De beste datingaktivitetene: Unngå en kjedelig date

Å date kan være både morsomt og vanskelig på en og samme gang. Det er mange følelser og forhåpninger knyttet til en date, og ikke minst er det mange tanker rundt hva man skal gjøre på første date for å kanskje komme videre til date nummer to. Veldig mange ender opp med en tur på en kafé, der man sitter rett overfor hverandre og stiller hverandre det vanlige spørsmålene om fritidsaktiviteter og familieforhold.

For noen kan det kjennes trygt at den første daten er noe så uskyldig og offentlig som et kafébesøk, mens for andre kan det oppleves som ganske kjedelig og i tillegg har man ofte følelsen av at man er på et jobbintervju.

Unngå intervjufølelsen

Å gjøre noe sosialt sammen med venner av enten deg eller den du skal på date med, kan være den aller beste første daten. En slik sosial date kan være å gå på en konsert, en utstilling eller noe annet hyggelig. Det viktige er at man slapper av sammen med andre, og slipper å føle at man er på et intervju. Venner vil delta i samtalen, og det blir en avslappet tone der det blir lettere å bli kjent med hverandre på en naturlig måte. Samtidig får du se hvordan person du er på date med fungerer sammen med andre, og det kan gi deg nyttig informasjon om dette er en person du vil fortsette å bli kjent med eller ikke.

Om du ønsker å være alene med daten din, men likevel gjøre noe mer avslappende enn å gå på kafé, kan du arrangere en hyggelig piknik på stranden eller i en park. Det går også an å arrangere flere hyggelige aktiviteter dere kan gjøre sammen, og la alle bortsett fra den første være en overraskelse.

Her kommer noen tips til aktiviteter:

Det er selvfølgelig fordeler og ulemper med alle disse aktivitetene. Så velg aktivitet etter hva du vet om interessene til personen du skal date. Om vedkommende har fortalt at snø er det verste den vet, er det antagelig ingen god idé å invitere på date i akebakken.

Unngå disse tabbene

Uansett hva dere skal gjøre på første date er det viktig at du unngår den store tabben med å sjekke mobilen hele tiden. Det er partneren som skal ha full oppmerksomhet, i alle fall om du ønsker en vellykket date og en date nummer to. Bruk tiden til å lytte til det partneren har å si, se hverandre inn i øynene og bli kjent.

Husk å vie interesse til hva partneren har å si. Det er lite som er så kjedelig som en person som bare prater om seg selv. Selv om daten går bra, og du skjønner at partneren din er like interessert i deg som du er i vedkommende, er det viktig å ikke gå for langt. Sex på første date kan virke fristende, men det er mye å vinne på å holde seg i skinnet. Det gjelder i alle fall om du er interessert nok til å se om dette kan bli et langvarig forhold.

Den gode samtalen

Man må snakke sammen for å bli kjent, og da melder selvfølgelig spørsmålet seg om hva man skal snakke om. Det finnes tross alt en del emner man ikke bør ta opp på den første daten, og en del ting man kanskje bør få avklart med en gang.

Det viktigste rådet er å være åpen og tydelig om hva som er ditt mål med dating. Er du på jakt etter en kjæreste, en å ha sex med eller en partner for livet? Det er dumt å møtes flere ganger om dere egentlig er ute etter helt forskjellige ting. Det kan også være en god idé å snakke om interesser, slik at dere finner ut av om dere har noe til felles. Liker dere samme type ferie, eller vil du ligge på en strand mens daten ønsker å bestige så mange fjelltopper som mulig?

Skal det bli flere dater, for ikke å snakke om et livslangt forhold, er det viktig at dere har noen felles drømmer og verdier. Derfor bør dere snakke om hva dere drømmer om, hvilke behov dere har og hvilke verdier dere anser som viktige.

For å få i gang en god samtale er det viktig å stille åpne spørsmål. Åpne spørsmål vil si spørsmål, som ikke legger opp til ja-/nei-svar. Da kan man stille oppfølgingsspørsmål, og vipps har man en god samtale i gang.

Dette bør du ikke snakke om på første date

I likhet med at det finnes en rekke ting og temaer det kan være lurt å snakke om på et tidlig tidspunkt, finnes det også en rekke ting du ikke bør bringe på banen under den første daten. Sliter du med traumer, er dette noe du bør vente med å prate om til dere har blitt bedre kjent med hverandre. Det kan rett og slett bli for mye for den andre parten å håndtere så intime og dyptgående opplysninger, spesielt når dere ikke kjenner hverandre så godt. Tidligere kjærester, kjærlighetssorg, sexopplevelser og vonde brudd er også temaer som ikke er egnet som samtaleemne under den første daten.

Oppsummering

I dag møter vi hverandre ofte via datingapper, som Tinder og Happn i stedet for på puben, gjennom venner og bekjente eller på jobben. Det betyr at etter å ha matchet og snakket sammen, må møtes på en første date. Det er mye følelser knyttet til den første daten, og mange lurer på hva man bør og ikke bør gjøre for å unngå en kjedelig date. Noe av det viktigste er å sørge for å møtes i omgivelser som sørger for at begge kan slappe av. Det er viktig å unngå intervjufølelsen, som ofte kan oppstå om man sitter på hver sin side av et bord og drikker kaffe. Velg å gjøre noe sosialt sammen, som å spille bowling med venner, arrangere en piknik eller ta en runde eller to med minigolf. Still åpne spørsmål, vær nysgjerrig og respektfull. Da er sjansene store for at daten blir en hyggelig opplevelse, som forhåpentligvis leder til en date nummer to.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.