Datingkulturen i Norge

Finn ut hvordan best komme seg ut på datingmarkede i Norge

Det er morsomt hvordan andres forhold til dating i Norge er. Mens man i andre land kanskje møtes via familie eller venner og bekjente, er det en slags oppfatning av at norsk dating er noe helt spesielt.

Det typiske inntrykket er at alle drar ut på lørdag kveld og drikker seg sanseløst fulle, før man finner en tilfeldig person av det motsatte (eller samme) kjønn og drar hjem med denne personen. Deretter følger relativt dårlig sex, før man sovner og våkner opp med hodebank dagen derpå. Når man våkner ser man på den andre personen og husker ingenting av hvem denne personen er eller hvordan han eller hun endte opp i samme seng som deg. En morsom artikkel om dette kan du lese om for eksempel her.

Stemmer dette? Det kan hende. I hvert fall til en viss grad. Norge er i følge statistikk et av landene med flest one night stands per innbygger, og det er sannsynlig å regne med at mange av disse skjer i relativt beruset tilstand. Det er jo en grunn til at Norge har fått dette ryktet på seg.

Trenger dette å være negativt? Vi synes ikke det. Så lenge begge parter behandler hverandre bra og respekterer den andre personen er det ikke noe galt i slike one night stands, uansett om man er edru eller beruset. Noen vil kanskje angre i det de våkner opp og ikke finner den andre personen like attraktiv som den var dagen før, men dette får de stå for selv.

Selv om det ikke er noe galt med denne kulturen, er det imidlertid et problem for mange som ikke liker å oppholde seg på byen eller drikke alkohol i sosiale sammenhenger. Dette kan sette en brems for datinglivet, da det er så innarbeidet at man møtes på denne måten. Vi vil imidlertid hevde at det finnes mange andre alternativer for å møte deg motsatte kjønn enn beruset på byen, og vi skal skissere noen alternativer her:

Via datingsider

I Norge har det de siste 10 årene blitt etabler en rekke forskjellige datingsider. Dette har gjort det utrolig mye enklere for single mennesker som ikke liker å oppholde seg på byen å møte hverandre. Vi har skrevet flere artikler om datingsider på denne siden, og grunnen til dette er enkel: Det virker faktisk.

Det er ikke slik at det nå bare oppholder seg skumle og creepy mennesker på disse datingsidene. I dag er de fleste datingsidene befolket av et helt representativt utvalg av den norske befolkningen. Og i følge statistikk har opp mot en million nordmenn benyttet seg av datingsider. Dette sier sitt om hvor mange alternativer det faktisk er.

Eksempler på forskjellige datingsider som kan fungere bra er Tinder, Happn, Møteplassen, EliteSingles, Match, Academic Singles, Sukker, C-date, Turvenn og lignende. Det er bare å hoppe i det. Vil du lese mer om nettdating tips kan du gjøre dette her.

Via venner

De aller fleste nordmenn møter kjæresten sin via venner eller familie og det er en grunn til det. På denne måten er det enkelt å komme i kontakt med hverandre og man får også mer tid med hverandre i forhold til dersom du for eksempel kun møtes en kveld på byen. Da får dere mer tid til å bli tiltrukket av hverandre, og det oppstår også flere muligheter til at noe kan skje.

Måten du virkelig benytter deg best mulig av denne muligheten på er å få venner og bekjente av det motsatte kjønn. På denne måten kan du hele tiden bli introdusert for nye personer som du kan ha muligheten til å få en romanse med. Her gjelder det å være litt frempå og by på deg selv. Bli med i idrettslag eller foreninger for eksempel.

Dette er bare to raske eksempler. Poenget er å få frem at det er andre muligheter for å få kjæreste eller korte flørter enn å dra på byen, selv om dette ofte kan være det mest effektive. Her gjelder det å tenke litt utenfor boksen. Samtidig må du heller ikke glemme å alltid jobbe for å få deg selv til å bli mest mulig attraktiv, innvendig og utvendig, da dette er en forutsetning for å skape tiltrekning. Lykke til.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.