Dating for aleneforeldre

Dating for aleneforeldre

Selv om du er en alenemor eller alenefar, så er du langt fra alene – stadig flere single foreldre tyr til nettdating for å finne seg en ny partner. En travel hverdag gjør at det er fort gjort å glemme egne behov, og det er ikke alltid så enkelt å finne barnevakt og tid til dating. I så fall kan nettdating for aleneforeldre gjøre det litt enklere å komme i kontakt med nye mennesker. Les videre for å få gode tips til dating for aleneforeldre.

Mange aleneforeldre i Norge

Det finnes flere aleneforeldre i dag enn det gjorde for et par tiår siden, noe som gjør det lettere å finne noen som er i samme situasjon. Ifølge Statistisk Sentralbyrå (SSB), bodde ca. 24 % av barna i Norge sammen med kun mor eller far i 2016. Antall skilsmisser har lagt på rundt 10 000 per år de siste årene.

Ifølge datingsiden Match.no, er det kun 4 % som anså det å ha barn som negativt. 96 % var enten positive og nøytrale. I tillegg opplyser Møteplassen.no om at omtrent halvparten av medlemmene har barn. Du har derfor ingen grunn for å bekymre deg for at det er vanskeligere å møte noen om du har barn, i alle fall ikke når vi ser på disse tallene. Vi kan trygt anta at det er stor aksept for å date noen som har barn fra tidligere forhold.

Den positive utviklingen kan skyldes at det er i dag mer vanlig at skilte foreldre deler på ansvar for barna, både når det gjelder omsorg og økonomi. Høyere utdanning, støtteordninger og barnehageplass gjøre det enklere å være aleneforelder i dag og åpner opp for spennende kjærestetid med den nye partneren.

Det som derimot kan være utfordrende, er at flere hensyn må tas ved valg av partner. Mange aleneforeldre forteller at de ikke bare vurderer hvem de selv liker, men også hvem som er bra for barna. Mange datingsider lar deg fylle ut hvilke detaljer som er viktige for deg, samt ta personlighetstester for å finne noen som matcher kravene dine.

Bekymringer rundt nettdating for alenemødre og alenefedre

Flere aleneforeldre forteller at de nøler med å finne seg ny partner av hensyn til barna. Det er viktig å huske på at barna har det bra hvis du også har det bra. Det er fullt mulig å både ta vare på egne behov og stille opp for barna på én og samme tid. Du går foran som en god rollemodell ved å vise barna dine at du tar vare på deg selv.

Andre alenemødre og alenefedre er bekymret for barna skal bli sjalu på den nye partneren eller at de skal nekte å godta den nye kjæresten. Andre aleneforeldre er urolige for at den nye partneren ikke skal godta barna. Det finnes mange bekymringer rundt nettdating for aleneforeldre, men husk at du ikke finner løsninger ved å la være å hoppe i det.

Enkelte skilsmissebarn kan være skeptiske til forelderens nye partner. De kan ha behov for mye støtte og gode samtaler for å gjøre overgangen til en ny tilværelse så enkel som mulig. Den nye kjæresten til mor eller far skal først og fremst være en god og trygg venn for barnet, og ikke noen som forsøker å ta over den andre forelderens plass.

Dersom det ikke er lenge siden foreldrene skilte seg, står barnet midt i en sorgprosess. I så fall er viktig at de får tid til å fordøye hva som skjer og akseptere foreldrenes nye partnere i eget tempo. Barna kan ikke bestemme om du skal få deg ny kjæreste eller ikke, men la dem styre hvor fort dere skal gå frem. Jo mer den nye partnere klarer å være raus med barna og akseptere grensene deres, desto bedre vil dere kunne få det i fremtiden.

Gode tips til nettdating for alenefedre og alenemødre

Du bør være åpen og ærlig om at du har barn helt fra begynnelsen av, men ellers er det viktig å vente med å blande inn barna før du vet at forholdet er seriøst. I tillegg bør du finne en datingside som er godt egnet for dine behov. Det finnes for eksempel datingsider som er beregnet for yngre eller eldre generasjoner, mens andre er tilrettelagt for «folk flest».

Ta gjerne en titt på de ulike sidene og vurder forskjellige profiler før du bestemmer deg. Du bør passe på at du velger en seriøs nettside for å unngå å bli utsatt for datingsvindel. Det kan selvsagt forekomme lureri overalt på nett og i det virkelige livet, men du tar gode forhåndsregler ved å velge datingside med omhu. Du må også tenke godt over hvem du ønsker å tiltrekke deg, og du må være tydelig på dine forventninger når du kommer i kontakt med noen.

Du bør også være obs på hvor mye tid du bruker på datingsider. Det kan være veldig spennende å chatte med andre, få meldinger fra nye personer og masse positiv oppmerksomhet, så sett klare regler for når du ønsker å være pålogget. Mange synes også at det er viktig å møte aktuelle kandidater så fort som mulig, slik at du ikke kaster bort ukesvis på å chatte med noen som du ikke har kjemi med når dere trefferes.

Fordeler med nettdating for aleneforeldre

Det finnes mange fordeler med nettdating for alenefedre og alenemødre, blant annet at du kan få kontakt med nye mennesker hjemmefra. Du kan chatte, flørte og avtale treff hjemme i sofakroken, uten å måtte finne barnevakt for å komme deg ut på forskjellige arrangement i håp om å kanskje treffe noen.

Du får større mulighet til å se gjennom aktuelle kandidater på forhånd og spørre dem spørsmål via meldinger. Det kan være betryggende om du har bekymringer rundt nettdating for alenemødre og alenefedre. Du kan ta opp viktige saker på forhånd for å sjekke at personen er en god match for deg og dine behov. Da er det bare å ønske deg lykke til med nettdating og jakten på en ny partner.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.