Anmeldelse av Happn

Happn er en populær app med mange medlemmer i Norge.

Hva vi likte

  • Enkel app
  • Mange medlemmer i Norge
  • Gratis versjon
  • Ingen falske brukere

Egenskaper

  • Passer best for: Det fleste
  • Gratisversjon: Ja
  • Premiumversion: Ja. kr 139,- per måned
  • Fordeling:Jevn fordeling av medlemmer
  • Største ulempe: En del konkurranse

Litt generelt om Happn 

Happn ble lansert i 2014 og har siden den gang utviklet seg til å bli en av verdens største datingtjenester. De har over 70 millioner brukere på verdensbasis med over 1.5 millioner nye brukere hver eneste måned. Tjenesten er utviklet i Frankrike og har i dag over 100 ansatte. 

Happn er en dating app der konseptet er at du skal kunne finne igjen personer du har gått forbi på gaten. Happn fungerer slik at kun personer du har vært i nærheten av dukker opp på appen. Du vil deretter få muligheten til å like personen, og hvis personen liker deg tilbake kan dere starte en samtale. Tjenesten minner noe om Tinder, men det er fortsatt en del som skiller de to. I denne anmeldelsen skal vi legge frem og vurdere alle aspektene ved tjenesten. 

Alternativ till Happn

Oppretting av bruker på Happn 

Når du oppretter en bruker på Happn er du nødt til å gjøre dette via enten Apple ID, Facebook eller et mobilnummer. Dette er for å unngå falske brukere, noe som er et stort pluss. Videre krysser du av på hva du ønsker å få ut av Happn. Dette er enten et kjærlighetsforhold, forhold uten press eller “får se!”. Neste steg er og skrive inn hvor høy du er, etterfulgt av hvor muskuløs du er. Neste spørsmål er hvordan du er på matlaging. Her får du valgene; mikrobølgeovnmester, jeg er matleveringsmester, har egne spesialiteter eller “kall meg chef”. Etterfulgt er hva slags reisestil du foretrekker mellom fjelltur og ryggsekk, solseng og solkrem eller kultur og postkort. Siste spørsmål er hvordan du er når du er ute på byen. Du får da alternativene; til sengs før midnatt, alt med måte eller natterangler. Du kan legge til inntil 9 forskjellige bilder av deg selv. I tillegg kan du også velge å skjule alder, avstand og om du er online. 

Du kan legge til generell informasjon som jobb, skole og skrive litt kort om deg selv. Vi anbefaler også at du kobler Happn opp mot både Instagram og Spotify da dette gir ytterligere informasjon om deg. Dersom det har skjedd en feil og det er lagt til feil kjønn kan du også sende inn en melding slik at du får rettet opp i dette. 

Hvordan møte mennesker på Happn

Etter at du har laget en bruker på Happn velger du preferanser. Dette er hva slags personer du ønsker at skal dukke opp på din feed. Du velger kjønn og alder etter hva dine preferanser er. Du kan også utdype preferanser basert på høyde, hva slags forhold de er ute etter og hva slags forhold de har til fest. Når du har gjort dette vil alle du går forbi eller er i nærheten av som passer dine kriterier dukke opp. Deretter har du tre valg. Du kan velge å like, ignorere eller gi personen et “hei”. Dersom begge liker hverandre har man muligheten til å starte en samtale. Dersom du sender et “hei” er det derimot slik at personen du sender det til kan se det uten og ha likt det. Det er begrenset hvor mange slike du kan sende, men du kan få 5 “hei” per venn du verver. Du vil også få flere “hei” daglig dersom du har premium versjonen, men denne skal vi komme tilbake til etterpå. 

Premium versjon av Happn 

I tillegg til et standard gratis medlemskap, kan du også velge et betalt alternativ som gir deg flere funksjoner. Den største forskjellen er at du får en oversikt over alle som har likt deg. Dette er noe som gjør hele prosessen med å få nye matcher mye lettere. Du har også muligheten til å sende ut 10 “hei” hver dag. Dette er også noe som hjelper mye med nye matcher da du får en automatisk match når du sender et “hei”. Dette er altså enklere enn å vente til den andre personen eventuelt har likt deg tilbake. Du får også en ubegrenset mengde med likes hver dag i motsetning til gratisversjonen. I tillegg har du også muligheten til å gå tilbake hvis du ved uhell går forbi en profil når du sveiper. Dette er faktisk en mer nyttig funksjon enn du kanskje skulle trodd. Videre får du også ingen reklamer og muligheten til å filtrere vekk profiler du ikke ønsker, skru på usynlig modus og skjule visse opplysninger om deg selv. 

Prisen på Happn premium varierer ut ifra hvor lenge du ønsker medlemskapet. En måned med Happn premium koster deg 139 kroner. Du får derimot en rabatt på 45% dersom du velger å binde deg over 6 måneder, altså 75 kroner i måneden. Hvis du virkelig er fornøyd med Happn premium kan du binde deg opp i 12 måneder og få det for så lite som 55 kroner i måneden. 

Chatte med matcher på Happn 

Som nevnt er det to måter å få matcher på Happn. Enten ved at to personer liker hverandre, eller at du sender eller mottar et “hei”. Når du har fått en match kan du sende melding til vedkommende. Her er vår erfaring at samtalene går lettere enn på for eksempel Tinder, og det virker som personene på Happn virkelig er ute etter å komme i kontakt med andre mennesker. Selv om det burde si seg selv etter at man har likt hverandre, er det slik at mange kun bruker slike apper for å få personlig bekreftelse. På Happn er det kanskje en faktor at man får en mer personlig kontakt når man enten har sett hverandre på gaten eller vet at man har vært i nærheten av hverandre. Du har muligheten til å sende meldinger, gifs eller talemeldinger. Du har faktisk også muligheten til å dele sanger som er på Spotify, noe vi liker veldig godt. 

Hvordan lage en god profil på Happn

Selv om konseptet baserer seg på at alle du får opp i appen er personer du har gått forbi, er det selvfølgelig slik at du vil få opp flere personer som har vært i nærheten av deg. Hvis du for eksempel har gått gjennom en travel gate eller vært på en konsert, vil det være umulig å se alle som er til stede. Det er derfor slik at du ikke kan stole 100% at du skal få matcher gjennom at personer husker deg fra gaten. Det er et par feil du burde unngå når du lager en profil, og vi skal gå gjennom disse. 

For det første er det viktig at du har gode bilder der man klart og tydelig ser hvordan du ser ut. Helst unngå bilder der du er med andre personer, eventuelt bruk disse til sist slik at de som ser profilen din vet hvem som er deg. Unngå bilder av deg selv i bar overkropp, selfies og bilder av deg selv i speilet. Ha litt variasjon med at ditt første bilde er et portrett og de neste for eksempel er at du holder på med en hobby eller er på et arrangement. Du vil prøve å vise litt personlighet gjennom bildene dine selv om du har fylt ut en del informasjon. 

Happn sammenlignet med andre datingtjenester 

Den største forskjellen på Happn i forhold til andre datingtjenester er at kun personer som er veldig nære deg vil dukke opp. Hvis du for eksempel laster ned appen hjemmefra og bor på Majorstuen i Oslo, vil du kun få opp andre personer som bor på Majorstuen eller går forbi. Det positive med dette er at det vil være enklere å komme i kontakt med personer i nærmiljøet eller personer du har gått forbi. Det negative er at du da er nødt til å enten bo et sted mange reiser forbi eller bevege deg rundt for å få opp alle dine potensielle matcher. Dette er også en app der det er mindre press rundt samtalene enn for eksempel Match. Med dette mener vi at selv om det er en datingtjeneste, føles det mer “casual” ut enn andre tjenester. På for eksempel EliteSingles tar du en lang og utfyllende personlighetstest for å møte personer som passer veldig godt for deg. Dette er ikke tilfellet på Happn, da du får opp personer basert på om dere har vært, eller er i nærheten av hverandre. 

Noe som også er positivt med Happn er at selve opplevelsen føles ganske spennende ut. Dette er spesielt dersom du for eksempel får opp noen du har sett på butikken eller på gaten. Dette gjør også at du får en mye mer naturlig samtale etter at dere har matchet, da det ikke er to helt tilfeldige personer på hver sin side av landet som snakker med hverandre. Happn er altså en app som er veldig morsom å bruke, og det er absolutt mulig å sette opp en eller flere dater. Det er på den andre siden nevneverdig at dersom du leter etter noe mer seriøst kan det være en ide å bruke en tjeneste som går i detaljer på personlighet. Det er slik som på andre dating apper at det også er en del brukere som kun har appen for å få flere følgere på Instagram og som ikke er interessert i å møte nye mennesker. Det skal sies at det ikke er like mange av disse på Happn som for eksempel Tinder, men dette er mye fordi det også er mindre brukere på Happn. 

Konklusjon 

Happn er et veldig godt konsept og en tjeneste som er morsom å bruke. Det er også en flott måte å møte personer i ditt nærmiljø. Selv om det optimalt hadde vært slik at du kun får opp personer du har gått forbi, er dette noe som hadde vært umulig i praksis. Hvis du er ute etter noen raske dates kan vi anbefale Happn, men det skal sies at dette kun er Happn Premium. Det er slik at forskjellen mellom den gratis versjonen og den betalte versjonen blir litt for stor til at det er verdt å spare de få kronene det koster. Funksjonene du får med den premium versjonen er altså såpass gode og nyttige at det er verdt å velge denne. 

Det er også slik at det ikke er noen falske brukere, noe som er veldig bra. Det er dessverre en del datingsider der man må passe ekstra godt på for og ikke bli lurt av disse. Vi opplevde også at samtalene gikk veldig bra og at personene du matcher med er imøtekommende og hyggelige. Dette er mest sannsynlig basert på at man føler at man har en liten ekstra tilknytning til de man matcher med med denne appen.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.