Anmeldelse av C-Date

Om du er ute etter en kort flørt er C-date en av de beste datingsidene for deg.

Hva vi likte

  • God til casual dating
  • Mange medlemmer i Norge
  • Både gratis og premiumversjon
  • Enkelt å registrere seg

Egenskaper

  • Passer best for: Casual dating
  • Gratisversjon: Ja
  • Premiumversion: Ja. kr 449,- per måned
  • Fordeling: 53 % kvinner og 47 % menn
  • Største ulempe: Menn må være Premiumbruker for å sende melding.

Dating er på mange måter en viktig del av livet. Det å finne en partner, enten det er for en flørt eller for livet ut, er viktig for alle mennesker. Dessverre er det blitt slik at mange ikke lenger har tid til kjærligheten. Dersom en er ferdig med studier og har begynt å bli voksen er det også gjerne vanskelig å møte andre mennesker, da man ikke lengre sosialiserer like mye som før.

Heldigvis har nettdating dukket opp som et veldig aktuelt alternativ. Nettdating kan en begynne med i løpet av få minutter, selv bare fra mobilen. De fleste datingsider lar deg opprette en profil i løpet av kort tid, slik at du kan snakke med andre som også søker en partner. Man kan derimot se at ikke alle er ute etter noe seriøst, mange er ute etter noe mer ‘casual’.

Kanskje er livet hektisk nok som det er, eller man prøver å jobbe seg oppover i karrieren. Da kan i så fall casual dating være noe for deg, da dette ganske enkelt går ut på en flørt her og der. Innen nisjen fremstår det mange datingtjenester, men C-Date er unektelig en av de aller mest kjente. Man ser for eksempel ofte reklame for C-date på TV og internett.

C-Date er passende nok bare en forkortelse for Casual Dating, som denne siden altså spesialiserer seg på. Det kan være et spennende alternativ til et bindende forhold, og C-Date hjelper deg på veien hit. I denne artikkelen skal vi se på akkurat hva det er som gjør nettopp C-Date så unik innenfor denne nisjen. Les vår anmeldelse av C-Date for en objektiv innsikt i en av Norges mest populære datingsider.

Generelt om C-Date

Slik kan du lage profilen din på C-date, her på en helt ny profil.

Casual Dating har økt i popularitet i takt med den morderne livsstilen. Det er nettopp derfor sider som C-Date har mottatt såpass mange nye brukere over årene. Dessuten er det verdt å merke at C-Date er en av de fremste på å holde forholdene dine til andre personer så private som overhodet mulig.

Selskapet bak C-Date er faktisk basert i Luxembourg, noe som gir siden litt ekstra eksklusivitet. Dette rike landet minner på mange måter om Norge, der karrierefokuserte mennesker ofte leter etter en flørt, men ikke nødvendigvis et fast forhold. Daglig har C-Date faktisk over 10,000 flørter, på verdensbasis.

Dette er tall hentet fra statistikken som C-Date presenterer på sin side. Denne vil gi deg innsikt i litt av det som foregår på denne datingsiden, uten at privat data lekkes naturligvis. En av statistikkene som nok er interessante for deg som leter etter en flørt, er at 72 % av de over 10,000 daglige flørtene ender opp med et møte.

Utover statistikken, så maler også C-Date et bilde av sin målgruppe gjennom designet på siden. Brukervennligheten er høy, og det kommuniseres enkelt med korte setninger og bilder. I motsetning til mange andre datingsider man kan besøke, så skjønner en med en gang hva baktanken ved C-Date faktisk er.

Siden er den største innen Casual Dating i Norge, og det er også en av de mest populære sidene på verdensbasis. Dessuten vokser C-Date daglig med 25,000 nye medlemmer verden over. Mange av de nye medlemmene er også fra Norge. Det står i kontrast til de mange datingsidene som har mange gamle og inaktive brukere.

Generelt sett er C-Date ett av de beste alternativene for dating på nett. Er du ute etter casual dating, så er derimot siden spesielt effektiv. Mange kan dele suksesshistorier tidligere fra denne datingsiden, og statistikken taler for seg. Dersom C-Date sin målgruppe passer for deg, så kan siden virkelig være en åpenbaring for ditt kjærlighetsliv.

Hvem passer C-Date best for?

Mange datingsider i dag spenner om en meget bred målgruppe, og de aller mest populære sidene har ikke engang sett seg ut en typisk person. Selv om det fører til flere fisk i havet, så kan det også oppleves som vanskeligere å finne den rette. Er du av typen som bare leter etter en flørt, så er ikke en generell datingside særlig god.

Den gode nyheten er at C-Date kan løse dette problemet. Siden er som skapt for deg som søker et uforpliktende forhold, et sidesprang, en ekstra flørt i tillegg til parforholdet ditt, og mye mer. Hos C-Date finnes det mange forskjellige målgrupper, men felles er at alle søker litt ekstra spenning i sine forhold, fremfor den tradisjonelle og kjedelige veien.

Dersom forholdet ditt for eksempel har møtt veggen, så kan et sidesprang gjennom C-Date være aktuelt. Da frykter selvfølgelig mange at sensitiv info skal lekke, men C-Date passer perfekt for deg fordi de ikke bare krypterer, men også holder skjult sensitiv informasjon. Dermed blir det nærmest umulig for din partner å finne deg her.

C-Date passer også for en ung og dreven person som ønsker å fokusere på karrieren sin. Da er det ikke spesielt enkelt å date, siden den gjennomsnittlige personen i dag fortsatt søker et seriøst forhold. Ser du gjennom medlemmene hos C-Date finner du derimot mange likesinnede der, noe som vil gjøre at du føler deg hjemme umiddelbart.

En annen målgruppe C-Date passer perfekt for er par som ønsker å ta sengeaktivitetene til et nytt nivå. Kanskje har det vært litt kjedelig de siste årene, men det å spørre en venn om hjelp er neppe aktuelt. Da kan C-Date være en ypperlig kanal for å nå ut til en stor mengde brukere med villighet til å hjelpe forholdet, siden det tross alt blir et spennende eventyr for dem også.

Antall medlemmer/aktivitet

Etter over 10 år i bransjen har C-date et globalt medlemstall på 39 millioner mennesker. Siden 2008 har de også fått nesten 20 millioner medlemmer bare i Europa. Sjansen er nok ikke stor for at du hverken skal date globalt eller utenfor Europa gjennom C-Date, og da er det godt å vite at medlemstallet i Norge også er rimelig høyt med over 450,000 medlemmer.

Selv om C-Date altså er en litt mer spesialisert datingside enn mange av de andre store i Norge, så har fortsatt siden omtrent like mange medlemmer. Dette er nok en refleksjon av hvor interessant casual dating faktisk har blitt over årene for den gjennomsnittlige nordmann. Karriere og oppnåelse har satt de seriøsene forholdene på vent.

Samtidig er det som nevnt stor aktivitet blant brukerne hos C-Date. Mange datingsider kan tross alt skilte med mange medlemmer, men det er til syvende og sist aktive medlemmer som teller for deg som bruker. Her er du hos C-Date garantert mange spennende forespørsler fra likesinnede individer.

Det er hos C-Date en meget god kjønnsbalanse, der menn er i et lite flertall. Dette kommer først og fremst av at kvinner får gratis medlemskap, slik at menn aldri skal kunne frykte en mangel på partnere. I motsetning til mange andre datingsider, så har C-Date en reell kjønnsbalanse som har holdt seg stabil over tid.

Kort tid etter du har registrert deg hos C-Date, så vil interessenter mest sannsynlig melde seg. Det kan ta en liten stund, men med de mange aktive medlemmene, så er sjansene store for at du allerede støter på spennende profiler første dag. Det er en stor fordel med aktiviteten til C-Date sammenlignet med mange andre lignende dating apper.

Funksjoner/forskjellige apper

Her ser du chatfunksjonen til C-date, her på en helt ny profil.

Med moderne teknologi på banen, så er det ofte de forskjellige funksjonene som tiltrekker mange til datingsider. Selve algoritmen bak matchingen er selvfølgelig noe av det viktigste, men det finnes også andre funksjoner som brukere vet å sette pris på. Evnen til å chatte, samt lage sin egen brukerprofil er selvfølgelig tatt for gitt og tilgjengelig hos C-Date.

Utover dette er det derimot spesialiseringen mot spennende forhold som C-Date gjør best. En av de mest attraktive funksjonene er det erotiske galleriet, der en kan laste opp nakne og frekke bilder av seg selv. En kan også hos C-Date definere sin erotiske type, slik at en videre kan matche bedre mot de typene en selv er på utkikk etter.

Allikevel er nok den viktigste funksjonaliteten hos C-Date muligheten til å være diskret. C-Date er tross alt ikke bare rettet mot single personer. Gjennom denne datingsiden kan en også finne en flørt, selv om en allerede er i et forhold. Da er det unektelig viktig å holde sine personlige detaljer beskyttet, og C-Date hjelper deg med dette på en ypperlig måte.

Det er videre ingen begrensninger på antall meldinger du kan sende eller kontaktforslag du kan motta, med forbehold om at du er Premium-medlem. Du kan dermed enkelt lese meldinger fra interesserte personer, uten noen restriksjoner over deg. De samme kontaktene og meldingene kan du også velge å lagre.

Sist, men ikke minst, må C-Date sies å være ekstra funksjonelt med tanke på deres mobilapp. Denne kommer til både iPhone og Android, og appen er veldig enkel å bruke. I praksis betyr det at du i en hektisk hverdag også kan flørte på farten. Gammeldagse datingsider tvinger deg på mange måter til å bruke PC-en. C-Date holder på sin side tritt med de teknologiske utviklingene.

Registrering

Det er enkelt å registrere seg hos C-date. Hele prosessen tar maks 5 minutter.

Selv om registreringen unektelig bringer med seg spenning og nerver, så er det ofte denne delen som holder mange tilbake. Lange prosesser der personlighetstestene gjerne tar opp mest tid, gjør at en nesten mister litt lyst. Selv med tanke på hvor gode disse er til å trigge algoritmen. Heldigvis bruker C-Date annen og mer relevant data når de matcher deg mot andre.

C-Date er nemlig en av få datingsider som ikke har en personlighetstest. I stedet må man igjennom en enkel test som baserer seg på preferansene dine. Hvor ønsker du å møte folk? Hvilket kjønn leter du etter? Hvordan ser du ut selv? Dette er spørsmål som vil dukke opp og som C-Date benytter for å matche deg opp mot sine mange brukere.

Det er totalt 6 trinn i prosessen der man fyller ut enkle skjema og svarer på spørsmål om deg selv. Når prosessen er over, så vil du motta en e-post med bekreftelse for din konto. Alt i alt vil nok hele prosessen ta deg rundt 15 minutter, noe som er ganske vanlig for en gjennomsnittlig datingside.

Allikevel gjør den innovative prosessen at registreringen hos C-Date går raskt unna. Du slipper de standardiserte og tørre spørsmålene, og du får svare direkte på relevante spørsmål. Dessuten foregår det hele i form av forskjellige trinn med passende grafikker. Registreringen er rett og slett gjort mer gøy ved hjelp av moderne teknologi.

Pris

Her ser du prisene til C-date for Premium medlemskap. Dette gir deg forskjellige fordeler.

Det sies ofte at en ikke kan sette en pris på kjærligheten. Mange kan nok også skrive under på at det samme kan sies om en spennende flørt i en ellers ganske hektisk og kjedelig hverdag. Allikevel er selvfølgelig pris noe alle tenker på, også når de skal benytte seg av en datingside. Forholdet mellom pris og kvalitet på den ytelsen man mottar er selvfølgelig viktigst her.

Alt i alt har C-Date et fornuftig forhold til prising, der den månedlige kostnaden vil bli lavere jo lengre du velger å abonnere. Siden lar deg velge mellom 3 alternativer; Du kan abonnere for 3 måneder, 6 måneder, eller 12 måneder. Valget avhenger både av hvor lenge du tror du vil holde på med casual dating, og hvor lang tid du tror det kan ta å få napp.

Abonnementet på 3 måneder koster deg 605 kr i måneden, mens et helårsabonnement senker kostnaden helt ned til 375 kr i måneden. Det er med andre ord mye penger å spare på å abonnere for et helt år. Dette kan være litt kjedelig om du finner den rette med en gang, men uansett er det en god sikring, da spesielt for casual dating.

Sannsynligheten er tross alt stor for at du ønsker å møte mer enn bare 1 partner. Da er ikke 3 måneder så veldig lenge i det store bildet, og derfor anbefales det å spare penger med et lengre abonnement med en gang. For 12 måneder med god tilgang til uforpliktende dating, så er det få som i det hele tatt kommer i nærheten av C-Date.

Dessuten bør det nevnes at et gratis medlemskap hos C-Date kun er nyttig for kvinner, da de får full tilgang til all informasjon. For menn er det til gjengjeld sparsommelig med alternativ som gratis bruker. Dette begrenser seg til å opprette brukeren, samt motta meldinger og kontaktforslag. Utover dette kan man dessverre ikke gjøre stort med en gratis bruker, og det bør oppgraderes med en gang.

Kundeservice

Kundeservice er kanskje ikke det første man tenker på for datingsider. Skal du finne en person å dele et forhold eller en flørt med, så er tross alt dette ofte alt som står i hodet på en. Det er derimot viktig å vurdere kundeservice nøye, da dette kan vise seg å bli viktig for deg. C-Date leverer her en veldig god tjeneste.

Skulle du for eksempel ende opp i en situasjon der du har en klage, kanskje du ønsker å avlyse medlemskapet, eller andre spørsmål dukker opp underveis, så kan du enkelt kontakte C-Date. Deres foretrukne kanal er unektelig e-post, og du vil her raskt få svar av hyggelig kundeservice. Svarene får du på norsk, noe man ikke alltid kan ta for gitt hos datingsider.

C-Date lar deg også ringe inn til kundeservice. Noen ganger er det tross alt best å ta en prat, spesielt dersom behovet er ganske unikt. Det er ikke alltid like enkelt å forklare ting i en e-post. C-Date sine ansatte er hyggelige, og de svarer raskt med en positiv tone. Opplevelsen med å kontakte kundeservice er sjeldent positiv, men C-Date gjør også dette til en god reise.

Informasjonen knyttet til akkurat hvordan du kontakter kundeservice finner du på «Om oss» siden til C-Date. Her kan du til og med finne adressen til C-Date. Selv om brev til eller oppmøte i Luxembourg neppe er noe du vurderer, så er det fortrolig og fint å kunne se akkurat hvor selskapet baserer seg.

C-Date sammenlignet med andre datingsider

Sammenlignet med de mange datingsidene i Norge, så er C-Date nok den som er best for generell casual dating. Sider som Match, EliteSingles, Academic Singles, og andre populære nettsider lar deg også støte på mennesker som søker dette, men ikke i like stor grad. Samtidig blir en app slik som Tinder ofte for useriøs for mange.

Dessverre er det veldig mange useriøse datingsider der ute også, og innen casual dating spesielt fremstår mange som svindler. Uansett om det er en gammel eller ny side, så resulterer dette ofte i at mange velger å styre unna. C-Date har til gjengjeld opparbeidet seg et meget godt rykte, og datingsiden er anerkjent av mange nordmenn.

Ulempen med C-Date er at det ikke alltid er like enkelt å finne en passende partner her. Dette er derimot mer et resultat av casual dating enn siden i seg selv. Det er tross alt enklere å finne en person som uten spørsmål vil møtes til en kaffe, enn å spørre en person om en uforpliktende flørt.

Selv om C-Date er best innen casual dating generelt, så er det en annen side som trumfer når det gjelder sidesprang, og da spesielt for gifte. Victoria Milan har nemlig spesialisert seg innenfor dette feltet, og det ett steg videre fra C-Date. Denne datingsiden markedsfører seg til og med som siden for de gifte som ønsker seg et sidesprang.

Uansett er C-Date et veldig godt alternativ for casual dating. Markedet er fullt av svindelsider, og det er godt å se seriøse aktører som C-Date, for disse finnes det ikke så mange av. Kjønnsbalansen er også positiv, sett i henhold til at siden er rettet mot casual dating. Sammenlignet med andre datingsider, så skiller C-Date seg positivt ut, da med forbehold om at du også søker uforpliktende dating.

Tips for bruk av C-Date

Uansett hvor bra en datingside er, så handler selvfølgelig mye også om din bruk. Det beste tipset du kan ta til deg hos C-Date er å være ærlig med din profil, akkurat som hos andre datingsider. Spesielt viktig her er det at du er ærlig om din fysikk, slik som høyde og kroppstype. Det hjelper tross alt neppe om en juger om dette, da det til syvende og sist blir avslørt.

Samtidig bør du være obs på dette den andre veien også. Selv om den du snakker med virker som den perfekte flørten, så kan det være lurt å forespørre bilder av overkroppen. Dette kan det hende at du finner i deres erotiske galleri også. På denne måten får du en bedre pekepinn på om dette er den rette flørten for deg.

Totalvurdering

I vår anmeldelse av C-Date har vi avdekket en stor mengde informasjon om denne datingsiden. Det er en side mange nordmenn har hørt om, og av de aller fleste som søker en partner på nett, så regnes siden som meget seriøs. C-Date befinner seg i en nisje som det ofte blir rettet mistanke mot, men denne siden skiller seg altså ut.

Det er en troverdig side som gjør at nordmenn uten å holde tilbake kan leve ut sine fantasier over nett. Å åpne en konto hos C-Date er både raskt, enkelt, og gratis. I likhet med alle andre kjente datingsider, så skal en derimot betale for å kontakte andre brukere. Her anbefales det å abonnere for det lange løp, spesielt dersom casual dating over tid er ens eneste ønske.

Med sine diverse funksjoner og apper leverer C-Date et moderne og godt produkt. Sidene er enkle og innovative når det gjelder navigasjon, og man får et profesjonelt inntrykk av datingsiden med en gang. Det er ingen tvil om at C-Date har investert mye tid og ressurser i sitt brukergrensesnitt, og de kommuniserer klart hva de ønsker å få frem, både gjennom tekst og det visuelle.

Casual dating kan være skummelt å begi seg ut på, spesielt med tanke på hvor mye mistenksomhet som er rettet mot aktørene her. Da er det trygt og godt å vite at C-Date, som har hatt mange reklamer rullende over TV-skjermen, er en seriøs aktør som mange har hatt godt hell med. Søker du casual dating, så er C-Date verdt å prøve ut.

Ofte stilte spørsmål

Koster det noe for å være medlem på C-date som dame?

Til fordel for alle er det helt gratis å være medlem på C-date som kvinne. Dette fører til et høyt antall kvinnelige brukere, som igjen også kommer menn til gode.

Hva er det egentlige formålet til C-date?

C-date står for casual-date. Det vil si at denne siden spesialiserer seg på de som egentlig bare er ute etter noe uformelt, eller rett og slett bare en kort og enkel flørt. Dette er en side for de som helt uforpliktende ønsker å ha en kort og het flørt uten at det skal ligge noe mer i det, eller kanskje et anonymt sidesprang. C-date blir også brukt av par som kanskje ønsker å utforske litt sammen, og eventuelt vil ta med en ny person inni selve akten.

Det er allikevel fullt mulig å oppdage kjærligheten her, dette er noe som ofte kommer uforutsett og brått på.

Er prosessen lang for å «komme i gang»?

På datingsider generelt er det nok mange som gruer seg til å opprette profilen, og særlig da skrive beskrivelse av seg selv. Er du en av disse blir du nok fort begeistret over C-date; her er det nemlig ikke behov for å fylle ut noen beskrivelse av deg selv. Det eneste du trenger å gjøre er å huke av på andre opplysninger som; sivilstand, bosted, øye- og hårfarge samt seksuell legning, utdanning osv.

Videre må du kommunisere tydelig hva det er du er etter på C-date, så du enkelt blir matchet opp mot andre med dine mål.

Er C-date for meg som ikke er glad i one night stands?

C-date er trolig ikke plattformen for deg som kun er ute etter noe langsiktig. De fleste som er medlem her er ute etter noe helt uforpliktende og gjerne ikke mer enn en one night stand, selv om det selvsagt ikke er umulig at det kunne oppstått følelser på et slikt møte.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.