Hvordan ta bilder til nettdating

Profilbilde på nettdating sider er veldig viktig, les hvordan du kan gjøre ditt bilde bedre

Det er mange måter å komme i kontakt med det motsatte kjønn på, men en av de mest effektive i nyere tid har blitt å møte mennesker via nettdating.

Nettdating har stadig blitt mer populært, og det er ingen tvil om at dette er en svært aktuell arena å benytte seg av dersom du er på utkikk etter en kjæreste eller en kort flørt. I dag befinner det seg ekstremt mange single på en stor mengde forskjellige datingsider.

Aktuelle sider som kan nevnes er Tinder, Happn, Møteplassen, EliteSingles, Match, C-date, Be2, Singles50, Zoosk og lignende. Bare antallet forskjellige sider tilsier at det er en ekstrem etterspørsel etter forskjellige datingsider.

Nettdating er imidlertid en kunst, og det er ikke slik at du bare kan slenge opp en rask profil med noen selfies og forvente å få haugevis med dater. Du kan få mange dater via nettdating, men skal du få dette må du bruke tid på å lære hva som fungerer og implementere disse triksene.

Det er primært 3 faktorer som er viktige når det kommer til nettdating. Dette er bildene, bioen din og hva du skriver til den andre personen. Alle disse tre er viktige, men det er klart at det er bildene som er det aller viktigste i forhold til nettdating. Har du ikke bra bilder, er du sjanseløs når det kommer til nettdating. Dette er jo ganske logisk, det eneste du egentlig har å forholde deg til er bildene til den andre personen.

På grunn av dette har vi bestemt oss for å skrive et innlegg med råd og anbefalinger til hvordan du skal ta bilder til forskjellige dating applikasjoner.

Vær proaktiv

Det viktigste å presisere dersom du ikke har gode bilder er at du må være proaktiv. Dette innebærer at du må bruke disse rådene vi har gitt under aktivt. Det nytter ikke lese råd om hvordan man kan ta gode bilder hvis du ikke benytter deg av rådene.

Det du kan gjøre er eksempelvis å vie et par timer sammen med en venn der dere tar med dere forskjellige klesplagg og tar bilder av hverandre på forskjellige steder og med forskjellige klesplagg. En annen ting du kan gjøre er å passe på å stelle deg og kle deg bra når du skal ut å henge med en eller flere venner. Du kan da spørre vennene dine om de kan ta bilder av deg på et par forskjellige tidspunkter. De fleste synes bare det er hyggelig å ta bilder, så dette er ikke noe å være flau over.

Det trenger ikke ta særlig lang tid eller være noe krevende eller kostbart. Vi pleier ofte å fokusere på hvor mye du vil få igjen for å gjøre disse små tingene. Bra bilder på nettdating kan være verdt utrolig mye, og da burde man vie den lille tiden det tar til å få noen bra bilder.

Vi skal nå fokusere på forskjellige momenter ved bildene dine som vil være viktige.

Klesstil og grooming

Alle er født med sitt eget utseende. Noen ser ut som guder, mens andre ser mer normale ut. Det er ingen tvil om at ditt medfødte utseende vil ha påvirkning på resultatene dine på nett. Mennesker blir tiltrukket av pene mennesker, og dette blir en særlig avgjørende faktor når man kun har utseendet å forholde seg til.

Det er imidlertid ikke slik at ditt medfødte utseende er det eneste som har noe å si. Ved å kle og groome deg riktig vil du kunne se utrolig mye bedre ut enn dersom du ikke gjør det. Derfor er den første regelen innenfor nettdating at du alltid må passe på at du har optimalisert utseendet ditt i forhold til klesstil og ansiktsgrooming.

Når det kommer til hvilke klær man burde bruke vil dette variere i forhold til jenter og gutter. Når det kommer til gutter gjelder det primært å bruke klær med en god passform som matcher hverandre fargemessig. Klærne burde ikke være for baggy, noe mange synder på. Imidlertid burde heller ikke klærne være for små. I tillegg til dette burde klærne matche hverandre fargemessig, og fargene på klærne burde også matche ansikts- og hårfargen din.

Mange har ikke peiling på klesstil eller hvilke klær som passer best for dem. Er dette tilfellet trenger du ikke fortvile, det er mange måter å bli bedre på å kle seg på. En ting du kan gjøre er å høre med venner eller venninner som du vet er gode med klær og be om kritikk på klærne dine. Alternativt kan du lese i moteblader eller om klær på nett, her er det mer enn nok ressurser.

Når det kommer til ansiktsgrooming har mange menn og kvinner utrolig mye å hente på dette området. Når det kommer til menn er det viktig å ha en hårfasong som passer ansiktsformen din bra. Ustelt nedoversveis eller hestahale fungerer sjelden bra. Er du usikker gjelder det å gå for en trygg sveis som de fleste bruker, dette ser som oftest best ut.

I tillegg er det viktig å ikke prøve å overprestere i forhold til sjeggvekst, hvilket virker å være en tendens blant enkelte menn. Skjegg er bra og kan absolutt få deg til å se kjekkere ut, men det gjelder å stelle det ofte slik at det ikke blir bustete.

Både når det kommer til hårsveis, skjegglengde og lignende er det også en god ide å få feedback fra venner og venninner.

En annen ting som også er viktig er selvfølgelig ansiktsfargen din. Dersom du ser veldig blek eller rød ut i ansiktet kan dette få deg til å se mindre attraktiv ut enn dersom du har litt farge i ansiktet. Er du jente er det lettere å påføre litt sminke, men uansett er det egentlig mest optimalt å ta bilder på sommeren når du har litt brunfarge. Bruk imidlertid ikke dette som en unnskyldning for å prokrastinere dersom det for øyeblikket er vinter når du leser dette.

Ansiktsuttrykk og kroppsholdning

Ved siden av hvordan du har stelt deg og hva du har på deg er ansiktsuttrykk og kroppsholdning noe av det desidert viktigste. Her gjelder det å tenke hva det motsatte kjønn ønsker å møte? Ønsker han eller hun å møte en person som ser stakkarslig ut, eller en person med rakk rygg som smiler bredt og selvsikkert? Svaret sier seg selv.

Det viktigste er at du signaliserer at du er selvsikker og tilfreds med deg selv. Unngå bilder hvor du står med dårlig kroppsholdning, har armene i kryss foran brystet eller lignende. Velg bilder hvor du sitter eller står avslappet og kommuniser med kroppen at du ikke er redd eller nervøs.

Når det kommer til ansiktsuttrykk er alltid et lurt og mystisk smil veldig tiltrekkende, men det er ikke noen gyllen regel om hvilket ansiktsuttrykk du må ha. Både brede smil og mer seriøse ansiktsuttrykk kan fungere. Det beste er nok å variere. Du kan for eksempel ha et par bilder der du smiler, og et par andre bilder hvor du ser mer seriøs ut. Her gjelder det egentlig bare å bruke sunn fornuft. Pass imidlertid på at du ikke ser sur ut på alle bildene dine, da dette er lite tiltrekkende.

Bakgrunn

Mange tror av en eller annen grunn at bakgrunnen på bildet ikke stemmer. Dette kunne ikke vært lengre fra sannheten. Ved hjelp av bakgrunnen på bildet får du kommunisert hvilke hobbyer og aktiviteter du er, og dermed får du sagt mye om det selv som person.

Dette er grunnen til at bilder fra gutterommet, i kjellerleiligheten eller i gamingbulen ikke fungerer. Heller ikke selfies av seg selv alene i leiligheten. Det gjelder å velge bilder som viser at du er en aktiv og sosial person. Det trenger ikke være snakk om en tur opp Mount Everest. Alt fra restaurantbilder til turbilder er godkjent. Et eller to bilder hvor du er i utlandet kan også virke spennende.

Denne regelen er ikke så veldig vanskelig. Det viktigste er egentlig bare å unngå brølerne, som eksempelvis er bilder alene i et mørkt rom eller lignende.

Nå er egentlig det viktigste sagt om de tre pilarene, altså klesstil og grooming, ansiktsuttrykk og kroppsholdning og bakgrunn. Det er likevel et par andre ting man kan være obs på når det gjelder bildetaking.

Unngå solen i ansiktet

Det er overraskende mange som ikke fokuserer på å ta bilder i bra nok lys. Det optimale er å ta bilder der det er litt overskyet, slik at solen slipper gjennom litt men ikke mye. Du burde for all del unngå å ha solen midt i ansiktet. For det første ser man gjerne alt det som skjules i ansiktet der det er litt mindre lys, og for det andre ender man ofte opp med å myse og lignende.

Får du solen i ansiktet kan dette hindre ansiktet ditt å slappe av, hvilket er viktig for å få et best mulig bilde av fjeset ditt. Lyssammensetningen på bildet blir som oftest også best dersom solen ikke gjør en spesiell del av bildet veldig lyst. Ha dermed dette i bakhodet dersom du skal velge ut eller dersom du skal ut for å ta bilder.

Ha bilder i bra kvalitet

Overraskende mange har også bilder i dårlig kvalitet fordi de er redd for å vise akkurat hvordan de ser ut. Dette er ikke bra, og alle burde legge mye vekt på å ha bilder i god kvalitet hvor man ser 100 % hvordan du ser ut. Dersom du ikke kan se akkurat hvordan den andre personen ser ut vil dette ofte føre til at den andre personen antar at du ikke ser så bra ut siden du prøver å skjule deg selv, eller rett og slett ikke ville møte deg fordi hun eller han ikke er sikker på hvordan du ser ut.

Ved å ha bilder i topp kvalitet hvor du er stolt av ditt eget utseende viser du selvsikkerhet og åpenhet, to kvaliteter som er veldig attraktive uansett hvem du måtte spørre. Det har blitt vanlig å benytte seg av en profesjonell fotograf, om det blir for krevende å gjøre fotojobben på egenhånd. Dersom du trodde at du kunne gjemme deg unna med et par bilder av deg selv i dårlig oppløsning, må du dermed tro om igjen.

Hør på råd, men ikke alle

Det er ofte vanskelig å vite om et bilde er bra eller ikke. Dette er helt naturlig, og det er gjerne vanskelig å se om man selv ser bra ut eller ikke. Derfor er det ikke noe galt i å høre på råd fra andre. Pass imidlertid på at rådene dine ikke blir for ensidige. Andre kan ta feil, og det gjelder å få et visst antall personer til å kommentere bildene dine før du konkluderer.

Dersom du har lyst til å lese en generell guide til nettdating kan du lese om dette her.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.