Anmeldelse av Badoo

Badoo er en datingside som tilbyr mange forskjellige funksjoner.

Hva vi likte

  • Mange brukere
  • Brukervennlig
  • God gratisversjon

Egenskaper

  • Passer best for: Unge mennesker
  • Gratisversjon: Ja
  • Premiumversion: Ja.
  • Fordeling: Jevn kjønnsfordeling
  • Største ulempe: Anklaget for en del falske brukere

Badoo har overraskende mange norske brukere. Siden er litt annerledes fra mange av de mest populære tjenestene på flere måter. Når det er sagt er det faktisk slik at Badoo er en av de mest populære tjenestene. Kanskje ikke i Norge, men definitivt internasjonalt. 

Vi ønsket å teste ut tjenesten for så å konkludere med hva vi synes. Vi har da sett på alt fra registreringsprosessen til brukervennlighet. 

Alternativ till Badoo

Registrering hos Badoo 

Med en gang du går inn på hjemmesiden vil du på høyre hånd enkelt ha muligheten til å registrere deg. Det første steget er å velge ditt kjønn. Videre er det et lite skjema du fyller ut. Dette inneholder blant annet ditt navn, e-post, sted og alder. Når dette er gjort skal du laste opp et bilde. Dersom du ønsker kan du velge å koble profilen din rett til Facebook eller Instagram og hente bilder derfra. Badoo anbefaler deg å laste opp hele seks bilder da profiler med dette antallet er de mest populære. 

Når dette steget er gjort er du nødt til å bekrefte profilen din. Dette liker vi svært godt da det minsker sannsynligheten for falske profiler på siden. Når dette er gjort får du en innføring i hvordan hjemmesiden fungerer. Først og fremst blir du vist en slags sveipe funksjon som minner veldig mye om Tinder sin. Her får du se profiler og deretter velge om du er interessert i vedkommende eller ikke. Du kan også velge å sende en “crush” som viser ekstra oppmerksomhet. 

Vi anbefaler også at du så raskt som mulig setter deg ned og fyller ut profilen din. Du har muligheten til å legge inn en hel haug med informasjon om deg selv. Og det er slik at jo mer informasjon du har på profilen din jo høyere sannsynlighet for suksess. Du kan også til og med legge inn en video på profilen din sammen med bildene. Du kan også legge til stedet du bor, yrke, utdannelse og dine interesser. Du kan også skrive hva du er ute etter som for eksempel “kvinner mellom 24-32 år”. 

Du har også en del av profilen din som heter “personlig informasjon”. Her har Badoo funnet en rekke forskjellige vaner og fysiske trekk de mener er sentrale for potensielle partnere å vite om deg. Vi anbefaler også at du fyller ut disse. Eksempler er røykevaner, drikkevaner, barn, høyde, sivilstatus og så videre. 

Hjemmesiden og brukervennlighet hos Badoo 

Startsiden på siden er den forklarte “sveipe-siden”. Her har du selvfølgelig mulighet til å filtrere brukerne som kommer opp på siden din slik du ønsker. Du kan da velge hvilket eller hvilke kjønn du vil få opp, avstand fra hvor du befinner deg og alder på personene. 

Du har også en side som heter “folk i nærheten”. Her sveiper du ikke gjennom profiler, men får opp mindre forhåndsvisninger av forskjellige profiler samtidig. Også her kan du filtrere basert på alder, avstand og kjønn. Dersom du ser en profil du liker kan du enkelt klikke deg inn. Du vil da se personens fulle profil. Her får du se informasjon om for eksempel interesser, bosted og annen informasjon. Også her kan du velge å bla videre, gi en like, sende et “crush” eller legge til profilen i dine favoritter. 

Øvrige sider inkluderer blant annet meldinger, matcher, personer som har likt deg, personer som har besøkt profilen din og dine favoritter. Det er altså svært enkelt å bruke siden og du har enkelt tilgang til de funksjonene du skulle trenge. I tillegg har siden et svært enkelt design. Dette liker vi også svært godt. Det finnes sider vi har skrevet anmeldelser om der sidene har vært svært rotete og sett ut som de kommer fra 80-tallet. 

Badoo Premium

Slik som med alle andre datingtjenester har du muligheten til å kjøpe en premium versjon av medlemskapet. Du får da tilgang til en rekke forskjellige funksjoner som er svært nyttige dersom du ønsker å optimalisere brukeropplevelsen din. Badoo Premium minner på mange måter om andre premium medlemskap hos deres konkurrenter. 

For det første får du muligheten til å se hvem som har likt deg. Dette er en funksjon som gjør hele prosessen med å få matcher mye enklere. Du har også muligheten til å gå tilbake til en profil dersom du ved uhell trykker på “nei”. Denne funksjonen vil vi si er svært undervurdert da det er enkelt å være litt for rask på avtrekkeren når du sveiper gjennom forskjellige profiler. 

Du kan også se hvem som har lagt til deg som favoritt, ganske likt som å se hvem som har likt deg. I tillegg kan du også gå i en “usynlighetsmodus”. Denne funksjonen lar deg bla gjennom Badoo uten at noen kan se deg. 

Det er også en side der du kan se de mest populære brukerne på Badoo. Dersom du har Premium har du muligheten til å chatte med disse brukerne direkte. Og som du kan forestille deg er det som regel med god grunn at disse brukerne er de mest populære. I tillegg får du også direkte tilgang til nye profiler på siden. Dette betyr at du kan komme andre profiler i forkjøpet med å sende meldinger som igjen gir deg bedre sjanser for å lykkes. Videre kan du også bruke tjenesten uten noen reklamer som selvfølgelig er et stort pluss. 

Tjenesten er også en god del billigere enn mange av konkurrentene. De har også en rekke forskjellige medlemskap. Du kan til og med velge å betale for et premium medlemskap i kun en dag dersom du ønsker det. Dette er svært sjeldent for datingsider da en måned som regel er det korteste medlemskapet. 

Fordeler og ulemper med Badoo 

Badoo er som nevnt ulikt andre datingtjenester på flere måter. For det første synes vi det var svært positivt at du har tilgang til de fleste funksjonene med en gratis profil. Det er for eksempel svært få sider der du kan motta og sende meldinger til andre brukere uten å være betalt medlem. For det første gir dette deg muligheten til og faktisk bruke tjenesten uten å betale, noe som igjen er svært sjeldent blant datingtjenester. 

En annen fordel er at Badoo har svært mange brukere. Dette er åpenbart et stort pluss da det øker sannsynligheten din for å finne matcher. Det er også greit at du ikke går tom for profiler å bla gjennom etter kort tid inne på siden. Så uavhengig av hvor i landet du befinner deg kan du altså være sikker på at det finnes andre brukere i området. I tillegg er Badoo blant verdens mest populære datingsider internasjonalt. Så dersom du ønsker å gå utenfor egne landegrenser er dette også fullt mulig. Dersom du for eksempel skal på ferie kan det også være en god ide å oppsøke lokale innbyggere før du reiser. Det er faktisk slik at Badoo ikke kun er skapt for flørting, men også vennskap. Når det er sagt er det nok få personer som er på Badoo for å finne venner, men det finnes noen. 

Noe som også trekker Badoo opp er både brukervennligheten deres og helheten av brukeropplevelsen. Du kan laste ned appen deres eller bruke tjenesten på desktop. Når du bruker appen er den ganske lik andre populære dating apper som for eksempel Happn eller Tinder. Det minner altså mye om et slags spill når du scroller gjennom forskjellige profiler. I tillegg til at dette gjør prosessen gøy er det også svært mye enklere enn å manuelt bla gjennom en haug med profiler. 

Noe som trekker ned er at Badoo har blitt anklaget for at de har en del falske profiler på siden sin. Dette er ikke noe vi direkte har opplevd når vi har testet tjenesten, men det er viktig å ha i bakhodet når du bruker tjenesten. Når dette er sagt så har Badoo satt i gang noen tiltak for å unngå falske brukere. Dette er blant annet gjennom at du er nødt til å bekrefte profilen din to ganger i visse tilfeller. 

Kundeservice 

Med enhver tjeneste er kundeservice svært viktig. For det første er det slik at en god kundeservice ofte reflekterer kvaliteten på selve tjenesten. Det er også greit å vite at dersom du skulle trengt hjelp med noe, så er det hjelp å få. Badoo tilbyr to former for kundeservice. Den første måten du kan få hjelp på er via deres egne “spørsmål og svar” side. Her skal det være mulig å få svar på alt du skulle lure på ganske enkelt. 

Hvis det allikevel skulle være noe du trenger hjelp med som du ikke finner svar på under “spørsmål og svar” kan du ta direkte kontakt med kundeservice. Dette gjøres via nettsidene deres der du fyller ut et skjema. I dette skjemaet fyller du blant annet inn din e-post og det er her du får svar på din henvendelse. 

Hvordan øke sannsynligheten for suksess på Badoo 

Som nevnt er det en god ide med flere bilder på profilen din. Dette er også vårt første tips. Du burde minimum ha 3-4 bilder på profilen din slik at folk kan få et ordentlig inntrykk av hvordan du faktisk ser ut. Men det er ikke slik at det holder å legge inn et par bilder som ser relativt like ut. Dette høres kanskje åpenbart ut, men det er en feil vi ser om og om igjen på dating profiler. Du vil ikke bare vise hvordan du ser ut, men også vise personlighet med bildene dine. 

Det første bilde ditt burde være et portrett i høy kvalitet. Videre burde du også ha bilder som viser hvordan du er som person. De neste bildene kan da for eksempel være at du driver med en aktivitet eller hobby du er svært glad i. Husk også at det er viktig å være genuin. Det er også lurt med et bilde der du er med en eller flere venner. 

Kanskje viktigere enn hva slags bilder du burde bruke er bilder du burde holde deg unna. For det første anbefaler vi at du holder deg unna “selfies” og bilder i speilet. Sørg også for at du holder klærne dine på. Dette gjelder også selv om du er i svært god fysisk form. Unngå også bilder med det motsatte kjønn da dette ofte kan sende ut feil signaler til potensielle parter. 

Vi anbefaler også at du faktisk legger litt innsats i profilen din. I tillegg til gode bilder er det også viktig at du har en god del informasjon. Skriv en liten biografi som gjenspeiler hvordan du er som person. Sørg også for at du fyller inn alle faktaboksene som det er mulig å fylle inn. 

Konklusjon 

Alt i alt vil vi si at Badoo er en grei datingside. Vi gir ikke toppkarakter, men dette betyr absolutt ikke at det er en dårlig side. Det var veldig bra at siden er såpass brukervennlig og enkel å bruke. Vi likte også at man enkelt kan bla gjennom profiler som passer til ens egne kriterier til en potensiell partner. Siden minner veldig om andre dating apper til telefon. Dette er ikke negativt, men det har bare blitt slik at de forskjellige appene er svært like. Det er også veldig mange brukere på Badoo og du kan bruke mange funksjoner helt gratis. 

Noe som trekker ganske mye ned er mangelen på en ordentlig personlighetstest. Da mange andre datingsider ansetter forskere for å skape tester som lager gode matcher har Badoo ikke prioritert dette. Dette gjør at tjenesten kan virke noe mindre seriøs enn for eksempel EliteSingles. Det er også et poeng at man føler at man må være litt forsiktig med tanke på anklagene om falske profiler, selv om dette burde være svært lett å styre unna.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.