Dating i Bergen: Tips og datingmuligheter i Bergen

Bergen er en vakker by med ca. 270 000 innbyggere. Er du singel og på jakt etter en date, vil sjansene dine for å møte noen være veldig gode. I Bergen er omtrent 35 – 40 % av alle over 18 år single.

En by full av attraktive single

Bergen er en historisk by full av attraktive single menn og kvinner. Byen er også kalt Den grønne engen, der den ligger mellom hav og høye fjell. Det Bergen kanskje er aller mest kjent for er sine nærmere 300 regnværsdager i året. Skal du på date i Bergen, må du altså være forberedt på litt ruskevær, men det er egentlig bare positivt.

Alle som har sett på romantiske filmer vet at de heteste kyssene skjer når det regner ute, så her er det bare å skru opp forventningene!

Bergen er rik på historie, kultur og natur. I Norges nest største by er det med andre ord ingen problemer å planlegge en romantisk første date, eller den andre og tredje. Aller først må du treffe noen andre single personer i Bergen, og i denne artikkelen får du de beste tipsene til hvordan du gjør det.

Hvordan finne andre single i Bergen?

Det er flere måter å gå frem på om du ønsker å finne andre single menn eller kvinner i Bergen, og hvor du drar avhenger hva du selv er interessert i. Husk at det viktigste er at du går ut og er sosial, slik at du utvider nettverket ditt.

Generelt trenger det ikke å være vanskelig å møte noen du kan invitere ut på date. Kanskje har du en hyggelig arbeidskollega du har flørtet lenge med, eller du har et godt øye til en som du er i samme organisasjon med? Kanskje du har lagt merke til litt ekstra varme fra en dame du trener sammen med?

Nattklubber og barer er et godt møtested

Nattklubber og barer er alltid et populært sted å møte andre single. Det er enkelt å begynne å prate, invitere opp til dans og avslutte med noe godt i glasset ved baren. Bergen har et ekstremt bra uteliv, som tiltrekker seg mange forskjellige mennesker. Bryggen Nightclub er absolutt å anbefale. Som navnet tilsier, ligger denne nattklubben på bryggepromenaden Hver måned kjører de arrangementer med blant annet en DJ. Vil du danse med andre single, er Bryggen Nightclub stedet å være.

Hvis nattklubber ikke er din scene, kan du møte mennesker på jordnære og sjarmerende puber i Bergen by. Finnegan’s er plass nummer 1 for å sjekke opp godt voksne mennesker som er single. Puben ligger også sentralt på Chr. Michelsens gate 10. Om sommeren, er det mange sitteplasser ute. Siden de også serverer mat her, kan du også legge den første daten hit.

Meetup.com

Hvis du føler det er litt vanskelig å komme i kontakt med noen på nattklubber og puber, kan du undersøke en nettside som heter Meetup.com. Her kan du treffe andre mennesker som bor i Bergen, men vær oppmerksom på at ikke alle er single. Veldig mange bruker Meetup.com nettopp for å bli kjent med nye personer, og her legges det også ut lokale arrangementer og nettverksarrangementer. Du kan melde deg på arrangementer du finner interessante, og fordelen er at du vil treffe andre mennesker med samme interesse som deg. Da har dere allerede mye å prate om.

Elitesingels

Hvis du er mer interessert i direkte datingsider og apper, er Elitesingels å anbefale. Du kan teste ut datingsiden først, og du fyller inn profilen din slik at du får opp potensielle partnere som samsvarer noenlunde med deg. Elitesingels er spesielt tilpasset for alle fra 30 år og oppover, og er også beregnet for de med høy utdannelse og store karrieremål.

Tinder

Tinder er en mobilapp som passer for absolutt alle. Denne appen gjør det enkelt å finne andre single i nærheten av deg, og den brukes av mange som vil ut på en date. Tinder fungerer slik at du må sveipe til høyre om du liker den andre profilen, og til venstre om du ikke liker den. Hvis dere begge liker hverandre, kan dere begynne å prate sammen. Er samtalene gode, står ingenting i veien for å invitere til et møte.

Match.com

På Match.com finner du tusenvis av andre single. Det er enkelt å lage en profil, og den eneste ulempen er at du må betale for bruken. Til gjengjeld får du nytte av en rekke innstillinger, som svært detaljerte søkekriterier. Dette skal hjelpe deg til å finne den rette. Du kan også delta på ulike arrangementer.

Hvor skal du gå på date i Bergen?

Hvis du er en friluftslivinteressert person og skal gå på date med en annen person som også er glad i naturen, kan du legge den første daten til byfjellet? Etter noen minutter med Fløibanen kommer dere Fløytrappen. Her får du den beste utsikten over hele Bergen, og sånn sett er dette et perfekt sted å prøve seg på et kyss.

Fra Fløytrappene går det flere turstier. Noen er korte, mens andre kan ha en varighet på opptil seks timer. Husk å ta med nok mat, slik at dere mellom gåingen kan ha en hyggelig piknik i flott natur. I Bergen er det markedsboder og flere restauranter du kan ta med mat fra.

Regnværsdager gir anledning til intim hygge

Bergen er kjent for sine mange regnværsdager, men innbyggerne i Bergen har snudd dette til sin fordel. Langs den kjente brygga i Bergen er det mange koselige restauranter, barer og kafeer. Et perfekt sted å ha sin første date med en romantisk middag, levende lys og et mulig regnvær som gjør det hele mer lunt. Restaurant 1877 og Colonialen 44 er sikre steder å ta med daten til. Dette er spisesteder som ansees som de aller beste i Bergen, og de ligger begge sentralt og i nærhet til attraksjoner som Fløybanen og bryggepromenaden.

Bergen kino er også et godt sted for en date. Det kan kanskje virke litt for klassisk å gå på kino, men det er noe med å å sitte i en mørk kinosal sammen å se på en spennende film. Bergen kino viser filmer hver eneste dag, og kinoen ligger i umiddelbar nærhet til flere steder hvor det går an å få seg en matbit før eller etter filmen. Armici Miei er en flott italiensk restaurant som det absolutt er verdt å dra til.

Noe ekstra spesielt for date nummer to?

Den første daten er alltid spesiell, men date nummer to er minst like viktig. Flere dater betyr flere sjanser til at dere virkelig kan bli kjent med hverandre og la forelskelsen blomstre. Gikk den første daten bra, og dere ønsker å gå på en date nummer to er det flere plasser i Bergen som egner seg perfekt til dette.

Maritim date nummer to

Bergen er kjent for det maritime, og hva passer vel da bedre enn en maritim date hvor sjømat står på menyen? Dere kan starte daten med å se det berømte akvariet i Bergen. Dette akvariet har den største samlingen av sjødyr og virvelløse dyr som kommer fra Nordsjøen. Etter at dere har vært på akvariet er det en kort tur ned til Fisketorget. Fisketorget er selve grunnen til at Bergen er Norges fremste sjømatby. Her kan dere handle lokal og fersk sjømat, eller så kan dere dra til uterestauranten Verftet. Uterestauranten ligger romantisk til nede ved vannkanten.

Fisketorget i Bergen åpner også opp muligheten for en koselig piknik, særlig når været tillater det. Skal dere på piknik, er absolutt Nordnesparken et must. Denne parken, som ligger sentralt i byen, er en vakker oase med tilhørende sjøbad og oppvarmet saltvann. Etter at dere har spist kan dere ta dere en koselig svømmetur.

Noen dating tips for årstidene

Daten bør tilpasses etter årstidene. Om våren passer det bra med en piknik ute i naturen. Det er vakkert å se på at naturen våkner til liv, og høre fuglene synge. I tillegg har ikke alle insektene kommet og været er heller ikke altfor varmt, så det er mye mer behagelig å ha piknik i flere timer.

Om sommeren er det utelivet som gjelder, og da kan man dra ut å bade, spise ute og dra på en konsert. Turer passer også bra om høsten, men det er også flere inneaktiviteter som kan friste. Pubquiz er et godt eksempel på dette. Om vinteren er det selvfølgelig varme måltider på en restaurant og en tur på kino som er det beste.

Dating byer i Norge

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.