Hvorfor det er bra å være litt kostbar?

Lær noen enkle triks for hvordan man kan unngå å fremstå desperat

Det er mye som er usikkert når det kommer til dating, men en ting som er relativt sikkert er at ingen liker noen som er desperat. Grunnen til dette kan forklares i korthet.

Mennesker er tiltrukket av andre som andre mennesker også er tiltrukket av. Dersom andre mennesker er tiltrukket av en person øker nemlig sjansene for at denne personen har de riktige kvalitetene, hvis ikke ville jo ikke de andre personene vært interessert i personen.

Dersom du klarer å kommunisere at du er en person som har mange alternativer på datingmarkedet vil du dermed bli mer attraktiv for det motsatte kjønn. Dette er grunnen til at ingen er tiltrukket av en person som er desperat, sjalu eller needy. Det eneste du subkommuniserer i dette tilfellet er at du er avhengig av den personen og at du dermed ikke har noen andre alternativer på datingmarkedet.

Dersom vi legger dette rasjonale til grunn er det essensielle derfor at du klarer å kommunisere til den personen du ønsker å tiltrekke at du har lyst til å finne ut mer om han eller henne, men at det ikke er verdens undergang om det ikke blir noen romanse mellom dere.

Det er ekstremt mange både store og små ting du kan gjøre feil her, både i forhold til hvordan du tenker og hvordan du oppfører deg. Vi skal nevne noen få eksempler

Unngå å idealisere den andre personen

I forhold til hva du tenker er det ekstremt viktig at du ikke setter den andre personen på en pidestall. Ved å tenke tanker som at den andre personen er kvinnen eller mannen i ditt liv, at hun eller han er utrolig nydelig, og lignende, vil du bli mer avhengig av resultatet og dermed vil du lettere fremstå som needy uten at du selv er klar over det.

Dette innebærer også å unngå å sitte hjemme og stalke vedkommende på Facebook, Instagram og lignende. Alle slike aktiviteter vil gjøre deg mer avhengig av resultatet, hvilket motsetningsvis vil svekke sjansene dine til å forføre vedkommende. Husk at man subkommuniserer utrolig mange ting man ikke alltid tenker på ved hva man sier, kroppsspråk og lignende.

Derfor er det riktig å ha det rette mindsettet slik at du unngår å kommunisere mindre attraktiv atferd. I stedet burde du prøve å fokusere på at det er utrolig mange muligheter der ute, og at det ikke er verdens undergang om det ikke fungerer med en enkelt gutt eller jente. Det vil uansett alltid være andre personer du kan bli like eller mer tiltrukket av.

En ting som kan hjelpe er å tenke over at den andre personen er helt vanlig og opplever akkurat de samme problemene som deg, han eller hun har også dårlige dager, er deprimert, og lignende. Ingen er perfekte, og det er ingen grunn til å forgude en annen person.

Det hjelper også ofte å virkelig fokusere på å være takknemlig for alt du har. På den måten blir det ofte ikke så farlig om du får noe mer.

Vis initiativ uten å behøve noe resultat

Kanskje det viktigste å få med seg i denne artikkelen er at det mest attraktive sannsynligvis er en person som virkelig viser initiativ samtidig som vedkommende kommuniserer at han ikke behøver noe resultat.

Fokuser på å være å nuet, som de kaller det. Istedenfor å fokusere på at du må få kysset eller blitt sammen med den andre personen, er det bedre å fokusere og nyte akkurat øyeblikket dere har sammen. Da vil du enklere fremstå som en person som ikke har en agenda. Fokuser altså på samtalen dere har, hvor spennende det bare er å flørte og lignende.

Finn ut mer om den andre personens liv

En måte å ikke fremstå som needy på er å aktivt prøve å lære mer om  den andre personen. Dersom du fremstår som en person som ønsker å finne ut mer om den andre personen før du vet om du kan innlede noen romanse vil du fremstå som en person som har mange andre alternativer.

Her kan man trekke en analogi til hva kjekkaser som Leonardo de Caprio eller Tom Cruise ville gjort dersom de var på date, som har ekstremt mange jenter som er interessert i dem. Tror du de ville prøvd å imponere den andre personen eller tror du de ville brukt tid på å finne ut om den andre personen var bra nok til å date?

Det handler ikke om å late som om den andre personen er på jobbintervju, men på en eller annen måte kommunisere at du ikke er helt “solgt” enda.

Konkrete tips og råd

Det er naturligvis mye enklere for noen som Leonardo de Caprio å vise at han har valgmuligheter enn en vanlig person som kanskje ikke har det. Det er likevel mulig å benytte visse triks og metoder for å unngå å være desperat. Egentlig handler det om ganske klassike triks.

For eksempel gjelder det å Ikke sitte klar på telefonen hver gang den andre skriver til deg på Facebook eller SMS. Det handler ikke om å bruke to timer hver gang du svarer, men at den andre personen ikke får inntrykk av at du løper til telefonen. Videre må du ikke skrive flere ting dersom du fortsatt venter på svar på noe annet du har skrevet.

Et annet triks som kan være nyttig er å ikke så altfor framoverlent når du snakker med den andre personen. Da kan du fort virke veldig på. Da er det i så fall bedre å være litt mer tilbakelent, slik at du virker litt mer avslappet.

Et litt mer avansert triks er å tørre å si ting eller meninger som kan være litt polariserende, slik at du viser at du ikke bryr deg om hun er uenig med deg og at du dermed kan “miste” han eller henne. På den måten får du kommunisert at du ikke er avhengig av resultatet.

Generelt kan det også hjelpe å ikke være 100 % fokusert på den andre personen, men å også vise at du interesserer deg for andre ting som foregår i nærheten. Da kan du fremstå mindre betatt og lignende.

Dette var bare noen få enkle triks, og dette er absolutt ikke uttømmende eller noen gylne regler. Det er viktig at du passer på at du ikke overdriver. Det blir igjen veldig lite attraktivt dersom det er tydelig at du prøver å innta en aktiv rolle om å være kostbar.

Oppsummering

Vi ser altså at det er viktig å ikke fremstå som om du allerede er solgt når du skal forføre eller tiltrekke en annen person. Det viktigste er nok å prøve å innta en litt avslappet holdning til det hele, og husk at det ikke er verdens undergang dersom det ikke skulle gå.

Det vil nemlig alltid være andre alternativer der ute, og den personen du trodde var drømmejenta eller drømmemannen kan fort vise seg å ikke være det strakt du blir kjent med han eller henne.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.