Møteplassen anmeldelse

Møteplassen er en av de bedre datingsidene i Norge, med veldig mange seriøse brukere.

Hva vi likte

  • Mange brukere i Norge
  • Enkel og brukervennlig app
  • Seriøse og ekte brukere
  • Godt tilpasset norske brukere

Egenskaper

  • Passer best for: Det fleste
  • Gratisversjon: Ja
  • Premiumversion: Ja. kr 149,- per måned
  • Fordeling: Seriøse brukere
  • Største ulempe: Kan være for mange brukere

De siste årene har nettdating gått fra å være noe som blir sett ned på i samfunnet, til å bli noe som er svært vanlig. Da man tidligere kun hadde muligheten til å møte en partner via felles venner eller tilfeldig på arrangementer, er vi i en ny tid. Selv om dette fortsatt skjer, er det flere og flere som vender seg til nettet for å møte sin partner. 

Da det ikke lenger er noe stigma rundt det å bruke datingsider, har dette også ført til at flere og flere lager brukere på online datingsider. Dette gjør også at sjansen for å finne en partner blir mye høyere. Det er også slik at det er mennesker i alle aldre som er å finne på disse sidene. 

Møteplassen er en nettdating tjeneste som har blitt svært populær de siste årene. Vi har testet tjenesten og skal i denne artikkelen gå gjennom vår erfaring. Dette er alle forskjellige deler av tjenesten, slik at du som leser får et mest mulig helhetlig inntrykk. I tillegg skal vi også sammenligne Møteplassen med noen av de mest populære datingtjenestene. 

Registrering 

Det å lage en bruker på Møteplassen minner veldig om å lage bruker på andre datingsider. Du velger først ditt kjønn og alder (18-99 år). Når du har gjort dette kommer du til en side som heter hurtigfakta. Her fyller du inn litt generell informasjon om deg selv. Dette inkluderer blant annet om du har eller ønsker barn, arbeid, om du bruker tobakksvarer, utdannelse og bosted. I tillegg fyller du inn informasjon som høyde, kroppsbygning og hår- og øyenfarge. 

Når du har fylt inn hurtigfakta kommer du til en side som heter “fortell litt om deg”. Dette er en tekst som dukker opp når du blir presentert for andre medlemmer på siden. Her skriver du enkelt litt generelt om deg selv. Dette kan for eksempel være hva slags relasjon du søker og hva du liker å gjøre på fritiden. Denne teksten skal ikke være alt for lang. 

Videre er du nødt til å bekrefte e-post adressen din. Dette bidrar til mindre falske brukere, noe som er svært positivt. Når dette er gjort laster du opp et profilbilde. Du kan dog ikke laste opp hvilket som helst bilde, da det er noen krav. Det skal være et portrettbilde i høy kvalitet som er tatt forfra. I tillegg må bilde åpenbart være av deg selv, du kan ikke bruke et uklart bilde eller et bilde av hele kroppen din. Dette bilde må godkjennes før det blir publisert. 

Hovedsiden

Når registreringen er fullført kommer du til hovedsiden til Møteplassen. Denne minner ganske mye om hovedsiden til Facebook. På denne siden kan du poste hva Møteplassen kaller et megafoninnlegg. Et megafoninnlegg er så og si det samme som en statusoppdatering på Facebook. 

Noe som trekker denne siden ned er at designet på siden er ganske rotete og ser litt gammeldags ut. Det at det er rotete er begrunnet med at det er veldig mye informasjon på en gang. I tillegg får du også opp reklame på siden, noe som sjeldent er positivt. 

Det er selvfølgelig mer enn megafoninnlegg som er tilgjengelig på hovedsiden. Du kan navigere deg rundt til alle undersidene som “min side”, “meldinger” og “søk”. Du kan også lese Møteplassen sine egne innlegg på bloggen, og om andre medlemmers “datefølelser” som de har oppgitt om hvordan datingverden er. 

Dette er blant annet andre medlemmers erfaringer og historier. Dette kan være for eksempel lykkehistorier fra par som har funnet hverandre via Møteplassen og som deler sine erfaringer. Møteplassens egen blogg inkluderer for eksempel innlegg som tips til dating generelt eller “hvorfor date en singelmamma”. 

VIP-medlem 

Dersom du ønsker alle funksjonene som er tilgjengelig på Møteplassen er du nødt til å bli VIP-medlem. Prisen avhenger av hvor lenge du ønsker å binde deg for. Du kan velge og kun betale for en måned, og dette koster 349 kroner. Hvis du velger 3 måneder koster tjenesten 249 kroner i måneden. Den mest gunstige avtalen er også den lengste, som er et medlemskap i 6 måneder. Da koster tjenesten kun 149 kroner i måneden, altså mer enn 50% rabatt fra den originale prisen. 

Når du melder deg opp for et medlemskap godtar du også automatisk fornying. Dette er noe som er viktig å være obs på, da du må si opp senest en dag før neste periode starter. Så lenge du er klar over dette er det ikke noe problem, og er noe som er svært vanlig på alle steder der det er en månedlig kontingent for å være medlem. 

Fordelene med å være VIP-medlem inkluderer blant annet at du kan sende så mange meldinger du skulle ønske til andre medlemmer, i tillegg til at du får muligheten til å videochatte med andre brukere. Når du oppdaterer profilen din vil endringene også være synlige med en gang. Videre kan du også skrive på “kludreblokken” og føre dagbok. Den funksjonen som virkelig skiller seg ut når du er VIP-medlem er at du kan se hvem som har “liket” deg. 

En indirekte effekt av å være VIP-medlem er også at andre medlemmer vil se på deg som mer seriøs. Dette betyr jo tross alt at du faktisk er seriøs og ute etter en partner. De gratis dating tjenestene blir ofte sett på som tjenester for en rask flørt, så når du investerer tid og penger inn i dette er det kun positivt for potensielle partnere. Alle VIP-fordelene er såklart også tilgjengelig når du bruker Møteplassen sin app på mobil. 

Likes, meldinger og besøk

Du har en egen side som heter “likes”. Her har du oversikt over alle du har likt og som liker deg tilbake. Dersom du har et VIP-medlemskap kan du også se hvem som har likt deg uten at du har likt de tilbake. 

Meldinger er delt opp i to. Du har en side for meldinger fra utvalgte, og en fra øvrige. Utvalgte er fra personer som matcher de kriteriene du har satt, som for eksempel at vedkommende er innenfor riktig aldersgruppe. I tillegg får du også meldinger fra Møteplassen i postkassen for utvalgte. Her kan blant annet få rabatter på VIP-medlemskap, tips til hvordan du kan forbedre profilen din og dating generelt, samt suksesshistorier fra Møteplassen. 

De øvrige meldingene er alt som ikke er under “utvalgte”. Dette er for eksempel meldinger fra personer som ikke passer dine kriterier ved at vedkommende for eksempel er for ung eller for gammel basert på dine krav. 

På siden som heter besøk får du en oversikt over alle som har besøkt din profil. Dette betyr ikke nødvendigvis at de har “liket” deg. Du får et slags visittkort som viser personen som har sett din profil. Du har også statistikk over hvor mange som har besøkt profilen din. I tillegg har du også en side der du kan se hvilke profiler du selv har besøkt. Dette er en funksjon som kan ha stor nytteverdi. 

Matchingstest 

Møteplassen sin egen matchingstest kan kanskje virke litt lang. Delen i testen som heter “personlighet” er for eksempel over 100 spørsmål lang. Men selv om dette er noe du faktisk må bruke en del tid på, er dette noe som er svært positivt. Vi har i andre anmeldelser skrevet om datingtjenester der de eneste kravene er utseende. Dette er da før man har fått en match, men denne testen gjør alt mindre overfladisk. 

Testen består av fem forskjellige deler. Disse er personlighet, holdninger, interesser, kommunikasjon og samliv. Matchingtesten er utviklet i samarbeid med en relasjonspsykolog, og det tok flere år å utvikle testen. Den er blant annet testet på over 1000 norske par og er basert på internasjonal forskning. 

Måten den fungerer på er at du svarer på en rekke utsagn ut ifra hvor enig du er på en skala fra 1-7. Dette er utsagn som for eksempel “jeg har sjefsansvar på jobb” eller “jeg får fort nye assosiasjoner”. Vi anbefaler at du tar denne testen dersom du velger å blir medlem hos Møteplassen. Når du er ferdig får du en personlighetsanalyse som øker sannsynligheten for at du får et langt og lykkelig forhold. 

Finn single 

Fra startsiden kan du navigere deg til en side som heter “finn single” til venstre. Dette er siden der du leter etter andre single brukere. Måten dette fungerer på er noe vi liker svært godt, og du har flere alternative måter å gjøre dette på. For det første kan du søke etter andre brukere via brukernavn. Dette kan kanskje virke som noe som er litt unødvendig, men du vet aldri når denne funksjonen blir nyttig. 

For et standard søk kan du spesifisere forskjellige krav de som dukker opp må passe. Dette er standard faktorer som for eksempel alder og bosted. Dersom du velger bosted kan du faktisk også velge for eksempel “innenfor de tre nærmeste kommunene”. Det er også selvfølgelig mulig å velge personer som er i samme kommune som deg selv. Videre kan du også velge å kun søke etter andre brukere som er VIP-medlem og om de har gjennomført matchingtesten eller ikke. 

Det er også mulig å gjøre et mer detaljert søk. Her kan du stille inn mer spesifikke krav til personene som kommer opp i ditt søk. Disse inkluderer blant annet utdanning, jobb, politisk ståsted, vaner og lignende. Dersom du har en liste med flere faktorer som må være på plass er dette en veldig god funksjon, da du kan luke ut personer som du uansett ville avvist senere. 

Omgås 

Fra startsiden kan du på høyre hånd finne en side som heter “omgås”. Her har du mulighet til å legge ut bilder, samt se gjennom bilder andre brukere har lagt ut. Denne siden fungerer stort sett som en sosial plattform. 

Det er også mulig å legge inn hva man liker å gjøre på en date. Her er alternativene mange, og inkluderer blant annet å bowle, gå tur, ta en øl, konsert, teater, spill som biljard og så videre. Du får også opp hva andre har lagt inn, så dette er enda en mulighet til å finne en date. 

Det er også mer morsomme funksjoner som for eksempel quiz. Dersom du er VIP-medlem kan du lage en quiz som andre personer kan ta. Du kan også ta andre personer sine quizer, selv om du ikke er VIP-medlem. Du har også mulighet til å skrive dagbok. Dette er ikke en klassisk dagbok der du skriver om dagen din, men mer en måte å by litt på deg selv. Her kan du for eksempel dele tanker, sitater eller stille åpne spørsmål som andre brukere kan svare på. 

Kundeservice

Møteplassen sin kundeservice er basert på e-post. Denne er enkelt kundeservice@møteplassen.no. Denne e-posten blir brukt når du har spørsmål og medlemskapet eller tjenesten generelt. Du kan også kontakte marked@møteplassen.no dersom det gjelder en pressehenvendelse. 

Da e-post er noe som generelt kan ta litt tid, har de også en egen side som heter hjelp. Her har de samlet alle spørsmål som ofte blir stilt og gitt gode svar. Dette gjør det enklere for begge parter dersom det skulle vært noe du lurer på. 

Møteplassen sammenlignet med andre datingsider

Det første vi virkelig liker med Møteplassen er at det er en side som er laget for brukere i Skandinavia. Dette vil si at Norge er et av landene de fokuserer på, noe som fører til flere norske brukere. Sammenlignet med en rekke andre aktører kan Norge ofte være et av de minste landene de tilbyr tjenester i. 

Da dette ikke er en nisjeside vil åpenbart mye være likt som hos deres konkurrenter. Møteplassen er en god datingtjeneste, men du har alltid mulighet til å registrere deg gratis og teste ut. Det er et poeng at du faktisk har mulighet til å ta en utdypende personlighetstest, som øker sannsynligheten for solide matcher. Møteplassen er derfor en mindre overfladisk side enn for eksempel Tinder. 

Konklusjon 

Møteplassen er en god datingside som har fokus på de skandinaviske landene. Dette gjør at du som norsk bruker kan være trygg på at medlemstallet ikke bare er brukere i større land som USA, Tyskland osv. Du har tilgang til en rekke funksjoner, selv om mange av disse er avhengig at du er VIP-medlem. Dette er ikke noe negativt, da dette er normen hos alle datingsider. 

Vi anbefaler Møteplassen dersom du er over 30 år, da de fleste yngre brukere som regel bruker tjenester som for eksempel Happn eller Tinder. Denne siden gir deg muligheten til å finne personer som passer deg svært godt, spesielt dersom du tar matchingtesten. 

Det er på den andre siden verdt å merke seg at du kan blir overkjørt av andre brukere. Dette vil si at dersom du ikke tar matchingtesten og er lite aktiv, vil du være svært lite synlig for andre brukere. En annen faktor som trekker ned er at designet på siden er litt gammeldags og rotete, men dette er noe man kan regne med at blir oppdatert i nærmeste fremtid. Helhetlig er Møteplassen på den andre siden en god datingtjeneste dersom du investerer litt tid.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.