Hvordan få kjæreste?

Ser du etter en kjæreste? Her er noen tips som kan hjelpe deg på veien

En viktig faktor hvor hvilket liv vi lever er hvem vi lever det med. Derfor blir hvem du blir kjæreste med selvfølgelig en viktig faktor i forhold til livskvaliteten din. Det er imidlertid mange som lurer på hvordan man i det hele tatt får en kjæreste. Vi har derfor bestemt oss for å lage denne artikkelen for å gjøre det lettere for deg å få deg en kjæreste.

Dette temaet er utrolig komplekst og er umulig å beskrive fullverdig i en kort artikkel. Vi har dermed valgt å skrive noen av de tipsene som vi synes er viktigst å huske på, både når det kommer til å fremstå attraktiv for det motsatte kjønn og konkrete råd for hvordan du kan finne deg en kjæreste.

Artikkelen spaltes opp i to deler. Den første delen vil forklare hvordan du lettere kan bli mer attraktiv hvilket vil øke sjansene dine for å finne deg en kjæreste. Den andre delen vil ta for seg konkrete arenaer du kan bruke for å finne deg en kjæreste.

Artikkelen er primært skrevet for menn men vil også være relevant for kvinner.

Hvordan bli mer attraktiv?

Dersom du ønsker å finne deg en kjæreste vil oddsene dine øke jo mer attraktiv du er. Hvor attraktiv du er kan igjen deles inn i to grupper. Ditt fysiske utseende og personligheten din. Det er sannsynligvis mye du, og vi fleste andre, kan gjøre for å gjøre begge disse delene mer attraktiv.

Forbedre ditt fysiske utseende

Når det kommer til utseende er alle født med varierende utseende. Uansett er det imidlertid mulig å gjøre ekstremt mye for å optimalisere utseendet sitt, og nesten ingen er født med et utseende som ikke kan se bra ut med riktig tilpasning i forhold til klær, hårstell og lignende.

Når det kommer til hva du kan gjøre for å få deg en kjæreste vil forbedring av eget utseende sannsynligvis være det som krever minst innsats i forhold til hvor mye du vil tjene på det på datingmarkedet. Selv om kvinner ikke ser like mye på utseende i forhold til menn vil dette like fullt være en viktig faktor.
Så hva kan du gjøre? Det er egentlig ikke så krevende. For det første er det viktig å ha en attraktiv hårsveis som passer ansiktsformen din. Her gjelder det å unngå nedoversveis, hanekam eller lignende. Det viktigste er at håret ditt ser stelt ut.

De fleste kvinner synes også at skjegg er attraktivt. Dersom du har skjegg er det imidlertid viktig at du også steller dette. De færreste synes det er attraktivt med et ustelt skjegg.

Videre er klær og sko viktig for ditt helhetlige utseende, og kan også brukes for å gjøre ansiktet ditt penere. Har du ikke peiling på hvordan du kan kle deg gjelder det å høre med noen som har det. Det viktigste er å kle seg i klær som har en bra passform, altså ikke for store eller for små. De fleste menn har en tendens til å gå med for store klær av en eller annen grunn.

Videre vil det som oftest være tryggest å gå i diskrete farger, og disse burde også matche hverandre. I tillegg vil også klærne i varierende grad matche ansiktsfargen din, og finner du klær som passer til ansiktet ditt vil dette også være et pluss. Husk at klærne du går i vil dekke rundt 80 % av kroppen din. Det er ganske logisk at det da har en påvirkning på hvordan du ser ut.

Skoene vil også være viktig for det helhetlige utseendet. Her gjelder det å ikke overdrive. Klassiske alternativer som boots, sneakers, dressko eller mokasiner kan nevnes som sko som kan være fine.

Personlighet

Ved siden av utseendet ditt er det personligheten din som vil være avgjørende for hvor attraktiv du fremstår for det motsatte kjønn. For menn vil personligheten være ekstremt viktig, på grunn av milliarder av år med evolusjon. Trekkene kvinner ser etter blir vanskelig å kategorisere med noen få ord, men det gjelder å fremstå som selvsikker samtidig som du også fremstår som sympatisk.

De fleste av oss aner ikke hvordan man skal gå frem for å «sjekke opp» en dame, og dette er det ikke noe galt i eller noe rart. På skolen lærer vi ikke disse tingene, selv om man kanskje burde gjort det.

Men sjekking, som alt annet, kan heldigvis læres. Det er ikke slik at dersom du ikke er så god til å sjekke damer, så vil det være slik for alltid. Gjennom prøving og feiling vil du gradvis kunne bli bedre til å se hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Den eneste måten å lære på er å faktisk aktivt jobbe med sjekking, dette betyr at du må snakke med fysiske jenter. Vi skal nevne forskjellige arenaer du kan gjøre dette på senere i artikkelen.

For de ekstreme finnes det også firmaer som tilbyr å lære menn å sjekke damer, og dette kan kanskje være en ide for deg som føler det helt lost. Imidlertid er det mange andre ting du kan gjøre. Det enkleste er å se på venner av deg som alltid har vært gode til å sjekke damer.

Det er nemlig slik at det er visse universelle trekk som jenter finner attraktivt og ved å studere venner av deg som er gode med damer blir det lettere å kopiere hva de gjør. I tillegg kan det være en ide å tilbringe mindre tid med venner som har et negativt syn på sjekking, rett og slett fordi det ikke er konstruktivt å oppholde seg i slike miljøer dersom du virkelig ønsker å få en kjæreste du virkelig er fornøyd med.

Så hva er disse universelle trekkene? Det blir som nevnt vanskelig å oppsummere i en artikkel. Dersom du klarer å vise at du har god selvtillit, karisma og mange alternativer på datingmarkedet er mye gjort. Ingen liker en person som er for desperat, og særlig kvinner liker en mann som er en «chooser», det vil si en mann som har mange jenter og velge mellom. Grunnen til dette er at dette sannsynligvis betyr at du har de riktige kvalitetene kvinner ser etter – hvis ikke ville ikke de andre kvinnene blitt interessert i deg.

Det er dermed ekstremt viktig at du ikke fremstår som for desperat. Dette kan være vanskelig i starten, men vil bli lettere jo bedre du blir i sjekking.

Hvor kan jeg finne en kjæreste?

Problemer til mange menn og også kvinner er at de til daglig møter få fra det motsatte kjønn og at mulighetene til å møte noen man kan bli sammen med dermed er små. Dette er ofte lettere dersom man går på et universitet eller lignende, men kan for mange være aktuelt her også. Vi skal her skissere noen forskjellige arenaer du kan bruke for å finne deg en kjæreste.

Nettdating

For single mennesker har nettdating nærmest revolusjonert datinglivet, og dersom du ikke i noen form benytter nettdating som en arena for å finne deg kjæreste er dette absolutt noe å anbefale.

Grunnene til å begynne med nettdating er mange. For det første er nettdating med tiden blitt mye mer akseptert i samfunnet slik at ekstremt mange single nå benytter seg av datingsider eller datingapper. Dette betyr at utvalget på datingsidene eller datingappene er mye bedre enn det var før. Dersom du for eksempel er i et rom med flere enn 10 unge personer er sannsynligheten svært stor for at en person i rommet har Tinder på mobilen.

For det andre er alle personene du snakker med også på utkikk etter noen å date. Dette er naturligvis veldig praktis, da du slipper å risikere lang tid på å snakke med en person du er betatt av for eksempel ute på byen, før det viser seg at vedkommende har en kjæreste.

Videre finnes det i dag utrolig mange datingsider som du kan velge mellom, og dette øker selvfølgelig sjansen for å lykkes.

Nettdating er imidlertid ikke superenkelt, og konkurransen er relativt stor. Dette betyr ikke at du ikke kan få møtt mange fra det motsatte kjønn fra nettdating, bare at du må legge ned en liten innsats. For det første er bildene alpha og omega. Har du ikke riktige bilder vil du ikke ha sjans på dette markedet.

Det gjelder å ha bilder hvor du ser bra ut fysisk, har god holdning, god klesstil og gjerne en bakgrunn som viser at du lever et spennende liv. Bildene må være i god oppløsning, og det må være helt klart hvordan du ser ut.

Dersom du bare har dårlige bilder er det kanskje en ide å få venner eller familie til å ta bilder av deg i forskjellige settinger der det sømmer seg, slik at du til slutt har en 4/5 bilder som du kan bruke på profilen sin.

Ved siden av å optimalisere sitt eget utseende er nok det å ta gode bilder til en datingprofil noe av det du kan gjøre som krever minst innsats i forhold til hva du vil få igjen for det i datinglivet.

Videre er det viktig at samtalen mellom deg og den du skriver til ikke er for kjedelig, men at du samtidig ikke er en klovn. Samtidig må du ikke være for desperat etter å møtes, men på den anden side heller ikke nøle for lenge. Det gjelder å finne en gylden middelvei.

I forhold til nettdating har vi skrevet en lengre artikkel om tinder tips som du kan lese her.

Byen

Et annet sted hvor det befinner seg mange single er på byen i helgene. Dette er nok det stedet hvor du har flest alternativer, da det er så ekstremt mange du kan snakke med til enhver tid. Slikt sett er barer, utesteder og puber sannsynligvis det stedet du kan få mest ut av singeltilværelsen på.

Imidlertid er nok dette et av de vanskeligste stedene å finne kjæreste eller jenter generelt på. Grunnen til dette er at det er utfordrende å sjekke opp jenter på byen. Det er imidlertid ikke umulig, men krever litt prøving og feiling.
Det finnes grupper som har brukt flere tiår på å spesialisere seg på å sjekke opp jenter på byen, blant annet kan boken «the game» nevnes.

Det anbefales ikke å kle seg ut i flosshatt og fornærme jenter, men det er nok noe i det at du må tørre å snakke med flere jenter på en kveld og ikke være redd for å bli avvist. Kun slik kan du bli bedre til å sjekke.

Dersom du er en nybegynner anbefales det absolutt å gå ut med noen som har mer erfaring enn deg til å sjekke jenter (eller gutter) ute på byen, slik at du kan se på hva de gjør og kopiere dem.

Her er det lett å ty til alkohol for å få mer selvtillit. Dette kan være en god ide for noen, men pass imidlertid på at det ikke blir for mye, da dette sjelden vil være sjarmerende.

Via venner

Tradisjonelt har nok de fleste kjærester opp gjennom historien møtt hverandre via felles venner. Dette er absolutt en bra framgangsmåte, og kan også være mye lettere enn å for eksempel møte noen på byen. Her slipper du å være en helt fremmed person, og er allerede noe inne i varmen da dere har felles venner.

Ulempen med denne fremgangsmåten er nødvendigvis at det er færre alternativer. De færreste har ekstremt mange venner, særlig av det motsatte kjønn. Vær imidlertid ikke redd for å bruke venner og venninner. De fleste synes bare det er gøy å matche venner med andre venner.
Oppsummering

Det er altså mange forskjellige måter å gå fram på dersom du vil få deg kjæreste, og mange små triks du kan gjøre for å bli mer attraktiv for det motsatte kjønn. Vi håper denne artikkelen har hjulpet deg noe, og ønsker deg lykke til i din jakt på kjæreste.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.