7 ting å unngå på date

Første date er noe som kan gjøre mange svært ukomfortable. Enten du skal møte noen du kjenner litt fra før eller noen fra en datingtjeneste kan det være lett å overtenke situasjonen. Nervøsitet kan i mange tilfeller føre til at du gjør ting du som regel ikke hadde gjort. I denne artikkelen skal vi gå gjennom noen av de tingene du absolutt burde unngå på første date. 

Unngå et upassende sted på første date

Når du inviterer noen på en første date er det viktig å velge en setting der det er lite press. Dette kan for eksempel være en kaffe eller en drink. Altså en situasjon der det stilles få krav og man enkelt kan forlate dersom det er ønskelig. I tillegg er dette også gode måter å bli kjent på. 

Steder du burde unngå er steder der det ikke er mulig å snakke. Kino, opera og teater er typiske eksempler på dårlige valg av steder. Dette er rett og slett fordi det er umulig å snakke og bli kjent. Det samme gjelder også for utesteder der musikken er alt for høy. 

Det er også mange som er ukomfortable med å dra hjem til noen på første date. Du kan også sende ut feil signaler dersom du inviterer noen rett hjem til deg. Dette gjelder også selv om du for eksempel inviterer på middag. 

Unngå å snakke om eksen 

Dersom du har et behov for å gjøre dette er det faktisk et poeng å spørre seg selv om du er klar for å date. Din date er der for å bli kjent med deg, ikke for å høre om din tidligere romantiske partner. 

Uansett vil dette gi daten din et dårligere inntrykk av deg. Dersom du snakker negativt om eksen din setter du deg selv i et dårlig lys. Og dersom du på den andre siden snakker positivt om eksen virker det som du ikke er over vedkommende. Det er altså lurt å bare holde seg unna temaet generelt. 

Ikke bli for full 

Det er helt greit med et glass vin eller en drink når du er på date. Som nevnt i punkt nummer en er en drink en svært bra første date. Problemet oppstår på den andre siden når du drikker for mye. For det første er det svært usjarmerende å drikke seg full i en slik setting. Det er også lett å si og gjøre ting du ellers ikke ville gjort når du har fått et par glass for mye. Hold deg til et par enheter for å være sikker. 

Unngå å snakke for mye, spesielt om deg selv 

Dersom du kun sitter og babler i vei om alt mellom himmel og jord kan du være sikker på at du ikke får en date nummer to. Å holde monologer er svært lite sjarmerende for den andre parten. Det er også i din beste interesse og faktisk bli kjent med daten din. Dersom du stiller spørsmål og faktisk viser interesse vil daten din faktisk like deg bedre. Trekk pusten og prøv å slappe av dersom det er nervøsitet som fører til overdreven prating. 

Ikke bruk mobilen 

Det er ingen hemmelighet at det er blitt svært vanlig å være avhengig av mobilen. Det er også stor sannsynlighet for at du har møtt daten din med hjelp av mobilen din. Når det er sagt er det en tid og et sted for alt. Og det å bruke mobilen på første date er hverken riktig tid eller sted. 

For det første signaliserer du til daten din at det som foregår på mobilen din er viktigere enn vedkommende. Videre kan du også fremstå som svært overfladisk dersom du hele tiden må sjekke telefonen din. Det er usjarmerende å være for avhengig av å sjekke meldinger og sosiale medier konstant. 

Unngå å lyve eller tviste sannheten 

Når man møter en ny person er det som regel ønskelig å vise seg fra sine beste sider. Dette er spesielt sant dersom du er interessert i personen du treffer. For mange kan det være lett å fortelle hvite løgner eller holde tilbake informasjon om forskjellige temaer. Dette kan være basert på frykt for at den andre personen skal dømme deg. 

Sannheten er at dersom personen faktisk dømmer deg for den du er så burde du ikke være interessert i vedkommende uansett. Det er også slik at dersom du starter et forhold med noen vil sannheten komme frem til slutt uansett. Derfor er det like greit å være ærlig fra starten. Dette gir deg også en indre ro da du slipper å tenke på hva du har sagt tidligere. 

Unngå å skryte 

Det kan være lett å tro at du vil imponere andre personer ved å fortelle om alt du har og har fått til i livet. Men det er faktisk slik at dette som regel kun vil dytte vekk personen du er på date med. Tror du egentlig personen bryr seg om hvor mye du har vært på ferie eller hvor høy lønn du har?

Det er slik at daten din vil bedømme deg basert på hvordan du får vedkommende til å føle seg. Du kommer altså mye lenger med å fokusere på å ha det gøy og bli kjent med daten din. Det er selvfølgelig lov til å svare på spørsmål, men hold det kort. 

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.