4 grunner til å unngå sjekketriks og hva du kan gjøre istedenfor

Har du fått avslag på grunn av et “cheesy” sjekketriks? Her er hva du kan gjøre isteden

Man leser eller hører ofte om forskjellige sprø guruer som skal love deg nøkkelen til et bra datingliv med forskjellige innøvde sjekketriks eller sjekkereplikker. La oss avlive denne myten så fort som mulig: Sjekketriks slik de fleste tenker på det fungerer ikke.

Det er nok mange forskjellige tanker om hva som ligger i begrepet sjekketriks. Med sjekketriks i denne artikkelen mener vi ord, setninger, klesplagg eller lignende som er ment med formål i imponere, komme i snakk med en jente eller lignende. Dersom du tenker på sjekketriks som helt andre ting, må du være obs på at artikkelen kanskje ikke gjelder for dette.

Det er ikke slik at det er tilstrekkelig å si noen innøvde fraser eller gå med noen spesielle klær for å tiltrekke seg jenter eller gutter. Det avgjørende blir hele deg i en helhet, ikke noen få ord eller gloser eller lignende som du har lært deg. Hvorfor skal noen bli tiltrukket av noen innøvde sjekketriks?

I denne artikkelen skal nevne 5 grunner til at sjekketriks ikke fungerer og ta opp hva du istedenfor kan gjøre for å virke sjarmerende og attraktiv.

1. Sjekketriks får deg inn i feil fokus

Kanskje det verste med å fokusere på sjekketriks for å komme i snakk med, forføre eller imponere jenter er at det får deg inn i helt feil fokus. Dersom du bruker tid og krefter på å studere såkalte sjekkereplikker eller spesielle oppmerksomhetsfengende klesplagg, bruker du for det første opp tiden du kunne brukt på å jobbe med deg selv på andre måter. For det andre kommer du inn i et helt feil tankesett.

Når det gjelder tankesettet vil fokus på sjekketriks ofte føre til at du enklere gir inntrykk av å prøve å imponere og eller kvalifisere deg for jentene du snakker med. Fokus burde heller være på å fremstille deg selv som en sjarmerende person samtidig som du prøver å finne ut om den andre personen også er det. Dette skal vi snakke mer om i punkt 2. Når det gjelder tiden er det tidsmessig uheldig å bruke tid og krefter på å fokusere på å øve inn sjekkereplikker i forhold til å øve deg på å faktisk snakke med jenter og se hva som fungerer og ikke.

2. Sjekketriks får deg til å virke desperat

Et av de største problemene med sjekketriks, som vi også kom inn på i forrige punkt, er at du havner i feil tankesett. Jenter blir ikke sjarmert av en person som kan si noen imponerende setninger, men av en person som har totalpakka. Det er nemlig noen universelle trekk som virker attraktive for begge kjønn, og det er derfor enkelte menn og kvinner alltid har mange valgmuligheter, og andre ikke har det. Et av disse trekkene er at man generelt er mer tiltrekkende jo mindre desperat eller needy man virker. Mennesker blir tiltrukket av personer som andre også er tiltrukket av, og dersom du er needy viser du at du har få valgmuligheter på datingmarkedet.

Når du bruker sjekketriks gir du imidlertid akkurat inntrykk av at du har få alternativer på datingmarkedet. Tenk deg om, ville en person som hadde mange valgmuligheter på datingmarkedet brukt sjekkereplikker, eller ville vedkommende vist sin genuine personlighet og samtidig prøvd å funnet ut mer om den andre personen for å se om de var en god match? Ville Leonardi de Caprio gått rundt på byen og brukt innøvde replikker for å sjarmere andre?

Istedenfor å fremstå som needy og desperat burde du heller virke litt mer laidback og utforskende. Det er ikke snakk om å virke helt uinteressert i jenta. Du burde imidlertid klare å få frem at du er interessert i henne, men ikke avhengig at det skjer noe mellom dere. På den måten kan du nærme deg en skikkelig kjekkasutstråling.

3. Sjekketriks viser manglende intelligens

Noe som alltid er attraktivt for både menn og kvinner er intelligens. At noen er smarte vil alltid være en fordel, uansett hvordan du vrir og vender på det. Der er ikke slik at mange nerder ikke er attraktive fordi de er smarte, det er andre faktorer som fører til mangel på attraktivitet.

Dersom du prøver å benytte deg av sjekketriks vil dette for mange sende et signal om at du er lite intelligent, enten du er det eller ikke. Grunnen til dette er at det er så logisk at sjekketriks ikke fungerer dersom man tenker skikkelig over konseptet, at man viser manglende intelligens dersom man tror noe annet.

Istedenfor å virke mindre intelligent ved å benytte deg av sjekketriks burde du heller vise den andre personen at du er en spennende person som lever et morsomt liv, og har mange ambisjoner og mål for livet ditt.

4. Sjekketriks mangler tidselementet

En vanlig misoppfatting ved sjekking er at det holder å være sjarmerende en liten stund og så er jobben gjort. Slik er det dessverre ikke, og dette er en av grunnene til at sjekketriks ikke fungerer; prøver du å være noen du ikke er, vil du alltid avsløres over tid, og dette vil alltid være lite attraktivt.

Når det kommer til tid er det ikke slik at tiltrekning nødvendigvis alltid skjer med en gang. Mange jenter trenger tid før de kan stole på en gutt, og da er det ikke slik at det holder å imponere jenta i 5 minutter. Istedenfor å prøve å gjøre et godt inntrykk i 5 minutter, burde du bruke tid sammen med den du prøver å tiltrekke og prøve å bli bedre kjent med personen.

Husk imidlertid også på at det ikke kun hjelper å være lenge i nærheten av andre personen for å skape tiltrekning. Du må også på en eller annen måte vise intensjon om at du er interessert i mer enn vennskap. Dette kan du gjøre med å flørte, eskalere fysisk, bryte intimsoner og lignende – selvfølgelig ikke på en kvalm måte.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.