Tips og råd for dating over 50 år : Slik går du frem

Det er aldri for sent å finne noen å dele livet med. Føler du deg klar for å finne kjærligheten på nytt? Eller kanskje du aldri har funnet den? Her får du mange gode tips og råd for dating over 50 år.

Hvordan finne en date når man er over 50 år?

Noe av det vanskeligste for mange er å finne andre single – uansett aldersgruppe. Nettdating er ofte det første valget for deg som jakter på kjærligheten, men du vet ikke hvor du skal finne mulige partnere. 

Vi ønsker likevel å først si noe om hvordan du kan finne en date, uten å bruke internett. Deretter får du tips til hvordan du kommer i gang med med nettdating. Ofte kan det være spennende å kombinere begge deler, det vil si både nettdating og dating uten nett. Kjenn etter selv hva som frister mest og hvilke muligheter du har. 

Dersom du vil finne noen uten å bruke datingsider, anbefaler vi hovedsakelig to fremgangsmåter: finne noen via bekjente eller delta på nye aktiviteter. Spør venner om de har noen som kan passe for deg. Kanskje de kjenner noen som også vil ha noen å date? 

Mange finner kjærleiken ved å begynne på en ny aktivitet. Fordelen med dette er at du får nye, spennende opplevelser. Selv om du ikke finner noen å date, så kanskje du får deg nye venner eller en ny hobby? Undersøk hva som skjer i ditt område og utvid horisontene dine.

Slik finner du beste datingsider for 50+

Nettdating er en populær måte å finne andre, også for deg over 50 år. Det finnes et stort utvalg av datingsider i dag. Mange av dem har single i alle aldre, mens andre spesialiserer seg på en viss alder. Vi har plukket ut noen gode alternativer deg som ser etter beste datingsider for 50+. 

50plusmatch.no – datingsiden for deg over 50 år

Gratis registrering

Akkurat som navnet tilsier, så er dette en 50+ datingside. Du har derfor gode muligheter for å finne noen i den rette aldersgruppen. Ulempen med denne datingsiden er at det ikke finnes like mange aktive medlemmer, sammenlignet med andre datingsider. 

Andre datingsider har imidlertid medlemmer i mange ulike aldersgrupper. Det er dermed ikke sikkert at sjansen er større andre steder for å treffe noen der i ønsket alder. 50plusmatch.no gjør det dessuten enklere å komme i kontakt med andre single over 50 år ved å tilby morsomme funksjoner på nettsiden.

Du kan blant annet:

Disse funksjonene kan lette litt av “presset” som mange føler på når de skal sende meldinger på datingsider. Du kan registrere deg gratis, og det er en fin mulighet for å se om du liker plattformen før du kjøper abonnement. Man må nemlig betale for abonnement for å kunne motta og sende meldinger, og da er det greit å få testet ut siden først.

EliteSingles.no for 50+ dating

Gratis registrering

EliteSingles retter seg ikke spesifikt mot dating over 50 år, men du har likevel gode muligheter for å treffe andre i denne aldersgruppen. Datingsiden retter seg mot dem som søker seriøs dating og langvarige forhold, samt mennesker som er opptatt av utdanning eller karriere.

Her er noen av fordelene med EliteSingles for 50+ dating:

Det er gratis å registrere seg og teste ut datingsiden. Dersom du ønsker å ta EliteSingles fullt i bruk, kan du kjøpe et premium-abonnement. Prisen avhenger av hvor lenge du binder deg. Jo lengre periode du betaler for, desto billigere blir det.

Dating over 50 på Match.no

Gratis registrering

Match er en av de mest populære og beste datingsidene i Norge. De har veldig mange aktive medlemmer i alle aldersgrupper og egner seg bra til dating over 50. Det er gratis å komme i gang, slik at du får testet ut datingsiden før du bestemmer deg. Aller først må du gi noen viktige opplysninger til profilen din, for eksempel hva du søker.

Deretter kan du fylle ut personlighetstesten for å få passende matcher. Testen gjør det enklere å finne noen som passer for deg. Du bør sette av 20 minutter til dette, men det kan godt hende at du fyller den ut enda kjappere. Målet er likevel ikke å bli fort ferdig, men å fylle den godt nok ut til at du blir koblet sammen med egnede kandidater.

Hvorfor bruke Match.no til 50+ dating:

Ettersom det er gratis å komme i gang på datingsidene, kan det lønne seg å ta en titt på flere før du bestemmer deg. Det viktigste er å velge en plattform som du trives med og som du synes er enkel i bruk.

Vellykket første date for deg over 50

Det er helt vanlig å grue seg litt til første date, også for deg over 50 år. Da er det godt å huske på at du vet allerede nå at daten din ønsker å bli bedre kjent med deg – ellers hadde jo dere aldri gått ut på en første date. Den andre personen er nok også akkurat like nervøs som deg.

Dersom dere har snakket litt sammen på forhånd, så kan det være lurt å tenke over temaene. Nevnte daten din noe spennende som du vil vite mer om? Hva annet vet du om personen som du kan bruke til grunnlag for en god samtale? Det kan være betryggende å ha klar noen spørsmål som du kan stille på forhånd, særlig om du er redd for at praten ikke skal flyte.

Ikke minst, så viser du interesse og omtanke for daten din ved å stille dem spørsmål. Du gir dem også mulighet til å rette spørsmålene tilbake mot deg, slik at dere kan bli kjent med hverandre. Senk skuldrene og pust ut – første date handler ofte bare om å sjekke kjemien. 

Et annet godt tips er å dra et sted sammen hvor dere begge føler dere bekvemme og trygge, samt har muligheter til å avbryte daten. Det kan derfor være lurt å unngå steder hvor dere er helt alene sammen. Trenger du litt inspirasjon? Her har du noen eksempler på hva dere kan gjøre på første date:

Det enkleste er ofte det beste når det kommer til første date. Uansett hva dere finner på, bør du passe på at dere får snakket sammen og ikke sitter for langt unna hverandre. Høy musikk eller en mørk kinosal gjør det vanskelig å sjekke kjemien.

Unngå å klage for mye på eksen

Dere har begge et liv bak dere med gode og dårlige erfaringer. I begynnelsen kan det likevel være lurt å ikke være altfor negativ om ekspartnere eller åpne opp om private tema. Slike samtaler kan være vanskelig for daten din, særlig når dere ikke kjenner hverandre enda. Det kan komme senere når dere er trygge på hverandre.

Det er selvsagt naturlig å fortelle om fortiden, men du trenger ikke å gå inn i detaljene på første date. Hold fokus på nåtiden og kjemien dere imellom – ikke la fortiden ødelegge for å finne kjærligheten igjen.

Dating over 50 krever tid – men ikke glem å ha det moro

Dating over 50 føles veldig annerledes å date enn når du var i tjueårene. Mange blir ekstra kritiske når de skal finne seg en ny partner. Du vet hva du ser etter, du har mange faste vaner i livet ditt og kanskje du har spesifikke ønsker om hvordan det nye parforholdet skal være. Det kan ofte ta litt tid å finne noen, så vær litt tålmodig.

Det er viktig å vite hva du vil når du skal finne deg ny kjæreste – bare pass på at du ikke blir altfor kritisk. Vær åpen og nysgjerrig på menneskene du treffer. Har du alltid hatt en spesiell “dating type”? I så fall kan nå være tiden for å dra på date med noen som du kanskje ikke ville ha vurdert før. 

Sist, men ikke minst: Ikke fokuser utelukkende på alle de positive kvalitetene som du leter etter i en partner. Det kan være like viktig å finne noen som har “feil” som du kan leve godt med. Vi har nemlig alle våre positive og negative sider.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.