7 tips til dating under korona

Synes du det er vanskelig å date under korona? Savner du flørt, dating og spenning? Strenge restriksjoner trenger heldigvis ikke å bety datingstopp, selv om du må være mer kreativ enn ellers når du skal treffe andre. Vi hjelper deg i gang med 7 tips til dating under korona.

1. Finn din nye date på nett

De fleste datingsider har opplevd en enorm pågang under koronarestriksjoner. Det er kanskje ikke så rart. Det er vanskelig å treffe noen på byen når du må holde én meters avstand, sitte ved bordet ditt og dra tidlig hjem. Det viser seg at jo strengere restriksjoner som innføres, desto flere registrerer seg på datingsider. Det er utrolig viktig med menneskelig kontakt under koronapandemien. Single mennesker må gjerne ty til digitale hjelpemidler for å snakke med andre.

Det finnes også mange flere datingsider som du kan teste ut. De fleste av dem tilbyr gratis prøveperiode slik at du kan sjekke om det er rett side for deg. Andre tilbyr gratis abonnement med begrensede funksjoner som en måte å teste ut plattformen. Bruk litt tid på å velge én eller flere datingsider som passer for dine ønsker.

Det er utrolig viktig at du bruker god tid på å skrive en profil og velge ut de rette bildene. Det viktigste er at du virker selvsikker, hyggelig og oppegående. Detaljene i hva du skriver i meldinger er mindre viktig, så lenge du virker hyggelig. Vi må samtidig presisere at de aller fleste trenger å øve seg litt før de virkelig får dreisen på datingsider. Ikke bli skuffet om du må prøve og feile litt før du finner deg noen på nett.

Datingsider er derfor viktigere enn noensinne for å finne noen å bli kjent med og kanskje dra på en «coronavennlig» date sammen med. Du bør velge deg en datingside som passer for dine behov og ønsker. For eksempel, C-date er en datingside for dem som ønsker uforpliktende forhold. Match.com passer derimot for folk flest som ønsker mer seriøse forhold. Det finnes også spesialiserte datingsider. EliteSingles passer for dem med høy utdannelse, mens Singles50 er tilrettelagt for dem over 50 år.

2. Bruk god tid på å bli kjent

Hvis du er på jakt etter et seriøst forhold, så er det faktisk enkelte fordeler med koronapandemien. Dere må automatisk bruke bedre tid på å bli kjent med hverandre. Mange single synes at det blir mindre press for å gå fort frem eller ha fysisk kontakt, siden det er umulig å innføre uten å bryte koronaregler. Dere får derfor mer tid og rom for gode samtaler. Dere kan gå turer sammen mens dere holder 1-meters avstand, møtes på Skype eller ringe til hverandre.

Mange har fått bedre tid til å reflektere over livet og finne ut av hva de egentlig ønsker under coronapandemien. Kanskje du oppdager at du har et savn etter noen å bo med og dele livet med, nå som du må roe ned fra sosiale aktiviteter og må jobbe mye hjemmefra? Jo tydeligere du er på dine ønsker og behov, desto enklere blir det å finne noen som deler samme ønsker som deg. Hvis du enda ikke har gjort deg opp en mening, så er nå et godt tidspunkt for litt selvrefleksjon.

Enkelte opplever at de får bedre tid til dating og chatting under corona. Hverdagen kan fort bli slukt opp i jobb og fritid. Så lenge du følger gjeldende restriksjoner, så er det ingenting i veien for å gå aktivt inn for å finne noen som passer for deg.

3. Spennende flørting på nett

Hvis du er på jakt etter en uforpliktende flørt, så må du tenke kreativt under korona. Mange velger å flørte over nett når de ikke kan flørte sammen over baren. Det kan være mye spenning i chatting via telefon eller på nett. Det går også an å treffes over en kaffekopp, uten forventinger til at det skal føre til noe mer. Mange har et ønske om menneskelig kontakt og gode samtaler, uten å nødvendigvis ville ha noe forhold av den grunn.

Jo ærligere du er om dine motiver, desto bedre sjanse har du til å finne noen som deler tankegangen din. Det er også viktig å velge datingside med hensyn til ønskene dine. Tinder og Happn er gode datingapper for deg som vil ha litt flørt og spenning i coronatilværelsen, uten at det nødvendigvis skal føre til noe mer med det første.

4. Ha en virtuell date

Dere trenger faktisk ikke å møtes fysisk for å ha en date. Plattformer som Skype eller Zoom gjør det enkelt å treffes på nett. Mange synes faktisk det er godt å ha mulighet til å avslutte samtalen akkurat når de selv ønsker. Dere kan også henge sammen virtuelt. Del YouTube videoer virtuelt, ta en kaffe sammen på nett eller ha hverandre på kamera mens dere ser på Netflix sammen. 

Dere kan også FaceTime hverandre eller snakkes vanlig på telefonen. Mange lager seg fine, små ritualer som de ser frem til i hverdagen, for eksempel at dere snakkes hver kveld klokken ni. Det kan være romantiske små øyeblikk som kan bety mye i en ellers småkjedelig tilværelse. Det er viktig å bruke de mulighetene dere har og gjøre mest mulig ut av dem.

Hvis du synes at det er skummelt og anstrengende å møtes for en fysisk date, så kan det være fint å date på nett. Du kommer deg enkelt vekk om du ikke vil være med vedkommende, og det er heller ingen press. Senk skuldrene, ha det gøy og tenk at dette er en fin måte å bli kjent med mange nye mennesker, uten at det krever for mye av deg.

6. Gå på tur eller møt hverandre i parken

Det finnes gode muligheter for å treffe hverandre trygt under korona. Noen gode datingtips under restriksjoner kan være å gå på tur sammen eller treffes i parken. Ta med deg litt kaffe på termos eller pakk med litt nistemat for en koselig «middagsdate» ute i det fri. 1-meters regelen setter naturligvis begrensninger for kyss og klem, men dere får likevel sjekke kjemien og attraksjonen ved å treffes under restriksjoner.

Det kan være vanskelig å dra på typiske middags- og kaffedater i perioder med strenge restriksjoner. Fordelen ved det er at dere må tenke kreativt. Det kan by på nye og spennende opplevelser sammen. Har du en hobby som du vil dele med daten din? Er det noen attraksjoner utendørs dere kan besøke, og late som om dere er turister i egen by?

Dere må følge gjeldende restriksjoner når dere skal date. For eksempel, det kan variere om dere må holde én eller to meters avstand. Dere må dessuten holde dere hjemme hvis dere føler dere pjusk eller har symptomer på korona. Vær også nøye på at du ikke bryter eventuelle karantener. Hvis du mistenker at du har fått corona, pass på at du tester deg og gir daten din beskjed.

7. Ta hensyn til andre

Sist, men ikke minst, så er et av våre beste tips til «coronadating» å ta hensyn til hverandre. Ikke treff noen mens du er forkjøla eller har symptomer. Dersom du chatter med noen på nett som du har lyst å bli bedre kjent med, ta hensyn til at han eller hun ikke vil møtes fysisk under restriksjoner. Ta gjerne en prat på forhånd for å vite nøyaktig hvor dere står, samt hvilke forventninger dere har til hverandre.

FHI har for eksempel foreslått at single mennesker kan ha en klemmevenn, men helst ikke mer enn to-tre stykker. Dersom dere ikke har en klemmevenn fra før av, så åpner det for en klem ved slutten av daten. Det kan derimot hende at den du møter har «fylt klemmekvoten» sin. Slike ting kan det være viktig å få klarhet i på forhånd. Utfordringen er derimot at klemmevennene bør være de samme over tid, så det kanskje lurt å chatte en del først.

Vær forsiktig når du «coronadater» på nett

Nå har du fått mange gode tips og innspill til hvordan du kan date under korona, samt gode forslag til ulike datingsider. Du bør også være forsiktig og bruke sunn fornuft, særlig når du dater på nett. Restriksjonene kan gjøre det vanskelig å treffe mulige partnere fysisk, og da er det viktig å sjekke at vedkommende er den de sier at de er. Seriøse datingsider bruker tid og ressurser på å sjekke profiler, men du bør uansett være obs på dette.

Hvis vedkommende nekter å treffe deg over kamera, ber deg om å sende penger til noe eller ber om sensitiv informasjon, bør du la alarmbjellene ringe. Svindlere ber for eksempel om penger til å dekke begravelser og andre tragedier, og de spiller på emosjonene dine. Hvis du opplever noe slikt, så er det viktig å rapportere vedkommende så snart som mulig.

Du bør heller ikke dele bilder og informasjon som du ikke ønsker skal være allment kjent. Det kan være fort gjort å la seg rive med, men det er mange som angrer på å sende lettkledde bilder. Stopp opp og tenk deg nøye om før du gjør noe. Så lenge du har disse sikkerhetsreglene i bakhodet, ligger alt til rette for en hyggelig opplevelse. Lykke til med «coronadatingen»!

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.