Datingaktiviteter for 2. og 3. møte

Vil du imponere daten med en innholdsrik date? Her er noen tips og triks

Vi har alle vært der. Du har hatt en kjempehyggelig første date med en person du enten møtte via venner, skolen, på byen, nettdating eller lignende. Dere tok kanskje en kaffe på en kaffe, en øl eller to på byen eller gikk en tur et sted. Uansett har du sendt melding og spurt om personen blir med å møtes igjen og fått et ja. Alt virker altså lovende. Det eneste som gjenstår er å bestemme seg for hva man skal foreta seg.

I denne artikkelen vil vi komme med forskjellige forslag til aktiviteter man kan gjøre på andre eller tredje date. Dette er gjerne under disse datene man finner ut om man liker hverandre godt og har lyst til å møtes igjen, eller at interessen fra en av partene dabber av. I hovedsak er det jo kjemien mellom dere som avgjør hvordan datene går, men det er ingen hemmelighet at det absolutt kan hjelpe å gjøre en aktivitet som gjør at det blir enda bedre stemning.

Vi skal derfor komme med forskjellige dateforslag og nevne fordeler og ulemper med de forskjellige datene. Det kan være greit å huske på at hvilken date man velger også kan avhenge av hvordan man kjenner hverandre. Har dere kjent hverandre lenge og har felles hobbyer er det kanskje mer naturlig å gjøre noe annet enn dersom dere møttes via en dating app.

Lage middag

En veldig god aktivitet til 2. eller 3. date er å lage middag sammen. Her slår man mange fluer i en smekk. Forutsatt at du inviterer han eller henne hjem til deg, får vedkommende sett hjemmet ditt og blir dermed bedre kjent med deg. Dere får også en felles aktivitet som dere kan holde på med og samarbeide om. Er du god til å lage mat er dette alternativet enda bedre.

Hva man lager er egentlig ikke så farlig, og her er det egentlig bare fantasien som setter grenser. Men det anbefales alltid å ha klar en rødvin, samtidig som at man bruker rett belysning for å skape den rette stemningen. Vurder elektrisk kubbelys om du vil unngå levende lys som lukter. Fordelen med å være hjemme hos seg selv er at du ikke risikerer uanmeldte problemstillinger som å treffe bekjente du helst vil unngå, eller irriterende musikk.

Som nevnt er det en stor fordel at dere har en aktivitet å konsentrere dere om. Man kjenner hverandre jo ikke så godt, og det kan bli lite å snakke om dersom dere kun sitter på en kafe og snakker for eksempel. Når dere lager middag sammen vil dere først måtte samarbeide om å lage maten, og så må dere spise den. Slikt sett opplever dere også litt mer enn ved mange andre dateaktiviteter.

En annen fordel med å ta daten hjemme er at det er mulighet for å ta det litt videre fysisk. Har dere for eksempel enda ikke kysset er det gode muligheter for dersom dere for eksempel har satt dere i sofaen og drikker rødvin etter middagen. Dette kan fort bli mer unaturlig dersom dere befinner dere på en restaurant eller lignende.

Det er egentlig ingen ulemper med å lage middag på andre eller tredje date slik vi ser det. Vær imidlertid klar over at dersom det er andre date, kan det være at ikke alle er klar for å dra hjem til noen. For noen kan det være en litt større investering. Dersom vedkommende ikke har så lyst til dette kan det være derfor, og da er det bare å foreslå noe litt mer lettbeint.

Dra i parken

En annen veldig hyggelig datingaktivitet er å dra i parken. Dette krever imidlertid at det er relativt varmt, og aktiviteten er dermed som oftest ikke mulig i mer enn noe mindre enn halvparten av året. Men dersom det er riktig årstid kan dette være en veldig hyggelig aktivitet.

Fordelen med å dra i parken er at det nesten uansett blir en bra opplevelse, særlig dersom det er sol, sommer og mye folk ute i godt humør. På den måten kreves det ikke så mye innsats fra din side på å holde en god stemning. Forhåpentligvis er det imidlertid det uansett, dersom dere har kjemi.

En god ide dersom dere drar i parken er å ta med noe og spise og drikke, slik at det blir ekstra hyggelig. Et teppe kan også være en veldig god ide. Bor du i Oslo kan det også være en god ide å ta rutebåtene fra aker brygge ut til en av de forskjellige øyene i Oslofjorden. Båtturen tar bare et kort kvarter og koster en vanlig trikkebillett.

Det er nok av parker i Norge slik at det er mye å velge mellom. Dersom det er ekstra varmt kan det også være en ide å ta med badetøy.

Spise ute

En aktivitet som alltid er en klassiker er å spise ute på en restaurant. Dette er som oftest ikke noe vi anbefaler å gjøre på første date, da det blir en veldig stor investering. Imidlertid kan dette være en spennende aktivitet dersom dere har blitt bedre kjent med hverandre.

Fordelen med å spise ute er at atmosfæren som oftest er veldig hyggelig, og det legges også til rette for at det blir en romantisk stemning. Maten er som oftest også veldig god, slik at dersom du er veldig dårlig til å lage mat kan dette absolutt være et alternativ framfor å lage mat sammen hjemme.

Ulempen med å spise ute i forhold til å for eksempel lage mat sammen er at daten blir mer statisk. Det vil si at dere stort sett vil bli sittende på stolene ved bordet. Dette kan gjøre daten litt mindre spennende, og vil også gjøre det litt vanskeligere å eskalere fysisk. Det nytter eksempelvis som oftest ikke å lene seg over bordet for å prøve å kysse vedkommende.

Dersom restaurantbesøket er hyggelig er fordelen med en slik date at det er veldig enkelt å dra det videre ved å for eksempel dra innom en pub eller par etterpå, for å fortsette daten der.

Andre aktiviteter

Dette var bare noen få og enkle eksempler. Som du ser er det ikke rakketforskning å finne på en interessant og spennende date. Forslagene over er jo utrolig enkle samtidig som de kan fungere veldig bra.

Det er viktig å presisere at dette kun var noen korte eksempler, og at det finnes utrolig mange andre datingmuligheter. Har dere begge en favorittaktivitet til felles, eller møttes innenfor en spesiell sport eller hobby er jo dette også en veldig god datingide. Til syvende og sist er dette noe du må tenke ut selv.

Eksempler på andre aktiviteter man kan finne på kan være å gå en tur i byen, skogen eller fjellet, dra på skøyter, ta en øl også videre. Her er det egentlig bare fantasien som stopper deg.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.