tjenesten gratis først, men dette gjør Zoosk. Et betalt medlemskap gir deg muligheten til å sende meldinger og chatte med andre brukere, bruke SmartValg og se hvem som har besøkt profilen din.

Da du hadde klart deg uten å se hvem som har besøkt profilen din og SmartValg, er det slik at du er avhengig av muligheten til å snakke med andre brukere. Igjen er dette noe som er tilfellet på de fleste datingsider, men det er fortsatt nevneverdig. Dette gjør at du er avhengig av et betalt medlemskap for å få kontakt med nye medlemmer. Prisen på et betalt medlemskap vil variere ut ifra hvor lenge du ønsker å binde deg opp som medlem. Det blir da billigere jo lengre du velger å være betalt bruker. 

Zoosk tilbyr tre forskjellige medlemskap. Det første varer i en måned og koster deg 250 kroner. Det neste varer i tre måneder og koster 170 kroner i måneden. Det lengste medlemskapet er over seks måneder og koster deg 110 kroner i måneden. Medlemskapene er altså ikke så veldig dyre dersom man sammenligner med andre tjenester.

Zoosk sammenlignet med andre datingsider 

Som du har fått med deg i løpet av artikkelen er det flere sider ved Zoosk vi likte svært godt. Det er blant annet veldig positivt at det er flere forskjellige måter å møte nye brukere på. Vi har tidligere opplevd datingsider der man kun har muligheten til å finne andre brukere gjennom søk. I tillegg kan disse søkene være noe vanskelig, da du får opp alle profiler i miniatyrbilder. Dette er dog ikke tilfellet hos Zoosk, og vi likte svært godt matching funksjonene deres.

På den andre siden følte vi at det manglet en mer utdypende personlighetstest. Du svarer fortsatt på en rekke generelle spørsmål, men til syvende og sist er det viktigste at du finner en som har en personlighet du liker. Vi sier på ingen måte at dette ikke er mulig med Zoosk, men du er nødt til å snakke med personer lengre enn du hadde trengt med en utdypende personlighetstest. Det er faktisk mange datingtjenester som er basert på slike tester og en algoritme som analyserer dette for å matche deg med andre brukere. Disse testene er også ofte utviklet av for eksempel psykologer og basert på forskning. 

Zoosk er som nevnt ikke en norsk tjeneste. Dette er også tilfellet med de fleste datingsider, men det varierer hvor mye dette påvirker tjenesten. Det er sider som virkelig har satset på det norske markedet, noe som fører til blant annet flere medlemmer. Det finnes også sider der du ikke engang merker at siden ikke er norsk. Om dette er tilfellet med Zoosk har vi litt blandede følelser rundt. Siden har som nevnt over 40 millioner brukere på verdensbasis, noe som kanskje har ført til at de ikke har valgt å satse på et lite land som Norge. 

Siden har en del norske brukere, og etter hva vi har opplevd er det også mye attraktive mennesker på siden. Det skal fortsatt sies at denne siden ikke når helt opp når det kommer til tilbudet for norske brukere. Dette er sammenlignet med sider som EliteSingles og Match, der sidene virkelig føles ut som om de er optimalisert for nordmenn. 

Samlet vurdering 

Konklusjonen er at Zoosk er en grei tjeneste for å møte nye mennesker. Selve siden er svært brukervennlig og du kan enkelt navigere deg rundt på siden. Det er også et stort pluss at du selv kan velge forskjellige måter å møte nye brukere på. Selv om dette burde vært tilfelle hos alle datingsider, er dette ikke tilfellet. Siden har mange norske brukere, noe som også trekker opp. Det skal fortsatt sies at det finnes andre sider som har enda flere norske brukere. 

Prisene på tjenesten er også ganske gode. Hvis du velger det lengste medlemskapet betaler du kun 110 kroner i måneden, noe som er svært lite. Dette er en veldig snill pris med tanke på at du faktisk er avhengig av et betalt medlemskap for å møte mennesker gjennom tjenesten. Det er også noe eget at du kan kjøpe mynter som kan brukes inne på siden. Konseptet med gaver er også noe som er unikt, selv om du heller kanskje vil bruke myntene dine på fremhevinger eller flere matcher i “carousel”.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.