De beste datingsidene for seniorer

Vi har testet de beste datingsidene for seniorer

De siste årene har det kommet flere og flere nye datingsider på markedet. Det finnes en rekke sider som er for alle og enhver, mens andre er mer spisset inn på spesifikke målgrupper. I denne artikkelen skal vi se på de beste datingsidene for seniorer.

Det er faktisk slik at datingsider har blitt svært populært for personer i aldersgruppen 40 år og oppover. Dette er blant annet fordi man ikke lenger har de samme mulighetene til å møte nye mennesker som når man er ung. Det er for eksempel ikke et studentmiljø eller utesteder på den samme måten. I tillegg er det ofte slik at man i en hektisk hverdag ikke har like god tid til å lete etter en partner. 

Da er en datingtjeneste på nett et godt alternativ. Det finnes en rekke forskjellige sider med forskjellige funksjoner. Noen sider bruker matching teknologier som er basert på lage personlighetstester. Disse blir analysert av en datamaskin som senere finner personer som passer godt for deg. Andre sider lar deg sette filter etter hva du søker etter i en partner. 

Som nevnt er det forskjell på hver enkelt datingside, men vi skal i denne artikkelen presentere seks forskjellige tjenester. Vi har testet nesten alle datingsider på det norske markedet, og dette er de som er valgt ut som de beste for seniorer. 

Singles50

Singles50 er en datingside for personer over 50 år, men det er ikke slik at alle medlemmene er rundt 50. Denne siden har etablert seg som en av favorittene for personer i denne aldersgruppen, og dette er ikke uten grunn. Siden er både for personer som er ute etter lengre forhold, eller bare en flørt. 

Når du registrerer deg på siden skriver du først inn generell informasjon om deg selv. Videre har de også en test som varer rundt 15-20 minutter. Dette er en test med en rekke spørsmål om blant annet holdninger og livsstil. Denne testen er utformet slik at det skal være enklere å matche deg med personer som passer for deg. Testen inneholder 34 spørsmål, og når du har fylt ut denne er registreringen ferdig.

Matchingen fungerer ved at du får opp en rekke forskjellige forslag basert på begge parters svar på personlighetstesten. Du kan også søke på andre brukere manuelt dersom du foretrekker dette. Medlemstallet er også svært høyt på denne siden. Det er over 60.000 aktive brukere, noe som vil si at du har høy sannsynlighet til å finne flere potensielle partnere. 

Det skal nevnes at du er avhengig av et betalt medlemskap dersom du er interessert i å bruke Singles50. Dette er blant annet funksjoner som å sende meldinger til andre brukere. Selve registreringen er helt gratis, men du må betale for og faktisk kunne bruke siden. Dette er også noe som er svært vanlig hos datingsider. Prisene varierer basert på hvor lenge du ønsker å være medlem. Det dyreste medlemskapet er i 3 måneder, og dette koster 499 kroner i måneden. Du kan også velge 6 måneder til 399 i måneden, eller 12 måneder for 299 i måneden. 

Gratis registrering

50PlusMatch

Dette er også slik som navnet antyder, en side for personer over 50 år. Siden er laget for folk som er ute etter et seriøst forhold. Dette reflekteres blant annet ved at de gjør en grundig sjekk av alle profiler. Du er altså nødt til å være ute etter noe mer enn en rask flørt dersom du skal bruke denne siden. 

Registreringen på denne siden er ganske standard. Du fyller først inn informasjon om deg selv, og hva du er ute etter. Når dette er gjort svarer du også på spørsmål om blant annet interesser og hva du ser etter i en partner. Når dette er gjort legger du inn et profilbilde og brukeren din er ferdig. 

Noen funksjoner er tilgjengelige på denne siden selv om du har en gratis bruker. Du kan for eksempel lese meldinger fra andre brukere, noe som er sjeldent hos datingsider. Siden har også en ganske jevn kjønnsfordeling med 53% kvinner og 47% menn. 

For å låse opp alle funksjonene 50plusmatch er du avhengig av et betalt medlemskap. Dette koster litt mindre enn gjennomsnittet, men også her varierer prisene. Dersom du kun vil ha medlemskap i en måned koster dette deg 249 kroner. Du kan også velge 3 måneder for 199 kroner i måneden eller 6 måneder for 149 kroner i måneden. De har også et alternativ der du kan melde deg opp for 12 måneder for så lite som 99 kroner i måneden. 

Gratis registrering

EliteSingles

Denne siden fokuserer på brukere som har høyere utdanning. Selv om dette for noen kanskje høres litt overfladisk ut, er dette en side vi har vurdert til 5 av 5 stjerner i vår anmeldelse. Siden fokuserer på å matche brukere på en best mulig måte. Selv om siden ikke er laget for personer over 50 år, er 90% av brukerne over 30. Dette er altså et godt alternativ for seniorer, da siden har veldig mange norske brukere med over 120.000. 

Noe vi likte veldig godt med denne siden er personlighetstesten deres. Denne testen er virkelig utviklet for å optimalisere matchingen. Du får en rekke utsagn som du rangerer fra 1-7. I tillegg har de spørsmål som er svært uvanlige som for eksempel dine kunstneriske preferanser. For noen føles dette kanskje unødvendig, men testen er jo ikke utviklet tilfeldig. Det er også en rekke forskjellige spørsmål, så du kan være sikker på at dette er en test som er god nok for å matche deg med noen som passer for deg. 

Når du har tatt personlighetstesten vil en matematisk algoritme analysere denne og matche deg opp med andre brukere. Det at testen er såpass lang og god, mener vi vil reflektere kvaliteten av matchene på denne siden. Matchingen er basert på alle spørsmålene i testen, til og med demografi. 

I tillegg til matching basert  på profiler har du også muligheten til å lete etter andre brukere selv. Dette blir en funksjon ganske lik sveiping på Tinder, hvor du velger om du vil vise personen interesse eller ikke. Siden er også veldig brukervennlig og det er ingen reklame som forstyrrer deg. 

Også på denne siden må du betale for tjenesten for å kunne bruke den ordentlig. Du kan for eksempel ikke sende meldinger med et gratis abonnement. De tilbyr flere forskjellige priser på medlemskap, og i likhet som de ovennevnte er prisen basert på hvor lenge du ønsker å være medlem. Her en forskjellen på medlemskapene en del større enn hos konkurrentene. Du har valget mellom å melde deg opp i 3, 6 eller 12 måneder. Medlemskapene koster da 449, 269 eller 159 kroner i måneden. 

Gratis registrering

Academic Singles

Academic Singles er en side som er relativt lik EliteSingles. Hovedmålet er å matche personer med høy utdanning sammen, også her basert på en personlighetstest. Du kan opprette en bruker helt gratis for å sjekke ut siden slik som hos de fleste andre. Du er da nødt til å fylle inn generell informasjon om deg selv for å lage en bruker. 

Når du har opprettet en bruker har denne siden også en personlighetstest. Denne testen går ut på at du svarer på en rekke spørsmål om blant annet hva du ser etter i en partner, hvordan du mener at oppgavefordelingen i forholdet burde være og lignende. Videre svarer du på en rekke spørsmål om deg selv. Dette er for eksempel jobb, utdanning, utseende, ditt forhold til alkohol og så videre. 

De fleste brukerne er mellom 35 og 54 år, og kjønnsfordelingen er så og si 50/50. Når du er på hovedsiden vil du få opp utvalgte profiler, og du har mulighet til å sende meldinger til de du ønsker. Siden generelt er oversiktlig og du finner enkelt frem til hva du ønsker. 

Et premium abonnement gir deg tilgang til alle de forskjellige funksjonene tjenesten tilbyr. Dette er blant annet muligheten til å se andre brukere sine bilder, motta og sende et ubegrenset antall meldinger, se hvem som har sett på profilen din og mer. Det er altså slik at du er nødt til å ha et betalt medlemskap for å få brukt tjenesten ordentlig. Det er for eksempel litt kjipt at du ikke kan se hvordan personen du snakker med ser ut.

Det er kanskje ikke noe sjokk at prisene på et betalt medlemskap er forskjellige ut fra lengde på abonnementet. Du har få 3 måneder til 479,- i måneden, 6 måneder for 399,- i måneden eller 12 måneder for 319 kroner i måneden. 

Gratis registrering

Match

I motsetning til de andre nevnte datingsidene i denne artikkelen, er ikke Match en side for en spesifikk gruppe mennesker. Dette er rett og slett en datingside for personer i alle aldre. Men selv om det ikke en en nisjespesifikk side, er dette en av de aller største datingsidene på markedet. Dette er selvfølgelig ikke uten grunn, og Match tilbyr en solid tjeneste. 

Registreringen er ganske standard når du oppretter en bruker. Du fyller inn informasjon som alder, bosted, kjønn og lignende. Når dette er gjort har du opprettet en bruker, og du er klar for steg to av registreringen. Du får spørsmål om du er klar for et seriøst forhold. Her kan du svare ja, nei eller “ja, hvis alt klaffer”. I tillegg svarer du også på forskjellige spørsmål om for eksempel religion, utdanning og så videre. Alt dette blir senere brukt for å presentere deg for andre brukere og finne matcher som passer for deg. 

Når du får opp nye profiler har du mulighet til å gjøre forskjellige handlinger for å vise interesse. Du kan sende en “flørt”, som vil si at du viser interesse. Du kan også sende meldinger eller legge til vedkommende som favoritt. I favorittlisten din kan du se hvem du har lagt til, men også hvem som har lagt til deg som favoritt. Disse funksjonene liker vi svært godt, selv om send en flørt er begrenset til en om dagen og at du må være betalende medlem for å sende meldinger. 

Andre funksjoner de tilbyr er blant annet boost og inkognitomodus. Med boost kan du fremheve din profil slik at du blir mer synlig for andre brukere i en periode. Dette er en veldig fin funksjon, spesielt dersom du er ny på siden. Inkognitomodus betyr at du kan “snike deg rundt” på siden. Da kan du besøke andre profiler uten at de får varsel om det, og skjule deg selv fra søkeresultatene i en ønsker periode. 

Match er også Norges største datingside med over 300.000 medlemmer. Kjønnsfordelingen er 55% menn og 45% kvinner. Igjen har du også valget mellom tre forskjellige medlemskap med forskjellige prisnivåer. En måned hos match vil koste deg 379 kroner i måneden. Det blir billigere med lengre medlemskap, og du kan velge enten 3 eller 6 måneder for 249,- eller 189 kroner i måneden. 

Gratis registrering

Seniordate 

Denne siden er som du kanskje gjettet laget for personer over 40 år. Siden er kun for norske brukere og eid av et norsk selskap. Det er over 5.000 aktive brukere på siden, noe som ikke er veldig mye, men heller ikke lite. Dette er også en side som er svært seriøs og som har en rekke forskjellige funksjoner. 

Du tar også en personlighetstest på denne siden i tillegg til at du legger inn informasjon om deg selv. Siden har ikke et matching system slik som noen av de ovennevnte, men tilbyr en rekke forskjellige måter å møte nye mennesker på. Du kan for eksempel snakke med andre personer i chatten, og selvfølgelig har du også muligheten til å søke opp andre medlemmer. De har også forum og blogg der du kan snakke med andre brukere. 

Seniordate er ikke en gratis tjeneste, men medlemskapet er en del billigere enn mange andre tjenester. Du kan faktisk få et medlemskap på denne siden for så lite som 49 kroner i måneden. Det er også mulig å betale for et helt år på en gang, da koster medlemskapet 499 kroner. Du kan også velge å betale med SMS, men da blir det litt dyrere. Da betaler du enten 99 eller 199 kroner i måneden for enten 1 eller 3 måneder binding.

Gratis registrering

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.