Dating fra A til Å

Dersom du nevner ordet dating til en gruppe mennesker vil du mest sannsynlig motta en rekke forskjellige reaksjoner. Noen synes dating er gøy og er ikke redde for å kaste seg ut i hva denne verdenen har å by på. For andre derimot er tilfellet noe helt annet. Bare ordet alene kan gi noen vondt i magen og dårlige minner.

Det er derimot slik at det å møte en partner å dele livet med er noe de fleste ønsker. Derfor er man på et punkt i livet avhengig av å kaste seg ut og gjøre en innsats selv. Dersom du ikke er typen som kan snakke med hvem som helst når som helst, er det mye man kan gjøre. For det første er det en rekke perspektiver man har som gjør at det kan føles skummelt å snakke med noen du er interessert i.

Dette er blant annet en av grunnene til at nettdating har blitt mer og mer populært de siste årene. Det har faktisk blitt så populært at nettdating nå er normalisert i samfunnet. Dette har da også ført til at det er et hav av mennesker som bruker datingsider, noe som gir høyere sannsynlighet for å finne en god match for deg.

I denne artikkelen skal vi skrive om hvordan du kan lykkes med dating og nettdating. I tillegg skal vi skrive litt om de beste datingsidene for øyeblikket.

Problemet med dating

Selv om det finnes mennesker som enkelt kan gå opp til hvem som helst og snakke med vedkommende som om de har kjent hverandre hele livet, er dette noe som er svært sjeldent. Dette er et scenario som kan være svært ubehagelig. Spørsmålet man må stille seg selv er hvorfor man føler på denne frykten. Instinktene dine forteller deg at du skal ta initiativ til en samtale, men du overtaler deg selv om at det er en dårlig ide.

For de fleste skjer dette av to forskjellige grunner. Disse er overtenking og perspektiver. Overtenking er noe alle opplever, men det er til hvilken grad du lar det påvirke deg som bestemmer om det blir et problem eller ikke. Selvfølgelig er det lettere sagt enn gjort å slutte med overtenking, men det er allikevel et par ting du kan gjøre. For det første burde du ikke gi deg selv tid til å overtenke. Hvis du for eksempel ser en person du har lyst til å snakke med, gjør det med en gang. Dette gjør at du ikke rekker å tenke på alle skrekkscenarioene som uansett ikke hadde skjedd. Du kan også prøve å forstå hvorfor overtenkingen oppstår. Når du gjør dette vil det naturlig bli et mindre problem. Dette er selvfølgelig noe du må jobbe med, men noe som er fullt mulig uansett utgangspunkt.

Det andre som setter en pinne i hjulet for mange når det kommer til dating er perspektiver. Det er slik at alle har forskjellige syn på alt, selv om dette sjeldent er rasjonelt. Du kan for eksempel tenke at det å møte nye mennesker er skummelt. Det er da noe du har blitt lært gjennom forskjellige opplevelser i livet. Dersom du virkelig setter deg ned og prøver å forstå hvorfor du tenker som du gjør, vil det med tiden ikke være et problem lenger. Disse perspektivene oppstår blant annet fordi du sammenligner deg selv med andre mennesker som er helt ulike fra deg selv.

Det er altså slik at dersom du opplever angst rundt det å date og møte nye mennesker, er det ikke noe vits i å gi opp håpet. Det er en rekke forskjellige tiltak du kan gjøre for å møte en potensiell partner. Vi skal også senere i artikkelen skrive mer om hva du kan gjøre for å lykkes med dating.

Hvordan lykkes med dating

Mange sitter med en ide om at personen som er ment for deg naturlig vil komme inn i livet ditt og ta deg med storm. Da dette for all del kan skje, er den virkelige verden dessverre ikke lik som på film, og dette er svært sjeldent. Sannheten er at du er nødt til å ta initiativ for å møte en person du matcher godt med. Dette er også noe som kan kreve en del prøving og feiling, og det viktig at du innser at dette er slik det er.

Som med de fleste andre delene av livet, er du nødt til å tørre. Og som alt annet, blir det etter hvert helt naturlig. Dersom du er villig til å utfordre deg selv, vil du også oppnå suksess med dating. Det er som regel slik at de fleste andre synes det er like skummelt som deg å ta det neste steget. Dette gjelder da spesielt den første samtalen når man ser en person man kanskje er interessert i. 

Dette er blant annet en av grunnene til at flere og flere har snudd seg til nettdating. Det finnes en rekke forskjellige datingtjenester på nettet, og dette er en bransje som kun vokser. Forskjellige sider har ulike måter du kan møte nye mennesker på, og mange er tilpasset forskjellige grupper. Du har for eksempel sider for personer som er over en viss alder, eller en egen side for personer som er homofile eller lesbiske. 

Nettdating er en mulighet for å gjøre det lettere å møte nye personer. De fleste sider har egne teknologier for å matche deg med en person som passer for akkurat deg. Fordelen med en slik teknologi er at når du blir matchet med en person blir samtalen automatisk mer naturlig. Og da dette er mye lettere enn å møte mennesker fysisk, er det ikke rart at nettdating har blitt såpass populært. 

Hvordan lykkes med nettdating

Selv om nettdating nå er noe som er brukt av mange og som ikke blir sett ned på, er det fortsatt noe man må tenke på når man skal melde seg opp for en datingside. Man er naturligvis litt mer skeptisk når man leter etter en partner på nettet, og derfor er det viktig å presentere seg på en ordentlig måte. 

Hvordan du gjør dette på den beste måten vil variere ut fra hvilken side du velger å melde deg opp for. En huskeregel er at du burde fylle ut all informasjon du kan fylle ut på profilen din. Det er også viktig at du har nok bilder, slik at potensielle matcher faktisk vet hvordan du ser ut. 

Ditt første bilde burde være et portrett i høy kvalitet som er tatt rett forfra. Videre burde du minimum ha 2 til 3 ytterlige bilder. Disse kan for eksempel være bilder som viser litt av hvordan du er som person. Et bilde kan være at du gjør noe du liker, som et bilde fra en tur eller lignende. Du burde også ha noen bilder som viser personlighet. Hvis du er en person med humor, burde du også vise dette via hvertfall et av bildene dine. 

Mange sider har også lange og detaljerte personlighetstester. Selv om noen av disse kan ta litt tid, er det absolutt verdt det å gjøre det ordentlig. Disse testene er ofte utviklet av forskere for å optimalisere matchingen. Derfor burde du ta dette seriøst når du starter med nettdating. 

I tillegg er det også en del generell informasjon du kan legge inn. Her er det to ting du skal huske på. For det første er det en dårlig ide å lyve om for eksempel høyde, livssituasjon, barn og så videre. Du får som regel også mulighet til å skrive en tekst om deg selv. Unngå unødvendige detaljer og tekst som kan oppfattes som ekkelt. 

Når du har blitt matchet med andre personer på en datingside burde du egentlig ikke tenke på alt for mye. Selv om det er klisje, burde du være deg selv. Dette gjør også at en eventuell date ikke blir ukomfortabel, da personligheten din på nettet passer til den på datingsiden. Dersom du ikke helt vet hva du skal skrive som første melding eller har ytterligere spørsmål, har de fleste datingsider en rekke artikler om akkurat disse temaene. 

Konklusjonen er at det eneste som stopper ditt dating liv er deg selv. Utfordre deg selv litt og se hva som skjer. Den sikreste måten å forbli singel på er å unngå initiativ.  

De beste datingsidene akkurat nå

Vi skal nå ta for oss noen av de beste datingsidene på markedet i dag. Les mer om forskjellige datingsider her.

EliteSingles

EliteSingles er en side vi synes er svært god, og som fikk 5 av 5 stjerner i vår anmeldelse. Denne siden er laget for personer med høyere utdanning som leter etter en partner. Dersom du har høyere utdanning er dette et svært godt alternativ for deg. Det skal nevnes at over 90% av brukerne på denne siden er over 30 år, så dersom du er mye yngre er dette ikke siden for deg.

Når du melder deg opp for denne tjenesten tar du en personlighetstest. Dette er fordi de bruker en matching teknologi som er avhengig av at de vet en god del om deg. Du vil få opp en rekke påstander som du svarer på hvor enig du er i. Slike personlighetstester er gode for å maksimere sannsynligheten for å finne en partner.

Slik som på de fleste datingsider er du nødt til å lage en premium bruker for å få tilgang til alle de forskjellige funksjonene. Prisen på medlemskapet varierer fra 449 i måneden til 159 kroner i måneden.

EliteSingles er en komplett datingtjeneste til en god pris. Du får blant annet et veldig godt matching-system og veldig mange brukere. Medlemstallet er faktisk over 14 millioner fordelt på 19 land. Over 120.000 av disse er norske, noe som er svært mange.

Hvis du er interessert i en full anmeldelse av EliteSingles kan du lese denne her.

Match

Match er en god tjeneste for deg som er på utkikk etter noe seriøst. Siden har mange norske brukere og får faktisk over 6600 nye norske brukere hver måned. I vår anmeldelse av Match ga vi tjenesten 4.5 stjerne av fem. Det eneste som trekker ned er at det er noen inaktive brukere. Når det er sagt er alle andre deler av tjenesten noe de scorer høyt på.

Vi liker for eksempel svært godt at det ikke er noen falske brukere. Dette er også en side som er svært seriøs sammenlignet med noen tjenester som raskt kan bli overfladiske. Du har også mulighet til å legge inn en del informasjon om deg selv slik at det er mer sannsynlig å finne noen som passer deg.

Match tilbyr også tre forskjellige medlemskap. Prisene varierer også her på hvor lenge du melder deg opp for. De tre forskjellige medlemskapene koster 379, 249 eller 289 i måneden. Dette er altså en tjeneste som heller ikke er for dyr dersom man sammenligner med andre datingsider.

Hvis du vil lese en mer detaljert anmeldelse av Match kan du gjøre dette her.

Singles50

Denne siden er som navnet tilsier skapt for personer over 50 år. De har over 60.000 norske medlemmer, noe som er svært mye med tanke på at dette er en nisjeside. Hvis du er interessert i nettdating og over 50 år er dette et godt alternativ for deg. Nettdating har også blitt populært blant de som er litt eldre de siste årene. Dette er blant annet fordi de ikke har de samme mulighetene som unge for å møte nye mennesker.

Da de fleste datingsider tilbyr både gratis versjon og betalte versjoner, er ikke dette tilfellet hos Singles50. Her er du nødt til å betale for å få tilgang til tjenesten. Dette er noe uvanlig, men det positive er at du da kan være trygg på at absolutt alle medlemmene på siden er seriøse.

Registreringen på Singles50 innebærer blant annet at du tar en personlighetstest. Denne testen er god, og det er ingen unødvendige spørsmål, men regn med å bruke et sted mellom 15 og 20 minutter på testen. Denne testen gjør det enklere for deg å bli matchet med andre brukere.

Som nevnt er du nødt til å betale for å benytte tjenesten, men hvis du er interessert kan du lese en anmeldelse her. De tilbyr tre medlemskap som koster 499, 399 eller 299 kr i måneden basert på hvor lenge du ønsker å være medlem.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.