Når burde man gå for kysset?

Usikker på når og hvordan du skal gå for det første kysset? Her er noen tips

Et kyss betyr for de fleste ganske mye. Et kyss betyr blant annet at den andre personen er tiltrukket av deg, og at det potensielt kan bli noe mer. Kanskje den største utfordringene til mange når det kommer til dating er imidlertid å vite når man skal gå for kysset. Vi har derfor laget en artikkel som omhandler vanlige problemstillinger i forhold til hvordan og når man skal initiere til et kyss.

Kysse på første date?

En kjent problemstilling er om man bør kysse på første date eller ikke. Dette kan for mange fungere som en elefant i rommet særlig de siste 5 minuttene før dere skal skille lag, dersom ikke noe har skjedd innen det.

Dersom du er gutt er det viktig å presisere at jenter svært sjelden vil initiere til første kyss. Dette er din jobb, og du kan ikke forvente at ikke jenta gjør det for deg. Dersom du ikke tør å gå for et kyss vil jenta i verste fall tro at du ikke er interessert i noe mer enn vennskap, og selv miste interessen. Dersom du er jente betyr ikke dette at det ikke er lov å gå for kysset, det er bare positivt og viser guts dersom jenta går for kysset, men det er viktig å presisere for gutter at de absolutt ikke må forvente dette. Ansvaret ligger som oftest på gutten.

La oss gjøre en ting klart aller først, og det er at det ikke er så farlig om dere ikke kysser på første. Dette betyr ikke nødvendigvis at dere ikke hadde noen kjemi, men at du av forskjellige grunner valgte å ikke kysse henne. Det er ikke alltid anledningen byr seg eller øyeblikket er der. Dersom jenta eller gutten er interessert i å møtes igjen er dette et signal nok på at det er interesse.

Det er vanskelig å si generelt om man bør kysse på første date eller ikke. Dette vil komme ann på forskjellige faktorer, som kjemien, hvor dere er og om anledningen byr seg. Som en hovedregel kan man si at det absolutt er lov å gå for kysset på første date, men at det som nevnt ikke er noen forventning om at det skjer. Hvilken aktivitet dere gjør kan også være med å påvirke om dette er naturlig eller ikke. Går dere en tur kan det kanskje virke mindre naturlig enn dersom dere ligger krøllet sammen i sofaen og ser på film.

Ikke overrask

Uansett om det er første date eller ikke er det viktig å presisere at det sjelden fungerer med et overraskelseskyss. Det vil si at du ut fra intet overrasker den andre personen med et kyss. Dette er lite romantisk og viser også manglende sosial intelligens. På en eller annen må du legge opp til kysset, slik at det er en slags forventning om at det skal skje.

En god måte er å bruke fysisk kontakt, slik at du gradvis eskalerer mer og mer fysisk. Da vil det ikke være en like stor barriere å kysse, siden dere allerede har hatt noe fysisk kontakt. Dette kan gjøres på forskjellige måter, og det er viktig å ikke overdrive. Dersom dere sitter i sofaen, eller sitter i hjørnet på en pub, kan du for eksempel ta hånden rundt henne og sette deg litt nærmere henne. Veien til å gå for et kyss herfra er kortere enn dersom dere ikke hadde hatt noen kontakt på forhånd.

For mange er det naturlig å gå for et hadekyss på slutten av daten. Her gjelder det samme prinsippet om at du ikke må brase på med kysset dersom det ikke er stemning for det. En måte å gjøre det på er å først gi en lang hadeklem for deretter å gå inn for et kyss mens dere fortsatt har ansiktene nærme hverandre.

Det viktigste prinsippet å ta med seg er at du på en eller annen måte helst sakte men sikkert burde bryte fysiske barrierer. Helst burde du ha litt kroppskontakt, bryte intimgrensen eller lignende slik at ikke kysset kommer uforventet og som et sjokk for den andre.

Hva hvis jeg får nei?

Mange er veldig redde for å bli avvist når man går for et kyss, og tenker at dette er verdens undergang, pinlig eller lignende. Her er det viktig å presisere at det ikke er noe farlig å få nei. Det er heller ikke alltid at dersom den andre personen ikke er interessert dersom hun eller han vender kinnet til, trekker seg tilbake eller lignende. Det kan hende at personen føler at det ikke er det rette øyeblikket, har en dårlig dag eller lignende.

Dersom dette skulle skje er det egentlig bare å le det bort og late som ingenting, og fortsette som du ville gjort uansett. Dersom den andre personen fortsatt har lyst til å møte deg en annen gang er dette en indikasjon nok på at hun er interessert.

Det er absolutt ingenting å være redd for når det kommer til å gå for et kyss. Dersom du får en liten avvisning når du prøver å kysse har du uansett vist at du er interessert i noe mer, og på den måten vist at du har motet til å vise dette. Dersom du aldri tør å gå for kysset vil du aldri finne ut om jenta var interessert eller ikke. I verste fall kan dette føre til at jenta tror at du ikke er interessert, og selv miste interessen.

Vårt råd er derfor: Tør å gå for kysset, men vent til den riktige anledningen byr seg. Denne anledningen må du ofte skape selv ved å lage en romantisk stemning samtidig som du gradvis eskalerer fysisk.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.