6 tips for å unngå å havne i vennefella

Redd for å havne i en “friend-zone”? Her er 6 tips for å unngå det

De fleste av oss har vært der. Enten det er en jente på skolen, universitetet, jobb eller lignende så har de fleste menn (eller kvinner) en tendens til å falle hodestups forelsket i en person som ikke viser samme interesse tilbake. Dette kan være en helt forferdelig situasjon. Og gjerne er det også dessverre slik at situasjonen er helt låst fordi man havner i den såkalte “friend zone” eller vennefella, som det kalles på norsk. Spesielt ille blir det når vedkommende ser det som et så usannsynlig datingmateriale at hun eller han begynner å fortelle deg om datinglivet sitt.

Problemet er også at dersom man først har havnet i friend zone er det utrolig vanskelig å forandre posisjonen sin. Personen du er forelsket i har allerede satt deg i båsen for venner, og det er dessverre få som har klart å komme ut av denne båsen. Ofte blir det til en innrømmelse på fylla fulgt av noen pinlige øyeblikk og deretter sannsynligvis mindre kontakt.

Skal du unngå å havne i vennefelle er den beste strategien man har dermed å være proaktiv fra første stund slik at jenta aldri putter deg i vennebåsen. Det er utrolig mange ting du kan gjøre for å unngå å havne i vennebåsen, men vi vil her nevne 6 steg du kan foreta for å redusere sannsynligheten for å havne i vennefella. Dersom du allerede befinner deg i vennefella gjelder det spesielt å lese steg 6.

1. Vis intensjon

Dersom du aldri viser noen intensjon er det ikke rart at jenta putter deg i vennefella. Dersom du ikke viser noen intensjon kommuniserer du jo at du enten kun ønsker å være en venn eller at du rett og slett ikke tør å vise intensjon, hvilket ikke er attraktivt. Uansett gjelder det dermed å manne seg opp nok til å vise jenta at du er interessert i noe mer enn vennskap. Spørsmålet er så hvordan. Det er utrolig mange måter du kan gjøre dette på.

For det første burde du flørte med henne. Flørting kan være utfordrende, men det innebærer å tørre å tulle med jenta, gi noen lure blikk, si noen småfrekke kommentarer, og lignende. Det handler ikke om å være en baias, mest bare om å ikke være kjedelig. Jenter liker en person som tør å utfordre dem på forskjellige måter, og ved å gjøre dette viser du også jenta at du ikke setter henne på noen pidestall. Noe av det kjedeligste jenter vet er en person som kun snakker monotont og seriøst, aldri tuller og alltid skal være politisk korrekt.

Det er unektelig vanskelig å forklare hva flørting er uten å komme vise det fysisk. Her kan du se en video av den avdøde skuespilleren James Dean som demonstrerer flørting på et høyt nivå. Her demonstrerer Dean flørting ved blant annet sitt konstant lure smil, hvordan han stiller kritiske spørsmål til jenta, hans variasjon av hvor mye interesse han viser og lignende:

Dersom du så videoen la du kanskje også merke til et annet punkt vi vil nevne i forbindelse med å vise intensjon; hvordan Dean bryter intimgrenser. Legg merke til situasjonen rett etter 1 minutt der Dean bryter intimgrensen mellom personene i scenen ved at han lener seg veldig nært opp til ansiktet til motparten på en naturlig måte. Du kan nærmest automatisk merke at spenningen i interaksjonen øker.

De fleste som havner i vennefella er gjerne redde for å vise intensjon, og dette innebærer særlig å bryte intimgrenser ved å være tett inntil jentas hode med sitt eget hode, eller annen kroppslig kontakt. Du må tørre å være litt fysisk ved å ta på den andre personen og komme nærmere fysisk enn du ellers ville gjort. Det er ikke snakk om uønsket kontakt som å ta jenta plutselig på låret eller lignende, men annen mer uskyldig kontakt.

Alt dette kan være vanskelig dersom du ikke er vant med det og det tar unektelig mye prøving og feiling før du kan bli like god til å flørte som James Dean i videoen over. Likevel blir man bedre med erfaring og all forbedring hjelper. Husk at det viktigste er at du tør å vise intensjon, det trenger ikke alltid være perfekt.

2. Vis at du har andre alternativer

Jenter blir tiltrukket av gutter som andre jenter også er tiltrukket av. Dette er en sannhet det ikke går ann å krangle på, og stammer fra millioner av år med evolusjon. Dersom andre jenter er interessert i en mann, er det større sannsynlighet for at mannen har de kvalitetene som skal til for å ta vare på kvinnen (og hans og hennes eventuelle avkom), hvis ikke ville jo ikke kvinnene vært interessert i han. Dermed fungerer konseptet som en slags “preselection”. Når mange jenter er interessert i en mann og en jente vet dette, vil vedkommende starte med et pluss.

De fleste som havner i vennefella er ikke nødvendigvis dårlige med det motsatte kjønn, men har kanskje ikke så mange alternativer på datingfronten. Problemet er at dette som oftest på forskjellige vis også kommuniseres til jenta du er forelsket i. Jenter er utrolig flinke til å tolke slike ting selv om man ikke sier det konkret. På den måten blir du litt mindre interessant enn dersom du ga inntrykk av at du hadde mange andre alternativer på datingmarkedet enn henne.

Så hva kan du gjøre? Det er naturligvis vanskelig å trylle frem mange jenter som er interessert i deg over natten. Det du kan gjøre er i hvert fall å vise mindre oppmerksomhet til jenta du er forelsket i, og heller bruke tid på å snakke med og flørte med andre jenter. Dette kan du også gjerne gjøre mens hun er tilstede, så lenge det ikke virker som om du gjør det på grunn av det. Dette gir deg også den bonuseffekten av at du kan øve deg på å bli bedre på å flørte og vise intensjon, og du vil også finne ut at jenta du er forelsket i ikke egentlig er så spesiell.

3. Ikke forgud vedkommende

Et stort problem for de fleste som havner i friendzone er at de av en eller annen grunn starter å forgude personen de er forelsket i. Lett forelskelse leder gjerne til mild daglig stalking på Facebook og Instagram samtidig som man tenker over hvor perfekt jenta er. Dette er noe av det verste man kan gjøre i forhold til mulighetene til å komme ut av friend zone.

Ved å gjøre dette blir du nemlig enda mer betatt av personen og det danner seg en ond sirkel. Ved å bli enda mer betatt av personen vil du sannsynligvis bli mer desperat, needy og klengete, hvilket ikke er trekk som vil øke din sannsynlighet for å forføre jenta. Et viktig tips her kan være å tenke på alle feil og mangler jenta måtte ha. Hun har som alle andre dårlige dager, er trist, lei seg, går på do, kan lukte vondt, og lignende. Ingen er perfekte.

Bruk heller tiden du hadde brukt på å forgude vedkommende du er forelsket i til å prøve å flørte med andre jenter eller øke din attraktiviteten din på andre måter.

4. Si nei

Mange jenter liker en mann som av og til sier nei. Det handler ikke om å være en drittsekk ved å nekte å hjelpe vedkommende med hverdagslige spørsmål, men noe av det verste man kan se er en gutt som har havnet i friendzone som gjør all slags tjenester for jenta han er forelsket i. Dette vil absolutt ikke hjelpe dine sjanser med å forføre den andre personen, og er dette tilfelle er det bedre å si nei til slike spørsmål.

En annen ting du også kan gjøre er å si nei dersom jenta spør om du blir med å ta en kaffe eller lignende, fordi du for eksempel heller har planer om å henge med en annen jente. På den måten kan du overraske henne litt, og hun kan få inntrykk av å ikke alltid vite hvor hun har deg. Punkt 4 kan nok lett mistolkes, og vær klar over at punktet neppe alene kan være nok til å vippe deg ut av friendzone. Poenget er egentlig bare å konkretisere at du ikke alltid er nødt til å si ja til alle forespørslene hennes. Jenter liker jo å måtte jakte på gutten, og poenget med punkt 4 er egentlig bare å gjøre det klar over dette prinsippet.

5. Spør henne ut på en date

Du kommer aldri til å komme deg ut av vennefella hvis du ikke tar initiativ til at dere skal finne på noen aktiviteter som gir deg sjansen til å ta vennskapet et steg videre. Derfor er du nødt til å tørre å spørre jenta om hun blir med å finne på noe før eller siden. Du trenger ikke (og burde sannsynligvis ikke) bruke ordet date. Det beste er bare å spørre helt casually om den andre personen blir med å se en film, spille kort, gå en tur eller lignende.

Dersom hun svarer ja er det viktig å huske på at du viser intensjon (punkt 1), hvis ikke vil jo ikke jenta oppfatte dette som en date, men mer en aktivitet for gode venner. Dersom du ønsker å gå for eksempel for et kyss gjelder det å eskalere gradvis med fysisk kroppskontakt (naturligvis ingen ekle hender plutselig på rumpa eller lignende) og deretter se om muligheten byr seg. Dette blir naturligvis enklest hvis dere er hjemme hos deg og ser film eller lignende. Her er det viktig og se an stemningen. Føler du at det er stor sannsynlighet for at du vil få et nei kan det være en ide å vente med å prøve.

6. Prøv igjen senere

La oss være helt ærlige. Dersom du har havnet i vennefella er det dessverre stor sannsynlighet for at det ikke kommer til å bli dere to. Ikke fordi du ikke er god nok, men rett og slett fordi situasjonen er fastlåst og at det generelt er vanskelig å komme seg ut av vennebåsen. I dette tilfelle er det beste du kan gjøre å ende lidelsen og kutte vesentlig ned på kontakten mellom deg og jenta.

Etter du har gjort dette er det bedre å ta deg litt tid på å bli kjent med andre jenter og generelt øve på å bli bedre på å flørte, vise intensjon, være mer mannlig, og lignende, slik at du gjør deg selv mer attraktiv og minsker sjansene for å havne i vennefella. Etter en periode har gått og du føler du har utviklet personligheten din en del kan det være en ide å gå tilbake til jenta for å prøve å se om det er muligheten til å komme i en annen bås denne gangen. Men det kan godt hende at du etter å ha flørtet en del med andre jenter, har funnet ut at personen du en gang har forgudet ikke var så perfekt som du en gang trodde.

Skrevet av jennie

Annonsering

Datingnorge.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.