Dating i Oslo: Tips og datingmuligheter i Oslo

I Oslo finnes det over 150 000 single mennesker. Det utgjør omtrent 50 % av befolkningen. Er du singel og på jakt etter en noen hyggelige møter eller den neste store kjærligheten, er det altså gode muligheter for dette. Tigerstaden er også en fantastisk by når det kommer til dating, og her får du de beste tipsene.

Du har mange muligheter om du ønsker å treffe noen i hovedstaden. Oslo ligger vakkert til ved fjorden, og er omringet av marka. Det er denne kombinasjonen av natur og yrende byliv som gjør Oslo til et mekka for dating.

Et hav av ulike spisesteder og barer, kulturopplevelser, friluftsliv er bare noen av fordelene med å begynne å date i Oslo.

Å treffe andre single i Oslo

Du har mange muligheter om du ønsker å treffe andre single og dra på en date. Det som har blitt vanlig i dag er at man møter noen via nett før man avtaler et fysisk møte. Her finnes det mange alternativer, og det er flere datingsider du kan laste ned og registrere deg hos.

Tinder

Tinder er en datingapp som du laster ned på mobilen din, og oppretter en profil. Dette er verdens mest populære datingapp, og du kan begrense området du ønsker at det skal dukke opp potensielle matcher i. Videre fungerer Tinder slik at du enkelt kan sveipe over mobilskjermen om du liker noen eller ikke. Hvis du liker noen så sveiper du til høyre. Hvis denne personen også liker deg, har du en match. Deretter er det opp til dere om dere vil begynne å prate sammen og avtale et møtested.

Elitesingels

Elitesingels er en datingside for voksne mennesker, og da voksne med høyere utdannelse. Tanken bak er at folk med utdannelse gjerne vil møte andre med utdannelse. Datingsiden startet opp i Tyskland, men har nå spredd seg også til Norge. Det er enkelt å lage en profil, og deretter kan du ta kontakt med de du liker.

Match.com

Match.com er en møteplass for single mennesker, som er ute etter et seriøst forhold eller nye venner. Når du oppretter en profil må du svare på en rekke spørsmål. Dette skal hjelpe deg med å finne den rette blant de mange brukerne. Match.com arrangerer også en rekke treff blant single medlemmer.

Mange muligheter for å møte noen ute

Ikke fortvil om datingapper ikke er et alternativ for deg. Liker du å møte potensielle partnere på fest, finnes det flere nattklubber i Oslo. The Scotsman er en nattklubb som har fått mye bra anmeldelser, og her har du muligheten til å både møte noen og finne en date. The Scotsman er både en nattklubb, bar og restaurant i ett, og har en utrolig sentral beliggenhet i Karl Johans gate.

Jaeger er en danseklubb som er kjent for å spille mye bra musikk. Er du glad i å danse og er samtidig på utkikk etter en dansepartner, er dette stedet helt perfekt. Mange har danset seg inn i hverandres hjerter hos Jaeger. Trenger dere litt ro for å prate, kan dere trekke ut i en koselig bakgård, og samtidig se på stjernene som skinner over oslohimmelen. Mer romantisk blir det ikke.

Møt noen mens du trener

Treningssentre, yoga og andre fitnessrelaterte aktiviteter er faktisk ett “hotspot” for å mingle med andre single. Hvis det er av betydning, stiller vitenskapen seg bak denne metoden å møte andre på. Ikke bare kan du møte noen, men du holder deg også i god form og du treffer de samme menneskene flere ganger.

I begynnelsen kan du starte med litt småprat, og er kjemien der kan du invitere ut på en kopp kaffe og/eller foreslå at dere trener sammen.

Mest sannsynlig vil du ha stor suksess med akkurat denne måten å gå frem på. Psykologien viser at jo oftere vi ser noen, jo større er sannsynligheten for at vi liker dem. Dette er også en av grunnene til at mange forelsker seg i en arbeidskollega. I Oslo er det ikke mangler på treningssentre. De er overalt.

Eventer for single

Ønsker du en litt mer effektiv søken etter en langvarig partner, kan eventer for single være en lur ting å delta på. Det viktigste er egentlig bare å utvide den sosiale sirkelen, og det er nettopp det slike eventer gjør. På Facebook legges det alltid  ut en mengde ulike arrangementer. Søker du for eksempel opp «Speed dating Oslo», vil du få en del resultater.

Mange gode datingmuligheter i Oslo

Når du først har møtt noen som du vil ta med ut på en date, vil du nok bli glad for å vite at det finnes nok av vakre steder å dra til. Er det den første daten dere skal på, og det er varmt nok i været, kan dere ha piknik i en park. I Oslo er det spesielt Frognerparken og Slottsparken som er vakre nok til at du trygt kan ha en første date der.

Slottsparken omkranser slottet, og er veldig sentralt. Etter at dere har sittet og pratet og spist et hyggelig måltid, er det bare en kort gange ned til Saga kino eller til barer om dere ønsker å avslutte daten med en kveldsdrink.

Romantikk i Frognerparken

Frognerparken er den største parken i Oslo, og har også en svært sentral beliggenhet i nærhet av både sentrum og Majorstuen. Vigelandsparken er også en del av Frognerparken, og her er det over 200 statuer. I Frognerparken kan dere gå en tur sammen, og nyte et godt måltid på en av parkens restauranter eller kafeer. Er dere begge glade i historie og kultur,  er Bymuseet i umiddelbar nærhet til parken.

Ønsker du at den første daten skal være litt mer klassisk, kan du invitere på en fin restaurant. På Grünerløkka er det mange koselige og unike restauranter, deriblant Villa Paradiso som er en autentisk italiensk pizzarestaurant. Grünerløkka er også en veldig koselig bydel i Oslo med mange små butikker, og her kan dere bare spasere og bli bedre kjent med hverandre.

Slik blir den første daten vellykket

Den første daten kan være nervepirrende. Du skal tross alt møte en helt ny person som du ønsker skal få et godt inntrykk av deg. I tillegg henger det mye romantikk i luften. En første date kan tross alt bli starten på et helt nytt eventyr.

For at den første daten skal bli vellykket er et godt tips at du forbereder deg. Finn på forhånd ut hva du vil ha på deg, og om du trenger å kjøpe noe nytt. Et annet godt tips er at du på forhånd vet hvor du skal ta med eller møte daten din. Skal dere, for eksempel, på restaurant og kino, kan det være lurt å ha booket bord og bestilt billetter på forhånd.

Har du møtt daten din via en datingside, vil nok profilen gi et godt hint om hvem det er du skal møte. Kanskje du ut fra profilen kan skrive ned noen mulige samtaleemner? Dette er et spesielt godt tips om du er veldig nervøs, eller vil være helt sikker på at dere har nok å prate om.

Det aller viktigste er at du er deg selv, og ikke stresser med alle de små detaljene.

Blir det flere dater?

Er den første daten vellykket, er det kanskje ønskelig med flere dater. Date nummer to og tre er ofte annerledes enn den første daten. Her skal dere virkelig bli mer kjent med hverandre, og se om dere kan ha en fremtid sammen.

Oslo er det perfekte stedet for å gå på flere dater. Hovedstaden er såpass stor og innholdsrik at dere ikke vil gå tom for ideer.

Sommerdating i Oslofjorden

Om sommeren kan dere dra ut til øyene i Oslofjorden. Det går flere rutebåter ut til øyene, og dere kan nyte den salte lukten av sjø mens dere sitter i armkroken til hverandre. Drar dere, for eksempel, til Hovedøen, kan dere bade og gå en tur i skogen. Det er også mulig å se på gamle klosterruiner, og spise på en sjarmerende liten kro hvor de serverer velsmakende mat og kaker.

Akerselva har også blitt et populært rekreasjonsområde hvor kjærligheten har det med å blomstre. Sving innom Mathallen hvor det bugner av lokale matskatter, og kos dere med nydelig mat mens dere ser på fossen.

Oslo er en unik og levende storby hvor det er nok å finne på, slik at daten kan vare i mange timer. Gå turer sammen, dra på shopping, se en ny film eller dra på en forestilling. Oslo er mulighetens by for datinglivet.

Dating byer i Norge

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.